16 Януари, 2018 10:11 1 570 8

Да приемем Софийската конвенция!

  • конвенция-
  • защита-
  • васил василев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако смисълът на Истанбулската конвенция е предотвратяване на насилието над жените, нека приемем една отделна Софийска конвенция, която ще се ограничи само в тази материя. Това пише в свой коментар във фейсбук Васил Василев.

Защита на жената, да, безусловно, категорично, но на истинската жена, на жената, която ражда, която е майка, която е грижа, нежност, чар, любов, смисъл на живота на мъжа. Жената, без която човечеството ще изчезне безусловно и завинаги за по-малко от 50 години. Само на нея, а не на трети полове, социални такива, джендъри разни, меки китки, женоподобни.

Ако последните имат нужда от защита, за тях да важи Истанбулската или която искате друга конвенция. Между тези лица и жената няма нищо общо освен червилото и гащичките. Безумие е да се слагат под един знаменател и да се отнасяме към тях като към еднояйчни близнаци. Жената продължава рода, онези продължават своите кефове. Въобразявали си, че са жени, възприемали се като такива. Ако ние се възприемем като ангели, ще защити и финансира ли Съвета на Европа правото ни да летим и да ни имплантират крилца ?

При положение, че ратифицираме Истанбулската конвенция, утре към нея ще се пришият и всякакви педофили, зоофили, некрофили, инцестофили и подобни. И те ще искат мераците им да бъдат защитени и влечението им - уважавано. А ако приемем една скромна Софийска конвенция, никой няма да може да ни упрекне, че не се борим за предотвратяване на насилието над жените, нали ?
Вероятно тогава всички европейски страни, които отказват да ратифицират Истанбулската конвенция, ще си отдъхнат и горещо ще ни благодарят, че България е решила и техния проблем.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верният

    45 1 Отговор
    Браво точно на място.Всички близачи от третият пол при Цачева и Станишев.
  • 2 Stoich

    37 1 Отговор
    Браво! Много точно казано!
  • 3 Плюс

    28 1 Отговор
    Всяка мърла захвърлила детето си да отпада от конвенцията и да бачка принудително докато детето стане работоспособно да се издържа ! Който не работи не трябва да яде !
  • 4 Само така

    25 0 Отговор
    Не ни е нужно нещо външно за да защитаваме хората от насилие. Проблемът е, че няма кой да ни защитава от политическото насилие на комсомолците-партийци (от всички партии) и тяхното управленско безсилие. Защо Борисов обикаля като улав другите страни, защото там са възпитами, кимат с глава, прегръщат се, целуват се, но нищо не следва. А тук не може да накара едни катаджии да си гледат работата.
  • 5 Танас

    5 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GFMkVkeYpx0

    Коментиран от #7

  • 6 куку руку ку

    5 1 Отговор
    Много точно мнение, съвпадащо с мнението на 99,5% от българите!
  • 7 ЮЯО

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Танас":

    силенннннн :))))))
  • 8 мнение

    2 1 Отговор
    Когато прочетеш написаното, по-горе, косата ти настръхва! Все пак живеем в 21 век, когато много неща станаха ясни от гледна точка на медицината, всичко е в напредък и преосмисляне. Само психиката на българина остава примитивна като от романа "Българи от старо време". Успокояващото е, че все пак така разсъждаващите не са в превес, надявам се. Възможно ли е такъв примитивизъм? Как така ще делим дори жените на такива и онакива, на мърли и такива, дето увеличават числеността на човечеството?! Ужасяваща дискриминация! Изключително примитивно мислене, радушно подкрепяно от пишещите във форума! Ужас! А да делим ли хората на родени с недъзи, които не зависят от тях, да ги заклеймяваме, да ги дискриминираме, и други, имали късмета да изглеждат нормални, поне външно?! Не може така, просто не може! Мнението на човека Васил Василев ме ужасява!