5 168 12

Наско Ментата: "Шушана" не е чалга

Изпълнителят признава, че никога не се е надявал на такъв успех

Росен Стойчев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Никога не съм очаквал песента „Шушана“ да има такъв огромен успех. Всичко стана изведнъж. Исках да върна едни малко по-ретро песни. Това са едни стари и забравени песни. Аз не ги слагам в графата поп – фолк. Тези песни не са точно чалга. Те са от едно по-старо време. Решихме в този клип да покажем как българският народ прекарва своето лято. Аз просто мечтая за нови проекти.“ Това заяви певецът Наско Ментата в интервю пред Факти.бг.

Неговата песен „Шушана“ се превърна в изненадващия хит на лятото. Певецът признава, че би се съгласил на бъдещи проекти с някои от известните имена в поп-фолк музиката.

Очаквахте ли такъв успех на песента „Шушана“. Тя вече е имала няколко версии, но никоя от тях не е ставала такъв хит?

Точно такъв успех не съм очаквал. Никога не съм очаквал, че песента ще се превърне в такъв хит.

След такъв хит вече имате ли големи планове за бъдещето?

Аз просто мечтая за нови проекти. За мен е важно да радваме хората. Истината е, че аз винаги съм си имал участия. Сега са малко повече. Винаги обаче са ме канили по партита и т.н.

Имате ли покани да се присъедините към някоя от големите поп - фолк фирми?

Все още нямам подобни покани. Може да търся възможности за общи проекти с някои изпълнители. Все още обаче не съм получавал покани от големите фирми. В този период някак си нещата вървят по течението.

Много от известните изпълнителки пуснаха клипове в интернет с това как пеят „Шушана“ върху ваш запис. Имате ли вече покани за дуети от по-известните имена в сферата?

Няма точно официални предложения. С някои си говорим, за това, че можем да направим бъдещи проекти. На този етап нямам покана за точно определена песен.

Всичко стана изведнъж. Исках да върна едни малко по-ретро песни. Това са едни стари и забравени песни. Аз не ги слагам в графата поп – фолк. Тези песни не са точно чалга. Те са от едно по-старо време. Тези пени са били пети от нашите майки и нашите бащи. Те са се забавлявали с точно такива песни. Всичко е ставало с една акустична китара и пеене. На времето не е имало дискотеки. Хората са си правили домашни партита, събирания и лагери. Просто се сетих, че баща ми навремето е пял тези песни. Той е музикант. Аз просто реших да направя един сбор с такива песни. Нещо като компилация. Пял съм тези песни като малък. Просто това някак си докосна хората. Те се върнаха в своите спомени. На по-младото поколение може би това им хареса, защото тези песни не са точно чалга. Те са си класика.

Колко ви струва клипът на песента „Шушана“? Той изглежда съвсем скромен.

В този клип въобще не сме влагали някакви средства. Всичко е направено с приятели. Клипът беше заснет от мой приятел. Решихме в този клип да покажем как българският народ прекарва своето лято. Той е направен под една асма в една вила, като просто седнахме на една маса и се забавлявахме с приятели. Нищо особено не е влагано. Искахме да покажем как обикновеният човек се забавлява.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Недоебанова
  Отговор
  1 08:19  14.01.18
  А ЧЕХЛЬО СТРАПОНА КВО ИЗОХКА ПО ВЪПРОСА?
 • Ироничен
  Отговор
  2 08:28  14.01.18
  Няма мелодия, която да не може да бъде очалгарена.
 • проучване
  Отговор
  3 09:11  14.01.18
  "Шошана" е много стара еврейска песен - народно творчество. Има варианти на всички балкански езици.
 • 4 11:16  14.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • jambazina
  Отговор
  5 11:26  14.01.18
  Обикновеният човек се забавлява, като чегърга талончета, гледа Биг Брадър и слуша Шушана.
 • Siv
  Отговор
  6 11:36  14.01.18
  Факт, но циганизацията продължава с усилени темпове. Вече ме гледат с възмущение , ако слушам рок или поп музика.
 • джамбазин
  Отговор
  7 11:39  14.01.18
  и ти не си кормест циганин...
 • ИВАН
  Отговор
  8 12:12  14.01.18
  Мулти-култи, натрапват ни "културата" и циганските нрави, младежите ни станаха нагли, мързеливи и безмозъчни, и гледат само далавери - имитират сиганите, а по умните направо бягат на запад.
 • ТАА ПРОСТОТИЯ САМО В ЦИНГАРАРИЯ
  Отговор
  9 16:11  14.01.18
  ВЪРВИ. ТО ПРОСТОТИЯТА И НЕВЕЖЕСВОТО ХОДИ ПРИ НЕОБРАЗОВАНИТЕ ХОРА. ТИЯ ЧАЛГАРСКИ МЯУКАНИЯ И ВИЕНЕ НЕ МОГАН МИНА НИ В РУМЪНИЯ ПЪК ЗА СЪРБИЯ ДА НЕ ГОВОРИМ.
 • 10 22:21  14.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Съчувствен
  Отговор
  11 12:26  15.01.18
  Това е музика за мъже, изпаднали в безебие и жени в безпаричие.Цитирам Карбовски от книгата му "Нещата".Есето е "Чалгария".
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  12 18:46  16.01.18
  в българия всичко е мента и цигания

Напиши коментар:


Публикувай