3 397 17

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх

Какво от това богатство се дължи на негова лична иновативност, на изключителни управленски умения и пазарно позициониране, на някакъв продукт, който можете да разпознаете?

Илиян Василев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пеевски не е олигарх, той е дефиниция на олигарх. Той е малцинство и е на власт, контролира цялата изпълнителна и законодателна власт, лично и чрез мрежите за влияние.

Това коментира в профила си в социалните медии Илиян Василев.

Само за пет години личното му богатство набъбна повече от сто пъти!? /това е само по публични данни на медиите/, което го прави моделен клиент на КОНПИ. Но той владее и прокуратурата и КОНПИ, което му гарантира безнаказаност.

Какво от това богатство се дължи на негова лична иновативност, на изключителни управленски умения и пазарно позициониране, на някакъв продукт, който можете да разпознаете? Може би в него припознаваме нашия Илон Мъск, или Цукърбърг. Може би е заложил на биткойни преди пет години и днес е в стратосферата на тяхната ценност? Може би е спекулирал на международните борси и умело е инвестирал в акции, ценни книги? Може би е печелил нонстоп джакпотите на всички държавни и частни игри на хазарт.

Нищо от горното - именно по дефиницията на понятието "олигарх", той използва заслоните и прякото съдействие на властта, за да увеличи богатството. Инициира разбиването на КТБ, за да придобие без конкуренция активите и. Печели държавни поръчки "на едро".

Да, времето изтича за някого и е добре да се погледне в огледалото, дали не е за него.

От тук нататък страните, в които ще може да отиде, ще стават все по-малко, а парите му все по трудно ще намират пристан. Броят на охраната му, която е повече от тази на президента, ще се множи, а несигурността още повече. Защото по пътя си прегазва много хора, оставя много унизени, ограбени, насилени, а това ражда желание за отмъщение.

Защото не става по-богат за сметката на личните си усилия и достойнства, а защото отнема чуждото или общото. Ако възмездието не го настигне през българското правосъдие, неизбежно ще го намери извън страната. И то през тази 2018 година.

Никакъв Доган, никакъв Цацаров, никакъв Борисов няма да му помогнат, за да получи оценката и сметката на своите действия.

Тоталният контрол върху медиите може да му създаде и поддържа виртуално усещане за успех и всемогъщие, но не може да ги превърне в реалност. Парите не могат да му купят желаното признание, защото в обществото никой не е чул да е помогнал на някой - чрез благотворителност или човеколюбиво действие. А тепърва му предстои да живее дълъг, дай боже, живот в общество, което го презира заради свръхегоизма и липсата на елементарно приличие и смирение. Стените около него ще стават все по-високи и все по-чупливи.

От това каква по-голяма присъда?

И накрая ще каже -и за какво ми беше всичко това?

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • емо73канар
  Отговор
  1 06:46  12.01.18
  За всяка свиня рано или късно идва Коледа. Дано за Шиши свинята да дойде рано.
 • SDЕЧЕВ
  Отговор
  2 07:08  12.01.18
  WELL DONE ДОБРЕ СГОТВЕНО ,БРАВО НА МАЙСТОР ВАСИЛЕВ

  Коментиран от #3

 • некойси
  Отговор
  3 07:56  12.01.18

  До коментар #2 от "SDЕЧЕВ":

  Много добро, да!
 • данъчен
  Отговор
  4 08:09  12.01.18
  Сигурен че ако му направят пълна ревизия ще изплуват турбо ЛА-НА Ама няма Кой

 • я па тоя
  Отговор
  5 08:17  12.01.18
  Такаа тъкмо започнах да чета статията и се отказах ми тя е от Василев !!!!Ми нека тоя да даде определение и дефиниция що е то чуждо НПО работещо за чужди интереси и получаващи грантове и защо, защо държавата ги търпи толкова години и нехае а те я разлагат отвътре без война ? Нека ако може да отговори на това но НЯМА да го направи защото само той си знае защо !
 • Темида
  Отговор
  6 09:17  12.01.18
  Е нали за лифта протестираме....нека да не откланяме поглед от там накъдето искат медиите. Само лифта е важен, други проблеми няма в БГ. Безнаказаността не е проблем за който трябва да стачкуват във всички градове. Затова ще изчезнем като нация...защото народа е прост и незнае истинския проблем кой е!
 • Жоро
  Отговор
  7 09:44  12.01.18
  Добре де сериозно. Остана ли някой, който да не е наясно, че въпросният е пионка....
 • пържолата
  Отговор
  8 11:30  12.01.18
  Коледа мина, а има още грухчовци да щъкат!
 • червения милиардер
  Отговор
  9 11:42  12.01.18
  Защо се вменява на обществото, че видиш ли Пеевски причината за всичко? Той някакъв сапун ли е, с който си измиват ръцете всички? На всеки му е ясно, че за да се занимава с противозаконна дейност и да няма последствия има много як гръб, че тези пари не са негови и той е само един бушон, най-вероятно, защото по нищо не личи да има нужните знания и опит, както и ценз да придобие такова имущество! Трябва да се каже ясно, КОЙ СТОИ ЗАД ПЕЕВСКИ, КОЙ МУ ОСИГУРЯВА ЗАКРИЛА, КОЙ МУ ДАДЕ ВЛАСТ И ПАРИ И НА КОГО ПЛАЩА, ЗА КОГО РАБОТИ!? Ако има нарушения на Закона и Пеевски е виновен, има СЪД, защо не е осъден до сега? След, като автора говори за нарушения, нека да приложи и нужните доказателства и да бъдат извършени нужните действия, иначе продължаваме да си говорим ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, а кервана си върви!
 • Botev
  Отговор
  10 11:50  12.01.18
  Керваните вървят безметежно през пустиня .... докато ги застигне буря ... и потънат под пясъка...
 • СУЛЙО
  Отговор
  11 13:38  12.01.18
  90% от силните през 1995 не са между живите. Ама не защото са чукнали 80-така. Заминаха си на 30-40-50 години с любезното съдействие на неизвестен "приятел". И охрана имаха, и бронирани коли че даже и бронежилетки носеха.
 • партокрация
  Отговор
  12 14:02  12.01.18
  Не е виновно момчето. То е само представителна личност на "българската демокрация" - А нейният модел е "партия и обръчи от фирми". Бих добавил и съдебна система, подпомагаща този модел.
 • СЕЛЯНИНА ОТ СЕЛО
  Отговор
  13 17:18  12.01.18
  ДАВАЙ ПЕЕВСКИ , ДАВАЙ ПРИЯТЕЛЮ . В тази държава 90% сме дебили и разчитам на 5% отракани хора. Давай все повече ми харесваш . Виждам те като бъдещ министър председател , така че по смело. Хайде че хората се разбягаха по света, и открехни малко това кранче за хората. Все пак сме хора от европа , защо трябва да живеем по зле от африканците .

 • факт
  Отговор
  14 15:45  13.01.18
  Е НЕЕ СИКАДЖИЯ
 • тътъ
  Отговор
  15 19:06  13.01.18
  Пеевски и Борисов писаха , че ограбиха КТБ.Този , защо се прави на интересен.
 • 16 20:20  14.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  17 17:35  06.02.18
  ТИЗ ШОПАР Е СЛУГА НА ДУГАНЯ И ЗА НЕГО ЩЕ ДОИДЕ КОЛЕДА.

Напиши коментар:


Публикувай