15 Януари, 2018 14:00 1 465 2

Похабена политическа енергия

  • европредседателство-
  • протести-
  • политика

Колко излишни думи покрай протестите...

Похабена политическа енергия - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко излишни думи се изговориха, колко политическа енергия беше похабена. Защо имало толкова много протести, защо били планирани точно в началото на европредседателството, как са повлияли на чужденците, кой стои зад тях, кой предава българските интереси? Абсолютно ненужни спорове, разкриващи не само националните ни комплекси, но и колко ни е чужда европейската политическа култура.

Ето защо:

1.Протестите са напълно нормален политически инструмент, който отговаря напълно на европейските норми.

2.Избирането на подходящ момент за протести като големи международни форуми е обичайна практика. Пред сградата на ООН в Ню Йорк винаги има протестиращи хора, също във Вашингтон пред Държавния департамент. На форуми като Г-7 се събират антиглобалисти от цял свят.

3.Нашите гости няма от какво да са изненадани. По-скоро ще добият впечатление, че българите са с развито гражданско съзнание и България не е Северна Корея, където всички ръкопляскат или плачат по команда.

4.Отдавна би трябвало да сме свикнали, че без външна намеса трудно се променяме към по-добро. И сегашните управляващи прибягват до намесата на Брюксел, когато са в опозиция.

5.Все пак протестите преминаха съвсем цивилизовано. Ами ако тук бяха надошли антиглобалисти от цяла Европа? Само анархистите от Гърция щяха да ни стигнат.

6.Това комплексарско поведение хич не е в съзвучие с възхвалите на Туск относно нашето национално мъжество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво мъжество

    13 2 Отговор
    "Това комплексарско поведение хич не е в съзвучие с възхвалите на Туск относно нашето национално мъжество." Какво мъжество от Борисов, който се върти на 180 градуса непрекъснато
  • 2 Зелката

    13 0 Отговор
    Направо сме като третата раса, меки, замаяни, захлюпени, неориентирани, разтроени и т.н.т. Даже не сме овце вече. Бе е е го заменихме с БО О О..