1 501 14

Простащината е главното покушение срещу България

Сетне разпространи метастазите си в медиите

Простащината е главното покушение срещу България
Николай Слатински
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отдавна пиша, че главното покушение срещу България и най-сериозната заплаха за националната ни сигурност е простащината.

Простащината първо зарази с отровния си вирус културата. Това пише в профила си във Фейсбук Николай Слатински.

Сетне разпространи метастазите си в медиите.

След това нахлу в политиката.

Накрая погълна живота на обществото ни.

Простащината най-напред поведе война срещу интелигентните и свестните, честните и почтените, знаещите и можещите хора.

Сетне девалвира образованието и започна да си присвоява бакалавърски и магистърски степени, докторски, доцентски и професорски титли.

След това премахна изискванията и стандартите за компетентност, експертна пригодност, знание и професионализъм в подбора на кадрите.

Накрая даде път на невъзпитаните, простите, прочелите по една книга най-много, говорещите на диалект, използващите примитивен език и арогантен изказ.

И като извърши това коварно, подло, гадно и мръсно дело, простащината, започна бавно и систематично да превзема властта на всички нива и във всички сфери.

Така ние изпаднахме, както много пъти съм писал, под просташко робство, просташко владичество или просташко присъствие - както искате го наречете.

Важното е, че това, което изберете, ще бъде другото име на днешната ни реалност.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наглос = Власт
  Отговор
  1 13:13  12.02.18
  Браво бе Пич, аз от кога разправям , че хидрата разяжда Булгария от вътре. Имам в предвид Независимата Съдебна Власт. Едни хрантутници дето не са учили хуматитарни науки, математика, биология / най-вече / химия , физика , а са назубили едно книжле пробито с бренеке, какво търсиш от тях. Били независими, от кого, от колегите си, от връзките си или от паричните потоци? Били ВЛАСТ, над кого и за какво като навсякъде цари безвластие? Изнасилват бабички за 2 лева, бият всеки ден полицаи, новините започват всеки ден с изврашения - къде е тая власт ? Да си кажем честно , става дума само за пари , много пари, заплати, бонуси, привилегии и т.н.т. Когато започнат да си връщат заплатите за несвършена работа , може и да с промени положението, но едва ли ще дочакаме тоя момент !

  Коментиран от #13

 • гоуст
  Отговор
  2 13:14  12.02.18
  Публикувано във факти.бг: Накрая даде път на невъзпитаните, простите, прочелите по една книга най-много, говорещите на диалект.Ето още един мисли като мен,откога повтарям,че неграмотните,возещи се на трамваи,и говорещи на шопски диалект са привилегировани в тая държава и заразяват цялата страна с посредственоста си и дребния си тарикатък!

  Коментиран от #12

 • Майор Костов
  Отговор
  3 13:20  12.02.18
  "Идиокрация" - имаше и такъв филм дори ;) Погледнете Тиквата,оная простакеса,която е шеф на НС, Цецо Ухото,милиционерите с ниските чела и т.н.
 • Диди
  Отговор
  4 13:22  12.02.18
  Време е да се излезе на,,улицата ,,и се протестира.Примерът дадоха Румъния.Сега е моментът,тъй като ние водим председанелството на ЕС.По голям шамар за правителството няма.Браво за статията.

 • 20 Стотинкс
  Отговор
  5 13:35  12.02.18
  Добра статия! - И вярна при това!
 • tost
  Отговор
  6 13:41  12.02.18
  Само да уточня,простащината винаги е била в политиката и никога не е излизала оттам.
 • Простак
  Отговор
  7 19:42  12.02.18
  Статията не е лоша, но той беше доста години в политиката, какво направи?
 • Помнещ
  Отговор
  8 21:27  12.02.18
  Простащината е на власт от 9 септември 1944. Викаха им управлението на каскадите.
 • Помнещ
  Отговор
  9 21:28  12.02.18
  Управление на каскетите
 • Пеньо
  Отговор
  10 11:34  13.02.18
  България ще престане да съществува, но простащината ще остане!
 • Радев
  Отговор
  11 14:33  13.02.18
  Трябва рестарт но не еволюционен
 • Возещ се на трмвай
  Отговор
  12 10:26  14.02.18

  До коментар #2 от "гоуст":

  Ще започна с цитат на Антон Павлович Чехов-"Най-непоносимите хора са провинциалните знаменитости".Убеден съм,че не сте чели нищо от него,прозира в озлоблението и комплексите Ви,трудно се спори с хора ако сте хора с които ни разделят няколко вагона с книги,затова спирам до тук и оставям да размислите над цитата!
 • един
  Отговор
  13 11:37  14.02.18

  До коментар #1 от "Наглос = Власт":

  Човече, много си се възторгнал, но със съжаление ще ти кажа, че си един от тези, за които авторът пише в мнението си.
 • впечатлен
  Отговор
  14 11:50  14.02.18
  Браво на автора! Напълно споделям! Точно тази простащина ще ни погуби като нация! Тя е нагла, отвратителна, подплатена с крадени пари и нагло нахлула в живота ни. Принудени сме да слушаме и гледаме ужасяваща простащина навсякъде и във всичко. Дори начинът на мислене, манталитетът на много хора за това какво може и какво не, е просташки! Някои пък се изживяват като супер остроумни, говорейки глупости и самовъзхищавайки се. Имам предвид парламента. За да слушаш и гледаш наглото в повечето случаи нелогично говорене, са ти нужни изключително здрави нерви. Които обаче отдавна са изчерпани. Никога не гледам предаванията от залата. Ужасяващи са! И на една всеизвестна партия искам да кажа, хора, с омразата, която щедро сипете в парламента и навсякъде, малко неща се постигат. Омразата е нещо вредно, тя разяжда обществото и не води до нищо добро!

Напиши коментар:


Публикувай