5 Февруари, 2018 15:25 42 727 103

Не пренебрегвайте душата на детето заради бащината кариера

  • ивайло московски-
  • дете-
  • боровец

Бутат транспортно престъпление към “нещастен случай”

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Транспортният министър кара моторна шейна, услужливо предоставена му от крупен бизнесмен в транспортния бизнес - с хиляди камиони. Който има нужда от услугите на министъра за ТИР карнетите. И те си знаят за още какви други услуги.

Това пише в профила си във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Бизнесменът се вози с Rolls - Royce, ей така. Защото е приятел на министъра и бизнесът му върви по масло. Няма лошо, ако е законно. Но е нечистоплътно. На Боровец се дават шейни под наем. С инструктаж и водачи. Е, не са толкова мощни, та да впечатлят министъра. Но досега не си спомням за инциденти.

Присъстват и други лица от управляващата коалиция (от Атака, примерно), които са свидетели в какво състояние водачът се е качил на шейната. И дали е имало каски и пр.

Доста конфликти на интереси като сбирка ми звучи тази компания.

Но само това да беше.

С риск да ме намразят приятелите заради детето, за което искрено съчувствам на съпругата, но, ако министърът е бил пиян, а дори и да не е бил, такова дело не може да върви със заключението, че виновна е неравност по пътя.

За първи път в съдебната практика ще ни представите транспортно престъпление с причинена смърт за нещастен случай. Без да е установена повреда на машината. Това е гавра.

Засрамете се малко! И за журналистите важи. При нещастен случай няма виновни, затова го бутат делото натам. Този случай е нещастен от емоционална гледна точка заради съболезнованията към детето,

Но от правна гледна точка е престъпление поради непредпазливост. При което е причинена смърт. Това пише в Наказателния кодекс..

Всичко възможно се прави да не се търси истината, защото бащата бил министър и бил уязвим политически, а трябвало да уважим скръбта на семейството. Даже някои медии пишат, че е един от най-успешните министри. Какво означава?! Недосегаемост?!

Демек, да го оневиним заради скръбта. И да остане министър.

Това ли са ви крокодилските сълзи за дете на четири години?! И неговите интереси, погубен живот заради бащино малоумие, кой ще защити?! За да оцелее баща му като министър?!

Егати и цената! Обществото трябва да се е побъркало: пренебрегвайки душата на това детенце за бащината кариера.

На всеки може да се случи, казват някои. Да, на всеки. Но всеки ще си носи отговорност. Без подобни изключения.

Разбира се, дълбоко съболезнование за детето. Но точно политическата корупция се опитва да прикрие истината. И поругава паметта му.

Съболезнованията са едно, законът е ясен.

Причинена е смърт по непредпазливост. Карано е с несъобразена скорост. Иначе, неравностите по горски път са обичайни. Какво друго да има на горски път?!

Ако има алкохол, това е квалифициращ признак..

Ако не е взета алкохолна проба, уволнение за следователя и ченгетата.

И дори заради скръбта на виновния, няма начин да има оневиняване.

Детето е негово, но това не означава, че може да разполага с живота му.

Иначе правото е мъртво в тази държава.

А сега нека започне плюенето.

Утре, когато баща причини същото на семейството си с автомобил, но не е министър, ще го съсипете. Но няма разлика. Или има...?!

P.S. Май току - що им дадох вариант да измислят повреда на шейната.

Ивайло, послушай ме. Министър не можеш да останеш. Спаси, ако можеш семейството. Ако ти простят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    360 6 Отговор
    След като прочетох статията вече не знам какво да кажа

    Коментиран от #6

  • 2 Снежа

    340 8 Отговор
    Моя племенник въпреки професионална книжка и голям стаж предизвика птп на отиване с семейството си на почивка Колата бракува но жена му си счупила някаква костица на таза По закон дъжавата го съди за това Само дето не го разведоха Жена му и мина не искаше дела но не може .На всичко отгоре делата 3 на брой се гледаха в Габрово и се почна отпуски адвокати и т н без малко да го уволнят а този да е мислил

    Коментиран от #79

  • 3 Гого

    335 15 Отговор
    А какво е правил през работно време? Така ли се харчат парите на данъкоплатеца за може държавният служител да се вози на моторни шейни.

    Коментиран от #40

  • 4 Денислав

    453 10 Отговор
    Аз това лято спуках две гуми, докато карах по асвалтов път между два града (За което е нужна винетка). Движех се със скорост от около 70км / ч. Без употреба на алкохол (доказано).

    Полицаите ми написаха акт за 200 лв, защото съм шофирал с: "Несъобразена за пътната обстановка скорот".

    Демек аз съм никой, карам съобразено, не пия, имам винетка, пукам 2 гуми (На обща стойност около 450 лв) и получавам глоба.

    А министъра минал през неравност в гората...

    Евала...
  • 5 ученика

    33 266 Отговор
    Господин професор от къде знаете че не си е взел почивен ден.
  • 6 гост

    326 5 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Кажи дали си съгласен с това един баща, понеже е министър, дали да подлежи на отговрност при причинено убийство по непредпазливост или да не подлежи, понеже скърбял и бил на всичкото отгоре министър? Колко си возят децата от детската градина със скутери, четириколки или на предната седалка без колан, каска или каквото и да било? Говорим за малки деца, които лесно може да изпаднат. Най-добър пример за българската бащина гордост е да качиш детето на волана пред еърбега или на мотора пред кормилото, така при инцидент детето го отнася със сигурност повече отколкото бащата, служи му един вид като буфер. Дали човек от село или министър, няма никаква разлика пред закона. Сега се опитват да манипулират хората, че той бил невинен и е виновно дървото, расло в гората, виновна е неравност на горски път затрупан със сняг, виновно е вероятно и слънцето, вина има и моторната шейна вероятно, но не и министъра!?!

    Коментиран от #22

  • 7 възмутен

    301 13 Отговор
    Жалко за невинното малко детенце! Богомил Бонев е прав, прави са много и изказвания по тази трагедия. Вчера бях малко е да кажа потресен от БЕЗОЧЛИВАТА И НАГЛА БЕНУОВСКА, която нахули и оплю пред герберския Главчев, демек му се подмазваше като сподели, че хората са жестоки и безмилостни, а хората задаваха въпроси, защо през работно време министъра е на Боровец с детенцето си, но гербераците това го нямат за нарушение, щом Тиквата може да играе мач в Бистрица когато се приема закона за съдебната система и още много правилни въпроси, но безогледната и слугинажна журналистика не прави добро, а напротив.
    Мир на праха на малкото създание.

    Коментиран от #85

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Антикомунист

    36 421 Отговор
    Мръсни и Бездушни комуняги,оставете бащата и семейството му с Мъката им!И за сапун не ставате!Бонев е мръсен и в червата!Кой е той да съди?:)Бездушна гнида,а тя не разбира от нищо освен от размазване на асфалта!:)

    Коментиран от #70, #83

  • 10 Гостенин

    310 4 Отговор
    Никога в България законите не са били еднакви за всички.Примери много.И сега няма да бъдат.
  • 11 Чурулик чурулик

    153 18 Отговор
    За милиони нема закони за министър енма възмездие ама господ друго мисли ...рекетира хората по пътищата че пушил цшгара дорде кара а министъро можел да кара фиркан ..е са да си плаща пред бога....то и росенчо не иска да почете загиналите против фашизма руснаци и остана без чаве....
  • 12 Снежа.

    176 8 Отговор
    Кой ли пък гледа Беновска Нагла пошла нахална и каквото се сетите оставям на вас като си отвори устата очаквам поредна глупост. Жал ми е за детенце но като се е родил на неподходящи родители
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лекса

    231 3 Отговор
    Един ден преди тази нелепа смърт, имаше друга - пак на 4годишно дете, убито от куче. Собственикът на кучето, който има някакси косвена вина, беше задържан за 3 дни, беше внесено искане за задържане в съда. В по-пресния случай, дето вината ти е пряка, нямаше задържани, нито дори изпробвани за алкохол. Просто се работи в насока случайно деяние...
  • 15 Кавал

    129 5 Отговор
    ...натрупал е много лоша карма ...много лошаааа!!!
  • 16 според БГ традициите

    79 3 Отговор
    този ще е все на власт - сега имат още 1 коз да го държат в подчинение.....ако се вярва в преражданията може душата на детето да попадне в не корумпирана страна!Не казва,че България е с корумпирана върхушка,ама го казвам :Д
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Генерал Тошево

    24 174 Отговор
    Винаги смърди около Богомил Бонев, отврат.
  • 19 Един друг

    142 8 Отговор
    Този циганин Велибоко Тупанбаши вече трети път го прави министър, а на него мантилатетът му е да вози чавето на каруца без отражатели нощно време, по циганска традиция.

    Няма лошо - колкото по-зле, толкова по-добре, та да видим кога на този заспал народ ще му прикипи и ще ги подкараме наред или ще чакаме съвсем да си отмрем, което няма да е никаква цивилизационна и културна загуба, ако стигнем дотам.

    Докато българинът е в такова кататонично състояние, че ако ще Боко да застреля някого на улицата или американците да извадят доказатества за милиардите му в офшорки, пак да не се размърда, така ще е.

    Върховенството на закона не значи лоената торба Цацаров да отнема работата на адвокатите по защитата още в зародиш на престъпниците като този тук.
  • 20 Въздушно килимче

    51 32 Отговор
    Сещайте се само що за потекло има Московски с това име. Номенклатура-а-а-а, червена-а-а...
  • 21 Доктор Ох Боли

    21 202 Отговор
    Бонев е напълно изкуфял пенсионер в старческа деменция и тежка форма на агресия.

    Коментиран от #54

  • 22 Петър

    135 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Напълно съм съгласен с теб,имам доста познати визирани от теб возещи децата си на предната седалка или в скута и зад волана,разправял съм се с тях но от дума не разбират,а понеже работя като монтьор и същите като дойдат за някакъв малък проблем-примерно биалетка или някое тампонче леко разбито и им кажа че не е проблем и може още да кара ми казват-Аааа,аз си возя децата и компромиси няма да правя, Кажи сега това не е ли парадокс
  • 23 отговор

    28 171 Отговор
    Богомил Бонев можеше да си спести тази отвратителна статия! Преди всичко много жалко за загиналото детенце и съболезнования към родителите му. Българската душевност никога не се славила с деликатност, не напразно още от древността са ни наричали вулгари. Вулгарни хора. Точно как стоят нещата покрай този нелеп инцидент, взел една невинна жертва е МНОГО РАНО ДА СЕ КОМЕНТИРА, г-н Бонев! Както и да се е случило, не ровете в непоносимата болка на хората! Кой сте вие, кой ви дава право? Чудовищна грубост и арогантност! По-добре гледайте себе си и собственото си семейство, защото неведоми са пътищата Господни! На какъв ли не се правихте, докато накрая стана ясно какви сте - вие и жена ви!

    Коментиран от #101

  • 24 Наблюдател

    192 7 Отговор
    Ако нещастието се беше случило докато детето го вози някой инструктор, дали сега на инструктора нямаше да му разкатаят фамилията?
  • 25 гнида

    128 13 Отговор
    Сетих се за корупцията тук , в България ! О , но това е невъзможно , баце рови в кофите за боклук за незаконни цигари ! Вие за такива неща няма да ми говорите , баце е безгрешен , милван от папи по главичката , ял натурална мас , спрял газовата криза , отворил разни магистрали , детски градини , спортни площадки - бетер Крали Марко ! За неговия кабинет критики да не слушам !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 koko

    15 96 Отговор
    ало малимнико пьрво си направи дете и тогава обвинявай безплоден мишок
  • 28 Бг Боги

    54 14 Отговор
    Боги, жалко за детето! И бащата сега осъзнава - сигурно е. Проблемите у нас ще се задълбочават, докато байганЮвщината замества наука, култура, общочовешки ценности. А ти Боги, на Искъра помниш ли да сте пребили студенти? В момент на самозабрава от властта? Същото е Боги - да се мислиш за недосегаем...
  • 29 Венци

    20 127 Отговор
    Как не го срам този дърт пръч Бонев да се гаври с нещастието на хората.
    Грях си прави на душата, нещастника.
  • 30 висок

    164 11 Отговор
    Браво на автора! Браво. От три дена задавам същите въпроси, но предполагах че шейната е на УБО, оф... на НСО! А проверка за алкохол, наркотици определено не са правени.
    Мир за детската душица, съчувствие на близките, бащата ще страда докато е жив..... но Държавата трябва да докаже, че съществува. Една майка лежа в ареста с дни, защото оставила у дома детето и отишла на работа....
  • 31 Димитър

    97 5 Отговор
    Стоян Заимов е написал още през ХІХ век следното: Правото у нас се оправя с кюския, а кривото - с пълна кесия. Не претендирам да съм съвсем точен в цитата, затова не поставям кавички. За тези, които не знаят, кюския е железен лост.
  • 32 Адвокат

    119 5 Отговор
    Мога ли да се позовава на този случай ,ако мой клиент откаже проба за алкохол и наркотици.Питам за един мой клиент.
  • 33 ЪЗД

    79 13 Отговор
    Ще дойде видов ден
    и Московски ще го обесят - за всичко.
    Живота не прощава.
  • 34 РОМ

    19 119 Отговор
    Стига сте го разтягали като локум -нещастния случай.Питате ли родителите какво им е.Случило се е,няма виновни,нищо и никой не е застрахован от НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ.За вас все някой е виновен,няма ли да обвините ЦИГАНИТЕ отново.Глупаци.
  • 35 Клюкарка

    120 1 Отговор
    Илиян Филипов шеф на "пимк"оод кара ролс ройс,има хиляди камиони и е приятел на министъра....

    Коментиран от #48

  • 36 Истина

    115 4 Отговор
    Съболезноеания за детето
    Нещо за управляващите Аз съм превозвач без връзки Всеки път умирам когато минавам БГ граница особено Капитан Андреево системата е ОРГАНИЗИРАН ХАОС ГЕРБ е МАФИЯ
  • 37 СХЕМИ

    90 3 Отговор
    Какво трябва още да се случи та да има наказание за който и да е политик...та то не е корупция,скандали,схеми,инциденти.....
  • 38 гост

    100 0 Отговор
    Тепърва трябва да задават въпроси към експертизата, кой и при какви условия е дал моторна шейна, редно ли е да вози дете с нея,как е обезопасено детето,употребил ли е алкохол водача на шейната, редно ли е управлението на външни шейни на тази писта, какви са правилата за управление на шейни по тази писта,обезопасена ли е шейната и други подобни. Ако носи алкохол , ще го опакова, но вози детето си без седалка,без колан,без каска?Десетки родители убиват децата си по пътищата поради небрежност, трябва ли да не ги съдят?
  • 39 какъв е

    13 61 Отговор

    До коментар #13 от "Иоуееееее":

    Виж колко хубаво се римува Богомил с пасквил. А за Костов и злоупотребите на фондация Сапио виж как е забравил.
  • 40 ХХХ

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гого":

    Далавери, Гого... далавери!!!
  • 41 за правдата

    125 4 Отговор
    Не съм фен на Богомил Бонев , но напълно съм съгласен със всяка дума , която е написъл... Ако се спазва върховенството на закона , след този инцидент трябва да има виновен и осъден , но че е виновна някаква си неравност по трасето е меко казано подигравка. По логиката на тези, които искат да потулят случея излиза , че за всяко автопроизшествие възникнало заради дупка на пътя е виновна самата дупка......да ,ама не....винаги има виновен и обикновено това е самия водач, който или не се е съобразил с пътните условия или е карал с превишена скорост или нещо друго , но виновен винаги има.... Винаги при произшествия водача се подлага на алкохолна проба, а при положение ,че има и смъртен случей все някой е виновен, но не е нито дупката ,нито дървото, нито обратния вираж на завоя.. Бог да прости невинното детенце!..
  • 42 Гост

    97 4 Отговор
    Съчувствам и на бащата и на майката за неизмеримата загуба на рожба, но АРШИНА трябва да е ЕДИН И СЪЩ за всички! Закона е за всички! И мисля, че човека трябва сам да признае вината си и да понесе ПРИСЪДА осигуряваща личното му ВЪЗМЕЗДИЕ!
  • 43 само главни букви

    70 2 Отговор
    самозабравил се министър
  • 44 Възмутен

    54 2 Отговор
    ...а да проверят, дали министъра е имал винетка и дали МПС то е минало ГТП?
    Колко промила е алкохола употребен в работно време ,за колана да не говорим!
  • 45 gogo

    64 2 Отговор
    глупав баща,загинало дете,хората му виновни,голяма тъпня,делян добрев номер 2.
  • 46 GOGO

    57 3 Отговор
    СЕГА ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА .... И НЯМА ДА МУ Я ПРИЕМАТ . ГЛУПАЦИ
  • 47 Венко

    69 1 Отговор
    Истината е, че всичко ще бъде прикрито и без много шум ще оправдаят любимеца на Бойко и ще се подиграят с паметта на детенцето! Но Господ ще накаже виновника и виновниците дори и да излъжат!
  • 48 Един друг

    60 0 Отговор

    До коментар #35 от "Клюкарка":

    В транспортния бранш не е позната фирма "ПИМК". Името й сред превозвачите е "Догантранс" - на реалния собственик.
  • 49 БИЯеба 8

    8 1 Отговор
    ''но не е министър, ще го съсипете''
    И на тези не им павят нищо.
  • 50 бг енергия

    31 4 Отговор
    тоя министър е тъмен и изобщо не прилича да е българин! и защо не е на работа, а е на почивка? в този ден по принцип е трябвало да работи! о, те работят далавера импекс, вярно, забравих, пф! ... и така ли управляващите не разбраха, че от бая години е задействана енергията на клетия народ, която взима първородните?! изобщо нищо не разбрахте, нали? :) 'ай' 4ао бот4енца :)
  • 51 Гост

    31 0 Отговор
    Затвор
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Виктория

    9 80 Отговор
    Само един комунист до мозъка на костите , като Бонев е способен с нещастието на опечаленото семейството, (впрочем никой от пишещите тук не сме застраховани) да прави черно словоблудство при всеки възможен случай срещу ГЕРБ и министрите.
    Бонев четеш се като книга, дребна душичке.

    Коментиран от #55

  • 54 Даааа

    7 33 Отговор

    До коментар #21 от "Доктор Ох Боли":

    Абсолютно съм съгласен! Той беше един от най слабите министри, които България помни. Става единствено за министър на тоалетните!

    Коментиран от #95

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Един друг

    38 1 Отговор

    До коментар #56 от "Гингймхфннбфф":

    Аз чавета нямам, защото за разлика от този не съм циганин.

    Знаеш ли колко би ме интересувало ти какво ще мислиш, и второ - точно такова нещо не може да се случи на моето ДЕТЕ, защото аз съм отговорен българин, а този е климинален и безотговорен циганин.

    На този след Хитрино каквото и да му се случи, все ще е малко.

    А ти недей да ревеш на чужд гроб, ами кажи какво правим със странато, която тези като него окончателно закопаха с пълното разграждане на правовия ред.

    Гербаджии, депесари и атакисти пият и се държат все едно, че като за тях не важат човешките закони, не важат и физичните. И вие сте съпричастни с "трагедията" - ха, ха. Истинската трагедия е това, което тези направиха с народа, в това число и с мишки като вас.

    Коментиран от #63

  • 58 Виктория

    6 12 Отговор

    До коментар #55 от "Един друг":

    Мерси за бързия и адекватен отговор-коментар на другаря ''Един друг'' Бонев.

    Коментиран от #62

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 БАБА ГЕНА

    27 0 Отговор
    Във всеки случай подлежи на отговорност.Но защо се мълчи от повечето медии за това.Защото е предизвикана смърт по непредпазливост.А може би изчакват да се съвземе човека--не е лесно да преживееш подобно нещо.СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ДЕТЕНЦЕТО.
  • 61 за правдата

    57 2 Отговор

    До коментар #52 от "Do vsi4ki malounici":

    Работя във голяма държавна фирма в сверата на пощенските услуги и много добре виждам чии интереси защитава министъра ,който така ожесточено защитавате... а именно своите и на цялата шайка крадци от обкръжението на управляващиата партия ГЕРБ....Свидетел съм на това, как едно държавно дружество се източва финансово за сметка на работтниците му и на качеството на услугите които предоставя. Да вашият министър е перфектен, именно за всички облагодетелствани от нагласените обществени поръчки частни фирми свързани с властта, но за обикновенния и ощетен българин, той няма да е нищо повече от един корумпиран властимащ....

    Коментиран от #64

  • 62 Един друг

    34 3 Отговор

    До коментар #58 от "Виктория":

    А, моля и пак заповядай, щом толкова бързо изми чиниите. Бонев даже не го помня на какво приличаше - онова време вече ми изглежда все едно е бил друг живот. Още имаше илюзии, че даже и надежди. Сега всичко е цинизъм и пълнен разпад. Единственото положително е, че неизбежно идва време разделно и тогава чисто статистически, много такива както този тук ще изгорят тепърва, а покрай сухото ще отиде и суровото.

    Не ми пука, съчувствие отдавна нямам към тези българоубийци, а от известно време и милост нямам, та пише им се на сметката още много материал. А вие винаги сте били жертви и такива ще си останете - безгръбначни смачканяци, върху чиито глави цигани като този и чалгари като Боко мятат гюбеци.
  • 63 Фййгйкхгддмхгкжфб

    6 26 Отговор

    До коментар #57 от "Един друг":

    Защо обиждаш тук, скрит зад компютъра. Застани с името си и кажи всичко което мислиш пред цялото общество! Мишката си ти. Факта, че говориш така за дете на 4 години, показва, че нито си отговорен, нито доблестен, нито нищо. Кръгла нула. Въздух под налягане. Като не искаш да те управляват ГЕРБ, ами направо нещо. Изкарай колкото можеш повече хора да гласуват. Да ама не. Докато циганите определят вота в България ще е така.

    Коментиран от #65

  • 64 Един друг

    39 5 Отговор

    До коментар #61 от "за правдата":

    Аз пък имам много познати и приятели в транспортния и спедиторския бранш и роднини в НКЖИ. Този каквото направи с Евромаркет за историята в Хитрино и каквото прави систематично със железниците не касае финансови престъпления, а не един погубен човешки живот в случая наистина трагично, вчесто в резултат на пиянски гуляи. Колкото предпоставки е направил за бъдещи трагедии със жертви, да не ви разправям.

    Да се абстрахираме Бонев какъв бил комунист и за какъв съм бил лош - защо няма следствие, защо няма проби за алкохол, защо този не е в ареста, защо все още е министър, защо изобщо се говори, че виновни били неравностите, снегът, слънчевата светлина, планинският въздух и формулата за кинетичната енергия?!

    След такава ударна доза цинизъм, вие искате съчувствие и съпричаност. Е, не всички сме убитаци като вас и все още имаме способността да изпитваме справедлив гняв и удовлетворение от възмездието, независимо дали е застигнало поредния боклук случайно или закономерно.
  • 65 Един друг

    23 1 Отговор

    До коментар #63 от "Фййгйкхгддмхгкжфб":

    Че аз и в разговорите си наживо приказвам същото, бе! Да не мислиш, че ми пука от нещо? Те каквото можаха, ни го причиниха отдавна.

    Достатъчно гняв и омраза съм натрупал за целия период на "прехода", та не се опитвай да ме изобличаваш, че не съм покривал очакванията ви когато ставало дума за някакво дете. Нали ако беше пораснало, щеше да стане като 99% от децата на всички тия, бе. Ти нмаш ли впечатления от тях? Аз пък имам от доста такива лекета и не е никаква национална загуба. Най-много да е човешка, обаче всички като този не са хора.

    Коментиран от #66

  • 66 Ъйкхйхфккцгбдфннж

    3 27 Отговор

    До коментар #65 от "Един друг":

    Иди се прегледай някъде. Това е моят съвет. Ти наистина си много болен човек. Отиди на време, докато не си се задавиш от злоба. Наистина не мога да повярвам, че същество, наричащо се отговорен човек може да говори така за дете. Ако имаш деца, по добре ги дай за осиновяване, от теб нищо хубаво няма да научат. Ти с нищо не си повече от циганите, както наричаш министъра. Дори бих казал, че има цигани, които са повече хора от теб.

    Коментиран от #69

  • 67 Демократ

    41 0 Отговор
    Съболезнования към близките. Всеки е правил дивотии но след това си носи отговорността. В случая поне от кумова срама трябваше да го задържат за 24 часа и да даде показания, да му повдигнат обвинение, както си му е редът. Може да не му извиват ръцете пред камерите, както правиха с едни други екс министри. Но сега управляващите са над закона, после се чудим защо никой нищо не спезва.
  • 68 неутрален

    20 0 Отговор
    Господин модератор,бях под № 52, помолих да не ме изтривате - нищо обидно, нецензурно и цинично не съм казал. Само попитах- защо правилни и точни коментари на коментатори , не ги помня как се казваха и ги изтривате - №8 и № 13. Попитах още на кого служите, чии интереси обслужвате? Освен аз и други четат и им рави впечатление, че изтривате точни и ясни коментари, които са ез обиди и т.н. Не е красиво г-н модератор, не така ФАКТИ.БГ.
  • 69 Един друг

    30 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ъйкхйхфккцгбдфннж":

    Много си остроумен - ама аз редовно се преглеждам, бе, вкл. и психотест, че имам разни разрешителни и т.н. При това не просто някъде, а където трябва. Нищо ми няма - нито съм с психични отклонения, нито имам физиологични проблеми.

    Най-парадоксалното е, че аз съм здравият (в преносен смисъл) и обективният, а вие сте болните и разлагащите се. Дете, та дете - ти знаеш ли колко народ си умря като кучета в тази държава заради такива като този тук, а ние сега ще му съчувстваме, щото сме "били хора". Свърши тази с "хората". Нагледах се на жертви (вкл. и във фаталния смисъл) на прехода - къде от обстоятелствата, къде целенасочено смачкани от подчинените на такива като този.

    Ама този наистина е циганин, бе. Да не мисилш, че просто толкова елементарно се опитвам да обидя някого. То е факт, а не обида. Също така е факт, че сума цигани избягаха оттук на запад, защото и те не издържат на тукашните свинщини - познавам доста такива покрай дейността си.

    А вие като сте толкова вманиачени в децата и ги издигате в такъв култ, защо не протестирате и не надигат вой, че едно такова е било убито от самозабравилия се безотгворен баща, който трябва да понесе цялата строгост на закона и още 50% отгоре за назидание, поради "отговорния си пост"?! Вместо това подсмърчате и оплаквате тук. Егати бабите, егати оплаквачките...
  • 70 Георги

    37 2 Отговор

    До коментар #9 от "Антикомунист":

    Аз не знам, какъв е Бонев и е явно, че детето няма да се върне, лека му пръст. Но статията в случая е до болка вярна. На всеки друг гражданин щеше да му бъде повдигнато вече обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и задържане под стража. По същата логика, по която катастрофиралият поради "неравности" и дупки по платното за движение, се санкционира с акт за несъобразена скорост. А този баща уединението ще си го има то е ясно. И сега ще е много показателно, как ще постъпи следствието, респективно и ГЕРБ след приключване / потулване на случая.

    Коментиран от #71

  • 71 Един друг

    31 1 Отговор

    До коментар #70 от "Георги":

    По правило, следствията приключват така, както започват. Това тук е започнало с обгрижване на националното богатство - г-н министъра, като жертва на нещастен случай и самият той. Цялата процедура е нарушена отгоре до долу. Колкото онзи джукестият ревльо Делян Добрев се махна от парламента, толкова и този ще понесе истинска отговорност. Тези хора са над закона и морала и презират всички под тях. ГЕРБ е организирана престъпна група и няма никаква интрига как ще реагират. Седят и се ослушват накъде ще духне вятъра и както винаги ще импровизират според ситуацията.

    Само че сега вятърът мълчи, защото "става дума за детски живот" и всички са много опечалени и съпричастни - ха, ха тумба лицемери. Истината е, че в тази пиянска простотия са замесени един куп представители на партията на властта, т.е. цялата сган в парламента и затова онази дебелана Корнелия мълчи, защото и Доган е замесен косвено в цялата работа.

    Когано някой като този бонев тук вземе, че каже истината на глас става пияница и комунист, а такива като мен стават това, което разни баби оплаквачки ми приписват.

    Каквото трябваше да стане, вече му изтече времето - това се прави на момента, а не след консултации и пазарлъци.
  • 72 Гост

    34 0 Отговор
    Иска ми се да видя как ще бъде наказан като всеки един от нас обикновенните граждани
  • 73 kick

    26 2 Отговор
    Това заслужава всеки, който съсипва живота на милиони с малоумното си управление, нас някой съжалява ли ни...
  • 74 Цар Вул

    39 3 Отговор
    ЕВАЛА г-н Бонев!Напълно съм съгласен с Вашата статия!Някой тук беше написал,че сте "бивш комунист"!Не го вярвам!Знам обаче от какво семейство е Ивайло Московски!Баща му Ангел Московски беше НАЧАЛНИК ОТДЕЛ КАДРИ НА ОКРЪЖНИЯ КОМИТЕТ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В ПЛЕВЕН!След това Директор на СД "ИСС"на която организация юрист консулт беше Дучевска СВЕКЪРВА НА КОГО МИСЛИТЕ.....ЦЕЦЕТО ЦАЧЕВА!Ето я връзката за това този посредственик и комунистическо галениче да е министър!Не злобея!,защото това се връща!Но има една поговорка"ЧЕ КРУШАТА НЕ ПАДА ПО ДАЛЕЧ ОТ ДЪРВОТО"!!И друго"От малко прасе не се знае каква свиня ще излезе"!И трето"Единичното преповтаря общото"!Съд заради смъртта на детенцето!И затвор!А оставка ТОЙ НЯМА ДА ПОДАДЕ!Тези се считат за незаменими!и непогрешими?Имаше и такъв постулат:"Че партията е права дори и когато греши"!
  • 75 Найден

    5 32 Отговор
    Другаря Бонев отново се е омазал в собствените си мисловни фекалии.
    Болен мозък с шизофренна мисъл. Да потърси помощ на 4 км.
    Във виртуалното пространство излива единствено безпомощност, злоба и неадекватна мисъл.
    Съжалявам го. Грозна работа.

    Коментиран от #96

  • 76 Варна

    17 1 Отговор
    За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.
    Колто тъпо и чалгарско да е това клише е много актуално в този случай.
  • 77 Ники

    23 0 Отговор
    Като знаем в каква "правова държава" живеем, няма да се учудя ако министъра осъди държавата заради неравностите по пистата.
    Жалко за детето, лека му пръст.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Никой не мисли за детето

    7 24 Отговор

    До коментар #2 от "Снежа":

    Не мислите за детето, а жадувате за мъст и да разкъсате някого. Никой не знае, какво точно е станало и как е станало. А ако нарочно е имали развинтени части по шейната, ако някой е искал да се случи нещо на министъра и детето му затова вече го няма, а? Айде стига с тази жажда за гилотина и зрелища
  • 80 papur

    6 15 Отговор
    Стигааааа Вие знаете ли какво е да загубиш детето си СПРЕТЕ
  • 81 Боби

    7 5 Отговор
    И да го съдят и да не го вече животът му е съсипан. Не знаете какво е!!!
  • 82 боко

    9 2 Отговор
    инцидента е станал през работен ден.московски има ли молба за отпуска
  • 83 Петър Берон

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Антикомунист":

    Антикомунисте,виж си рейтинга -340 . Потеклото им комунистическо а сега антикомунисти,в душата и манталитета си оставате като пашкула от който се . пеперудиизлюпихте.
  • 84 ABC

    15 1 Отговор
    Съболезнования на семейството, извадката e от закон на цивилизована държава вав която сноумобилите са изключително популярни:
    ……Children under the age of 6 should never ride as passengers on a snowmobile…..
    Деца под 6 години нямат право да бъдат пасажери на сноумобиле.
  • 85 Стоян

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "възмутен":

    Този противен Московски дето уби детето си още ли е министър бе..това държава ли е или какво ?Ако беше някой случаен човек до сега да са го пъхнали в кафеза ! Карал щейна на крупен бизнесмен с хиляди камиони имало неравности..ами какво да има в гората-писта за Формула 1 ли ?...а за комисионната за безоблачното прогресиране на фирмата с хилядите камиони не се споменава..Защо ли ?Жалко само за детенцето...
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мафията ГЕРБ

    17 2 Отговор
    Това е най-работещият министър в правителството Боко Трети...Какво да мислим за по-малко работещите !!! A БорисоФ се възмущава защо от ЕС ни питат :"борим ли се с корупцията" Боже Пази България
  • 91 Бай Благой

    17 0 Отговор
    Аз така и не разбрах Московски ли е возил детето си или някой друг....но така като гледам как се потулват нещата...май той ще да е...
    Ако г-н министъра е возил детето...то очаквам да си подаде оставката като цяло ( то пък ще започне една сага...парламента няма да му е приеме...едни циркове едно чудо - като на онзи палячо Делян Добрев)!!

    Искрени и дълбоки съболезнования на семейството!!
    Дано да почива в мир и да е на по-добро място детенцето!!
  • 92 123456

    5 1 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ МЪРТВИТЕ И ДА ДАВА ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ НА ЖИВИТЕ.ДА СЕ ПОМИРИМ ПОМЕЖДУ СИ И ДА СМЕ ДОБРИ,СМИРЕНИ И ВНИМАТЕЛНИ ОСОБЕНО НА ПЪТЯ.

    НО ПО ВЪПРОСА С НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ ТЯ Е УМИВАЛКА,ИЗТРИВАЛКА И СРЕДСТВО ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ТЕЗИ КОЙТО ПОСТАВЯТ ЗНАЦИТЕ И ИМАТ ВЛАСТА ДА ТЪЛКУВАТ ЗАКОНИТЕ КАКТО ИМ СКИМНЕ НА ПЪТЯ. НЕ Е ВОДАЧА СУБЕКТА КОЙТО ТРЯБВА ДА ОПРЕДЕЛЯ СКОРОСТА.ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ИМА ВИСОКО ПЛАТЕНИ И ТОЛЕРИРАНИ ОБЛЕЧЕНИ В ВЛАСТ ОРГАНИ.ВОДАЧА ТРЯБВА САМО ДА СПАЗВА ЧЕРВЕНИЯ КРЪГЪЛ ЗНАК С ОГРАНИЧИТЕЛНИ ЦИФРИ И ТОЛКОЗ.ТОЙ НЯМА ДРУГИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ СКОРОСТА ЩОМ НЯМА ИЗРИЧНА ЗАБРАНА. ТЕ ТЕЗИ НА КОЙТО СЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА ТЕ ТРЯБВА ДА СА ГО ТУРИЛИ ПРАВИЛНИЯ ЗНАК.ДА СА МЕРИЛИ ДА СА ПРОБВАЛИ ДА СА ЕКСПЕРИМЕНТИРАЛИ И ДА СА ГО СЛОЖИЛИ И ТО НЕ НА 2 КМ ПРЕД НАСЕЛЕНОТО МЯСТО КАКТО Е ПРАКТИКАТА ЗА ПРАВЕНЕ НА ХРАНИЛКИ.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Рада

    9 0 Отговор
    Бащата е виновен и тази вина ще му тежи до края на живота. Няма място четиригодишно дете на този тип шейна. Покой на душата му!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Дивуй

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Найден":

    Коментирай по същество, остави го Бонев.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ели

    4 0 Отговор
    Каквото и да се пише,не го оправдавам Московски защо не е завел детето на кино на куклен театър,а в този студ на Боровец не знам как ще му прости съпругата му и неговите близки,а как той ще си прости за голямата глупост,кото е направил.Жалко за детето.
  • 99 Човек

    1 10 Отговор
    Абе Бонев гнидо мръсна ,вече не можеш да се докопш до кокала и плюеш на ред ,без да подбираш методи маниери ,дори не се засрамвате в скръбта на хората ,но нормално боклука ди е боклук каквото и да направи
  • 100 pipi

    2 0 Отговор
    ЖАЛКО ЗА ДЕТЕНЦЕТО!КАКВОТО И ДА КАЖЕМ ЗА МОСКОВСКИ ПРОСТО Е ИЗЛИШНО.
  • 101 Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "отговор":

    Ако ми кажеш каква е разликата ако се беше случило с автомобила му на пътя и с шейната ще се съглася с тебе. Но разлика няма. А ако е пил - какво фа коментираме. Хайде да бъдем по-обективни и чрстни пред себе си. На Московски детенцето би му простило, убеден съм.
  • 102 Гражданин

    5 3 Отговор
    Драги ми съграждани ние докато си коментираме, сигурно 10 пъти промениха наказателния кодекс за да е в полза на послушния ни министър. А каква е ползата от смъртта на това малко невинно детенце, горкото да почива в мир. А за бащата съд и затвор. Вината е на 100% негова, подвел го е като го е качил още на шейната. По същият начин подвежда и българският народ като го обрича на гибел.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.