3 436 9

Няма как да не питаме защо офшорки изкупуват България

Коментар на евродепутата Петър Курумбашев в предаването "120 минути" по бТВ

Мария Атанасова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като се случват нередни неща, не означава, че по време на председателството ще има 6-месечен мораториум ние да коментираме какво се случва в България. Не може да не коментираме кой е купил "Булгартабак", след като предприятието е купено от офшорна фирма. Не може да не коментираме на кого е предоставена концесията на Пирин, която в момента се обсъжда, тъй като отново собственик е офшорна фирма. Не може да не коментираме кой купува Общинска банка, защото отново става въпрос за офшорна фирма.

Когато тези офшорни фирми са собственици, те очевидно не плащат данъци в България. Очевидно българският държавен бюджет е по-малък. И когато стане дума за кохезионна политика, провеждана от самата държава; когато стане въпрос, че болницата в Ловеч ще фалира; когато стане въпрос, че не достигат пари за служителите на МВР, изведнъж се появява аргументът, че няма пари в бюджета. Същевременно офшорни фирми изкупиха тези ключови дружества в България – и всичко е точно. Няма как да е точно.

От 10 години в Столичния общински съвет мнозинство има ГЕРБ. От една страна, стои вносителят на конкретно предложение. От друга обаче, мнозинството е това, което може да каже "тази банка няма да се продава". Любопитен съм какво е мнението на г-жа Фандъкова, тъй като 40% от средствата на общинските фирми са в тази банка. И ние дори не знаем кой е собственикът ѝ.

Надявам се, че няма да се повтори случилото се с една друга банка. Но ако нещо се случи, мнозинството носи ли някаква отговорност или отговорност носи вносителят Трайчо Трайков?

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 20:06  24.01.18
  Тя България отдавна е изкупена бе гаргароне . Стига с тези кьорфишеци вече . Трепането ви е малко . Ние българските овце ще чакаме дядо Иваня да ни освободи от американското робство и корупция .
 • Анонимен
  Отговор
  2 20:37  24.01.18
  Ами спрете ги! Има си начини и има хора които ги знаят. Само че на някои им е по-изгодно да разпродадат България.
 • БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА
  Отговор
  3 10:58  25.01.18
  А защо Курумбашки цакат държавата с ултраскъп ток? Така ли ви е учил дядо ви Благоев, ммм?

  Коментиран от #6

 • Възмутен
  Отговор
  4 11:54  25.01.18
  Думата корупция най си приляга с комунизъм!

  Коментиран от #5


 • Различен
  Отговор
  5 11:58  25.01.18

  До коментар #4 от "Възмутен":

  Думата корупция приляга най-добре с псевдо демоКРАДция!
 • Герб фракция сикемнайсти пол
  Отговор
  6 12:01  25.01.18

  До коментар #3 от "БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА":

  Ми виж колко е цената на тока от Хамериканските централи и от ВЕИ-тата и ще разбереш! Ако нямаше АЕЦ и ТЕЦ Марица Изток-2, тока в България щеше да е на двойна цена, ама кво ти пука?
 • Гост
  Отговор
  7 12:32  25.01.18
  според вас, кой нормален паралия от чужбина би купил бизнес в България? всичките тия офшворки са си на наши хора, изпрали голяма сума пари и продължаваща да цоца народа. Но да се върнем примерно на национален парк Пирин, как, кой и защо е дал държавен национален парк на неизвестен герой? същото е и за хамериканските тец-ове, били много важни за енергийната ни система, но ги продали на "не знаем кой" и му подписали и договор за гарантирана печалба.
 • Созопол
  Отговор
  8 07:49  26.01.18
  Завода на Булгартабак между Овча Купел и Павлово го бутнаха, заради което сме безкрайно благодарни щото ни облъчваше с никотинова миризма, сигурно ще строят кооперацийки там
 • Бъг
  Отговор
  9 09:19  24.03.18
  Сулю и Пулю говорят за играта на големите , ами нека , ако пораснат и те ще я играят , за сега само бля бля бля

Напиши коментар:


Публикувай