Last news in Fakti

18 Ноември, 2017 10:22 1 756 8

Буфополитиците ни се оляха

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този път буфосинхронистите, които упорито се провалят в опитите си да имитират правене на сериозна политика, прекалиха. С последните си изпълнения те ни доказаха за пореден път, че не уважават нито основния закон на страната, нито Народното събрание.

Що за безумие е да тръгнеш да променяш Конституцията, само за да държиш на тръни конюнктурните си политически опоненти, с които животът може да те прегърне в даден момент. За какво ни е отпадане на давността за приватизационните безобразия, щом няма да се развалят сделки? За да си приказваме за миналото и да губим фокуса за настоящето. Несериозно е.

За какво изгърмя Главчев? Аман от морални актове. Всяка седмица ни сервират по един. Толкова морал блика от сградите около жълтите павета, че на човек вече му става неудобно да наругае политик. Борисов продължи тактиката да разкарва всеки, който е попаднал на мерника на опозицията, доказвайки, че за него човешкият фактор няма драматично значение. Хора има за всяка позиция, нали нищо не зависи от тях. Главчев не трябвало да си изпуска нервите. Да, Главчев изгони абсолютно ненужно Нинова, но чак пък да подаде оставка за това. Хайде, стига.

За да не стане инфекция като случая с Делян Добрев, този път Борисов дойде на крака в Парламента за да помогне на жертвения агнец да вземе "правилното" решение. Сега Нинова не знае да се радва ли, да се притеснява ли. Защото получи повече, отколкото очакваше. Тя се готвеше за дълга битка на висок тон, а сега от нея се очаква да кротне, радвайки се на трофейната глава на бившия председател.

Драмите на седмицата бяха озвучени от обичайните бисери на неуморните хитмейкъри - Първия и Втория в управляващата партия. Страшно важно бе за Борисов да обясни на пърхащите репортерки, че не е монах и неясно колко жени минали през живота му. Изключително важно беше и целокупният български народ да научи, какъв мъжкар го води към неизвестното.

Каква ирония на съдбата. "Вдигат шум, за да не се говори, че даваме Коледни", проплака часове преди да я изберат за нов председател на НС Цвета Караянчева. Та нали точно този шум беше в основата на повишението й. Неведоми са пътищата Божи и хрумванията Борисови.

"Главчев, винаги ще вървим след теб!" - патетично декларира Цветанов в ремсистки дух и с комсомолски апломб. И къде ще тръгнат след Главчев - към изхода ли?! Буфосинхронистите, освен добри имитатори, трябва да са и добри импровизатори. А последното винаги убягва на нашите и постоянно изпадат в неловки ситуации, запълвайки мълчанието с покъртителни словесни конструкции.

Накрая и жабата видя, че подковават коня и тя се закани да напуска парламента. Толкова навътре прие Марешки дебилната история на проф.Христов. Чувствителни и плитко обидчиви се оказаха хората от варненската група, ама тяхна ВОЛЯ...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nikol4o

    16 5 Отговор
    Стилно! Интелигентно! Дай, Бог, повече мислещи в нашата Бългапия!
  • 2 Nikol4o

    6 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ - извинете, грешка човешка!
  • 3 Гост с име

    4 9 Отговор
    Поста главен редактор предполага доста повече речеви умения и дълбочина на материала. Това отгоре е в стила махленска беседа, което може би е нормално. Все пак не е публикувано в таймс.

    Коментиран от #8

  • 4 един

    2 4 Отговор
    Освен да се молим за здрави нерви, нищо друго май не ни остава! Не знам какво чувстват болшинството от хората в България, но от всичко това ми писна! Не може Борисов да подмята някъде някакви неща, без да му мисли много. Дори и верни, твърденията му трябваше да бъдат защитени, макар че у нас това е трудно постижимо, имам предвид правосъдната ни система и обсебилите я глашатаи на столетницата. Колкото до непоносимото хулиганско поведение на Нинова и някои от обкръжението й, което несъмнено предизвиква възторг и големи надежди в привържениците на партията, никак не мога да си представя как ще ни управляват Нинова и цялата банда, наречена БСП с крайно обремененото си минало, липсата си на съвест и цялата си наглост и безчовечност! Повод за напускане на мястото, наречено държава!
  • 5 Никол Станкулов

    2 5 Отговор
    " Публикувано във факти.бг: Що за безумие е да тръгнеш да променяш Конституцията, само за да държиш на тръни конюнктурните си политически опоненти, с които животът може да те прегърне в даден момент. За какво ни е отпадане на давността за приватизационните безобразия, щом няма да се развалят сделки? " Ми например това може да помогне при запор на имуществото на някои днешни олигарси, които много РЕВАТ НА ТАЗИ ТЕМА ! Познайте кои са те- единият започва с Иво, другият се крие в Сърбия ! От Факти да не би да ги защитават и двамата ?
  • 6 Варна

    4 2 Отговор
    Както винаги Ганчев правиш добри коментари!
    - Аз бих добавил, че причината за представлението е отново Винету. - Онзи, който никога не носи отговорност.
    Кратуната на Главчев падна за да не падне чутурата на Винету във връзка с поредното не премерено изказване за наркотрафика.
    Най- големият проблем на Вожда от Банкя е самият вожд!
  • 7 Прометей

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Главчев, винаги ще вървим след теб!" - патетично декларира Цветанов в ремсистки дух и с комсомолски апломб. И къде ще тръгнат след Главчев - към изхода ли?!

    Не, със сигурност са пътници към АДА.......специално УШАТИЯ ПИПОН требе адът да е по-така.......като за много гнусна твар.....
  • 8 onq s konq 2

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост с име":

    Че какво по-дълбоко да се пише за тези отрепки?!