21 Септември, 2017 06:28 17 512 20

Как Бенчо Бенчев направи първия си милион

  • бенчо бенчев-
  • милион-
  • кола-
  • трактор-
  • милионер

Както виждате схемата е била печеливша

Как Бенчо Бенчев направи първия си милион - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 2004 г. Бенчо Бенчев още нямаше Ролс - Ройс. Само прогимназия в бургаския квартал "Меден рудник", която се вижда от километри. Историята е дълга, но и поучителна. И най-важното -- забавна.

Това пише в профила си във Фейсбук Пламен Даракчиев.

Запазвам си правото да я разкажа при първи удобен случай. Докато чакате ще ви кажа накратко как Бенчо Бенчев е направил първия милион. За да не мислите, че само с куфарчетата на Луканов е ставала работата.

Един ден през далечната 1990 г , тогавашния генерален директор на ЕООД "Зърно" и депутат от БСП във ВНС Любомир Драганов вика си при себе си Бенчо- Казва му -- така и така, с баща ти сме стари приятели, наше момче си, не можем да те оставим така на улицата. Сетне му поискал банковата сметка, превел му едни пари на държавното обединение и го пратил с тях да изкупува зърно по селата. Бенчо обиколил текезетата, събрал жито за един кораб, от обединението му дали дестинацията в чужбина и съответния търговски партньор. Корабът доставил житото благополучно и Бенчо получил на часа първия си милион.

Без едни стотина хиляди лева, които той ми се закле, че е върнал на ЕООД "Зърно". И да ви кажа -- вярвам му. И на мен да ми дадат сто хиляди, за да изкупя съответните количества, както и фирмата, която чака в съответната държава, и аз след като си прибера милиона, ще върна сто хиляди на държавата. Както виждате схемата е била печеливша. И, разбира се,по онова време страната е била пълна с бенчовци.

И да ви кажа, бенчовците тепърва ще има да се разграничават от Корнелия. Гергов повлече крак, Бенчо Бенчев го последва, повярвайте ми ще има още. И то много.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    83 2 Отговор
    Менте история копуваш по 10 ст. Продаваш по 1лев. Примерно 900% печалба уж лош накрая добър пари този комбайнер има от ,,търговйката" с Митьо Очите от наркотиците цялото черноморие знае с какво се занимава само полицията не знае.Има си каналче Бенчо а Митьо дистрибуторска мрежа и естествено някой мн.нагоре също се облажва яко .Тоя Ролс Ройс е само върхът на Айсберга
  • 2 Къртев

    95 1 Отговор
    Така е! Честен бизнесмен. Проста схема за прости хора. Е от такива Бенчо Бенчевци, се разпродаде всичко де що имаше прибраха си милиончетата и гледат сеира на народа от горе. Е да де, но над тях има, кой да им гледа сеира.
  • 3 тъпо много тъпо

    87 1 Отговор
    ХАХАХАХААХХАХА, без партиен чадър не става, проектите не минават без одобрение на партията, всичко е корупция.
    Много весела история, някой баба и дядо биха се хванали.
    Митьо Очите как ли е направил първия си милион?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Джон Смит

    52 3 Отговор
    Като се четят съвременните истории, за новите ни чорбаджии ( много повече ми харесва това име от колкото американското "бизнесмен")! Разбирам защо народа си милее за някогашния социализъм! Имах роднина вече покойник, бог да му прости прегрешенията! Бил е ремсист, след 10.10.89 в централата на ОФ го бяха викали да му дада едни пари, да ги пази! Той си умря идеолог, не ги е взел; защото това били народни пари и трябвало да се дадат, на народа!
    Та тези истори са напълно вярни! Който иска да вярва! Сега пак се перят едни пари, от някой наши хора, трябва да си на Луната за да не го видиш!
  • 6 tova e ni6to

    54 0 Отговор
    Хора ако дойдете в малките градове кво става тия земеделци станаха Ултра милионери, да си купят бетлита ферарите е се едно да си купят пакетче семки никакъв проблем. Знам, че звучи малко фантасмагория написаното от мен, но хора като мен от малките градове че го потвърдят на 100% че е така
  • 7 ФорсирамКенефи

    64 0 Отговор
    От снимката е видно как Бенчо го е направил първиот милион . С интильект. манталитиьет и еманципация.ФорсирамКенефи
  • 8 гого

    50 1 Отговор
    Трябва да преподава в Харвард бизнес стратегия и мениджмънт,след като е толкова успял,предприемчив,далновиден,с иновативно мислене,с дълбоки познания в макроикономиката.......абе БЕНЧО!!!
  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    38 0 Отговор
    Кои е целувал ръката на партията маика сега е олигарх
  • 10 B52

    48 2 Отговор
    Не знам колко е вярна схемата с Митьо Очите (и не искам да знам), но тази с кораба със зърно е вярна на 100%. Имам познати, които по същия начин направиха първите си милиони. Само да вметна, че освен върнатите "заеми" (ако въобще са ги върнали на държавните фирми) от печалбата има и тлъсти отчисления за Партията. Въпреки това и за теб остава много. То не беше зърно, мотокари и още куп неща.
    Дават ти парите, посочват ти клиента и готово. Но трябваше да си "наше момче". Имаше и провалили се разбира се, но схемата работи и сега.
    Да не мислите, че партиите днес разчитат само на държавната субсидия и на членския внос, включително и тази на управляващите. Има куп "наши момчета", които съвестно си вършат работата и остава доста и за тях, а такива като Живко суджука са по-скоро самозабравили се изключения.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Радо

    35 6 Отговор
    Всичко живо, което не е куцо, кьораво, или сакато, и е под 40 години, трябва по най-бързия начин да се омита от тази територия.
  • 13 АБЕ ДА

    20 3 Отговор
    Айде айде всички знаеме, че никой не казва как е изкарал първият милион... защото не се знае кой е прее.*ал и кой къде е закопал :D
  • 14 Демократа

    24 5 Отговор
    стара поговорка твърди ,,,С ЧЕСТЕН ТРУД БОГАТ НЕ СЕ СТАВА,,,направете си сами извода
  • 15 Бандит

    26 3 Отговор
    Вижте му снимката на този Бенчо Бенчев ,,прилича на ОВЦА.
    и той е един от незаконно забогателите бандити в Бг
  • 16 бенчовец

    22 3 Отговор
    България 2017- държавата на Бенчовците .
  • 17 Гост

    10 0 Отговор
    Еее издига се човека, върти на наши хора схемите, не издава, работи за нас => е полезен.
    сещате се че за да има печалба 900% то е изместил някой от баницата и не може всеки да се вреди, повечето свършват в битието ако не са "наши хора". ;)
  • 18 БОКО

    14 1 Отговор
    Проблема на Курнелия е ,че не знае на чий грездей да се кланя!
  • 19 Бенчо Бенчев

    23 1 Отговор
    Да не прозвучи грубо, но ще цитирам другаря Румен Овчаров: '-Вие не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни.'
  • 20 Георг Георгиев

    17 0 Отговор
    Баща му на Бенчо от БКП майка му АБПФК няма как?