14 Декември, 2017 18:56 2 894 15

Владимир Владимирович. Победителят

  • владимир путин-
  • сирия-
  • русия
Владимир Владимирович. Победителят - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Владимир Путин има всички основания да се чувства победител. Във вътрешнополитически план той отдавна няма конкуренция и на изборите се състезава единствено със себе си. Подозирам дори, че отдавна му е скучно да участва на президентски избори и затова неговите хора в Кремъл трябва да измислят екзотични кандидати. Ролята на екстравагантния типаж на президентския вот догодина този път е дадена на Ксения Собчак. Това е добър избор, пише в коментар за "Аспекто" Петър Волгин.

Собчак е бивша светска лъвица и тв водеща. Това, че се представя като яростен критик на Путин е забавно, имайки предвид, че Владимир Владимирович я е държал на коленете си като малка, защото е работел с татко й, някогашния кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак. Разбира се, независимо от всички шоу елементи, същинска интрига на президентските избори през март 2018 г. не се очертава.

Истинската битка на Путин е международната. И затова победите там са му толкова важни. От маргинализирана и осмивана бивша суперсила от елцинските времена, Русия се превърна в държава, без която не може да бъде решен нито един ключов световен въпрос. Включването на руските военни в конфликта в Сирия рязко преобърна положението там и изигра решаваща роля за победата на Башар Асад и за разгрома на т.нар. Ислямска държава. А развързването на близкоизточния възел, ако изобщо такова нещо е възможно, отново ще стане с ключовата роля на Русия.

Събитията от последните дни нагледно демонстрираха, че именно Владимир Путин е основният играч в региона. Само в рамките на 24 часа той посети три много важни държави. Отби се до руската база Хмеймим в Сирия, където привика за указания колегата си Асад. С египетския президент Абдел ас Сиси се договори Русия да построи атомна електроцентрала в Египет на стойност 21 милиарда долара. С Ердоган почти финализираха сделката за руските противоракетни системи С-400, които ще бъдат продадени на Турция.

Интересно е да напомним, че Турция е основна НАТО-вска държава, а изобщо не се притеснява да купува руско оръжие. Това напомняне е по повод истеричните вопли на някои български разбирачи, според които купуването дори на един патрон от Москва представлявало неоспоримо доказателство, че се готвим да излезем от Северноатлантическия пакт.

А според едни други велики български анализатори обикновените руснаци никак, ама никак не се вълнували от това, което прави президентът им на международното поле. Единственото, което ги интересувало, било да им повишава регулярно заплатите. И в момента, в който спре да им ги повишава, те моментално щели да го свалят от власт.

Подобни чутовни глупотевини може да роди единствено либералната българска политологична мисъл. Не се наемам да говоря от името на обикновените русаци, но все пак ми се струва, че те предпочитат да имат президент, с когото всички се съобразяват, а не такъв, който служи за посмешище. Именно това показват проучванията на общественото мнение в Русия, в това число и на агенции, които няма как да бъдат заподозрени в любов към Владимир Владимирович.

Рекордно високият рейтинг на Путин не е манипулация, а обективен резултат от факта, че той върна величието на Русия. Апропо, Доналд Тръмп обещава същото за Америка, ама да видим дали ще му се получи. Владимир Путин за пореден път ще спечели категорично президентските избори, защото руснаците искат страната им да бъде уважавана и да продължи да играе основна роля в световната политика. Това се нарича чувство за собствено достойнство и тъкмо то е в основата на успехите на една държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 45 Отговор
    Да съсипваш народа си и да се гордееш с това....Не човек...Просто Комунист!

    Коментиран от #4, #7

  • 2 бесепар доскоро атакист сега

    11 26 Отговор
    Да не се надува толкова че е най-велик, защото в един неочакван момент може да се появи ''ЕДИН когото чакаме от 2000 години ОТКАКТО Е ВЪЗКРЪСНАЛ ОТ МЪРТВИТЕ'' и да го издуха набързо от президентския пост...:):):)
  • 3 Дедо Либен

    8 4 Отговор
    Ами ако възкръсне Сталин? Имаме ли резервен вариант?
  • 4 Различен

    38 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Я пак???
    За 15 години в политиката, Путин качи жизнения стандарт на руснаците 10 пъти/десет пъти/!
    И след като се очерта, Русия да стане една нормална Средно Европейска по стандарт държава, се започна!
    Цяла Европа срещу Русия. То не бяха санкции, не бяха блокади, не бе плюто и лъгано ангро!
    И нищо.От цялата работа пострада най-много Еврогейският съюз!
    И на него му бяха наложени санкции и вместо да има взаимно изгодно сътрудничество и размяна на стоки, се стигна до нова Студена Война, което бе и цел на ФАЩ!
    Времето ще покаже, кой е прав!

    Коментиран от #5

  • 5 озадачен

    8 23 Отговор

    До коментар #4 от "Различен":

    като е толкова хубаво защо никой не остава там дори рашките бягат ?
    къде е тоя стандарт ти знаеш ли какво е на 100 км. от калцевая?

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 OMG WTF

    4 11 Отговор
    Докато четох статията си помислих "авторът е изключително болен рублараст". Щом я прочетох скролнах на горе за да видя кой е. петър волгин...
  • 9 гост

    5 14 Отговор
    Волгин - много болен човек ...
  • 10 Хасан

    14 1 Отговор
    Вече няма блокове и коалиции а има национални интереси..Турция най бързо се ориентирана в новата обстановка,докато Европа сляпо следва Сащ...Според Сащ това което е добре за Америка и американския бизнес би трябвало да е добре за всеки от западната коалици'...'да ама не е така
  • 11 На озадачения озадачителя

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "озадачен":

    Кой бяга, бе? Ти свободното обикаляне на света и то тежко, по господарски, бягане ли го наричаш??? Руснаците са най-желаните клиенти по цял свят! Ти знаеш ли, че дори в Израел и на о. Бали всички надписи са дублирани на руски, не на английски!?! По твоята логика половината европейско население е избягало, защото не живее и работи в родните си страни!! Това е глобализация и руснаците, като свободни и богати хора, участват пълноценно в нея. Бягат твоите сънародници, уж жители на ЕС! Бягат от убийствена мизерия и нищета! Разбра ли, поплювко?

    Коментиран от #12

  • 12 Дони

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "На озадачения озадачителя":

    Ме се пали, ако не знаеш дори и в щатите е пълно с емигрирали руснаци.Имат си цели квартали.В Обединеното кралство също.Да има много руски туристи но тя е юногомилионна страна .Като изключим много богатите средмостатистическия руснак е с далеч по ниски доходи от европейците.А и колко европейци емигрират в Русия.

    Коментиран от #13

  • 13 Луд с калашник

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дони":

    Дони познавам лично няколко западняци Англичани Холандци Италиянци и дори Германци който си купиха къщи и живеят постоянно в България.Дори няколко от тях имат дори успешен бизнес у Нас.Това значи ли че в Бъгария Сме по-добре от запада и че на запад са по-зле от нас?
  • 14 Кольо

    2 2 Отговор
    Путин е най великият президент за всички времена!Само могат да мечтаят всички мизерници за такъв президент!Свалям му шапка!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.