1 871 5

Сбърканата логика между Връв и Резово

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички знаят кой е единственият политик у нас, който може да говори каквото си иска, без това да донесе каквито и да било последствия. Борисов заяви в прав текст, че в родния парламент има хора, замесени в наркотрафик. В Мексико или Колумбия това би прозвучало като най-тъпия виц на годината. А тук настана тишина. По правило уточняващи въпроси към министър-председателя не се задават, защото те го изнервят и започва да гледа лошо. Журналистическото братство изпадна в скоротечна амнезия и мигом забрави изреченото от премиера. Същата диагноза си поставиха сами и политическите сили, за които темата се оказа безинтересна. Или опасна.

56% от участвалите в анкета на ФАКТИ са на мнение, че казаното от Борисов е истина. 27% пък настояват Прокуратурата да се самосезира, което би било логично в едно нормално общество.

Темата заглъхна като ехо от гръм на банкомат. Е, прокуратурата все пак не стоя със скръстени ръце. Взе, че оневини скоропостижно сдалия поста здравен министър професор-генерал Петров. Логиката между Връв и Резово има свои собствени параметри и вътрешни взаимовръзки, недостъпни за здравия разум от други географски ширини. Да дадеш поръчка на зет си не е незаконно, както се оказа, защото той не е и зет като зет - няма подпис със щерката. Ако има нещо неморално, то е пренебрежимо мъничко, защото оставката е морален акт, който измества напълно с величието си всякакви жалки опити за вменяване на вина, да не говорим за участие в някакъв зловещ и позорен Зетгейт.

"Откъде да знам за тоя одитен доклад", тросна се Борисов. И...толкова. Смее ли някой да му досажда повече. Бързото разкарване на професора-генерал вероятно показва, че като личност той не е заемал някаква важна позиция в координатната система на управляващите. Спомнете си истерията с войнишкото изпращане на Делян Добрев. Или, което не е по-малко вероятно, Петров е бил неподходящият човек за "по-големи дела". Защото да дадеш бял хляб на зетя, съвсем не е черешката на тортата. Проблемът изглежда е решен - иде "диалогичен" икономист, служил вярно на много господари. Чак да ти стане жал за Близнашки - той с какво беше по-лош?! Извод - момчета и момичета, ако желаете да участвате в не съвсем морална, но напълно законна сделка, не подписвайте граждански брак. Живейте заедно, обичайте се, уважавайте се, само не се подписвайте.

Нинова и Цветанов пък отидоха на кино и направиха страшен сеир. Вторият в ГЕРБ бе превъзбуден от възможността да стане деен участник в промяна на конституцията на страната. Под наглед благородния претекст да се премахне давността за престъпления при приватизацията. И хората търкаха очи и подаваха уши невярващо. Най-после справедливост! Толкова е хубаво, че чак не е истина. Обаче изведнъж Даниел Кирилов спука дирижабъла на мечтите. "Няма да разваляме приватизационни сделки", успокои Кирилов приватизаторите, които умираха от страх в мазетата на палатите си.

А за народа остана да гадае, какво друго можем да направим на "лошите", които взеха на безценица активите на Живкова България. Освен да избират между порицание и мъмрене. Кой наивник си представя, че ще бъдат разваляни сделки, както бленува суверенът. Нали ГЕРБ ще бъдат обвинени в национализация и експроприация, както стана наскоро с военно-промишления комплекс. И най-страшното обвинение у нас - ще бъдат заклеймени като комунисти.

Като слушам Десислава Атанасова, май ще променяме конституцията, за да си говорим, какво е направила Нинова през 1998 г. То пък не било незаконно, както депутатката от ГЕРБ твърди. За Симеон Сакскобургготски не я промениха конституцията през 2001 г., та да стане президент и да му е мирна главата на Костов, но за Корнелия е належащо. Но, да не ровим чужди стари рани. Не е възпитано, пък и нали в историята няма ако.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 11:51  14.11.17
  Мдаа! Прав си Милене! Както обикновено! Талантлив човек си! Цялата статия ми хареса, но най-много:" Нали в историята няма ако"!:)
 • ЪРП
  Отговор
  2 12:37  14.11.17
  Браво на Милен! Един смел журналист да има, ама що в родните ТВ-та са такива КАСТРИРАНИ К...ТИ?????????......
 • Справедлив
  Отговор
  3 15:20  14.11.17
  Браво...
 • Гост
  Отговор
  4 20:22  14.11.17
  Дали Иво Христов е прав? Май той само посочи какво мислят ГЕРБ за народа си! Тогава кой трябва да подаде оставка? - Иво Христов или ББ?
 • Шаран БГ
  Отговор
  5 11:55  17.11.17
  У-у-у-у-у-уважаеми , какви оставки бълнувате ? Къде се намирате? Е , имаше един некадърник-Ф.Димитров и наскоро един министър подаде оставка . Ама и той тарикат - не отмени поръчките- договори на родата, че и съответните органи се произнесоха : Всичко е законно! Да подадеш оставка у България ....хм....толкова привилегии, пари, бонуси, командировъчни, възможности за далавера от всякакво естество....... Да не се чува тази дума ! Моля Ви, бъдете патриоти!

Напиши коментар:


Публикувай