Last news in Fakti

26 Септември, 2017 01:29 11 415 28

Номерът на китайката при ремонта на МиГ-29

  • миг-29-
  • грипен-
  • ремонт-
  • изтребител

Тупкаме топката, защото другата част - ремонта на двигатели не е основен проблем

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Номерът с ремонта на МИГ-29 във версията - руската компания ни помага да ги ремонтираме в Авионамс - не е сложен за разгадаване.

Това отбелязва в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

Първо, отлага горещия въпрос - по който искат да изберат самолет, за който Русия няма против - това е Грипен, но не могат да преодолеят възраженията на САЩ.

Най-малкото защото "критерии" няма и от САЩ пари на ръка няма да получат.

Второ, и децата знаят, че модернизацията на МИГ-овете с руска помощ е невъзможна. Тоест тупкаме топката, защото другата част - ремонта на двигатели не е основен проблем.

Но тук влиза новата доктрина Пеевски-Борисов - тъй като във ВПК няма как открито да притежават предприятия, поне на този етап, когато убиват други частни оръжейни фирми, напред излиза входно-изходната система за контрол на паричните потоци.

Какво ще направят - договор с МИГ - за доставки на резервни част, за всякакви технически лицензии за ремонт и прочие - за много над нормалните разходи с идеята да се формира "баница за последващо разпределение".

След което ще надуят и цената за "ремонта" в Авионамс - нали си е наш, роден, държавен !?,

а това означава парите текат като река - и ползите ще изтекат в нечия правилна посока.-

Така народонаселението ще бъде патриотично и европредседателски облъчено, че това са държавни компании, а не гадни частници и второ зад кадър, щом е държавно, всичко може да се краде.

Така "ремонтът" на МИГ-29 овете ще се доближи до покупката на нов самолет.

Защото не забравяйте - целта не е боеспособна армия със самолети, а алъш вериш и нашто да е сигурно. Защо с МИГ корпорация - защото схемата с подкупите е отработена. Ако не знаете вижте разликата между първоначалната цена за ремонт на двигатели и последната - когато вече бяхме решили да ги даваме в Полша - 3 пъти?!?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азът

    118 24 Отговор
    Какви 3 пъти? Ремонтите в Полша излязоха по-скъпо. Офертата бе без ддс, бяха похарчени огромни суми за воаяжи, коктейли и накрая загубихме гаранцията от производителя. Самолет за десетки милиони бе загробен. Германия експлоатираше Миг-29 десетилетия, а в момента Полша ги държи на въоръжение, следователно в Нато няма проблем с руското оръжие. Напротив, то даже е полезно, тъй като позволява да се провеждат по-реалистични учения. Трябва да бъдат съдени тези, които са пропуснали закупуването на документацията и лиценз за ремонт на Миг-29 в България по Костово време. Сега щяхме да сме в положението на Полша - сами да си поддържаме самолета. Държавата е пълна с предатели и продажни комисионери, затова не Грипен, ами и Миг-29 няма да имаме.

    Коментиран от #2

  • 2 Евреин Хитрецки

    54 16 Отговор

    До коментар #1 от "азът":

    Аз предлагам да направим Референдум в Кърджали и когато решат да се отделят да поискаме 50млрд.€ от Турция по примера на Брекзит! Онея ще откажат и ще въоръжат кърджалийте, както навремето, когато са ни клали изнасилвали, бесили, набивали на кол и т.н. Тогава САЩ ще ни дадат някакви изтребители БЕЗПЛАТНО, защото САЩ се бият "до последният български войник" по примера на Украйна, Ирак, Афганистан, Либия и т.н. Американския посланик ще посети Максуда, Столипиново и Орландовци, за да събере поддръжници на Референдума - цепим ли бас?!

    Коментиран от #3

  • 3 Лупи

    63 10 Отговор

    До коментар #2 от "Евреин Хитрецки":

    На САЩ не им пука за кой да е народ, а само за ресурсите на територията. Още повече, че не дават нищо безплатно, та те за ежегодните разрушения от урагани на тяхна територия не дават адекватна помощ, камо ли за държава от третия Свят.
    В крайна сметка никой не ни е виновен, че сами си избираме престъпници за ръководители на държавата, търпим ги и питаме за още. Защо, след като сме търпели почти 30 години да ни разграбват държавата пред очите някой да идва и да ни дава нещо безплатно?
  • 4 Анонимен

    60 1 Отговор
    Тая държава никога няма да се оправи, независимо кой е на власт. Последните 30г го доказват. Единственото което се случва, определени хора си напълниха касичките

    Коментиран от #5

  • 5 OMG WTF

    41 3 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Тази държава ще се оправи, когато народът се осъзнае и измете управляващата вихрушка и най-близките им роднини. И под измете имам предвид набучи на колове с входна точка ануса, а изходна устата. Е, в краен случай може и малко да ги поизбесим.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Jack Bauer

    29 4 Отговор
    От написаното не разбрах две неща, как автора прецени че "...модернизацията на МИГ-овете с руска помощ е невъзможна..." и от къде му е дипломата за "пророк" или "гадател" който така категорично заявява какво "ЩЕ" се случи.
  • 8 руски Грипен

    16 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Първо, отлага горещия въпрос - по който искат да изберат самолет, за който Русия няма против - това е Грипен, но не могат да преодолеят възраженията на САЩ.
    Автора може ли да осмисли написаното? Значи руснаците искат да купим Грипен а американците искат да ни продадат Ф16. Много умно! Остава двете страни да си обявят война заради нашия избор. Мноооого умно.

    Коментиран от #18

  • 9 Гост

    12 21 Отговор
    Никой вече не ползва Мигове, дори руснаците преди 20 години се ориентираха основно към Сухой. ОКБ МИГ просто си търси търси клиенти за ремонт, за да отцелеят финансово. Да се подържа Миг 29 е все едно да гледаш телевизор Рубин и да го подържаш, ама вие тук, дето коментирате много едва ли сте виждали такова чудо на съветската електроника.

    Коментиран от #11

  • 10 Morgoth

    26 0 Отговор
    Каквото и да се реши да се прави с тези самолети ще плати много и много ще бъде откраднато. Не са случайни тези драми - борбата за кинтите е безмилостно жестока.
  • 11 Микоян

    31 7 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Руснаците в момента използват точно 490 броя МиГ 29 и 500 броя Миг 31, освен това в производство е МиГ 35. Това, че у вас гледате телевизор Рубин не е основание да пишеш глупости.

    Коментиран от #13

  • 12 Adam

    9 4 Отговор
    Този глупак и агент на ЦРЪ защо му се дава толкова поля за изява?
  • 13 Гост

    5 18 Отговор

    До коментар #11 от "Микоян":

    Лъжеш! Отвори руската Уикипедия. Къде ги видя 490 миг 29 и 500 Миг 31 стига с тези руски лъжи в български уста. Верните цифри са 224 и 247 съответно. Личи си не разбираш. Или ли си като в онзи стар виц: Когато Брежнев пръдне, бай Тошо се нас.ра. А колкото до Миг 35 с 4 броя опитни и толкова ще си останат. Всичката ти информация е лъжлива и невярна.

    Коментиран от #16

  • 14 Съсед от ж.к. Лагера

    22 5 Отговор
    Илияне до 1989г. беше пръв комунист
    (Комсомолски секретар) !
    Така стигна външно министерство нали ?
    Като дойде така наречената демокрация
    се пребоядиса за новата обстановка.
    Сега прибираш грантове от едно посолство !
    Колко ти платиха за да лобираш за 40 годишните F 16.
    Като са ни толкова приятели защо не ни ги
    подарят твоите ю ес ей.
    Както получихме МиГовете а !?

    Коментиран от #15

  • 15 Съсед от неговия блок

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Съсед от ж.к. Лагера":

    Пишеш без да познаваш човека.Живееше в Кр.Село(от страната на "брезите") преди 20г.Доколкото знам е бил шофьор на представителен автомобил.
    Човека никога не е показвал политически пристрастия и беше много възпитан.
    Това, че си го засичал в някоя бакалия, изобщо незначи, че го познаваш.
    А относно темата си мисля, че за парите на Грипен може да се купи СУ35 който е много по-добър.Най добрия вариант за нашия мащаб и релеф е F15c последно поколение, но пък е 2-пъти по-скъп.
    В държавата ако не се краде може да си купим 2 ескадрили ако ще и "стелтове" но уви.

    Коментиран от #17

  • 16 Трол

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Многоцелеви изтребител МиГ-29
    МиГ-29УБ
    МиГ-29СМТ 490[13]
    МиГ-31 MiG-31 790 IAP Khotilovo airbase.jpg СССР Изтребител-прехващач МиГ-31
    МиГ-31БМ 400
    Ето ти извадката от уикито! Грешката ми е в МиГ 31 не са 500 а 400! Нещо да ми кажеш? Да ми се извиниш например?

    Коментиран от #19

  • 17 Пламен

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Съсед от неговия блок":

    Ф15 за нашите мащаби... браво бе! То ние имахме МИГ 25 преди години!?!
  • 18 ПРОСТАK ХИХOFF

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "руски Грипен":

    ААААА ..... ЪЪЪЪЪЪ......МММДДДААА,УВАЖАЕМИ.ТАКОВА......ААААА....КАКТО И ДА Е....ТО ЗАТУЙ ПУТИН ГО НАПРАВИ PERSON NON GRATA,ЗАЩОТО БОЙКО ГО НАПРАВИ ПОСЛАННИК В МОСКВА,А ТОЙ ВАСИЛЕВ НАЛИ СИ Е СТАРО РАЗКРАЧЕНО КОМУНУСТИЧЕСКО МЕКЕРЕ
  • 19 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    От кое уики. Има уикипедия.ру чети там умнико, ако знаеш руски разбира се. Ти предполагам вярваш на укипрдия.бг(БСП), на кого вярваш на руснаците или на българите. В Уикипедия.РУ си пише ясно: 224 МИГ 29 и 247 МИГ 31, ще сложа и линк да ви гледат всички сеира и наглите лъжи: Защо лъжете хората се чудя, пари ли вземате, самочувствието ли ви се повдига да хвалите една чужда държава и лъжете българския народ.

    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D1%8B%D0%B5_%D1%81%D0%B8%D0%BB%D1%8B_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

    Коментиран от #20

  • 20 Трол

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Аз не вярвам на руското уики, защото рашъните водят хибридна война срещу нас, нали така? Следователно лъжат!А ти Сороско тролче, защо четеш и вярваш на руски източници? Ако Сорос разбере-край на хонорарите! А и дори източника да ти е прав, пак означава , че рашъните ползват МиГ-ве. Запази си плюнките за други посотве, а аз обещавам да не казвам на чичко Сорос к'ви ги вършеш!

    Коментиран от #21

  • 21 ГОСТ

    2 12 Отговор

    До коментар #20 от "Трол":

    Не знаеш руски, единствено рублички харесваш. Като няма какво да кажете и веданага с опорните точки. Руските хора са добри. Такива като теб и путин ги правят смешни в очите на на нормалния свят. Не намесвай хибридна войни и т.н. неща за които не говоря. Ти си от хората дето обичат путин и путинска раша повече от България. Вероятно и ген. Колве е измислен от Сорос.

    Коментиран от #22

  • 22 Трол

    10 2 Отговор

    До коментар #21 от "ГОСТ":

    И руски знам и още един език знам. За ген. Колве не съм чувал, но виж за Колев да. Гонил е руснаците из Добруджа, като пилци. Него не намесвай, над нивото ти е. И пак няма да кажа нищо на чичко Сорос, к'ви ги плещиш, че отидоха центчетата.
  • 23 стоян георгиев

    4 10 Отговор
    за какво са ни тия самолети?тоя върпос го задавам всеки път и няма адекватен отговор!!!откъде ще се дадат тия няколко млрд грешни парици?кво ще скасим за да имаме миг или грипен или ф16?дали ше имаме 8 самолета или ни един не виждамнякаква разлика,но 3 млрд могат да се ползват за доста полезнинеща свързани с националната ни сигурност!
  • 24 кочо

    8 1 Отговор
    Нашата държава никога не се управлявала от кадърно правителство!Винаги е било шурубуджнащина курупция и кражба от държавата. Но след като народа спи вечен сън и овчедушно гледа и го позволява какво да очакваме и на какво да се надява ме в тая държава???
  • 25 Различен

    10 1 Отговор
    Само да запитам?
    А как имахме над 800 реактивни самолета по Татово време??
    Много повече от Турция и Гърция, взети заедно?
    С какво ги платихме тогава??
    А сега за 8 пикливи самолета, се водят преговори и няма пари вече 28 години!

    Коментиран от #27, #28

  • 26 стоян георгиев

    2 12 Отговор
    имахме 800 самолета щото ни управляваше топ ненормалник!платихме ги с пенсията на маика ти и тва че нямахме ток.накрая ги нарязаха на скраб без да са влезли в ни един въздушен бои.демек имахме самолети дето не ни трябваха и покупката им както и потдръжаката им активно участваха в обедняването на българското население.
  • 27 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Различен":

    Защото несе крадеше толкова по Татово време
  • 28 800 дни

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Различен":

    Кога сме имали 800 самолета реактивни ? Такива глупости пишете понякога та се чуди човек дали всичко с баланса ви е наред.