1 269 6

Осман Октай: Опасно е мюсюлманите да са заложници

Много лесно може да се дестабилизира България по две направления – Анкара и Москва

Стефанаки Йоанис
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Когато се конструира коалицията между ГЕРБ и Обединените патриоти, аз тревожно казах, че ще има изключително много напрежение, защото политическото представителство на мюсюлманската общност в България много остро ще реагира и ще приеме с дълбоки резерви участието на националистите във властта със знакови техни лидери. Един от тях е Волен Сидеров.

Политическият анализатор Осман Октай коментира в интервю за novini.bg има ли напрежение сред партиите буквално дни преди старта на европредседателството ни и продължава ли да се употребяват българските мюсюлмани.

„Никога мюсюлманите няма да забравят действията му по време на една петъчна молитва. Другият е Валери Симеонов и действията му на българо-турската граница, които обаче се неглижират“, заяви Октай.

„Участието им във властта нарушат етнобалансите в България“, категоричен е той и добави: „Винаги съм казвал, че е опасно в България да се използват етнонационални карти за политика“. Октай обясни, че „Атака“ и коалицията „Обединени патриоти“ са отговор на действията и изказванията на Ахмед Доган за политически обръчи.

„Бях убеден, че ще се употреби това“, допълни той. Затова сега, по думите му, може съвсем спокойно да се каже, че ДПС и Патриотите взаимно се употребяват, взаимно се обслужват и ухажват в политическото оцеляване. За съжаление, обясни той, най – тревожното при това положение е, че българските мюсюлмани стават за втори път употребени. „Много лесно може да се дестабилизира България по две направления – Анкара и Москва и най – лесното оръжие са мюсюлманите в България“, напомни Октай и обясни, че сега това може още по-спокойно да стане след като те са изолирани и натикани в ъгъла.

„Аз не съм спокоен, като човек, видял много неща в политиката, въпреки националните, гражданските интереси, партиите, преследвайки своето оцеляване, въобще не се съобразяват“, заяви той.

„Аз не съм спокоен като управляващите, че има стабилност и спокойствие и че раздаването на пари на калпак по различни сектори ще сътворят още по-голямо спокойствие и че заради това, че ще има председателство всички трябва да сме мирни. Аз мисля, че ще се случи точно обратното“, каза Осман Октай.

По думите му, българинът ще използва точно европредседателството ни, за да бъде чут от Брюксел и от Европа. И точно това, според Осман Октай, ще бъде употребено от партиите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 11:12  09.11.17
  И аз не се кефя на ДПС във власта ама.....
 • Марадона
  Отговор
  2 11:23  09.11.17
  ЗАЛОЖНИЦИ СА НА ДПС, инак щяха да са българи, сега ги направиха пионки на чужди интереси
 • име
  Отговор
  3 19:48  09.11.17
  нали дпс не са религиозна партия? - какъв е проблемът ? или са антиконституционна организация!

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  4 11:25  10.11.17

  До коментар #3 от "име":

  ДПС не е партия в която членуват само турци.Мислете преди да пишете глупости.

  Коментиран от #5

 • Омар Шариф
  Отговор
  5 18:50  10.11.17

  До коментар #4 от "гост":

  Май ти си написал една мега-глупост а ?
 • boreto2
  Отговор
  6 21:13  10.11.17
  Мюсулманите, мюсулманите - ама това е религия и на религиозна основа се говори за политическата власт!

Напиши коментар:


Публикувай