2 244 14

Нинова оцеля и вбеси ГЕРБ

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака да й строшим главата...". Точно така, по възрожденски почин, Корнелия Нинова свика своите на конгрес. Уж по дребни въпроси. Дребни, поне според "деветимата", дето готвели пуч на председателя и евентуална колаборация с ГЕРБ. Или поне безопасно съществуване в кротък унес като псевдоопозиция. Нинова ги изненада. И запази лидерската си позиция, както наскоро предвидиха и читателите на ФАКТИ.

Да, Георги Гергов е прав - такива въпроси могат да се решат "и на пленум, и на друго...". Ангел Найденов и Атанас Мерджанов от групата на низвергнатите също се правеха, че не разбират какво става. Може и на пленум, вярно е, но Нинова реши да го направи от по-висока трибуна. За да се чуе от мало и голямо, че си поиска и спечели вот на доверие. Без такава точка да присъства в дневния ред. И съответно си спечели още време. Настъпи главата на вътрешната си опозиция, докато още е малка.

А там нямат готови варианти. Нали не си представяте, че имат готовност да изправят на пожар, който и да е от деветимата срещу нея. Гергов само го маркираме пътьом, остава и него да изтипосат. Така всяка друга опция отива доста напред в бъдещето. Нинова си изпълни перфектно съботника. Качи си душманите на конгреса и ги пусна отвисокото. На всичкото отгоре така издразни управляващите с успеха си, че им провали неделята заради никому ненужна пресконференция.

Добра, лоша - с Нинова БСП има гарантирано второ място на републиканското първенство. Възможно е това да е таванът й като председател. И на нея, и на партията. Но по времето на някои от деветимата партията беше на път да изгуби и това. Дали БСП с Корнелия е алтернативата за България е отворен въпрос. Но че тя се разправи с алтернативата си в партията, доколкото я е имало, вече е факт.

Иронията е, че двама, сочени за някогашни "седесари", като нея и Гергов, се дърлят за властта в БСП. Толкова по-лошо за социалистите с партизанско потекло и десетилетен сладък сън на Позитано 20...

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Цвъ Цвъ
  Отговор
  1 14:37  29.10.17
  Мдааа Цвъки физкултурника се е разстроил яко и не спра да цвъка и вече медия неоцвъкана не остана !!!!
 • 2 15:23  29.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 15:46  29.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Баце
  Отговор
  4 16:13  29.10.17
  Каква ти малка змия цяла ламя няма да е лесно но сега му е времето. Мачкай и не се бой и много бой

 • Чаушеску
  Отговор
  5 21:47  29.10.17
  Склерозите в атака ура-а-а

  Коментиран от #8

 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  6 21:53  29.10.17
  Проблеми има във всяка една партия.И хубавото е ,че в някои от тях се говори открито и свободно.Но в партията на аз съм прост,няма подобни неща.Там не смеят да го критикуват за каквото и да е,страхуват се от него.При тях няма така наречената демокрация.
 • Извън закона
  Отговор
  7 22:09  29.10.17
  От заглвието помислих че става въпрос за ПТП с Нинова хахаха )))
 • 8 05:26  30.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГЕРБ
  Отговор
  9 08:49  30.10.17
  Не се възбуждайте толкова бе след един нещастен конгрес.Още на следващите избори,нищо,че са много далече,ще понесете поредния бой,лощото е,че му свикнахте,а ние от ГЕРБ,все още Ви се връзваме.
 • Корнелия Нинов
  Отговор
  10 09:23  30.10.17
  Смятам да свикам ОФ- то и да сваляме властта ! Сега очаквам и колегите от ДПС, ДСБ, АБВ, ДА БЪЛГАРИЯ, ЗЕЛЕНИТЕ, ДЕОС, ТРАКТОРА И АРХОНТА И БАРЕКОВ също да се включат! А аз трябва да реша кога да е пучът! Ще го съгласувам с Каракачанов!
 • запомни
  Отговор
  11 13:43  30.10.17
  Българската държава възкръсва като държава, в резултат от победите на руското оръжие, по време на руско-турската война през 1877-1878 г.! В знак на благодарност, българите участват в състава на 2 анти-руските коалиции. И през двете световни войни! Сега България пак е против Русия! Тя е членка на НАТО. На територията и са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ. А в България не е имало дори един руски войник след края на 2-та Световна война... ........................................................................ Нинова, който инициира референдум за излизане от НАТО и го изпълни - той ще спечели!

  Коментиран от #12, #13

 • Истината винаги боли
  Отговор
  12 13:13  31.10.17

  До коментар #11 от "запомни":

  България не е изпратила един войник срещу Русия,а Русия е изпращала,кой е прав в случая,да не вярва вече на Русия???
 • Истината винаги боли
  Отговор
  13 13:34  31.10.17

  До коментар #11 от "запомни":

  От мините които са заложени от Русия,България не може да си стъпи на краката вече никога.Заселване на Българските земи с татари,черкези и други благо и с чужда вяра племена.Отвличане с измама и с договори с Османската империя на стотици хиляди Българи от Българските земи и нанасяне на смъртен удар върху бъдещето на България.Намесване с подмолни цели в Сръбско Българската война,създаване на македонска нация и ,,македонски език" и още хиляди лоши неща против ,,по малкият брат"Народ който е построил и кръстил най големият си църковен храм на руски светец не е НЕБЛАГОДАРНИК....

  Коментиран от #14

 • боли я
  Отговор
  14 23:56  31.10.17

  До коментар #13 от "Истината винаги боли":

  и виждам, че те е заболяло :D ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ КИРЛИВОТО НАТО!

Напиши коментар:


Публикувай