Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 14:55 9 277 47

Русия ще спечели ядрена война. Ако оцелеем...

  • ядрена война-
  • русия-
  • сащ-
  • путин-
  • тръмп
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Така смята не кой да е, а вие - читателите на ФАКТИ.

932-ма от вас се включиха в анкетата ни "Кой може да спечели ядрена война?".

20% са на мнение, че победител от най-нежелания военен сблъсък би била Русия. Разбира се, ако изобщо някой оцелее.

Здравият разум си остава силната ни страна, въпреки, че е подлаган непрекъснато на ревизия. 52% са наясно, че победител просто няма как да има - ще загинем всички.

Други 20%, здраво стъпили на земята, не вярват, че може да се стигне до натискане на специалното копче.

Само 5% се доверяват на военната мощ на САЩ, а 3% залагат на екзотичната птица Ким Чен-ун. Шепа гласували дават вота си за някоя друга сила, която остава неизвестна за нас. Дали Китай, дали Иран, дали някоя друга страна член на НАТО, можем да гадаем. Поне е сигурно, че не сме ние. Не е много патриотично, но такива са реалностите.

Къде да търсим причините за отчетливото предимство на Русия пред САЩ, което дават читателите ни в този хипотетичен ядрен сблъсък? Те нямат нищо общо с реалната военна мощ на двете велики сили, която така или иначе си остава загадка за широките народни маси. Така и трябва, това си е въпрос на национална сигурност. Да игнорираме и традиционните симпатии на народа ни към голямата северна страна, независимо дали присъства на картата под името Русия или СССР. Те са константен факт и обект на социалните антрополози.

Тук не играят и показатели като икономически растеж, стандарт на живот, ниво на демокрация и свободи. Нашенецът не знае как живее народът във Владивосток или Сейнт Луис, а и не му пука. Хората сравняват най-вече политическите елити, отъждествявайки с тях силата и авторитета на двете страни. Те тях виждат и чуват по телевизора. Дори не целите елити, а само каймакът им - Путин и Лавров срещу Тръмп и компания.

Преди 20 години резултатът в същата анкета щеше да е точно обратният. Тогава Русия бе в най-ниската си точка на международен авторитет и ореше още в дъното. Безкрайният купон, в който живееше Борис Елцин, все пак свърши. Човекът се оказа с един черен дроб и едно сърце. Цяло чудо е, че не замени Камчатка за галон "Джак Даниелс". Нисичкият кагебеец с поглед на хипнотизатор, който го наследи, бързо показа, че не е от планетата на дядя Боря. И днес дейността му се одобрява от 83,5% от руснаците. Въпреки авторитарните методи и имперски амбиции, в които го обвиняват, а може би и точно заради тях. Огромно значение за доверието в руската военна мощ е намесата на Путин в сирийската криза. Нещо, което обикновеният човек одобрява с възклицанието - "а само американците ли да си пъхат гагата навсякъде...".

От другата страна е непредсказуемият Доналд Тръмп, който се учи в движение да управлява Съединените американски щати. И само седмица след избирането му се заговори за импийчмънт на фона на бурните масови протести. Край него са съветниците му, които крият в шепи лицата си, когато той говори. И после обясняват какво е имал предвид всъщност. В международните му политически изяви ежедневно присъства размяна на груби дърводелски закани с момчето, което изстрелва роднините си, привързани за оръдия или ги хвърля на освирепели от глад кучета.

Но върхът на сладоледа е разследването за руското участие в избирането на Тръмп. Тук вече не той вдига шум, но всичко рефлектира върху него. Изумително е защо Америка си причинява публично това унижение. Ако търси съчувствие, това просто не и отива и печели единствено подигравки.

Това виждат обикновените хора и от него градят образите на най-влиятелните фигури в света. Покрай тях и на страните им. А колко килограма пирони могат да се купят с една средна заплата в Магадан и Детройт не интересува никого в България. И няма значение за наклона на везните в нашата анкета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    10 4 Отговор
    Ако, има Трета, друга няма да има! Разбира се, ако има оцелели те ще воюват пак! Само че това няма да е Война! Едно племе ще се бие с друго племе! Е! Като се поизбият ще се сдобряват и онождат!:) Нова Война ще има, когато спрат да ми подчертават:"Онождам" Бая време ще требе!:)
  • 2 тра лалала

    5 18 Отговор
    Не знам каква е тая идиотия, че при ядрена война никой нямало да оцелее или не са употребявани атомни бомби досега?

    Не са правени стотици ядрени опити? ;)
  • 3 тра лалала

    8 12 Отговор
    Ядрени опити по страни:

    САЩ – 1 054, официален брой;

    СССР – 715, официален брой;

    Франция – 210, официален брой;

    Великобритания – 45;

    Китай – 45;

    Индия – 6;

    Пакистан – 1 с 6 устройства;

    Северна Корея – 2;

    Израел/Южна Африка – 1

    ........................

    Като гледам мърдате още ;)

    Коментиран от #4

  • 4 ттков

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "тра лалала":

    Това са опити за има-няма 50 г. Хайде сега всичките опити ги събери, умножи по 100 и виж какво ще се получи!
    Ти или си някакво дете от предучилищна или си по-възрастен, но с акъл на такова дете. Един ядрен опит е едно, а съвсем друго е боен ядрен заряд. Правиш ли разлика? Едното е опит, а другото е много по-мощно, за да има много по-голяма унищожителна сила. Освен това Русия има изградена система „Ръката на мъртвеца“. Дори цяла Русия да е унищожена и да няма нито един жив руснак се задейства тази ситема, която унищожава света. Прочети и за ядрената зима! Прочети и за изместването на орбитата на Земята при толкова масови ядрени експлозии и може евентуално нещо да ти влезе в кухината на раменете!

    Коментиран от #5, #8, #14

  • 5 тра лалала

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "ттков":

    Тия ги обяснявай на някой друг, американците в началото са трещели здраво, без да им мигне окото, затова сега САЩ е в това положение /пустиня/, да не говорим, колко са облъчените и болните впоследствие... всичко за което ти говориш са теории, нищо повече, а че Русия ще ги побърка ако поиска, това и бебетата го знаят ;)
  • 6 Morgoth

    8 28 Отговор
    Така друзя, пригответе си минусите защото трябва да ви се обяснят някои неща!

    Първо, не знам кога стана така че да си патриот трябва да си и русофил. Аз не съм нито от филите, нито от фобите, а от мислещите.

    Второ - ядрената война няма да унищожи човечеството. 15 хиляди е броя на ядрените глави които света притежава, но тези които могат да прелетят океана далеч не са толкова много. Само за пример R-36M2s или Сатаните на които толкова се радват русовилите са точно 46.
    Ядрения арсенал ще бъде първа цел на противника и всичко което не излети веднага ще бъде унищожено. Следват противоракетните щитова - колкото и неефективни да са при една масирана атака много от ракетите ще дадат фира, други ще аварират, трети няма да си намерят целите. 5000 ядрени взрива ще са абсолютния максимум. Това разбира се ще бъде катастрофа и вероятно ще избие над милиард, а след това поне още толкова ще умрат от глад, защото градове и инфраструктура ще бъдат сринати. Но това няма да доведе до изчезване на хората. Няма да има ядрена зима, няма да има и голямо повишение на радиационният фон на планетата. До сега е имало 2000 взрива и още сме живи.
    Но дори да приемем, че целият ядрен арсенал бъде използван - това като обща сила би се равнявало на едно изригване на Йелоустоун. А той е изригвал няколко пъти и не е известно това да е довело до изчезване на видове, особено толкова разпространени като нас.

    Трето - Русия няма как да победи. Ядреното оръжие ще нанесе първия удар, но

    Коментиран от #42

  • 7 Morgoth

    8 24 Отговор
    Трето - Русия няма как да победи. Ядреното оръжие ще нанесе първия удар, но всяка бронирана техника ще устои на ядрен взрив по-далеч от 5км. След първия удар ще следва война почти без използване на ядрени бомби и тогава огромната разлика в броя на конвенционалните оръжия на Русия и на НАТО ще си каже думата. Дори Русия да е по-силна от САЩ, което не е вярно, то тя ще трябва да се изправи срещу цялото НАТО.

    Коментиран от #10

  • 8 Morgoth

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "ттков":

    Цар бомба е опит - 57 мегатона. Повтарям за неразбралите - МЕГАТОНА! Това е 2500 пъти повече от използваните от американците в Япония. Съвременните ракети имат по повече от една глава, но почти няма такива надвишаващи 1 мегатон. Големите мощности правят ракетата тежка и е много по-ефективно да носи 10 заряда по 1МТ отколкото 1 от 10МТ. Така че зарежи умножението по 100.
  • 9 Бесен Язовец

    11 7 Отговор
    Рано или късно ще има 3та СВ политиката на Запад подтиква свтът да се въоръжава с Ядрено оръжие и по някое време на някой ще му писне.Планетата може да издържи 50 бомби= на 50 окръжни града с по 2 мил.жители средно около 100-150 мил.жертви и др после ще живеят по спокойно
  • 10 ha ha ha

    17 9 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Цялото НАТО или нищо и половина :D

    с гейши и проститутки, срещу пушки, та Русия сама ли ще е в това начинание или другите нямат значение... една голяма част от населението на земята, срещу НАТО... в тази си част нищо не каза ;)

    Коментиран от #11

  • 11 Morgoth

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "ha ha ha":

    Карикатурата на гей-парада срещу ловната дружинка с която републиканците се подиграваха с демократите беше готина. Но и едните и другите бяха американци. Запада разполага и с достатъчно либерасти и с достатъчно войници. Но по-важното е, че разполага и с достатъчно техника.
    Интересен въпрос е какво ще правят Китай и Индия при един такъв сблъсък. Ако избегнат началната фаза на войната и се намесят след това ролята им може да се окаже решаваща

    Коментиран от #12, #15, #29

  • 12 ha ha ha

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Аха, май картината лекинко се промени, щот НАТО срещу ШОС няма шанс ;)

    Коментиран от #22

  • 13 Густо Майна

    8 1 Отговор
    Половината българи мислят с главите си, а другата половина получава редовно факсове от Космоса! При такова съотношение оправията ни естествено ще е никаква.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 странгер

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Китай без пазарите си е за никъде. Най платежоспособните пазари са ЕС с 500 000 000 жители и САЩ с 330 000 000....
    Май е ясно след първоначалната еуфория накъде ще се ориентират :-)

    Коментиран от #23

  • 16 Илюминат Ор

    16 3 Отговор
    Много от целите ще бъдат язовири, АЕЦ и военни обекти - ясно е, че удариш ли язовир или АЕЦ - опустошеничта ще бъдат КОЛОСАЛНИ! Да не говорим, че САЩ няма как да си спаси Калифорния, защото все някоя бойна глава ще посети Разлома Сан Андреас. Китай не вярвам да стои и да гледа. Япония е ясно, че е марионетка и тамошната младеж мисли, че Русия е хвърлила атомните бомби, затова нито 1 американски президент не се е извинил за най-унищожителният геноцид над ЧОВЕЧЕСТВОТО! Ако има някой, който ще започне 3 Св. Война, това ще са САЩ- те имат опит в атомните бомбардировки и повтарят, че това било за тяхно добро - иначе войната щяла да продължи по-дълго и да загинат още американци, а така БУМ наведнъж и после 5 поколения облъчени японски мутанти, но ... Вие си знаете, че в света са само САЩ и всички останали. Нашенските подлоги го потвърждават )) Много ме съмнява да остане нещо след ТСВ - няма да има обработваема площ, всичко ще е радиоактивно. Оцелелите ще се трепят още поне 10-20г. и няма да има милост! Поколенията ще се раждат в омраза и ще умират в нея. Вариантите са, да има оцелели по островите, но пък всяко попадение в разломна област означава активност на вулкан, после цунамита, още пепел, пак студ и... Не ви знам, що за стратези сте ама ако съм сам и има рота на въжен мост - няма да ги стрелям 1 по 1, а ще срежа въжетата! Няма да бия самолетоносачи - ще използвам Природата, за да ги потопя! Всъщност САЩ и НАТО имат много повече да губят в такъв конфликт. Бо
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зодия КРАВАР

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "Руска пропагадна":

    Ти да не си редактор на Новия Учебник по История, където САЩ ни освобождават от Османско робство с цената на десетки хиляди, замръзнали по проходите и загинали в битки брокери, ресторантьори, хотелиери, крупиета, робовладелци и плантатори?? Предвождаи от вождовете на гордите племена, Сиукс, Апачи, Команчи и Шайени??!

    Коментиран от #19

  • 19 Руска пропагадна

    11 13 Отговор

    До коментар #18 от "Зодия КРАВАР":

    Ти да не си авотрът на новия учебник по история, в който раЗЗия не се гласила да окупира "задунайските територии" завладени от Османската империя 1878, не е насъсквала Сърбия да ни нападне след съединението, не е била против обяваване на назависимостта на България, не е нападала Добружда, та да е трябвало генерал Колев да гони руската армия от там и накрая дори спасила и българските евреи, защото НЕ Е била в таен съюз с национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА Германия и НЕ Е започнала световна война като заедно с национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА Германия е окупирала Полша?
    И да не забравяме, след ВСВ раззия НЕ е изнесла с вагони всичкото злато на България, НЕ е довела до избиването на 30 000 българии - учители, лекари, политици!
    Я, ходи да лапаш пропаганден борш и не ни навиряй в очите вмирисаните си опрони точки.

    Коментиран от #20

  • 20 бай цар

    19 6 Отговор

    До коментар #19 от "Руска пропагадна":

    Тези опорни точки от Козяк ли ви ги спущат? Значи викаш Русия ни освободила, за да ни окупира. Ама ти на какви медикаменти си да те попитам? И я сега кажи що така, като победител не ни окупира? А случайно да знаеш, че Англия, Франция и Германия са били твърдо против това да има държава България? Какво ще кажеш за това? Всичко е документирано! Целта на Русия болно мозъче(ако изобщо имаш такъв орган) е да ни освободи, както и да освободи Константинопол и да го върне в християнски ръце. Да, обаче гореспоменатите държави изпращат армада това да не се случи и Русия изтощена от войната спира настъплението. Извесни ли са ти тези факти или не? А известно ли ти е, че краварите и англичаните бомбандират мирни български градове с мирно население? Бомбандират държава, която не е участвала пряко във ВСВ и избиват хиляди души цивилно население. Същите тези сега са ни първи дружки, нали!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Morgoth

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "ha ha ha":

    НАТО е много по-добре въоръжено и много по-организирано от ШОС. Страните от НАТО са и много по-силни икономически, въпреки огромният подем на Китай от началото на века. Освен това ШОС е по-скоро за намаляване на напрежението по вътрешните им граници и борба с тероризма отколкото военен алианс. При евентуален международен конфликт няма гаранция, че страните от ШОС ще застанат зад Русия.
    Единствения вариант Китай да окаже решаваща роля е като запази неутралитет и така избегне пърият ядрен удар за да се намеси по-късно, когато страните са отслабени.
  • 23 Morgoth

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "странгер":

    Настане ли трета световна за определено време единствените пазари ще са за оръжие, а победените няма да са добър пазар доста след това. Китай ще си гледа интереса, а интереса му е да е на печелившата страна. Роля като на Турция във ВСВ е най-добрата, стига географското разположение да ти я позволи.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 asen

    1 0 Отговор
    Това са секретни програми и не се обсъждат.
  • 27 Бат Мишо

    3 4 Отговор
    Русия само има 30000 ядрени бойни глави веееееее
    бяпа офицялно обявени до 1989
    след туй Русия обяви че ще ги намали на 10000
    и УЖ ГИ НАМАЛИ
    АМА НЕ ДАДЕ НА НИКОЙ ДА ПРОВЕРИ ФАКТА
    или си мислите че са пуснали натовски експерти да броят зарядите из ГИГА МЕГА ТУРБО СЕКРЕТНИТЕ ядрени бази
    и ако 1989 са били 30000 сега са 50000 вееееееее
    ядрените ОПИТИ се праят с намалени заряди и НАД ЗЕМЯТА
    саже на ЦАР БОМБА НА 2 мили над
    ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ЛЪЧЕНИЕТО И ЯДРЕНИЯ ПЕПЕЛЯК
    ако е война НАШ ЛИ ГА ШЕ ГО НАМАЛЯТ -
    ТОЧНО КОГАТО ОЦЕЛЕЕШ
    а тва ще е НИКОГА
  • 28 Бат Мишо

    5 0 Отговор
    ударната вълна на ЦАРЯ е обиколила 6 пъти земята
    и е намален наполовина щото са се плашили да не излезе магмата
    изтупан както си требе ЦАРЯ на повърхността в пълна мощ ще обиколи вълната 20-30 пъти планетата веееееее
    къде ще оцеляваш ве съсел
  • 29 Kcaniba

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    А Китай, а Иран, Индия!??
    И те ли са в НАТО?!?!
    Простете, но разсъжденията ви, на "мислещ" е от 1936 година. Тогава тези държави са нямали голямо значение за мзхода на войната, но днес ммат съществено и всички те са по един или друг начин са съюзницм на Русия и нпй малкото ма срещо НАТО!!!

    Коментиран от #32

  • 30 Бат Мишо

    4 2 Отговор
    хич не споменавам че ще изскочи полвинта магма отдолу
    цунамитата ,че ще лигне атмосферата в открития космос
    и че планетата АКО НЕ СЕ РАЗФЪРЧИ НА АСТЕРОИДИ
    ще иде на орбита около мелмак , след втория светофар там в ляво
    ще оцелявали божкееееееее
    обкръжен съм с малумници

    Коментиран от #33

  • 31 Бат Мишо

    4 0 Отговор
    Нали САМО ТВЪРДАТА УВЕРЕНОСТ ЧЕ НЯМА ОЦЕЛЯВАНЕ спира малоумниците да натиснат бутоните вееее
    Треперете от деня в който НЯКОЙ ПОБЪРКАН МАЛОУМНИК с достъп до бутона СИ ПОМИСЛИ ЧЕ ИМА и 1 промил шанс да оцелее и така победи
    ЖАЛНА НИ МАЙКА В ТОС ДЕН
  • 32 Morgoth

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    Китай е почти съюзник на Русия, Индия е почти съюзник на НАТО, а Иран все още не пее в хора. При евентуален ядрен конфликт много е вероятно Китай и Индия да се снишат и да не се пречкат на големите, а на по-късен етап да пробват да наложат своите интереси в собствените си региони.
  • 33 Morgoth

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Мишо":

    Силно надценяваш ядреното оръжие и подценяваш размера на земята и земната кора. Американците имат 10 и 15 мегатонни наземни експерименти - първият прави кратер с дълбочина 50 метра, а втория с дълбочина 75. Ако функцията е линейна дупката от царя би била 250.
    За да нараправиш дупка с дълбочината на най-дълбокия сондаж ще ти трябва мощност 500 пъти над царя, а за да пробиеш кората много повече. Разбирай - трябва ти анихилационна бомба, но такава все още не е създадена.
  • 34 ASD

    5 0 Отговор
    Русия има най-голяма територия. Населението й е хомогенно разпрлъснато по цялата територия с изключение на Москва. САЩ имат по-малко територия. При равен брой ядрени заряди /според договора -1500бр/ територията на САЩ ще бъде 4-5 пъти по гъсто населена с ядрени гъби. Освен това 90% от населението на САЩ е съсредоточено по крайбрежието, тоест след първите 2 часа на ядрена война САЩ ще загубят 90% от населението си а Русия само 48% /загуби в рамките на 2 часа/. Това относно първата част на статията /само математика и география/.

    Да силната съпротива от страна на демократите подкопава не само авторитета на Тръмп, но и на САЩ като цяло. Реално Тръмп говори едно, а държавната администрация прави съвсем друго, като цялостния ефект е недоверие и дори насмешка. Тепърва ще видим ефекта от хаоса във властта в САЩ след тихоокеанското турне на Тръмп.
  • 35 ASD

    9 0 Отговор
    до Morgoth

    САЩ имат 1450 заряда на носители ,а Русия 1500 , като готовите заряди без носители са в пъти повече при руснаците. САЩ изостават в ядреното въоръжение и все още имат 5 тонни авиационни бомби, разположени в Румъния Германия и тн. ,които са абсолютно неприложими.
    Второ, земната кора не е еднакво дебела навсякъде, има тънки места които са уязвими.
    Трето, първите ядрени удари са насочени към военната инфраструктура, а в последствие ще бъдат градове и язовири и тн. Тоест след първите 2 часа ще останат само подводници и танкове. При броа на танковете виж статистиката там Русия има числено превъзходство над НАТО. Освен това войната в Сирия показа че руските танкове с динамична защита устоават на няколко удъра, а Абрамсите и Тигрите умират от първия път! Турция загуби 20 !!! Тигъра за 5 дена в Сирия!!!

    Четвърто. НАТО-встото ПВО е едностранно насочено към Русия и при атака в гръб е абсолютно неефективно. Отделно руските "Калибри" и противокорабни хиперзвукови "Циркон"-и минават без проблем през него. Така че ако има война НАТО Русия, цялата военна инфраструктора на НАТО ще се изпари за един час.

    Пето. Военната готовност на НАТО в Европа за голяма война е смешна. След първите 5 дена война в Либия /треторазрядна държава на която Германия изключи радарите/ на Франция и Италия им свършиха точните бомби!!!

    Коментиран от #36

  • 36 Morgoth

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "ASD":

    Добра аргументация :)
    Радвам се да видя, че не всички се опитват да си защитят мнението само с главни букви, удивителни и по няколко минуса през анонимен браузер.
    При евентуален ядрен конфликт Русия ще избие повече хора от собственото си население само в първият час. Обаче страните от НАТО имат близо 1 млрд население - 6 пъти повече от това на Русия. По-лесни мишени, но и повече хора които да останат живи и да продължат войната.
    Площта на Русия е 17 мил кв км., тази на страните от НАТО е 25. Само задокеанската площ на САЩ и Канада е повече от тази на Русия.
    Следващото по сила след ядрения арсенал е авиацията и големият въпрос е каква част от авиацията на НАТО и на Русия ще оцелее първия час. Американците, чиято сила е съсредоточена именно там няма как да не са мислили как ще защитят самолетите си в началото на конфликта и ако успеят Русия няма шансове. Разбира се стигне ли се до танкове и артилерия Русия ще превземе цяла Европа и ще използва ресурсите и за война с Америка. Но дори и при такава ситуация на САЩ ще им трябва да се окопитят от ядрения удар, докато на Русия ще и трябва същото плюс да превземе Европа и да организира нейните ресурси в своя полза, като така ще изостане много във времето. Победата на НАТО ще е пирова, но ще е победа.

    Коментиран от #37

  • 37 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Morgoth":

    Ще ти го напиша само веднъж.При масиран внезапен ядрен удар РФ печели войната.Брой 50 млн останало население в Северна Америка и 300млн на цялата планета.Русия остава почти непокътната-както населението така и територията й.

    Коментиран от #40

  • 38 анАН

    5 0 Отговор
    Победител в една ядрена война неможе да има. Причината е много ясна. Когато дадена ядрена държава изстреля ракети по друга ядрена държава тогава тази държава ще направи ответно изстрелване. А както знаем ще има залпово изстрелване на десетки ако не и стотици ракети които няма да пощадят никой. Тези държави които няма да са на пряк прицел нямат да имат поражения от директен обстрел но пък хората ще умрът от ядрената зима радиацията и глад. Така че след ракетите света ще изчезне.
  • 39 Инспектор Стрезов

    4 8 Отговор
    Както казва Станислав Лем: Когато започнах да ползвам Интернет, разбрах колко много идиоти има. Имам усещането, че всички са се събрали тук. Привеждат се такива малоумни доводи, че на човек му иде да спре земята и да слезе.
    Някой интересувал ли се е какво е състоянието на руския ядрен потенциал? Случайно да знаете, че за това оръжие е необходимо постоянно полагане на грижи. Ама не бърсане с парцал. Пак случайно да знаете кой елемент се ползва за ядрената реакция, откога няма производство на такъв и какво е състоянието на произведения преди десетилетия? Направете едно търсене в интернет, за да разберете.
    А случайно да знаете как функционират системите за противоракетна отбрана? Или на какви технологии се базират?
    Някой да си дава сметка какво е технологичнто състояние на Русия и на Запада?
    Ядрена война война няма да има, дори ако някой пиян руснак натисне копчето, защото нито една ракета от излетелите няма да мине отвъд границите на държавата им. Ще бъдат унищожени във въздуха. От друга страна Западът няма да нанесе ответен ядрен удар, защото не му трябва съсипана земя, на която да живее още няколко месеца.
    Третата световна е в ход. Тя е икономическа, научна и технологича. И тази война е загубена от Русия.

    Коментиран от #43, #46

  • 40 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гошо":

    Няма такова нещо като внезапен ядрен удар. Или има предпоставки за глобален конфликт и обстановката е страшно изнервена или никой не си и помисля да употреби ядрено оръжие. Да не говорим, че и по-мирни времена аресенала и на Русия и на САЩ са в пълна бойна готовност, ако засекат изстрелване на чуждите ракети да изстрелят своите преди другите да са пристигнали.

    Коментиран от #45

  • 41 гощо

    4 0 Отговор
    4-тата световна ще се води с камъни и тояги!!!
  • 42 Дивуй

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Готов си за главен съветник на оня сенатор дето не му е добре главата
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Руснак

    2 0 Отговор
    Човека ви каза -'Путин,'за какво ни е тази ПЛАНЕТА, ако РУСИЯ няма да я има там.Точка и енд оф стори.
  • 45 Бай ,,,уи

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Morgoth":

    Пич вземи се ,,ъмни! Не си наясно,много залиташ в грешната посока,ама много!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.