1 231 9

Германският кмет, нападнат с нож: Радикализъм идва от ляво и дясно

Фашистките идеи се завръщат и възраждат, смята градоначалникът

Светослава Ингилизова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях поканен от Гьоте-институт да взема участие във форума „София казва „не“ на словото на омразата и екстремизма“. Очаквам в цяла Европа да започне да се заглушава езика на омразата и радикалните движения в дясно. Това заяви за Факти.бг Андреас Холщайн, кмет на германския град Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

В края на 2017 г. той бе нападнат с нож в закусвалня поради своите позиции в подкрепа на търсещите убежище и бежанците.

"Фашистките идеи се завръщат и възраждат и не само като нови популистки движения, появяват се и в крайно лявото политическо пространство. Използват средствата за масова информация, създават много проблеми за цивилизованото общество, дори и за политици на различни нива.

Политиците трябва да запеем нова песен. Трябва много да внимаваме какъв език използваме, за да общуваме помежду си. Нужно е да съставим повече правила при общуването чрез медиите, фейсбук, туитър, да се обединим срещу словото на омразата и радикализма в ляво и дясно.

Да преборим словото на омразата е въпрос на образование е също и на това как политиците действат и говорят помежду си, въпрос е на участие на обществото. Решението не е в един единствен аспект, а в комбинирането на няколко елемента", коментира за Факти.бг Холщайн.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 08:24  16.02.18
  И нито един коментар! Явно и у нас е пълно с такива радикалисти.

  Коментиран от #2, #3, #4

 • Муньо
  Отговор
  2 09:26  16.02.18

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Толкова си Пеньо колкото аз съм Муньо. А кометарът ти е образец за посредствена манипулация на публиката. Щото смяташ, че и публиката е толкова посредствена. Напоследък само такива като тебе пишат коментари. Сайта стана досаден.
 • Бат Саше
  Отговор
  3 09:28  16.02.18

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Пълно е, Пеньо! Не само тук, ами навсякъде. На хората им писна от такива като теб! Къде ще се спасяваш като ви подгоним скоро, не знам...:)
 • един
  Отговор
  4 09:32  16.02.18

  До коментар #1 от "Пеньо":

  А това, което си написал, коментар ли е? Или чакаш първо другите да кажат, след това ти. Понеже искаш да чуеш мнение, ще ти кажа. Напоследък омразата ни е завладяла. Понякога се чудя как може една Америка да обедини хора от различни нации, всяка със своята култура, и те гордо да се наричат американци, макар че пазят традициите си и се гордеят с произхода си, какъвто и да е той. А ние, особено напоследък вечно се караме, крайно разединени сме, а иначе с големи букви сме написали принципа на силата. Обединението прави силата. Толкова ли няма какво да ни обедини? Езикът на омразата е ужасен, той може да погуби една нация. Точно това наблюдаваме в момента - самоунищожение! Стремежът на всеки нормален човек е да живее добре. Засега това се постига с труд. Но ако от сутрин до вечер ти пълнят съзнанието със скандали и омраза, ти искаш да отидеш на по-добро място. И просто напускаш държавата. Защото другото по-добро място е отвъдното, но там не е сигурно.

 • Eee
  Отговор
  5 09:56  16.02.18
  То това е само началото.
 • 5ко
  Отговор
  6 10:10  16.02.18
  Какви езици на омразата, какви 5 лева, бе?! Тая мантра се изтърка! Кой идиот ще търпи произвол, насилие, че и да хрантути отгоре на това палача си в името на кухи фрази?! Ега ти наглостта! Другия път може и успешно да го цепнат наглия джендър. Нашият народ за такива казва : Ем п..рано, ем голямо.
 • Тръмп
  Отговор
  7 10:26  16.02.18
  Германците трябва първо да спрат езика на омразата в Немция,преди да дават съвети на България! Германия прие милиони Колячи и никой няма да търпи подобни зверства във България!Този тъп кмет не е клан от Националисти,а от Ислямисти! Нацизма също е Немска заслуга и вина за възраждането му има Меркел,която е германка а не българка!Проблемите на Европа винаги идват от "умните" германци и за това Великобритания избяга за да се спаси от Идиотизма и Идиотизиране!:):):)Генерал Луков е убит в гръб от Комунистите без съд и присъда,та който оправдава това насилие е все още Нацист!:):)

  Коментиран от #8

 • знаещ
  Отговор
  8 10:45  16.02.18

  До коментар #7 от "Тръмп":

  Меркел не е германка, а е от юдеите - хазари. На съвременните германци изкуствено им се вменява вина. Цел - да слушкат и се подчиняват.
 • Янките ВЪН
  Отговор
  9 11:09  16.02.18
  Всеки у тях си да пърди ! Най-вече краварите. Нещо немците много омекнаха и е време да се отварят газовите камери. Газ ще има достатъчно по двата потока.

Напиши коментар:


Публикувай