761 1

България отвъд шевиците и корупцията

Ние сами генерираме тези елементарни представи за България, сами можем и да ги разчупим

Юлиян Попов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България има много трески за дялане. И чепове за вадене. Представите за България обаче са безумно клиширани - и за доброто, и, най-вече, за лошото.

Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

По време на ЕС Председателството тези клишета ще бъдат преекспонирани. Вече са. Затова през следващите 6 месеца ще се опитам убедително да информирам, главно ключови хора в широката палитра европейските институции, какво България всъщност е, какво може да предложи, какви са реалните и проблеми и реалните и предимства.

Работата ми го позволява. Ще се опитам да представя една България отвъд шевиците и корупцията, отвъд "най-бедната членка" и евтината бира, отвъд "руска кукла на конци" и розовото масло, отвъд усвояването на фондовете и клатенето на главата наопаки, когато казваме да или не.

Ние сами генерираме тези елементарни представи за България, сами можем и да ги разчупим.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Румяна Костова
    Отговор
    1 07:44  09.01.18
    Уважаеми,авторе,от 1989 година се смениха конците и собствениците на куклата.И какво ще каже България и направи ще зависи от чичковците и лелите в Брюксел.Едва ли има някой наивник да мисли,че нашата страна ще взима самостоятелни решения за нещо.Всичко е фарс и раздувка.

Напиши коментар:


Публикувай