Last news in Fakti

6 Януари, 2018 13:53 8 460 8

Ако не вярвате, питайте Брендо

  • брендо-
  • рила-
  • хотел-
  • продажба

Борбата с корупцията

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За това, че България е офшорна зона на беззаконието в ЕС, примерите не са малко. Ето още един, от края на 2017 г. - докато две европейски държави (Италия и Румъния) издирват чрез Интерпол осъдения за наркотрафик Евелин Банев-Брендо, той безпроблемно разгръща инвестициите си в недвижими имоти в България, която от тази седмица председателства Съвета на ЕС.

Това коментира в. „Капитал“.

Покупката на бившия представителен хотел на ЦК на БКП - хотел "Рила" в София е само една от придобивките на Евелин Банев от последните години. Всъщност, откакто беше обявен за "кокаинов крал" от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов (който сам посочваше имотите на Брендо по морето), бизнесът му расте, но нито една държавна институция не желае да се впечатли от това.

Преди седем години, когато Банев беше обвинен за пране на пари у нас, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) не откри негово имущество и не пожела да образува производство. По-късно той беше ефективно осъден в Италия и Румъния, което е основание за нова проверка, но от КОНПИ вече четвърта година отказват да започнат процедурата, защото не са получили официална информация. Не могат и сами да се поинтересуват, защото законът не им давал подобна възможност - все едно в него изрично трябва да е записано, че могат да пращат имейли. А преди по-малко от месец комисията не се почувства ограничена от нищо да влезе в ролята на бухалка срещу съиздателя на "Капитал" Иво Прокопиев.

В края на миналата година без оценка нито на дейността на КОНПИ, нито на другите институции, които ще бъдат пришити към нея, управляващите значително разшириха правомощията й, за да симулират борба с корупцията, създавайки т.нар. единен антикорупционен орган. Колко ще бъде ефективен - питайте Брендо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киселичков

    53 2 Отговор
    Ами то май в една чалга песен се пееше-За кокошка няма прошка, за милиони няма закони, и те така.
  • 2 КЪЩА

    24 2 Отговор
    Корупция -осъден в Италия и Румъния!!!
  • 3 Жоро

    24 0 Отговор
    А ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИЩИТЕ!!!!НА ОСТАНАЛИТЕ НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ТИРАЖ!!!
  • 4 Garrincha

    29 1 Отговор
    Държавата ни е хубава, но все мизерни душици ни управляват - страхливи, корумпирани, прости ... и една прогнила държавна администрация, наследство от едни много "хубави" времена !!!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост1212

    27 0 Отговор

    До коментар #4 от "Garrincha":

    Властимащите са представителна извадка на обитаващите тази територия (щото колкото и да ми е болно-ние народ не можем да се наречем) !!!!
  • 6 Непознат

    6 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха,много точна статия за състоянието на държавата,с прост народ и загубена проядена от корупция държава,какво да очакваме?
  • 7 росен

    1 0 Отговор
    Че то първо тази комисия трябва да отнеме имотите на заместника на Б. Борисов, защото как един физкултурник и неразбиращ служител тогава в МВР се е сдобил с тях.
  • 8 Петър

    0 0 Отговор
    Прокуратурата може само да го духа корумпирана отвсякъде