1 893 19

Хайтов бил член на БКП. Мерзостта на фалшификаторите

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви?

Хайтов бил член на БКП. Мерзостта на фалшификаторите
Кеворк Кеворкян
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На някои историци – невтасали антикомунисти – наистина трябва да им се помогне.
Съвсем са се видиотили.
Държат се като пощръклели - щом стане дума за урока по „комунизъм“ за десети клас.
Въобразяват си, че колкото по-стръвно говорят глупости, толкова по-бързо ще ги признаят за антикомунисти - и ще подхвърлят нещо в канчетата им.
„Америка за България“ чака зад ъгъла.

А телевизиите мрат да канят такива.
По БНТ един професор попитал една професорка:
как ще говорят учителите по литература за Николай Хайтов, който е бил член на комунистическата партия, когато ще изучават комунистическия режим като тоталитарен?

Виждате ли какви лъжци ще учат децата ви.

Хайтов, този истински народен писател,
НИКОГА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП.

Те това не знаят/не са проверили, а ще пишат история.
Мърльовци.
Такава ще бъде и „историята“ им - мърлява.

Колко ум трябва да имаш, за да родиш такъв мерзък въпрос?
Дори Хайтов да е бил член на БКП, тогава какво – ще го изхвърлите от учебниците или направо ще горите книгите му?

Представяте ли си, с какви бесни негодници си имаме работа.
И възможно ли е децата да проумеят Историята – когато такива пършивци я „четат“ – и я омършавяват.

Сърцето на Хайтов изгоря за България – но бълхите и него гледат да пощипнат.

Кеворк Кеворкян, Facebook

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ключаря
  Отговор
  1 17:08  06.02.18
  Тоя не го харесвам - независимо дали е комунист или не

  Коментиран от #8

 • ТАСС
  Отговор
  2 17:26  06.02.18
  И двамата са класици в професионален план.
 • Четящ
  Отговор
  3 17:32  06.02.18
  Книги са забранявали комунисти и нацисти!!! Не съди от себе си за другите!

  Коментиран от #5, #6

 • Реално
  Отговор
  4 17:46  06.02.18
  100% прав.

 • Справедлив
  Отговор
  5 17:50  06.02.18

  До коментар #3 от "Четящ":

  А мани и ти сега-в САЩ постоянно има забранени книги и филми..Книгата'Залеза на Демокрацията " я забраниха , а издателя го обвиниха за враг на САЩ . Също така Оливър Стоун едвам се пребори да не спрът два негови филма-добре че е световно известен...Пример за САЩ мога много да ти дам..Та айде малко по сериозно и без клишета на сериозните теми.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  6 17:53  06.02.18

  До коментар #3 от "Четящ":

  И какво сте прочели моля? Един "роман" на Майн Рид?
 • Българофил
  Отговор
  7 18:05  06.02.18
  Тоталитарният период е много богат на теми. И на разправии.Тогава съм бил идеалист, поради липса на информация, но когато в стотици руски и наши книги лъсна жестоката истина как сме паднали в капана на голямата лъжа, въпросът с комунизма приключи. НЕ на комунизма и на фашизма! Срамно е Кеворк сега да е ментор.Времето му мина. Жалба за младост!
 • тъпанар си ти
  Отговор
  8 18:38  06.02.18

  До коментар #1 от "ключаря":

  да беше прочел нещо от Него!
 • Учуден
  Отговор
  9 19:04  06.02.18
  Кеворк Кеворкян много тънко и конформистки измества общественото внимание в пикантни детайли.Нека викнем високо: "Комунизмът полезен ли е все пак или вреден?" Децата трябва да си отговорят сами на въпросите трябва ли да има свобода на индивида и словото?Трябва ли да има частна собственост или не? Трябва ли хората да могат да пътуват свободно? В този ред на мисли...Същото е все едно питаме децата и родителите им:" Успешни ли бяха войните от 1912 до 1918г?"Да или не? Като на референдум! Аз отговарям НЕ! Защото крайният резултат беше печален,въпреки добрите намерения! Същото важи и за комунизма! Близо 30 г. си губим времето и боксуваме с пълна газ !
 • Диоген 2
  Отговор
  10 19:41  06.02.18
  Този доносник има още наглостта да пише ! По-добре да ни запознае с доносите си и да каже на колко българи е съсипал живота! А дали е бил член на БКП или не - няма значение, подлеците нямат народност и родина!
 • Плачков
  Отговор
  11 20:11  06.02.18
  Какво е търсил Хайтов в апартамента наЯна Язова след нейната смърт. Цялата документация за живота на Левки писана от нея изчезва. Дали не прибрана ???????

  Коментиран от #12

 • Запознат
  Отговор
  12 20:23  06.02.18

  До коментар #11 от "Плачков":

  Ето това е новина! Но ако хората не са чели "Левски""Бенковски" и "Шипка", тава нищо не им говори. Яна Язова трябва да се изучава.
 • бай бай ОМBRE
  Отговор
  13 20:49  06.02.18
  Е има и комунисти драскачи, пишеха кви ли не глупости. Нека оставим историци и архивите ще показват кой колко е комуняга и доносник . Но само истината и истината . Онова време е било с газдовци в цялата ни държавица, и са трепили хората за да изхранят прасетата.
 • Вили
  Отговор
  14 01:48  07.02.18
  Не човек, а желязо. Не, комунист.

  Коментиран от #15

 • 15 06:33  07.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Шаран БГ
  Отговор
  16 06:40  07.02.18
  /Вили №14 / Истината - само истината ! Бъдете точни ! " Не човек, а желязо- просъскал агентът - фашист. Тихо мъртвият казал - Не, комунист ! " Съвсем други времена са били. За вярата, която са имали работника и интелигента, че "светът ще обновят" / по Интернационала/, можем само да се възхищаваме и завиждаме. Може би милиони са загинали с имената на Ленин и Сталин на уста. Сега с годините ни се струва едва ли не смешно и жалко, но .....хората са вярвали! Както на времето християните в древния Рим. В цялата човешка история, може би не всички идеи и философии са антихуманни и лоши? Но със сигурност човекът е лош и грешен! Доказано е / и ние сме свидетели/ ВСЯКА ЕДНА ВЛАСТ, ВСЯКО ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ - КАТО ОТМИНАТ 10-15 ГОДИНИ - СЕ КОМПРОМЕНТИРА !! След 30-40 години и помен няма от първоначалните идеи!! Поддържат се с лъжи или терор! В такъв свят живеем........... Не само Н.Хайтов не е бил комунист документално. Но много са ухажвали властта, впрочем както и "демократите" сега. Да се чудиш и маеш , от къде се взеха толкова много "борци против фашизма и капитализма" в осемдесетте години! Сега не може човек да помине от "демократи" и "бизнесмени"!! И те нямат дУкименти, че са такива, но държат "чатала" на шията народна !!!
 • Пеньо
  Отговор
  17 08:48  07.02.18
  И в този случай политиката се използва подобно на религията-за ниски цели от типа "разделяй и владей". Според мен нещата опират и до ниска интелигентност и пълна професионална немощ, израждаща се до лъжи и борба за някой лев повече. Въпреки, че смятам комунизма за бедствие близко до фашизма, демократичното общество затова е демократично, за да вижда таланта отвъд политиката. И Вапцаров е бил комунист, но това не го прави по-малко гениален поет. Просто животът му се стекъл така, че е повярвал в една идея. Това изобщо не е причина да се отрича творчеството му.

  Коментиран от #18

 • Учуден
  Отговор
  18 09:23  07.02.18

  До коментар #17 от "Пеньо":

  Подкрепям мнението Ви, но изместваме темата за учениците и обучението им по история. Каква ценностна система ще изградят- мъглявоутопична или такава, съобразена с конституцията и манталитета на развитите държави. В главите им ще остане само най- важното за тоталитарния период! Добър или лош е бил? Ако е добър, защо го няма? Ако е добър, защо развитите държави не живеят при тоталитаризъм? Това е въпросът- би казал Хамлет.
 • Орлов поглед
  Отговор
  19 11:39  07.02.18
  Това е типичен пример за непочтена журналистика. Дебатът е за история-10 клас и комунистическия период. Изведнъж Хайтов, БКП и бля-бля...Кеворкян бърка литература с история?! Неволно или нарочно? Но не е почтено!

Напиши коментар:


Публикувай