6 113 8

”Нови Искър - престъпна крепост под чадъра на властта”

Мнението на бившия юрисконсулт в общината Симеон Иванов

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Нови Искър всичко минава, всичко се потулва и забравя..., а командва мафията. А екзекуцията е за отмъщение, споделя пред "Дир" бившият юрисконсулт в общината Симеон Иванов.

След като десетки експерти вече публично изказаха версии за жестокото убийство в Нови Искър, а някои приближени до властта медии прокарват идеята "по-малко да се рови, за да не се пречи на разследването", истината поне по един въпрос е повече от ясна - прави се опит убийството да мине в графата "частен" случай, а не да се тълкува като безхаберие на властта към престъпността в България. Тъкмо такова е мнението на един юрист, който познава ситуацията в Нови Искър и дори е жертва на безчинстващи мафиотски структури там - Симеон Иванов - бивш разузнавач и служител в ГДБОП.

През 2014-а година, в опита си да възстанови една несправедливост, той бе заплашен със смърт и подпалиха личния му автомобил. След напускането му като юрисконсулт в отдел "Общински имоти" на община Нови Искър, там са постъпвали на работа и са напускали десетки негови колеги. В момента в общината работел...16-и юрисконсулт. Очевидно длъжността отчайващо отказва тези хора да я упражняват по закон и съвест. Някои необвързани сайтове подигравателно отбелязаха първия брифинг с журналисти на мястото на масовото убийство в Нови Искър, като "говорилня на нищонеказването". Проблемите в Нови Искър не са от вчера.

Ето какво мисли за всичко това бившият юрист в същата община Симеон Иванов.

- Г-н Иванов, вие добре познавате ситуацията в Нови Искър - работил сте като юрисконсулт там...

- Ситуацията в Нови Искър е такава, че общината е крепост на управляващите. Те знаят, че там от години действат няколко престъпни групировки. Преди две години и половина две от тях се сякоха с мачетета до едно от култовите заведения, на 300-400 метра от сградата на общината.

Всички знаеха, че едната групировка "работи" в Нови Искър и Кътина, а другата - в Световрачене. Едната от тези групи ми подпали колата. По тези групи не се "работи" да бъдат обезвредени. Или така се "работи", че да не бъдат засегнати интересите им, и това нещо си остава от доста години.

В Нови Искър има голям интерес към петрола. Има голяма петролна база и ако помните до нея "акостира" един кораб от Молдова, натоварен с гориво, който от Варна "доплавал" до Нови Искър, представете си - "по документи", разбира се, за да бъде "разтоварен" там. Имаше предаване на Валя Ахчиева по БНТ за този абсурд.

В Курило и Чепинци циганите постоянно точат петрол, но са ненаказуеми, защото са сигурният електорат на властта по избори. Имаше един случай, в който бяха откраднали един електромотор на влак, който падна на релсите и друг - пътнически влак се удари в него. И нищо!..

Всичко минава, всичко се потулва и забравя...В Нови Искър има хора, които са заплашвани с мутренски методи. Даже един си взе цялата фамилия и избяга с нея в чужбина, за да се отърве. Знам къде избяга - в коя страна, за да не го убият. Веско Василев се казва човекът. Те се опитваха тука всячески да го тормозят този човек. Жена му работеше в КАТ, принуди се да напусне и в един момент тайно тия хора си грабнаха шапките и напуснаха завинаги България.

Този човек имаше "противоречия" със същата групировка, която ми запали колата. На Веско му запалиха две коли 20 дни след моята, през 2014-а. Полицаите се правеха на "утрепани".

През 2015-а аз напуснах общината и оттогава насам там сега работи 16-и юрист - всички предишни са напускали, защото нито могат да се справят, нито да си съхранят спокойствието и живота си. И то не само собствения, но и този на семействата си. Това са фактите и онези, които ви говореха на брифинга за журналисти го знаят. Така че няма какво да го усукват и да ви хвърлят в някакви "любовни" истории.

- Каква е вашата версия за убийството?

- Случилото се в Нови Искър е екзекуция за отмъщение - нещо са се набъркали тия хора с групировките в района - много вероятно мъжът да не се е "отчел" с пари от крадено ДДС и акцизи, или нещо друго. Жената, която е намерена убита, най-вероятно е била използвана, за да се събере цялото семейство в къщата.

На вас не ви ли направи впечатление от информацията за местопрестъплението, че тези хора не са се събрали там, за да празнуват с вечеря Нова година?! Няма храна, няма маса. Всички са били простреляни по местата си, както са били седнали. А кучето най-вероятно е убито, за да не лае.

Пукотевицата от пиратки по Нова година бездруго е голяма и изстрелите най-вероятно не са направили впечатление на никого, но кучешкият лай е можело и да бъде чут от съседи?..

Дали това убийство ще бъде разкрито, или не, вие си отговорете. Аз мога да ви кажа едно: В Нови Искър отдавна командва мафията. Поинтересувайте се и за лицето Светослав Тодоров, което стреля в пияно състояние на откриването на един ловен сезон, и ще научите повече.

- С какво се занимава той?

- Строителен бизнес на общински имоти.

- Това не е ли същият човек, за когото писаха, че съпругата му е зам.-кмет на район "Илинден", а негов приятел е зам.-кметът по строителството в община Нови Искър?

- Същият. Както виждате, всичко се знае...Пишат колегите ви, но какво от това?!

- А какво повече знаете за убитите?

- Те са външни хора. Преди година и половина са купили една къща за около 60 000 евро. Единият мъж е имал бизнес с тирове, младежът, като гледам снимките, е бил в ресторантьорския бизнес. Пробвали са се насам-натам, може би проформа...За пари са се забъркали в някаква схема и са платили с живота си.

Жената са я дръпнали с джипа във вилна зона, за да има причина да съберат останалите накуп. Тези хора - убитите, не са отишли там да празнуват. Не са събрали парите, които са им търсили, и са ги застреляли. Всички са убити с по един изстрел в главата. (Според официалната версия убитите са простреляни многократно - бел. ред.) Информацията ми е от едното от поемните лица при огледа на мястото. Всички са убити, както са били седнали и вероятно са умували помежду си какво да правят. Става дума за професионален разстрел. За мен убийците са един, или двама професионалисти с "опит".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:58  08.01.18
  УНИКАЛНА ДЪРЖАВА!
 • Расулюлах
  Отговор
  2 11:00  08.01.18
  На тиквата аверите са убииците сега ше ги повиши в звание хахаха и ше ги награди с апетитни неща
 • Джон Смит
  Отговор
  3 11:08  08.01.18
  То и на баба и е ясно, че няма любовна история! Тя беше тиражирана от една психиатарка от Курилово, първоначално! Всичко е постановка!
 • чукча детектив
  Отговор
  4 11:11  08.01.18
  .ах тия "групировки" от Кътина и Световрачане засенчили и албанската мафия ??? Бе дайте думата и на бай Пеше от подлееза на гарата само той оше не се е оакал по темата! Направо не знам при над 6 милиона Хорейшовци, как още нито едно престъпление не е разкрито правилно ?

 • Справедливост
  Отговор
  5 12:29  08.01.18
  Как пък във всичко виждате сценарии с участието на някой, на който не са платили. Не можел един човек да убие 6 човека. Как да не може? Те къде ще избягат. Като тръгнат да бягат и ги стреля. Явно и вие сте мутри, щом припознавате в подобна светлина деянието. Отвратителни Българи има. Само помия мислят. Хвана се престъпника и пак тъпотии. Било заради европредседателството. Е и какво ще ни повиши рейтинга това убийство? Вместо глава някой хора имат задник.
 • gost
  Отговор
  6 15:07  08.01.18
  Наистина има нещо гнило в тая работа. Двама "бивши" криминалисти казаха, че нещата не се връзват, едно човек писа във форумите във Фейсбук, че е имало друго момче, което се е скарало с младите, и т.н. Аз също смятам, че ни пробутват зле зашита "истина". Като са започнали журналята, да карат до края. Този, който можеше да каже нещо, и той вече е мъртъв.
 • наблюдател
  Отговор
  7 21:17  08.01.18
  Във всяка държава има мафия само в България мафията си има държава. Какво още ви трябва да разберете че всичко което се говори по този случай е пълна лъжа. Честито ви Евро прецедателство.
 • Патриот
  Отговор
  8 21:38  08.01.18
  Ама как така? Нашият вожд става в 5 сутрина да ни рине лайната и да бори мафията. Пък тя къде била. Сякаш Софията не ни е достатъчна.

Напиши коментар:


Публикувай