Last news in Fakti

10 Декември, 2017 19:31 4 845 29

Тодор Славков: Чест прави на Борисов, че говори с респект за дядо ми

  • тодор живков-
  • бойко борисов-
  • тодор славков

Половината ми приятели смятат, че са обикновени пияници, а не могат да проумеят какви закоравели алкохолици са

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължавам да не пия. Животът никога не е бил толкова скучен. Никога не съм се стремил към публичност. Почти не ходя по нощни заведения. Дълго време преди да спра да пия осъзнавах, че имам проблем с алкохола. Това казва за в. „Галерия“ Тодор Славков.

Половината ми приятели смятат, че са обикновени пияници, а не могат да проумеят какви закоравели алкохолици са. Последното ми участие в Биг Брадър ме уплаши малко - нямах спомен от половината предаване. Животът ме научи, че човек не трябва да се взима на сериозно. Не един "герой" е ставал за смях. Общо взето си живея живота и не полагам усилия за нищо. Не виждам това с какво пречи на околните. Човек като преодолее даден проблем, всичко друго му се струва лесно. Много трудни моменти съм имал, след това имам чувството, че напразно съм си хабил нервите. Трябва наистина да се гледа философски на нещата. Със сигурност най-грозното обвинение бе това в изнасилване. Толкова време е минало, че не искам да отварям страницата. Всичко е минало и заминало.

Най-лошото е, че управляващите от абсолютно всички партии са напълно съгласни с посоката, в която е тласната България. Периферия на периферията. Изчезваме с един областен град на година. Трагедия. Аз никога не мога да бъда допуснат във властта, затова и не съм си правил илюзии. Иначе идеята за възраждането на "Напред България" е много добра. Трябват много пари за политика.

Чест прави на Борисов, че се изказва с респект за дядо ми. Бих казал, че Тодор Живков със сигурност е най-хубавото нещо, което се е случило на България за последните 100 години. Казвам 100, за да сме в крак с Великата октомврийска революция. В действителност са много повече. Не поддържам контакт с Бойко Борисов. Последно съм го виждал, докато беше кмет на София. Сестра ми е по-близка с него.

Като дете осъзнах, че имаме огромни привилегии и ги приемах като даденост. В училище се стремях да не дразня децата с тях. със сигурност съм единственият ученик в гимназията, който от първия до последния учебен ден е ходил с униформа. Привилегиите бяха много. Напълно нормално за държавен глава. Членовете на политбюро бяха шепа хора. Най-лесно е да се види какви са били разходите на УБО тогава и на НСО днес, ако някой иска да се прави сравнение за привилегии.

Дъщеря ми знае за баба си и прадядо си. Баща ми си го спомня. като порасне още малко сама ще започне да задава въпроси.

Рядко ходя на гробищата. Веднъж в годината. Жестоко се депресирам там.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да Тоше

    45 41 Отговор
    Дядо ти беше диктатор,па макар и не толкова жесток....А народа....те просто са овце,които управниците стрижат до ден днешен.Който и да дойде е все тая.
  • 2 Кара Кольо

    62 30 Отговор
    Голем си беше бай Тодър. ВЕЛИК! България беше домът му. България беше ВСИЧКО за него. България беше НАД ВСИЧКО за него. Казал съм и пак ще кажа. "Със свещ ще го търсите!"

    Коментиран от #12, #28

  • 3 справедлив

    40 22 Отговор
    красиви години
  • 4 Анонимен

    27 27 Отговор
    Е, как другояче да говори Борисов за Живков - елементарен клонинг на елементарен съветски паж.

    Коментиран от #5

  • 5 Юрист

    54 24 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Аз като гледам сега с Европата цъфнахме та вързахме. Разграбиха ни всичко що беше направено по комунизма. Вече си имаме травестити и наркомани бол. Армия нема. Здравеопазване ,ако немаш пара нема кой да те погледне. Образование под нулата! Гледайте какви деца растат. Свършено е с България. Бедна държава без съюзник зад гърба си не става. Намаляваме с по един град на година.
  • 6 Хасан

    18 64 Отговор
    Живков беше един боклук..подложи на геноцид и асимилация мирното турско и помашко население..що майки проплака,що съдби разби...дано да гори в ада

    Коментиран от #7, #9, #16, #17

  • 7 вярващ

    62 8 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    ако наистина ви беше подложил на геноцид, днес нито един мюсюлманин нямаше да има в България.

    Коментиран от #20, #21

  • 8 Вяра

    31 8 Отговор
    Може да е старомодно да се признае тази истина, но си бяхме може би пак бедни, но бяхме щастливи. Сега е тъжно някак си и не само поради унизителните неща, които се случват и не само поради отсъствието на смелостта да се признаят и се тачат ценностите, а сякаш има го нещото важното, но го устройва да си е в позиция офлайн
  • 9 Али Раза

    38 8 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    А той така без нищо ви изсели, щото нямаше друга работа. Кавото посееш това ще жънеш. Суверенитетът на държавата беше запазен, и никой не посмя да каже гък по въпроса с изселването. Могъщ съюзник имахме зад гърба си.
  • 10 трион

    27 17 Отговор
    "Бих казал, че Тодор Живков със сигурност е най-хубавото нещо, което се е случило на България за последните 100 години". Този явно продължава да си пие тайно.
  • 11 Гост

    36 15 Отговор
    Помня как завършваха много от речите му с " НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО БЪЛГАРИЯ " Беше истински.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Али Раза

    41 9 Отговор
    30 години след като се "отървахме" от него и до къде я докарахме? До там, че да се вайкаме, че няма друг като него.
  • 14 Антон 1

    27 17 Отговор
    Казваха ти къде да живееш , работиш по разпределение , не може да имаш повече от един имот, не може в чужбина , таксиметров шофьор изкарваше колкото лекар , пишеш стихове -рецензия да си е.....бе мамата , децата на избраните учат в чужбина /голЕмо равенство / , всеки съсед доносник , честния българин крадеше като за световно от предприятия , външно търговските фирми сътрижаха агнетата -народа , който работеше за дядото и още две три хиляди тариката !
    Сега не е по-добре защото матряла е същия , ама и тогава голяма бутафория беше !
    Другари !

    Хахахаха ,ей големи глупаци сме това балканците !

    Надеждата е в младите и образовани хора , които живеят в регламентирана среда и попиват най-доброто !
    Дано се върнат някой ден !
    Най-големия грях на сегашните е отношението към пенсионерите и това ,че изгониха младите от родните места !!!
  • 15 no name no face no number

    22 8 Отговор
    Беше много добре тогава. Жалко, че настъпи това смотано съвремие. От новите неща ми харесваше идеята за Обединена Европа, но и в никога не съм си представял, че такъв боклук ще излезе. Жалко
  • 16 Веско

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Личи си че за съжаление не си е свършил работата навремето.Това става ясно с едно отиване в южния парк през лятото.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Позитано 20

    6 6 Отговор
    ХОНОРАРИ ДАВАМЕ 24/7 дни в седмицата.
    : Носете си партийния билет !
  • 19 кирил

    11 11 Отговор
    без червените орки тоя льохман щеше да пасе патките в село правец,а сестра му да е шивачка в с.ботунец

    Коментиран от #22

  • 20 Хасан

    4 23 Отговор

    До коментар #7 от "вярващ":

    Етническата чистка и депортацията на хиляди мирни граждани ,плячкосването на техните имоти,асимилацията ,смчната на имената,забраната на религиознатп свобода,потъпкването на човешките права!!..май говоря за някаква азиатска или африканска страна нали?????...

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Антон 1

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "кирил":

    Точно !
  • 23 Арменец

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Ай стига мрънка !
    На който не му харесва африканската държава ,да си ходи в демократична светска Турция !

    Много приятели турци имам ,ама нито един нагъл като тебе !
  • 24 гос

    9 3 Отговор
    КОМУНИСТИ !!! И сега всичките са пак КОМУНИСТИ .
  • 25 Попин

    10 2 Отговор
    И какво чак толкова лошо видяхте при бай Тошо бе......А сега е още по лошо .
    И какво правим .Само мрънкаме.Да за някой сега е по по добре че никой неможе да ги накаже....Вярно нали.
  • 26 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    приказка за стълбата.дядо му се изкачваше нагоре ,а родата сега трябва да слиза...много е тежко надолу ,като си бил отгоре,та затова се пие и се плаче и сина и любимия внук тва правят основно,но съдбата на малкия тошко още не му е поднесла всичките си екстри,щото се вижда че убавеца не е научил нищо при слизането!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 незнайко

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кара Кольо":

    Когато тези 80% за които се подхвърлиха определения, започнат да разсъждават като Вас, тогава може и да се оправим !!! Със сигурност Тодор Живков милееше за БЪЛГАРИЯ, това няма как да се отрече !
  • 29 МИШО

    1 0 Отговор
    Бяха чудни дни за партийния апарат и за доносниците. Останалите бяха без права, и за белене за храна на прасетата . Комунизма не обичаше умните , кадърните и работливите. Искаше да си лиза. ,подмазва. , без свое мнение, абсолютно подчинение и никава свобода . Добре плащаха на доносниците , ама сега май още повече . Който го харесва и го търси , да върви при него. Цялата държава хранеше една бюрократична и чантаджийска машина от подчинени. Направи си ги отглеждаше пълни безделници като пилците в птицеферма. Цялата държава беше един голям затвор, за кадърния,работливия и умния човек. Никога вече тип северна корея, демокрацията въпреки недостатъците си е по добре. Дава ти шанс за развитие тук или по света.