2 Януари, 2018 17:00 2 562 16

2017 - лицемерие без край

  • петър волгин
2017 - лицемерие без край - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Думата на 2017 г. може да бъде само една - лицемерие. При това тотално. Във всички сфери. Фалшиви вопли, изкуствено нагнетявани истерии, бездарно режисирани спектакли - тези асоциации се появяват, когато си припомням случилото се пред тази година. И това важи за абсолютно всички сфери на обществения живот в целия свят, пише Петър Волгин за "a-specto".

Разбира се, върхът беше онази малоумна кампания, наречена "Ми Ту", в която разни жени се оплакваха как преди 30, 40 или 50 години едни лоши мъже им намигнали и така тотално променили живота им за десетилетия напред. В отрицателна посока, разбира се. Фактът, че американското списание "Тайм", което минава за върха на журналистиката, обяви това движение за "Личност на годината" е показателно за тотално сбърканите критерии на модерния свят.

Холивудски актриси, които отдавна са забравили колко стотици милиони притежават и през колко легла са минали - да бъдат провъзгласявани за стожери на морала и непорочни девици... това е тотална перверзия. А най-противното е, че въпросната тенденция за очистване стигна до абсурди, до които не се е стигало и по времето на маккартизма. В Съединените щати днес се разиграва пошъл римейк на сталинската епоха. При управлението на Йосиф Висарионович свалените и разстреляни партийни функционери са били буквално изрязвани от официалните фотографии и кинопрегледи.

Днес Кевин Спейси беше изрязан от филма на Ридли Скот "Всички пари на света" само защото някакви висши морални авторитети решиха, че актьорът бил прегрешавал сексуално. Всъщност този упрек се оказа изключително удобен. И не само в сферата на изкуството. Ако трябва да бъде отстранен некоя неудобен министър, премиер, депутат, просто му спретват една кампания, че бил "сексуален хищник" и с кариерата на въпросния човек е свършено.

И няма нужда от никакви доказателства. Медийният скандал е напълно достатъчен. Разбира се, политиката през всички векове е била царството на лицемерието, но ми се струва, че през тази година наистина беше ударено дъното. Май не остана загубил изборите политически деец, който да не обвини за некадърността си Русия. На британските консерватори и на испанските десни само "руските хакери" са им в главите.

Много лесно е да си намериш "жертвен агнец" и с него да оправдаваш собствената си немощ. В миналото такава роля са играели евреите. Няма значение какво е ставало - земетресение, чума, икономически или политически катаклизъм, разтърсваща лична драма - всички са знаели, че в дъното на всичко стоят именно представителите на този етнос. Както Валери Петров беше написал много точно преди време: "Някой падне от велосипед, за това са виновни евреите". Днес на мястото на евреите са инсталирани руснаците. Те са универсалните причинители на всички злини. Те определят кой да печели избори и референдуми, променят радикално съществували от векове ценности и, разбира се, са постоянен източник на нещото, наречено "фалшиви новини". Няма по-лицемерна позиция от тази да ревеш заради т.нар. "фалшиви новини". И да твърдиш, че те са изобретение на Путин. Просто защото нещото "фалшиви новини" е съществувало винаги. Откакто я има политиката, я има и лъжата. И, да, казва се "лъжа", а не "фалшиви новини".

Това последното е тъпо клише. И колкото и да го повтарят официозните медии, няма да стане по-смислено. А докато либералите по света и у нас водят лицемерните си битки срещу измислените "фалшиви новини" и "сексуален тормоз", в света наистина стават много важни неща. Но те не предизвикват такъв интерес. В Съединените щати бе приета данъчната реформа на Доналд Тръмп, която отново облагодетелства най-богатия един процент, суперкласата, а най-прецакани отново са обикновените граждани. Точно това е положението и в много други страни по света, включително и в България, където данъчната тежест се стоварва най-силно върху хората на наемния труд.

Ето така работи капитализмът, уважаеми либералки и либерали. Заети в битка с "хибридната война", защитаващи "политическата коректност", така и не забелязвате как не спират да ви експлоатират и ограбват. А може пък и да забележите в един момент. Ако, разбира се, изчистите съзнанието си от либералните догми и започнете да мислите със собствените си глави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    51 23 Отговор
    Адмирации на г-н Волгин.
  • 2 Колумб

    49 24 Отговор
    Eдин умен Българин който се сбъска с истинският тоталитарен свят на сащ! Тоталитарният свят на СССР беше цвете за мирисане пред днешния тоталитарен американски свят!

    Коментиран от #9

  • 3 Siegfried

    30 47 Отговор
    Волгин е стара комунистическа пачавра,тровейки съзнанието на по- простоватите
    люде от доста години.Истината е че ,руските хакери ( без абсолютно никакъв морал)
    са световна опасност включая и България. Ами фалшива новина другарю Волгин , е
    че Червената армия е спасила българските евреи.Как в България , данъчната тежест
    "се стоварва в/ у хората на наемният труд".Имате пред вид вероятно 10 % ,данък, а не
    прогресивният.@Ама кой го въведе ?- БСП през мандата на Станишев !!!И въобще на
    всяка фалшива теза на Волгин има контра теза на истината.Но какво да се прави , това
    е лявото не ,ами болшевишкото мислене .
  • 4 Равин

    30 36 Отговор
    От комунист като Волгин няма по-голям Лицемер и Плювач!Гнусно е да се нарича журналист!Оплю и Гордостта на България-Григор Димитров!Плъх червен който се храни от злобата си докато не се самоизяде,скоро-скоро!:):):)

    Коментиран от #5

  • 5 Пророка М

    40 11 Отговор

    До коментар #4 от "Равин":

    Сега пич е лесно да си натовец,еврог@й и пеперуд какъвто си ти навярно.Гришката го остави нито ми е сложил яденето на масата нито ми е платил тока.Ако си мислиш,че някакви ритнитопковци трябва да получават по 20 000 000 заплата а милиони хора да гладуват,жадуват и мизерстват значи си долен капиталист който трябва да се изяде.

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    33 7 Отговор
    Хайде,стига сте дъвкали тези спасени евреи.Знаем си ние,българите истината.В изкуствено лъжливия либерален свят се случват по-интересни неща.Благодарности на Петър Волгин за интересната статия.,,Me too,,е най-големия фарс тази година.Призлява ми само като слушам тези изперкали баби,мълчали 30 години.Още една успешна акция за отвличане на вниманието на обществото от значителните проблеми в света.И въобще не ми пука кой режисьор на кое ушенце е прошепнал неприлично предложение.
  • 7 Румяна Костова

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пророка М":

    Ха,ха,пеперуд.Доста толерантно за тях,но пък оригинално.
  • 8 Българин

    19 27 Отговор
    Най-лицемерната и безродна руска гнида да говори за лицемерие! Безочие на квадрати!
  • 9 Българин

    17 27 Отговор

    До коментар #2 от "Колумб":

    Русофилите, Колумбе, никога не сте били и никога няма да бъдете българи. А най-малко пък същество като Волгин.

    Коментиран от #10

  • 10 До Българин

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Нека да сме българи и разумни хора,а не продукт на пропаганда руска американска,турска или каквато и да е друга.Но като цяло е прав че има много лицемерие в силните на деня.

    Коментиран от #11

  • 11 Българин

    11 18 Отговор

    До коментар #10 от "До Българин":

    Волгин отдавна не е българин, а и никога не е бил.

    Коментиран от #13

  • 12 Пешо

    11 20 Отговор
    Поредните глупости на Петър Петров Георгиев (паризанско име Волгин). Взема две три полуистини слага вътре там гейове, либерали и евреи и статията му готова. Сещам се за бай Ганьо журналист. То лошо няма, но би ли обяснил гражданина Петров кой му спонсорира луксозното списание А-Спекто, което не съм забелязал много да се купува. Много се смях, когато Георгиев-Волгин хвалеше Тръмп, възхищаваше се от несистемния играч и изведнъж Тръм взе, че каза Русия да върне Крим на Украйна. От тогава ни вопъл ни стон по адрес Тръмп. Георгиев ти либерали и косерватори знаеш ли какво значи или си научил една модерна думичка и употребяваш
  • 13 АЛФ

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Рамзи ти да не си от ония българи от синята джамия където руснаците ви тръшкаха преди 140години.

    Коментиран от #14

  • 14 Българин

    8 14 Отговор

    До коментар #13 от "АЛФ":

    На антибългарите ката теб и Волгин все руснаците са ви в главата. Че и жертвени агнета ги изкарвате, което си е чиста гавра с евреите. Трябва да имаш много развинтена фантазия за да представиш руските агресори като невинна жертва. Защо не отидете в Молдова, Грузия или Украйна за да споделите тези свои прозрения?
  • 15 Равин

    11 13 Отговор
    На Волгин ще му е най-добре на брега на Волга!Да се гмурка там с комунистите!:)
  • 16 Диоген

    5 10 Отговор
    И в момента по пр."Хоризонт" прави своите излияния.И никой не му пречи.Това е съвременният Черногледец Храбър.Отново се е загрижил за бедните. И темите са едни и същи-Русия, антиСАЩ , лявото...Мястото му е в частно радио.