1 814 19

Хайтов бил член на БКП. Мерзостта на фалшификаторите

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви?

Кеворк Кеворкян
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На някои историци – невтасали антикомунисти – наистина трябва да им се помогне.
Съвсем са се видиотили.
Държат се като пощръклели - щом стане дума за урока по „комунизъм“ за десети клас.
Въобразяват си, че колкото по-стръвно говорят глупости, толкова по-бързо ще ги признаят за антикомунисти - и ще подхвърлят нещо в канчетата им.
„Америка за България“ чака зад ъгъла.

А телевизиите мрат да канят такива.
По БНТ един професор попитал една професорка:
как ще говорят учителите по литература за Николай Хайтов, който е бил член на комунистическата партия, когато ще изучават комунистическия режим като тоталитарен?

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви.

Хайтов, този истински народен писател,
НИКОГА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП.

Те това не знаят/не са проверили, а ще пишат история.
Мърльовци.
Такава ще бъде и „историята“ им - мърлява.

Колко ум трябва да имаш, за да родиш такъв мерзък въпрос?
Дори Хайтов да е бил член на БКП, тогава какво – ще го изхвърлите от учебниците или направо ще горите книгите му?

Представяте ли си, с какви бесни негодници си имаме работа.
И възможно ли е децата да проумеят Историята – когато такива пършивци я „четат“ – и я омършавяват.

Сърцето на Хайтов изгоря за България – но бълхите и него гледат да пощипнат.

Кеворк Кеворкян, Facebook

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ключаря
  Отговор
  1 17:08  06.02.18
  Тоя не го харесвам - независимо дали е комунист или не

  Коментиран от #8

 • ТАСС
  Отговор
  2 17:26  06.02.18
  И двамата са класици в професионален план.
 • Четящ
  Отговор
  3 17:32  06.02.18
  Книги са забранявали комунисти и нацисти!!! Не съди от себе си за другите!

  Коментиран от #5, #6

 • Реално
  Отговор
  4 17:46  06.02.18
  100% прав.

 • Справедлив
  Отговор
  5 17:50  06.02.18

  До коментар #3 от "Четящ":

  А мани и ти сега-в САЩ постоянно има забранени книги и филми..Книгата'Залеза на Демокрацията " я забраниха , а издателя го обвиниха за враг на САЩ . Също така Оливър Стоун едвам се пребори да не спрът два негови филма-добре че е световно известен...Пример за САЩ мога много да ти дам..Та айде малко по сериозно и без клишета на сериозните теми.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  6 17:53  06.02.18

  До коментар #3 от "Четящ":

  И какво сте прочели моля? Един "роман" на Майн Рид?
 • Българофил
  Отговор
  7 18:05  06.02.18
  Тоталитарният период е много богат на теми. И на разправии.Тогава съм бил идеалист, поради липса на информация, но когато в стотици руски и наши книги лъсна жестоката истина как сме паднали в капана на голямата лъжа, въпросът с комунизма приключи. НЕ на комунизма и на фашизма! Срамно е Кеворк сега да е ментор.Времето му мина. Жалба за младост!
 • тъпанар си ти
  Отговор
  8 18:38  06.02.18

  До коментар #1 от "ключаря":

  да беше прочел нещо от Него!
 • Учуден
  Отговор
  9 19:04  06.02.18
  Кеворк Кеворкян много тънко и конформистки измества общественото внимание в пикантни детайли.Нека викнем високо: "Комунизмът полезен ли е все пак или вреден?" Децата трябва да си отговорят сами на въпросите трябва ли да има свобода на индивида и словото?Трябва ли да има частна собственост или не? Трябва ли хората да могат да пътуват свободно? В този ред на мисли...Същото е все едно питаме децата и родителите им:" Успешни ли бяха войните от 1912 до 1918г?"Да или не? Като на референдум! Аз отговарям НЕ! Защото крайният резултат беше печален,въпреки добрите намерения! Същото важи и за комунизма! Близо 30 г. си губим времето и боксуваме с пълна газ !
 • Диоген 2
  Отговор
  10 19:41  06.02.18
  Този доносник има още наглостта да пише ! По-добре да ни запознае с доносите си и да каже на колко българи е съсипал живота! А дали е бил член на БКП или не - няма значение, подлеците нямат народност и родина!
 • Плачков
  Отговор
  11 20:11  06.02.18
  Какво е търсил Хайтов в апартамента наЯна Язова след нейната смърт. Цялата документация за живота на Левки писана от нея изчезва. Дали не прибрана ???????

  Коментиран от #12

 • Запознат
  Отговор
  12 20:23  06.02.18

  До коментар #11 от "Плачков":

  Ето това е новина! Но ако хората не са чели "Левски""Бенковски" и "Шипка", тава нищо не им говори. Яна Язова трябва да се изучава.
 • бай бай ОМBRE
  Отговор
  13 20:49  06.02.18
  Е има и комунисти драскачи, пишеха кви ли не глупости. Нека оставим историци и архивите ще показват кой колко е комуняга и доносник . Но само истината и истината . Онова време е било с газдовци в цялата ни държавица, и са трепили хората за да изхранят прасетата.
 • Вили
  Отговор
  14 01:48  07.02.18
  Не човек, а желязо. Не, комунист.

  Коментиран от #15

 • 15 06:33  07.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Шаран БГ
  Отговор
  16 06:40  07.02.18
  /Вили №14 / Истината - само истината ! Бъдете точни ! " Не човек, а желязо- просъскал агентът - фашист. Тихо мъртвият казал - Не, комунист ! " Съвсем други времена са били. За вярата, която са имали работника и интелигента, че "светът ще обновят" / по Интернационала/, можем само да се възхищаваме и завиждаме. Може би милиони са загинали с имената на Ленин и Сталин на уста. Сега с годините ни се струва едва ли не смешно и жалко, но .....хората са вярвали! Както на времето християните в древния Рим. В цялата човешка история, може би не всички идеи и философии са антихуманни и лоши? Но със сигурност човекът е лош и грешен! Доказано е / и ние сме свидетели/ ВСЯКА ЕДНА ВЛАСТ, ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ - КАТО ОТМИНАТ 10-15 ГОДИНИ - СЕ КОМПРОМЕНТИРА !! След 30-40 години и помен няма от първоначалните идеи!! Поддържат се с лъжи или терор! В такъв свят живеем........... Не само Н.Хайтов не е бил комунист документално. Но много са ухажвали властта, впрочем както и "демократите" сега. Да се чудиш и маеш , от къде се взеха толкова много "борци против фашизма и капитализма" в осемдесетте години! Сега не може човек да помине от "демократи" и "бизнесмени"!! И те нямат дУкименти, че са такива, но държат "чатала" на шията народна !!!
 • Пеньо
  Отговор
  17 08:48  07.02.18
  И в този случай политиката се използва подобно на религията-за ниски цели от типа "разделяй и владей". Според мен нещата опират и до ниска интелигентност и пълна професионална немощ, израждаща се до лъжи и борба за някой лев повече. Въпреки, че смятам комунизма за бедствие близко до фашизма, демократичното общество затова е демократично, за да вижда таланта отвъд политиката. И Вапцаров е бил комунист, но това не го прави по-малко гениален поет. Просто животът му се стекъл така, че е повярвал в една идея. Това изобщо не е причина да се отрича творчеството му.

  Коментиран от #18

 • Учуден
  Отговор
  18 09:23  07.02.18

  До коментар #17 от "Пеньо":

  Подкрепям мнението Ви, но изместваме темата за учениците и обучението им по история. Каква ценностна система ще изградят- мъглявоутопична или такава, съобразена с конституцията и манталитета на развитите държави. В главите им ще остане само най- важното за тоталитарния период! Добър или лош е бил? Ако е добър, защо го няма? Ако е добър, защо развитите държави не живеят при тоталитаризъм? Това е въпросът- би казал Хамлет.
 • Орлов поглед
  Отговор
  19 11:39  07.02.18
  Това е типичен пример за непочтена журналистика. Дебатът е за история-10 клас и комунистическия период. Изведнъж Хайтов, БКП и бля-бля...Кеворкян бърка литература с история?! Неволно или нарочно? Но не е почтено!

Напиши коментар:


Публикувай