624 8

Въпроси към ЕК за миските и радиацията

Очаквам моите общочовешки запитвания да получат подкрепата на най-малко 40 евродепутати

Николай Бареков

Както вече ви информирах, стартирах подписка сред членовете на Европейския парламент за отправяне на официално питане до Европейската комисия за създаване на законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на конкурсите за красота. Освен това, започвам събиране на подписи за отправяне също на официално запитване до ЕК във връзка с подадените на 10 ноември обезпокоителни данни от Френския институт за ядрена безопасност, че облак с ниска радиоактивност е преминал над Европа през последните седмици.

Очаквам моите общочовешки въпроси, отнасящи се до здравето и достойнството на хората, да получат подкрепата на най-малко 40 евродепутати.

Оставам отворен за провеждане на дискусии както с тях, така и с гражданите на ЕС и България.

Ето и какви са моите питания до Европейската комисия:

I. Конкурсите за красота са едно от основните средства за прикриване на сексуалното насилие, трафика на хора и търговията с човешка плът. По този начин тези престъпления, свързани с поругаване на честта и достойнството, не попадат в полезрението нито на полицията, нито на медии и политици. В тази връзка:

1. Смята ли Европейската Комисия за подходящо да се изработи законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на конкурси за красота?

2. Смята ли Европейската Комисия за необходимо да бъдат поставени извън рамките на законите провеждането на всякакви конкурси и мероприятия, чиито последици са уронване на доброто име, честа и достойнството на участниците?

II. На 10 ноември Френския институт за ядрена безопасност излезе с официална информация, че облак с ниска радиоактивност е преминал над Европа през последните седмици. Според тяхното проучване в облака се е съдържал радиоактивния радионуклид Рутений-106, който е рядък преходен метал от групата на платината. Замервания от други европейски станции за ядрена безопасност пък сочат, че от 3 октомври Рутений-106 е засечен над много европейски държави. В тази връзка се обръщам към Европейската комисия със следните запитвания:

1. Има ли информация относно достоверността на съобщението за преминаването и наличието на радиация над България, Украйна, Беларус и Румъния?

2. Ако информацията е достоверна, защо засегнатите граждани на държавите-членки на ЕС научават едва сега – 2 месеца след инцидента, което ги лишава от възможността да вземат адекватни мерки?

3. Има ли официална информация кой е първоизточникът на радиоактивния облак?

4. Има ли данни за пренос на радионуклиди на територията на България, Румъния, Беларус и Украйна?

5. Има ли наличие на рискови фактори, имащи отношение към здравето на населението на тези държави?

6. Има ли необходимост от предприемане на никакви радиационно-защитни мерки на територията им?Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Благой (гост)
  Отговор
  1 10:17  24.11.17
  Тоя на какви наркотици е ?
 • Чифликчия (гост)
  Отговор
  2 10:19  24.11.17
  Ето до кьде стигнахме.
 • ганьо панделата (гост)
  Отговор
  3 10:23  24.11.17
  Тоя трябва да задава въпроси на надзирателите в Софийския централен:
  1. Има ли наличие на рискови фактори, когато Мечо ме изнасилва всеки ден?
  2. Защо Картофа ми изяжда храната всеки ден?
  3. Има ли официлана информация кой ми пикае в супата?
  4. Има ли данни за пренос на сифилис, когато се освежавам върху тоалетната чиния?
 • Пеньо (гост)
  Отговор
  4 11:41  24.11.17
  Който не учи, ще заприлича на него!

  Коментиран от #5

 • Ьььььь (гост)
  Отговор
  5 11:51  24.11.17

  До коментар #4 от "Пеньо":

  Демек ти си вторият Бареков.
 • Росен Петров (гост)
  Отговор
  6 13:14  24.11.17
  Сигурен съм, че Лайнеков не може да си прочете "собствените" писаници гладко. На Български. За четенето на "Таймс" знаем....
 • The TRAPPER (гост)
  Отговор
  7 15:04  24.11.17
  Честта НИ и достойнството НИ отдавна са поругани , и затова сме си виновни ние балъците. А радиоактивният облак е над България от много години . И ние Все го ДУХАМЕ за да се махне , но той не та не.
 • За това ли (гост)
  Отговор
  8 07:37  25.11.17
  За това ли те пратихме там,за това ли?Нещастнико блуден.Само да свърши мандатчето и трябва и паспорта да ти отнемат,да не излагаш България никъде по света!

Напиши коментар:


Публикувай