1 269 5

Когато бях премиер

Калин Терзийски
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българите са луди по политиката и най-вече - по псуването на политиците, когато не са от тяхното обкръжение. Но пък са извънредно сервилни, когато са от тяхното обкръжение. Ето затова ще ви разкажа една история.

Калин Т. станал политик - премиер министър. Когато поемал поста – обещал, че първо ще оправи всичко, абсолтно всичко, а после ще седне и ще изпие едно кафе!

И първо направил минималната заплата десет хиляди евро. Пенсиите - двайсет хиляди евро. После лично заклал всички престъпници. Олигарсите и останалите политици пратил в трудов лагер, в който имало и газови камери.

Разрушил всички магистрали, защото те дразнели българите. Не режел ленти на никакви официални откривания на обекти, а напротив - зашивал срязаните.

Забранил всички партии, като позволил на хората да си правят нови колкото душа им иска. Раздавал хляб и шпеков салам на всички, както и вино розе от Карнобат. Както и печени щастливи кокошки. За да бъдат щастливи – водел ги лично на лунапарк преди клането.

Също така се разпоредил да се дават по празници тринайста, четиринайста, петнайста и шестнайста заплата.

Повишил лично раждаемостта и предотвратил демографската катастрофа. Всички граждани от ромски произход изпратил да учат хуманитарни науки в най-престижни университети, при условие че се върнат в родината и заемат високи постове.
Но не по-високи от тези на гражданите от български произход, за да няма етническо напрежение.

После започнал да строи атомни елекроцентрали и по настояване на еколозите ги разрушавал, а след това - по настояване на патриотите ги строял пак. Освен това намалил личната си заплата на двеста и трийсет лева и запалил къщата на родителите си, в която живеел. И заживял в една колиба от клони и ламарини. Нямал кола, а се придвижвал само пешком, но за да не го смятат за прекалено високомерен - правел го на четири крака.

Изчистил страната и я направил райска градина - сам - с една метла и една лопатка. И така било при неговото управление.

А хората цъкали с език и казвали- тоя мръсник даде куп обещания, а сега - нищо! Ето – още кафе не е седнал да пие! И той излезе маскара!

*Заглавието е на редакцията

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:19  08.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 12:28  08.11.17
  Константин Иречек го е казал 3 мил.българи 1,5 министри а Пенчо Славейков го е завършил не е народ, не е народ а мърша
 • 3 13:41  08.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Чукча читател
  Отговор
  4 13:32  09.11.17
  И всичко това което би правил Калин Терзийски ако е премиер, би било съпроводено не с кафета, а с 1 л. вино/час в седнало и полулегнало състояние!
 • Цун Кай Ми Хуя
  Отговор
  5 22:08  09.11.17
  А бе Калине,ти май искаш да ни убедиш,че политиците са свестни хора а народа е боклук,заради това,че е прека- лено толерантен та ги търпи тях и такива,като тебе с на- деждата,че,като се труди ще сполучи,вместго да се вдиг- не та да ви изтрепе.

Напиши коментар:


Публикувай