17 Ноември, 2017 18:01 2 454 14

Божидар Димитров: Бойко постави другите в неудобно положение

  • божидар димитров-
  • бойко борисов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С отстраняването на Димитър Главчев Бойко Борисов поставя в неудобно положение всички останали партии, тъй като волю-неволю трябва да се съобразяват с тази нова политика на ГЕРБ. Не знам сега как ще реагира БСП с проф. Иво Христов, който постави в доста неудобно положение лидера си, включително започнаха да се подиграват с нея за твърдението, че 80% са дебили. Това се случва преди партията да тръгне на обиколка по провинцията. Аз и досега се питам откъде Иво Христов има тази статистика. Коя социологическа или здравна агенция е определила, че 80 на сто, а не примерно 90 или 70 на сто са дебили. За мен е много интересно това и по какви критерии е определила кой е дебил и кой не. Това каза бившият директор на НИМ проф. Божидар Димитров в интервю за Novini.bg.

„Оставката на Димитър Главчев очевидно е в рамките на курса на нова политика за отстраняване на всеки, който е допуснал малко нарушаване на правилата. Пример за това дава ГЕРБ с отстраняването на Антон Тодоров и Димитър Главчев. Съдбата на Димитър Главчев ми стана ясна още вчера, когато Бойко Борисов на околовръстното шосе каза, че е прекалил малко с отстраняването на Корнелия Нинова. Все пак тя не каза нищо конкретно, за да влезе в сила Чл. 162 от правилника на НС“, подчерта той.

„С тази нова политика ГЕРБ обезоръжава противниците си, тъй като светкавично ГЕРБ може да им посочи, а вашият депутат, който купува гласове на затворници, или вашият депутат, който нарича 80 на сто от българите дебили, а еди кой си, който идва пиян на работа в парламента и говори глупости. Мисля, че сега скандалите ще затихнат, тъй като те са много дребни и маловажни, за да могат да се обсъждат важни и принципни въпроси от типа на демографската криза или съдебната система в България или за пенсиите в България и т.н. Това са важните въпроси, а не дали едно лице е втора или трета братовчедка на Делян Добрев“, категоричен бе проф. Димитров.

Според бившият директор на НИМ вотът на недоверие няма да мине. „Сборът на депутатите от трите партии, които подкрепят правителството е доста по-голям от броя на депутатите на ДПС и БСП“. „Според мен европредседателството ще бъде успешно. Няма причини да не е. Още повече, ако Бойко Борисов постигне целите, които си е определил по време на това европредседателство. Една от тях е ускоряване на приема на Западните Балкани в Европейския съюз, второто е оправяне на отношенията с Македония. Той дори вече може да е заминал и ще има общо заседание на двете правителства - скопското и българското. Това са приоритетите, които си е поставил Бойко Борисов, а не дали Корнелия Нинова ще бълва змии и гущери от трибуната на Народното събрание“, отбеляза проф. Димитров.

„Евродокладът е един типичен продукт на брюкселската бюрокрация. Когато го прочетох се сетих за битката при Бородино на Наполеон с руската армия. Френската армия може да каже, че е победила и е превзела Москва, но не е успяла в главната си цел да обкръжи и унищожи руската армия. Руската армия също би могла да отбележи победа, тъй като е постигнала основната си цел - да привлече френската армия дълбоко в дебрите на Русия без да претърпи катастрофално поражение с единственото условия за нейното нейното унищожение по време на зимата. В доклада всеки може да намери каквото си поиска“, каза още историкът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гатьо

    20 3 Отговор
    Професоре, я си помисли ти колко хора си нарекъл идиоти, малоумници, глупаци и т.н. по време на твоите предавания. Нима това не е същото!? Достатъчно е някой зрител да ти каже, че строиш кули от стиропор и си готов да го залееш с най-мръсните думи. Спри се.
  • 2 Тъпомер Плиткомозачни..

    15 6 Отговор
    Тоя ДЪРТ уМИРИСНИК още ли го пускат да Мърси НЕТА с ЛАЙНЯнИте си измишльотини..тоа е пРофессор колкото ТИКВАТА Е астронафт.....
  • 3 ЗЕВС

    16 1 Отговор
    Божидар Димитров историк, политик секретен сътрудник, агент Кардам, Тервел, Телериг 1973-? I главно управление
    II главно управление, 2 отдел, 4 отделение 69/29.06.2009

    Е това е100% дебил!
  • 4 Бесен Язовец

    15 2 Отговор
    Бивш член на БКП и БСП никога не късно да станеш за срам заради някоя и др.двулевка
  • 5 Емир Костурски

    6 6 Отговор
    Ето един завършен дебил. Гръцкият циганин Божо Циганина, както го наричаме ние турците в Созопол. Но той не се сърди, както аз не се сърдя на думите на дебила иво христов. Много ми е смешно и пищно!!! Един ден мой близък ми каза, че ако някой го нарече с цел да го обиди, магаре, той няма да се разсърди. "Защото знам, че не съм магаре", ми каза в прав текст. По един конотичен начин ще напиша, че в ресторанта на писателите казах на присъстващите на масата, че аз не се обиждам на думите на този иво (с малки букви, защото е малък човек, не само физически), защото знам, че не съм дебил. Един виден съвременен български писател каза, че аз не се обиждам, защото съм турчин, а думите на иво малкия се отнасяли за тях. Значи, щом те си се припознават като дебели, са дебили. И аз още веднъж се почувствах горд, че съм турчин. Абе, да ви такова таковата, както казва героят на Ивайло Петров, щом толкова рипате, значи сте дебили. Кой ви е крив? Аз не съм дебил и не се обиждам на думите на дебила иво.

    Коментиран от #10

  • 6 локум

    5 5 Отговор
    Всеки Българин може да говори каквото си иска... Не е работа на турци да ги коментират
  • 7 Дебил до Дебил

    15 2 Отговор
    Дебилът Бойко унищожава държавата на всяка крачка, нарушава законите и не си върши работата, но има едни други дебили да го хвалят :)
  • 8 До локум

    3 1 Отговор
    Локум си, значи нищо не става от теб, дяволите да го вземат. Огъваш се, дупиш се. Ами като ти е хубаво...
  • 9 Дядо Йоцо

    7 1 Отговор
    Бойко е готов и дупе да даде, само и само да мине това пусто Пртедседателство. А Божо да каже: след като Бойко оправи западните балкани и Македония, ще му остане ли малко време да помисли и за лошия материал населяващ управляваната от него теретория. Професоре, няма по-грозно нещо от ренегата. Та ти ругаеш бившата си партия по-грозно и от най злите антикомунистически тролове тук.
  • 10 Крум

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Емир Костурски":

    Какво си говорят българите си е техен проблем,,,не на турците....ако не им отърва никой не ги спира да поемат към Диарбекир!!!
  • 11 Мила

    3 1 Отговор
    Е наистина счупихте тъпомера драги ми коментиращи!!!Кой от кой по-тъп и неграмотен ама се напъва да пише ,понаучете поне едно зрънце от това,което знае и прави професора,пък тогава си пишете . Вече започнах да не се гневя колко тъпи хора има,но имат мнение по всички въпроси и се напъват дори и пишат.Защо ли още великият Славейков го е казал,"не народ ,а мърша"???

    Коментиран от #13

  • 12 Божо върколака

    1 1 Отговор
    Божидар Димитров е в напреднала фаза на старческа деменсия ,старческо малоумие ..Пощадете стария човек , простете греховете му за да си о тиде чист от този свят
  • 13 полза

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мила":

    Уважавах професора до преди да влезе в политиката , направил е доста за нашата история но от както мина в Герб тотално се ол..няви и за нищо не става
  • 14 шибан народ

    3 0 Отговор
    ,,Този ш...н народ"" чии ли думи бяха и то на 100% а не на 80%