5 Януари, 2018 11:03 1 975 8

Георги Марков гневен: Няма да гласувам за третия пол

  • трети пол-
  • георги марков-
  • герб-
  • депутат-
  • истанбулска конвенция

Борисов прави огромна грешка! Подведен е!

Георги Марков гневен: Няма да гласувам за третия пол - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава. Това казва в интервю за сайта „Епицентър“ депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

- Г-н Марков, правителството фактически призна третия пол и прати за ратификация в парламента Истанбулската конвенция, която задължава и децата в детските градини да се съобразяват с това. Вие как ще гласувате в пленарната зала?

-Аз няма да гласувам в пленарна зала за ратификация на тази конвенция.

- Защо?

- Не съм съгласен с твърденията на политолога Андрей Райчев, че нямало къде да ходим и ще трябва да признаем третия пол - щом сме тръгнали към богатите страни, щом те ни дават еврофондове и черпим блага, можем да си затрием суверенитета и те да ни казват какво да правим. Това не е вярно! България, както всички останали членки на ЕС, с членството си в Съюза не са загубили напълно суверенитета си. И не са верни твърденията на някои министри от кабинета на Борисов, че ако искаме да сме европейска страна, трябва да приемем конвенцията. За справка - Унгария е била, е и винаги ще бъде по-европейска от нас по редица съображения, но Виктор Орбан и неговото правителство не ратифицира конвенцията, както и правителството на Робърт Фицо (министър-председател на Словакия – б.р).

Аз не съм съгласен и никога няма да гласувам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да ходи в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество. Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава. И искам да обърна внимание на онези членове на кабинета, които пробутват тази конвенция, както и на някои политолози, коледното обръщение на министър-председателя на Унгария, който е за защита на християнската култура. Той каза, че дори и тези, които не ходят на църква, атеистите, също са християни. Нашата християнска и православна култура изключва тази дивотия.

- Но вие винаги сте твърдял, че сте лоялен член на ГЕРБ. Тази ви позиция няма ли да влезе в противоречие с „правата линия“ на партията?

- Аз съм лоялен член на ПП на ГЕРБ, винаги ще подкрепям Борисов, но в този случай ще гласувам против, защото ходя пеша на работа до Народното събрание и няма да се червя пред моите избиратели. Хората ме познават, няма какво да им обясня. Повтарям – не сме длъжни да приемем тази конвенция и ако не я приемем, това не значи, че не сме европейска страна. Това е фундаментален въпрос и аз ще гласувам против нея.

- Защо точно сега се поставя този въпрос и дали правителството не е притиснато в началото на европредседателството на всяка цена да бъде ратифицирана конвенцията?

- Не мисля, че има нещо общо между европредседателството и тази конвенция. За нея се говори отдавна. Екатерина Захариева е била министър на правосъдието, когато е подписвала тези документи. Може би се счита, че това е част от по-голямата европейска солидарност. Но аз също съм много „за” европейската солидарност и затова изразявам огромно съчувствие за това, което се случи в Германия, и което беше подминато от нашите либерални медии. Бях в Унгария и гледах по телевизията чудесии как момиченцето Мия на 15 години беше зверски заклано и промушено няколко пъти с нож от афганеца Абдул, който живее от април 2016 г. в германско семейство при родителите на момиченцето и те като християни, обичайки ближния си, го приемат, за да го интегрират, а той тръгва да изнасилва детето. Казва му, че ако „не му бутне“, ще го заколи.

На 15 декември родителите отиват в полицията и правят оплакване срещу Абдул. Полицията го привиква, но после го пуска и той извършва престъплението. Затова съм съгласен с Орбан, който казва, че християнството изисква да обичаме ближния си, но най-много изисква да обичаме и нас си – нашите традиции, семейните ценности, християнските ценности, защото се оказа, че евроценностите не винаги се покриват с християнските. И ще цитирам Доналд Тръмп, който каза: „Американци, върнах ви Коледа!” Защото в последните 8-10 години един американски президент не можа да си строши езика да поздрави с: „Весела Коледа!”, а казваше: „Весели празници!”. Тези неолиберални изгъзици не ги понасям и никога няма да гласувам за такова чудо.

- Имате ли обяснение защо правителството предлага на парламента нещо, което ще раздели за пореден път обществото и ще предизвика негативна реакция срещу властта?

- Не мога да кажа. Това е грешка! В крайна сметка г-н Борисов си има глава на раменете, той носи отговорността, той е избран мажоритарно за премиер, избира министри, екипи и т.н. Аз съм му благодарен, че ме е направил депутат, подписал съм декларация за лоялност към ПП на ГЕРБ и съм лоялен, но този случай надскача вътрешната ми убеденост - това е тежък удар за семейните, християнските и морални ценности на нашето общество. Ние трябва да спрем тези неолиберални неща.

- Вие сте човек с богат политически опит. Обяснете моля, нима в ГЕРБ не виждат, че с такива изкуствено привнесени скандали засенчват и идеите ни за европредседателството, и външнополитическите успехи на Борисов?

- В случая Райчев е прав, че България никога не е била толкова добре поставена и на Балканите, и в Европа. Това са седемте месеца на най-добрата външна политика на България. Това е неоспорим факт, заслугата на Борисов е огромна и не знам защо той трябва да се разконцентрира от линията, която за влизането ни и в Шенген, и в Еврозоната (която не може да стане бързо) и за приобщаването на Западните Балкани. Не мисля, че с това решение печелим правителството печели точки вътре в страната. Напротив! А колкото до това как ще погледнат на нас в Съвета на Европа – не е вярно, че ако не я приемем сега тази конвенция, ще има някакви последици за България. Това е едно прибързано решение, което не е в полза на Борисов.

- Да не би да му изневерява политическият нюх на Борисов, че допуска това?

- Многократно наблюдавам през последните месеци, че за съжаление, Борисов е подвеждан – случаят с мораториума върху онколекарствата го показа. Борисов не е слънце да огрее навсякъде. Не е в състояние да чете всичко. Помните как го вкарваха в безумни, и то от името на правителството, законопроекти, които ние в парламента отхвърлихме – например да си купим телевизор за 1000 лв. с документ от банката. Тогава казах на групата, че това е акт срещу Борисов, бие по неговия авторитет. Той ходи и се мъчи как да намали административната тежест, а ние правим гражданите заложници на банките. И пред групата заявих, че ние сме парламентарна, а не банкова република. Има и други примери, които показват, че премиерът е подвеждан често. Той не може да чете всичко и да вниква в детайлите. За това има министри, но те да бъдат така добри да внимават, като го подвеждат, защото всичко се трупа на него. Всички са станали на неговия гръб министри, депутати и т.н. без някога да са си мислели, че ще станат такива – слагам и себе си в това число.

- До каква степен тогава всички съветници около него могат да бъдат адекватни на политическата ситуация?

- Мисля, че това не е добро решение и се надявам парламентът да го отхвърли. Пак казвам – не може да възпитаваме децата си на друго освен, че има мъж и жена и че семейството е от мъж и жена. Винаги ще се противопоставям на тази неолиберална демокрация, никога няма да гласувам, защото този неолиберализъм ще направи от Европа един разграден двор!

- На какво отдавате тази канонада от негативни статии в чуждия печат срещу България?

- Уважавам г-жа Нинова. Видях нейния повик Борисов да отговори на „Гардиън”, на „Журнал дьо диманш”, на един немски вестник и т.н. Аз съм възмутен от тези писания, смятам, че те не изразяват редакционната политика на тези вестници. Но не съм съгласен с БСП и с г-жа Нинова, които казват, че това са многоуважавани медии. Аз не ги уважавам! Не уважавам CNN, защото и снощи гледах как продължават да не уважават вота на американците и избора на Тръмп. Не уважавам германските телевизии, които пет дни криха късането на гащи, на сутиени и малтретирането на над 1200 германки и европейки през нощта пред Кьолнската катедрала. Мисля, че тези писания се дължат на отклоняване на общественото мислене в Западна Европа за това, което се случва там. Включително и вчера гледах по унгарската телевизия малтретиране от стотици идиоти на една френска полицайка. Това беше заснето и пуснато в мрежата. Така че тези медии да бъдат така добри да не прилагат двойни стандарти, а да погледнат собствените си страни.

- Но те ни критикуват за корупция!

- Няма нито една конкретика в тези статии, всичко е преразказ на някакви български неправителствени организации, на някакви центрове за изследване на демокрацията, на „Отворено общество”, на някакви други наши НПО-та, за които вече в парламента многократно казвам, че не бива да бъдат толерирани, защото е тенденция НПО-та и то платени, да се опитват да се налагат на националните правителства и в България, и в Полша, и в Унгария, Чехия и Словакия. Заявих: Ние сме парламентарна република, а не анархорепублика. Как не се сети тази г-жа, написала статията в „Гардиън” да обогати мнението си с елементарен поглед от страна на правителство, прокуратура, съд! Що за мнение е изтърсил един нашенец от някакъв Център за изследване на демокрация, че нямало вкарани министри в затвора, а трябвало да има! Знае ли този нашенец, че почти срещу всички български премиери – и Костов, и Виденов, и Станишев са водени наказателни производства, но българският съд не ги е осъдил. Няма кой да казва на съда как да гледа делата.

През тези шест месеца Борисов проведе две срещи с Макрон, среща в Берлин с Меркел, с Тереза Мей в Лондон – нещо незапомнено в нашата история. Ако някой иска да го обвинява в корупция - ще му го каже там в прав текст. Това са меродавни оценки. Не мисля, че Меркел ще се обърне към него с думите: „Скъпи Бойко”, ако го смята за корумпиран. Либералният печат отдавна крие истината, която става в собствените му страни, за да не се насажда омраза към преселниците иска да ги заобичаме. Е, на какво отгоре, след това, което става? И още нещо - „Файненшъл Таймс” също е авторитетен. Там пише нашият Ванчо Кръстев. Написа, че противник на Орбан бил не Сорос, а папата. Що за глупост! Та Сорос обвини в антисемисъм Орбан, което накара Нетаняху, влизайки в Будапеща да каже, че не е така. Докога ще търпим всичко това? Докога „либералната недемокрация” ще ни диктува как да живеем?

- Продължаващото стоене на България под мониторинг уронва престижа ни. Видя се, че ефектът от него е нулев, но за това пък репутацията ни е накърнена. Трябва ли да имаме по-остра позиция по този въпрос?

- Крайно време е мониторинговият доклад с пристигането му от Брюксел да бъде взет от Борисов и хвърлен в кошчето. Наскоро се събуди дълга дискусия дали в България сме дебили или не сме. Преобладаваше мнение е, че не сме! Ами като не сме, защо позволяваме следната идиотщина - да приемаме забележката от Брюксел, че българският парламент при избора на членове на парламентарна квота във ВСС не бил обсъждал дълго кандидатите. Това е безумие! Българският парламент решава дали те да се обсъждат 3 часа или 300 дни. Няма кой да ни казва, даже и Брюксел, колко време да говорим на тази тема. А обективната истина показа, че ние избрахме тези хора с над 200 гласа и да правим псевдодебати и разтегляне на локуми, за да угодим на 4-5 брюкселски чиновници, е недопустимо!

Ако така продължава – няма да гласувам на евроизборите, защото днес ние продължаваме да се държим към ЕС, както навремето към СССР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    5 1 Отговор
    серГейко и Вигейнин обаче за ЗА пък, на!!
  • 2 Булава

    10 9 Отговор
    Хитър и нагъл агент доносник и преди и сега!
  • 3 Георг Георгиев

    9 11 Отговор
    Такива като тоя доносник Георги Марков уронват престижа на страната-срамота
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този

    3 6 Отговор
    Дядо доносник що не си гледа пенцията ми акъл ръси.Само запълва времето на поръчковата телевизия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 факт

    1 0 Отговор
    НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА СВОИТЕ...