10 Октомври, 2017 06:30 4 243 40

Хибридната война на Русия срещу българските медии

  • антон тодоров-
  • заплахи-
  • журналист-
  • русия-
  • хибридна война

План "Б" от сценария на Решетников е в действие

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Можете да не се съгласите, но прочетете тези редове. Важни са. Не твърдя, че казвам истини от последна инстанция. Замислете се. Особено журналистите.

Повод за тях са събитията от последния ден, а "интервюто" на гуруто на путинизма Александър Дугин даде контекст и завършеност на анализа.

Това пише в блога си Илиян Василев.

Планът Решетников предполагаше спечелване на изборите от БСП и предложение за съвместно управление с ГЕРБ. Не стана. Структурите на ГЕРБ и изборната машина на Цветан Цветанов, с помощта на "болярите" в партията успяха да издърпат победата. Те нямат толкова голяма заслуга, колкото

агресивната Нинова, която уплаши изпадналите в дрямка десни

и ги изпрати срочно пред урните със задача да не допуснат левите на власт. Въпреки цялата пропаганда и фейк прогнозите на Кънчо Стойчев и медийните внушения на Андрей Райчев, БСП загуби, защото страхът от нейно управление е жив и силен.

Провалът на Радев да прокара решението за „Грипените“ и да се договори с Борисов за съвместна игра по руски сценарий се провали.

ГЕРБ и регионалните боляри се противопоставиха,

защото им писна "отгоре" да се договарят, да правят сделки, да преразпределят милиони, като в същото време ги отстрелват с морализаторски тон, като ги лишават от собствените им "порции".

На всичко отгоре - партийните структури на ГЕРБ не виждат смисъл да се "договарят" с Радев и на практика блокираха Грипенската афера в парламента. Еманципацията на парламентарната група и на партийните структури от Борисов принудиха сценаристите на Решетников да активират План "Б", който цели да изолира силите в правителството, които прокарват позиции, неудобни за Радев и за Русия..

И ето - Валери Симеонов влезе в капана, който му поставиха, а нещата се задълбочиха с обявения от него ултиматум към медиите. Беше провокиран на чест и реагира първосигнално..

Както виждате - нито приемливите за Решетников Сидеров, нито Каракачанов са обект на особени журналистически провокации.

В правителството именно

Симеонов се смята за балансьор и бариера на проруските кръгове.

По плана "Решетников", Борисов сега ще мине в мълчание, на дистанционно управление, като остави общественото недоволство да ферментира и довърши Симеонов.

Както по време на избора на Радев за президент.

Ако направи някакъв ход, най-вероятно ще утежни положението на своите.

Идеята е Валери Симеонов да бъде дискредитиран и фиксиран в незащитима позиция като "тиранин срещу свободата на словото". Никак не е трудно да се реализира при неговите характерови особености.

Личи си, че е слаб политик и новак, в сравнение с колегите си в Патриотичния фронт.

Пускат го да води някакви Дон Кихотоски битки срещу шума и за идеали, докато зад кадър се разпределят порции и раздават постове.

И му скроиха шапка.

Противниците познават тщестлавието му. С днешното си изявление той формално поставя в шах Борисов, за когото медийната среда е "епицентъра" на властта - без медии е господин Никой. Той не управлява чрез реформи и действие, а чрез образи и пиар.

Използваха "неуправляемия снаряд" Антон Тодоров за да групират медийния проблем с Валери Симеонов и да настроят журналистическото съсловие и обществеността, особено след откровено глупавия ултиматум към медиите.

Пеевските медии не са достатъчни, нито лоялни към Симеонов.

Пеевски взема "своето", без да има нужда от посредничеството на вицепремиера Симеонов, директно чрез министрите на АТАКА и ВМРО. Доган и Пеевски печелят при всеки вариант - и с Борисов силен и с Борисов до стената. Още повече, че неговото лидерство е компрометирано, а се знае, че премиерът не е особено прецизен в реакциите си, когато бъде изваден от равновесие.

Самият факт че "здравите сили" активираха важни медии,

като едновременно излъчват религиозните мантри на идеолога Дугин, като атакуват "аферите" на ГЕРБ, но само тези в които не участва Борисов, а в същото време изолират и затъмняват другите алтерантивни в дясно и ляво, предоставяйки всяка трибуна за медийна активност на БСП /ДПС чакат зад кадър/, говори, че операцията по фиксирането на новото проруско статукво в правителлството в навечерието на председателството, е в пълен ход.

Стига се абсурд - Таско Ерменков, който е класически руски лобист - аферата с внесения законопроект в полза на Южен поток, трябваше да се разследва, да свиква извънредна пресконференция и да яхва темата за шуробаджанаците и борбата с корупцията!?

Президентът Радев е острие в тази хибридна операция,

не случайно той обяви война не само на ГЕРБ, но и на Борисов.

Защото идва време за Белене, за Турски - Български поток, за оръжия и т.н. Пари трябва да се дават и разпределят, а Русия и нейните олигарси у нас се готвят да си осигурят поредната имперска рента чрез нови проекти или стари игри /горивата/, за да финансира възпроизводството на същата колониална зависимост.

Не е сложно - просто хибридните операции на Москва трябва да ни дестабилизират до степен да станем за смях по време на евро председателството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАТ ПИТ

    78 49 Отговор
    пълни глупости тоя не взема за канарчета боядисани СИМЕОНОВ е известен с ненависта към руснаците иначе да попитам пишештия колко ти платиха за измислиците ти или толкова ти е сивото вещество толкова измишлъотини
  • 2 Анализатора

    59 76 Отговор
    Истината е че народа се страхува от БСП, кога БСП са на власт те са подвластни на всякакви тъмни фигури - олигарси наши и чужди, раздават пари на наши дерибей незнайно защо и как - ЗАЩО БСП Е ПОДВАСТНА на отрепките в БГ и умират да им се подмазват, та това е причината хората да предпочетат Герб - много,много ПО-МАЛКОТО ЗЛО. Тъпият пожарникар ни гарантира В ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ
  • 3 Монго

    28 32 Отговор
    Боже, руснаците ни "хибридосват"!
  • 4 mire

    69 47 Отговор
    Онзи ден в южна Аржентина е навалял 20 см сняг. Сигурно КГБ са наредили?
  • 5 ЗЕВС

    60 29 Отговор
    Преди да стигнеш до план Б, задължително минаваш през план А. Какво пише в план А? Точка първа и единствена, не забравяй да си пиеш хапчетата.
  • 6 milorad

    32 14 Отговор
    все някой виновен руси янки индиици виетнамци.... все някой ви е виновен вместо да се занимавате занимаваш с теа БлоГове вземете да направите един Блок поне камък върху камък да има или айде поне един краварник стига с това мастурбиране пред мониторите
  • 7 петър

    41 42 Отговор
    бсп е напълно дискредитирана партия.олигарси,милионери,приватизатори с някаква лидерка бивша костовистка и син с американско гражданство.пълна пародия и шизофрения.естествено че герб,въпреки недостатъците,поне ни гарантират някакво европейско бъдеще
  • 8 СссереМ

    38 48 Отговор
    Много правилен анализ,сега червените тролове злобеят защото ги разкриха.
  • 9 Пеньо

    31 42 Отговор
    И на най-долната ниша на плана Решетников са безродните тролове, които по съвсем ясни причини словославят един император-мултимилиардер и плюят по всички българско. Иначе нищо ново-тази хибридна война се води срещу всичко демократично в целият свят. Колкото по-скоро западняците осъзнаят това, толкова са по-големи шансовете да опазят малкото, което е останало от демокрацийките им.
  • 10 Някой

    57 29 Отговор
    Абе Илияне, ти за някой долар си готов напълно да се омаскариш! Каква колониална зависимост от Москва ти се привижда? За 45г. "Комунизъм" кога в България е имало съветски войски? Защото сега има окупационни войски на НАТО, които даже сега ще бъдат увеличавани!

    Коментиран от #18

  • 11 ВМОРО

    26 34 Отговор
    БСП и ГЕРБ са двете лица на една и съща монета, наречена ДС. Нужна е незабавна лустрация! По-добре късно отколкото никога.
    А хибридната война е налице. Факт! (Както обича да се изразява тролетариатът.) Както и хибридната безработица, хибридната бедност и хибридното обезлюдяване.
  • 12 OMG WTF

    17 28 Отговор
    Хибридната война на решетничетата срещу бг медиите е бе само факт, но дори вече има паднали в битка "медии". факти.бг първа падна в боя, без да се съпротивлява много много. Другите жертви са днес.бг и дир.бг
  • 13 Петьо

    21 25 Отговор
    И аз подозирам факти, след постоянните ликуващи статийки за руската мощ в Сирия и непрекъснатото сломяване на джихадистите, които странно защо още се съпротивляват!
  • 14 горби

    7 9 Отговор
    щом е хибридна е добре поне няма да плаща синя зона
  • 15 адолф

    11 7 Отговор
    Не се заблуждавайте, и тези и на Решетников хората и на Ангела Меркел дори, пишат срещу нещо получено в типично евре йски стил - имат собственост чрез жени и скрити фирми в апетитни предприятия, бизнеси и имоти. А ние ги гледаме, четеме и се съобразяваме с тях. ДА МИСЛИМ, тези глави са не само за ядене, за слушане и за гледане, а и за ........... мислене.
  • 16 гост

    24 27 Отговор
    Браво на автора - много добра статия и точен анализ ! Всичко това е възможно да се случва защото болшинството от народа е много прост . А както е известно прост народ - слаба държава ...

    Коментиран от #17, #28

  • 17 ВМОРО

    11 21 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Народът избяга. Народът се евакуира(както обича лицемерно да се изразява един нов червен пророк)... Хич не е толкова будала Ганьо.
  • 18 cornholio

    22 28 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    До към 47-48-ма е имало войски. А НКВД практически управлява българия до 50-а година. Не си знаете историята, а се правите на умни. Жалка история. България плаща скъпо и прескъпо за издръжката на съветската окупационна армия.

    Коментиран от #19

  • 19 ВМОРО

    14 28 Отговор

    До коментар #18 от "cornholio":

    Както и имперски руски до Съединението (1885 година). Но троловете упорито се уповават на правилото, че една лъжа като се повтори сто пъти става истина. Да, ама не!
  • 20 истината

    17 20 Отговор
    Защо служители на ДС за на ръководни постове??????
    Какви бариери, какви балансьори, могат да бъдат хора, които са служили и най-вероятно все още служат на Държавна сигурност, която е филиал на ФСБ, бившото КГБ ??????????????
    Всички агенти на ДС са проводници на руските интереси, това е повече от ясно.
    Не е ясно обаче, защо тези хора, години наред заемат ръководни постове и все още са на позиции, от които зависи бъдещето на страната??????
    Това означава, че руското присъствие е в своя апогей, даже е по зле положението от байтошово време, защото руснаците притежават цялата ни икономика и със своите пионки смачкаха малкия и среден бизнес, за сметка на монополите и олигарсите.

    Коментиран от #24

  • 21 Morgoth

    20 20 Отговор
    Доста конспиративно казано - лошата Русия иска да ни направи за смях. Всъщност Русия иска това което искат от нас и другите големи сили - да им помагаме в укрепването на тяхната собствена позиция и техния собствен бизнес, а за целта трябва да бъдем управлявани от партии подлежащи на техен контрол. Логично Русия иска БСП да ни управлява, за предпочитане с Атака, а запада предпочита ГЕРБ и десните. Това не е знак за хибридна война.
    Друго обаче буди безпокойство. Хората пишещи в интернет сме или млади или сравнително млади, докато основния електорат на БСП е доста възрастен. Подобно е и съотношението при отявлените русофили. Не случайно предизборни анкети проведени само в интернет имат драстично разминаване с дейсвтителността. Десните и прогресивни са тук, а левите и ретроградните ги няма. На фона на това всяко про-руско и особено анти-американско мнение се сдобива с много плюсове, а всяко анти-руско с много минуси. Което води до извода, че тук има платени руски тролове. Далеч съм от идеята, че няма и други такива, но си личи явното надмощие на руските.
  • 22 Киро

    16 31 Отговор
    Чудесна статия!

    Браво!
  • 23 Варна

    28 14 Отговор
    По- голяма простотия като анализ не бях чел!
    В известна степен съм любител на теория на конспирацията, но автора ми се струва, че клони към фентъзито!
    - Къжалявам Г-т Василев, но това е моето мнение, с което не ангажирам никого
  • 24 Различен

    36 7 Отговор

    До коментар #20 от "истината":

    Я пак???
    Руснаците смачкали дребния и среден бизнес?
    Как точно?? Като обявиха Русия за враг номер едно за България в началото на 90-те години?? И по този начин затвориха тотално руския пазар за наши стоки, което доведе до масови фалити на предприятия, "приватизацията" им и нарязването им на скрап?? Руснаците го направиха, да знаеш!
    След това същите тези руснаци си направиха веригите, с безлихвени заеми от Европейската и Световната банка. И в тези магазини продават само и предимно руски стоки, нали??? А не изхвърлените боклуци от Германия и запада, предназначени за нас, Румъния и Украйна, като страни последна категория. Точно руснаците са. Което доведе до масови фалити в започналата някаква дребна и средна търговия!
    Същите тези руснаци затвориха 3 и 4 блок на АЕЦ, ликвидираха Южен поток и изпонастроиха всякакви зелени енергии, както и Американските тецове, което доведе до непосилна цена на тока.
    Руснаците го направиха, да знаеш!
    То бива простотия, ама чак толкова не бива!

    Коментиран от #27

  • 25 Русенец

    32 9 Отговор
    Не забравяйте че след 10-ти ноември 1989г., котаго СССР изгуби Студената война, България е просто една окупирана от ЕС и САЩ територия и всичките ви спорове нямат никаква стойност !
    Кой ще е на власт у нас, колко ще краде, какви дивотии ще говори и прави, какви заеми и от кого ще взема, всичко това се решава в Берлин и Вашингтон !

    Коментиран от #26

  • 26 ВМОРО

    13 13 Отговор

    До коментар #25 от "Русенец":

    Окупацията започна на 09.09.1944 година, драги.
  • 27 ВМОРО

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "Различен":

    Руската фирма "Лукойл" приватизира "Нефтохим" Бургас за сумата от 101 милиона щатски долара през 1999 година. "Нефтохим" струваше тогава най-малко един милиард щатски долара. Така мразеният уж от "червени" и "русофили" Иван Костов подари най-голямата рафинерия за преработка на нефт и нефтени продукти на Балканите на руска фирма. Новият руски собственик на рафинерията постепенно остави над 10 000 души на улицата и съкрати персонала до около 4000 души, тъй като затвори производствата "Полимери", "Нефтохимикали" и други. Няма да отварям дума колко пострадаха пристанище "Росенец" и останалата прилежаща инфраструктура, която обслужва рафинерията (железници и прочее). Няма и да отварям дума на каква цена и с какво качество българинът ежедневно купува горива от "Лукойл" вече 18 години (в случай, че не знаете "Лукойл" е фактически монополист на българския пазар за горива, тъй като останалите фирми, с изключение на ВМ и Ромпетрол, се снабдяват с горива от "Лукойл").

    Коментиран от #30, #31

  • 28 сега

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ти си Илиянчо от статията
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да си знаеш

    11 6 Отговор

    До коментар #27 от "ВМОРО":

    Лукойл България отдавна е собственост на ИмерсиСА -67% от акциите...А ИмерсиСА е собственост на френският клан на фамилията Ротшилд. През 2008 година те придобиха контролният пакет акции,в В.Златев е само параван-обичайна практика при корпорациите.

    Коментиран от #33, #35

  • 31 Различен

    12 7 Отговор

    До коментар #27 от "ВМОРО":

    Опа, пак се изказа неподготвен!
    Колегата ти написа, кой е собственика на Лукойл!
    С него ли ще се оправдавате до безкрайност?
    А защо имаме само една рафинерия??? А рафинерия Плама, защо не работи?? А рафинерия Леон Танжер в Русе, защо не работи?? И тях ги приватизираха руснаците нали? Или ги приватизираха новите господари и ги унищожиха и нарязаха на скрап, та да нямат конкуренция и си въртят игрите?
    Много сте прости, елементарни, първосигнални и неинформирани!
  • 32 ултра

    6 14 Отговор
    Както винаги брилянтен анализ на г-н Илиян Василев! Личи си по вбесените коментари на тук списващите руски тролеи, до каква степен им е бръкнал с телена четка в задните части!
    Между другото - срам и позор за ТВ медията, която излъчи мега-скандалното "интервю" с пророка на Путин!
  • 33 ВМОРО

    2 6 Отговор

    До коментар #30 от "Да си знаеш":

    http://capital.bg/biznes/kompanii/2016/06/16/2778475_lukoil_obmislia_da_prodade_aktivite_si_v_bulgariia/
  • 34 goni

    11 4 Отговор
    Стига сте плюли Илиян! На човека никак не му е лесно! След дълги години изключително близки отношения с Русия, тия зеха да му отказват виза! Преди да пишете нещо за това, което е написал, па проучете автора! Честно казано, аз на негово място не бих се натискал да ходя там! Не че не могат да го ликвидират, където и да е, ама там! Тоя дърпа лъва за опашката! Ще се чуе! Дано не съм пророк, ама тия не прощават на двойните агенти! Справки, колкото искате! Какво да се прави?! Тия са разузнава ли и контраразузнавали още преди Великобритания да е съществувала! А, Даниел Дефо не е бил написал "Робинзон Крузо":)
  • 35 дааааааааа

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да си знаеш":

    Важното е не кой е собственика, а че бат Бойко е приятел с В. Златев, а мъжът на К. Нинова работи при него.
  • 36 гражданин

    6 3 Отговор
    Пълни глупости! България отдавна не е международен фактор, а следователно не може да представлява интерес за Русия. Да не говорим, че в икономически план сме кръгла нула........
  • 37 Мартин

    3 2 Отговор
    Илиян Василев се явява нещо като адвокат на Цветан Василев и винаги говори в негова защита. Учудващо е, че е написал публикация по друга тема.
  • 38 Glog

    6 1 Отговор
    Не ми е ясно, защо ни се предлагат такива глепави статии. За краткото си време във властта ВС показа, че не е нито полритик, нито държавник. Самият той може и да не прави нищо лошо, може дори да е полезен, но всичко прави така, че да помага на вредните. В момента по-вреден човек за България от Бойко Борисов, в тандем с Цетанов, няма. А той се опитва да ги легитимира.
  • 39 gost

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли , че ще ставате черноработници на извънземните.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.