1 666 14

10 ноември и дебилите

Милен Ганев Главен редактор

Българите са далеч по-обидени за това, че 80% от тях са наречени дебили, отколкото от принизяването на ролята ни за спасяването на българските евреи. 53% от участниците в нашата анкета "Обиди ли ни проф.Иво Христов?" твърдо заявяват, че не се смятат за дебили. В нея участваха близо 2000 читатели на ФАКТИ.

Само 6% от тях обръщат внимание не на обвинението в глупост, а на поругаването на една от малкото ни национални гордости.

29% от анкетираните обаче са съгласни с професора и смятат, че е бил прав в скандалното си изказване.

4% намират думите му за преиначени и са на мнение, че не е имал предвид точно това, което бе лансирано от медиите.

8% определят възникналият проблем за измислен, тъй като обществото ни има за решаване далеч по-важни въпроси.

Съгласете се, че Дебилгейт поне звучи по-ърбан от провинциалните колбасаро-роднински гейтове. Защо е гейт ли? Вярно, няма корупция. Ами, за проценти говори човекът. А има ли проценти, хората очакват някаква далавера. Демократичен рефлекс. Професорът се издъни много глупаво, но Биков и останалите дали не мислят като него? Сигурно. Вероятно и процентът на дебилите при някои е по-висок. Просто не се изпускат. Ученото си е учено, но това не е гаранция, че винаги ще постъпва умно. Новаците в политиката влизат с кални ботуши в храма на лицемерието. А там по-опитните така са се рафинирали, че могат да говорят 48 часа без да кажат нищо, с малки прекъсвания за водопой и нещо по-твърдо.

И Дебилгейт ще мине и замине. А какво ще правим след това? Хубава тема за размисъл навръх вододелната дата 10 ноември. Ако питате Нинова, ще правим вот на недоверие. Ако питате Лили Павлова, ще метем къщата, че Европа ни иде на крака. Ако питате Цветанов, всичко лошо е фалшива новина, а хубавото не се оценява.

С какво днешният ни политически елит е по-добър от изкукуригалите старци в Политбюро на ЦК на БКП, след като допусна народът да тъне в извратена носталгия по Живков и другите от портретите. Сещате се кои портрети, не онези на будителите. Тази носталгия е резултат, но и оценка за свършеното от политическия елит през последния четвърт век.

Никой не смееше да нарече комунистите дебили преди 28 години, защото щеше да му се случи случка. Тези от Политбюро смятаха за дебили "трудещите се", когато им махаха от мавзолея. Само че не знаеха термина. Тато си отиде и изпълзяха "дисиденти", по-многобройни даже от изфабрикуваните АБПФК. С най-голям героизъм, граничещ с подвиг - слушане на чужди радиостанции.

В новото време народът открито нарича така управниците си и най-лошото, което може да му се случи по този повод, е да го "баннат" във фейсбук. За по-крайните мнения може и "приятелска беседа" в ГДБОП. След това поне гарантирано ставаш медийна звезда, а след време може да кандидатстваш за индивидуална пенсия като репресиран. Знаем ли какво ни чака.

За финал - не съм сигурен, че някой е в състояние да обиди истински народа ни след последния четвърт век. Както и да го нарече...

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Прометей (потребител)
  Отговор
  1 11:30  10.11.17
  Публикувано във факти.бг: За финал - не съм сигурен, че някой е в състояние да обиди истински народа ни след последния четвърт век. Както и да го нарече...““““““

  АБСОЛЮТНО....
  Всъщност, ЗАЩО НИКОЙ не коментира далеч ПО-ОБИДНАТА риторика на ръпонестия физкултурник за “невероятния икономически растеж и невиждания растеж във всичко“......
  Едва ли защото повечето от нас съзнават, че Цв.Цв. е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО тъп и затова го игнорират......
  А всъщност.....какви сме ние тогава?!?!?!
  Народ който преглъща тези НИЩОЖЕСТВА верно е......МЪРША...
  Еми това беше по случай “празника“-10.11......
  И тези които се засегнат от това което мисля, могат да ме оценят подобаващо.......
 • на баба хвърчилото (гост)
  Отговор
  2 11:49  10.11.17
  10 ноември не беше нищо повече от дворцов преврат на комунистическата номенклатура, а сегашният политически "елит" са децата на изкуфелите старци от ЦК на БКП!
  Махнаха най-изкуфелия старец и си разделиха парите, това е историята общо взето.
  Дебили или не, много хора все още не разбират, какво и как стана и все още говорят за СДС, дисиденти, преврат, опозиция, демокрация и пазарна икономика, реторика подчинена на най-голямата измама, наречена "преход".
 • гост (гост)
  Отговор
  3 12:05  10.11.17
  Те ДЕБИЛИТЕ са в Народното Събрание !!!!! Народни ИЗМАМНИЦИ / избраници/ !!!!

  Коментиран от #4

 • Прометей (гост)
  Отговор
  4 12:26  10.11.17

  До коментар #3 от "гост":

  А КАКВИ са тези които са ги пратили там и най-вече им осигуряват 30 години безметежно царуване......

  Коментиран от #5, #13

 • гост (гост)
  Отговор
  5 13:39  10.11.17

  До коментар #4 от "Прометей":

  ПАРИТЕ !!! ОГРАБЕНИТЕ от НАРОДА !!!!!
 • ha ha ha (гост)
  Отговор
  6 14:23  10.11.17
  Вота беше манипулиран, няма изобщо какво да коментираме - на ГЕРБ троловете се напънаха здраво, ама то е нормално да са обидени, нали са пълни дебили :D
 • jambazina (гост)
  Отговор
  7 16:49  10.11.17
  Един президент преди време се беше изказал по адрес на малка група хора, че са умни, красиви и че са му симпатични, в диаметрална противоположност на останалата част от населението. Имаше и други нелицеприятни изказвания по адрес на народа, и то от много по-високо ниво спрямо това на Иво Христов, но нищо не беше така раздухано.
 • име (гост)
  Отговор
  8 19:53  10.11.17
  Публикувано във факти.бг: Българите са далеч по-обидени за това, че 80% от тях са наречени дебили, отколкото от принизяването на ролята ни за спасяването на българските евреи....тъпа констатация! та нали евреите у нас са и българи.
 • ??????? (гост)
  Отговор
  9 20:26  10.11.17
  Българите сме пълни некадърници затова че Самосъхранението и оцеляването колективно като нация липсва в живота на всеки от нас, тово е най големия проблем на Българите. Затова нищо не се получава , дали Кумонизъм дали Демократизъм или Каспичанизъм все тая
 • юрист (гост)
  Отговор
  10 21:08  10.11.17
  Публикувано във факти.бг: БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗАСТАНА НА РЕЛСИТЕ, ЗА ДА СПРЕ ЕШЕЛОНИТЕ С БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ И ДА НЕ ОТПЪТУВАТ ТЕ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ НА ХИТЛЕР. А КОГА СЪВЕТСКИТЕ ГРАЖДАНИ НАПРАВИХА СЪЩОТО- СПРЯХАС ТЕЛАТА СИ НА РЕЛСИТЕ ЕШЕЛОНИТЕ С РУСКИТЕ ЕВРЕИ, ЗА ДА НЕ ОТПЪТУВАТ ТЕ ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ЗА РУСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ? КОЙ НАРОД Е ПОСТЪПИЛ ПО-ДОСТОЙНО В ТАЗИ СИТУАЦИЯ- БЪЛГАРСКИЯТ ИЛИ РУСКИЯТ? И ЗАЩО ИСКАТЕ ДА БЪДЕ СРИНАТО НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ НА БЪЛГАРИТЕ? ЗАЩО? И как да обичам, харесвам и да се държа нормално след всичко това с КОЙТО И ДА Е БИЛО РУСКИ ГРАЖДАНИН?!

  Коментиран от #14

 • Доктор ДЖАГЕРС (гост)
  Отговор
  11 21:48  10.11.17
  МНОГО СИ Е ПРАВ ИВО ХРИСТОВ ЗА ДЕБИЛИТЕ. НО ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ
 • Мустафа (гост)
  Отговор
  12 22:20  10.11.17
  Пренебрегнали са цели 20% - това им е грешката !!! Недоволството и унижението ще ни дават сили да се присъединим към братята си от 80-те%!
  АЗ живея в панелка, карам БМВ, слушам чалга, имам туршия на балкона - вино и ракия в мазата! Майка ми плете терлици и шошони за внуците! Редовно удряме по един крак на ХОНДАта на съседа, който има син цигулар и дъщеря пианистка, а жена му е някава дето още никой не я е ...л!
  И какво - да се оставя да ме сравняват с тоя социален плевел?!
  Та това дори не са българи - Той е ГАГАУЗИН, а жена му БЕСАРАБКА!!!
  Ще има скоро революция и тогава Азис ще пее Химна!
  Да не се казвам Ибрахим !
 • Гост (гост)
  Отговор
  13 04:16  11.11.17

  До коментар #4 от "Прометей":

  Старо правило- не е важно кой как гласува , важно е кой брои бюлетините. Нали не мислиш ,че президента Радев ей така ,не спечели с огромната помощ на ГЕРБ, които направиха и невъзможното за да загубят пр. избори. И за това има поне няколко обосновани причини.
 • ДИЙЙЙЙ (гост)
  Отговор
  14 09:51  11.11.17

  До коментар #10 от "юрист":

  НА ТЕБ, МАЙ САМО РУСКИ ...... СА ТИ В ГЛАВАТА

Напиши коментар:


Публикувай