3 256 21

България е пред историческо изпитание

Българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект

Иво Христов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„България се намира в предверието на едно от най-големите исторически изпитания”, предупреди проф. Иво Христов на среща с граждани в Стара Загора. Той подчерта, че това не е излишен драматизъм, защото страната ни е изправена пред „точката на незавръщане” - преминем ли я, всички усилия след това ще бъдат напусто.

„Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни социалният учен. По думите му, изправен пред тази бездна, българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект. Той се спря на причините за състоянието на отечеството, резюмирайки целия комплекс от външни и вътрешни фактори, довели до днешната ситуация.

”Докато България отслабва, около нас се развиват шеметни геополитически действия, които няма да ни подминат, защото сме си направили държавата на кръстопът, направили сме я на пътя на народите”, обясни народният представител от „БСП за България” и очерта „каскада от клокочещи процеси” в Близкия Изток, на Балканите, Украйна и демографската вълна от Африка.

Европа не е в най-добрата си кондиция, ЕС е раздиран от вътрешни противоречия и блоково разделение. „В плана за нова фаза на европейска интеграция за България не се говори. Учтиво ни посочват само предверието на Шенген”, посочи професорът и продължи : „Под формата на мултикултурализъм се прокарва една тънка „перверзна” линия, че България е съвкупност от общности и това го пише в учебниците на децата. Целта е да бъде прекратена историческата, социалната и духовната памет, която прави от стадото народ”.

За Истанбулската конвенция

Той бе категоричен, че в дискусията за Истанбулската конвенция БСП показа „гръбнак”, въпреки огромния натиск. Напълно подкрепя провеждането на референдум, а като юрист счита, че българското законодателство е богато по отношение защита на жените, децата и от домашното насилие. „Още преди 50 години сме започнали да изравняваме правата на жените и мъжете, а по отношение на женската еманципация сме много по-напред от Западна Европа и менторите ни.

Да ни се вменяват чрез ИК проблеми, които са проблеми на третия свят, е меко казано несериозно. Под благовидния предлог за борба с насилието върху жени и деца и домашното насилие се прокарват антихристиянски, антибългарски и антицивилизационни ценности. Затова, нека българите да кажат!”, заяви проф. Христов и апелира: „Хубаво е тези, които се произнасят по Истанбулската конвенция, да я прочетат, защото у нас масово битува един рефрен „А бе, не знам как е, но не е така!”.

За парламента и левицата

Проф. Христов е съгласен с констатацията на президента за парламента. Той смята, че Народното събрание играе ролята на „гумен печат” с парафирането на решения, които се вземат другаде. В същото време е удобната „боксова круша” за народното недоволство. В случая медиите вършат страхотна работа, защото, докато се занимават с този или онзи депутат, никой не пита какво прави Министерски съвет, където са реалните ресурси. „Когато имаш изчезващ народ, изчезваща държава, изчезващ етнокултурен и цивилизационен код, българското ляво трябва да бъде адекватно на задачите тук и сега”, подчерта проф. Христов, акцентирайки на „тук и сега”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ехидна усмивка на снимка
  Отговор
  1 21:15  01.02.18
  Защо ,,професора''-дебил не каза нищо за магистратите,условните присъди,многократно регистрираните в полицията и на свобода.Нима по времето,когато управляваше БСП всичко беше чудесно?

  Коментиран от #4

 • Браво Професоре
  Отговор
  2 21:28  01.02.18
  Професора "дебил" беше първия, който ритна заспалия народ... след него и другите се включиха ;)
 • Джуров
  Отговор
  3 21:29  01.02.18
  Иво Христов се води от еуфорията и Леко Изкукуригва понякога, има широкоразпространеният дефект на блъгарина да си мисли че да знаеш е да можеш, а като почнеш да правиш политика и да се опитваш да построиш нещо в БГ се оказва че е бая-бая трудно
 • Цун Кай Ху
  Отговор
  4 21:30  01.02.18

  До коментар #1 от "ехидна усмивка на снимка":

  Какво е многократно регистриран в полицията бе тъпет, или си осъждан или не.

 • Баче Кико
  Отговор
  5 21:35  01.02.18
  Един умен човек!
 • НЕразбирач
  Отговор
  6 21:54  01.02.18
  Само ще използвам случая да подчертая и тук, че с проф.Христов имам абсолютно единомислие по 99% от казаното от него - все пак сме и една зодия, което е предпоставка за мирогледа! Пак си го е казал точно ВСИЧКО! Бих добавил само, че с "еманципацията" даже сме твърде "напред" - влагам негативна нотка! Стига с тези небивалици - "еманципация", "равенство" - ние сме различни и в това точно е идеята Му (на Оня горе)! Президентът също е прав, за пореден път!
 • Справедлив
  Отговор
  7 22:01  01.02.18
  Прекрасен човек като всеки ляв. Всичко уж е добре, а пък като сложиш дробната черта, сметката винаги не излиза.Вдигаш на "Всичко коз", обаче те вкарват и то с валат.
 • Гост с име
  Отговор
  8 22:10  01.02.18
  "Професорът" И.д.и.о.т набра отново смелост да дърдори публично след последното си оакване. За ИК е прав. То като плещиш огромно количество глупотевини измежду тях все нещо вярно ще се намери, което не означава, че е поумнял. Пак си е същият и.д.и.о.т.
 • onq s konq
  Отговор
  9 22:13  01.02.18
  Проф.И.Христов...Озовал се ПО ПЛАН в скромна Ст.Загора за да разпръсва СЕМЕТО БЕСЕПАРСКО след неукия народ...Та ДА КАЖЕ И.ХРИСТОВ ТОЧНО И ЯСНО-ТОЙ ОДОБРЯВА ЛИ СТРЕМЕТА И НАПЪНИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ВЛИЗАНЕ В ШЕНГЕН,ИЛИ Е ЗА ИЗЛИЗАНЕ НА БГ ОТ ЕС И НАТО ИЗОБЩО И ПРИОБЩАВАНЕТО Й КЪМ РУСИЯ И СЪЮЗНИТЕ Й РЕПУБЛИКИ...и защо?!И втори въпрос:Защо след констатацията на Президент и Ръководство на БСП че Парламента е "гумен печат" на ГЕРБ и Борисов НЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ И НЕ ОГЛАВЯТ РЪКОВОДСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ,А САМО ЛАЯТ БЕЗПОМОЩНО ОТСТРАНИ?...Нямам др. въпроси.

  Коментиран от #10

 • Питащ
  Отговор
  10 22:21  01.02.18

  До коментар #9 от "onq s konq":

  Кефя се на твоите коментари! И скромно да попитам ти на коня Мадарският конник ли си или Цар Освободител пред парламента?

  Коментиран от #11

 • onq s konq
  Отговор
  11 23:14  01.02.18

  До коментар #10 от "Питащ":

  Понеже НИКОГА НЕ ЛЪЖА АКО НЕ МИ СЕ НАЛАГА,на скромния ти въпрос ще дам скромен отговор:ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НИКОГА НЕ СЪМ СЕ КАЧВАЛ НА КОН!На магаре-да,но само за снимка.Верно че в БМВ-то ми има 204 коня,но те са друга бира.Все пак блг за въпроса и нека силата и ББ да са с теб.
 • Марони
  Отговор
  12 23:24  01.02.18
  Пред точка.на незавръщане към какво е изправенаБГ?Ако е пред това пак някога вашетоБСП от крадливи псевдоинтелигенти да доде на власт-чудесно.От кога гадини,като теб,говорещи завързано,но не казващи нищо,станахте и "професор"?
 • стоян георгиев
  Отговор
  13 00:34  02.02.18
  професора е човек дето се събужда с един отворен чадър в г.за както всички дето смята комунизма за наи-доброто време на земята.професоре,щом е токлова зле работата що се занимаваш с нищонеправене бе?вземи направи нещо .лоша европа лош шенген лоши капиталисти...ами хващаи гората !!!!
 • панов
  Отговор
  14 00:50  02.02.18
  оказа се че дебилния измислен професор е крупен капиталист живеещ в разкош.
 • kh;lk;
  Отговор
  15 08:56  02.02.18
  Колкото повече чета коментарите под статията толкова повече се убеждавам, че професора е бил прав за ДЕБИЛИТЕ само в едно е сгрешил и то е процентите. Не са 80, а поне 90% да не кажа и повече.
 • СИСО
  Отговор
  16 09:30  02.02.18
  ХАХАХА, ЗДРАВИ КОМУНЕТА ПО ФОРУМИТЕ
 • 17 10:27  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 11:11  02.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Наблюдател
  Отговор
  19 11:14  02.02.18
  Всеки що-годе нормален човек, отдавна е напуснал БСП. Лицето на партията се представя единствено политически номади като Корнелия, Гергов, този професор и още стотина руско-червени рептила.
 • аве фюрер
  Отговор
  20 15:53  02.02.18
  Ха ,ха главния дебилник на републиката с новите си изцепки ...
 • Siegfried
  Отговор
  21 03:01  03.02.18
  Той говори при Ц . Ризова , че в БГ образованието ставало все по -зле.Ами да , той е професор в тази система , и ако има още няколко други като него , жалко за тези сту- денти които си губят времето и парите там .ПУ веднага да го уволни този самоуверен, добре изразяващ се със заучени фрази и ръсещ глупости професор !

Напиши коментар:


Публикувай