Last news in Fakti

16 Февруари, 2018 14:01 2 183 22

ГЕРБ и БСП не могат без Народния съд и Ястребино

  • бсп-
  • герб-
  • народен съд-
  • луковмарш-
  • ястребино

Те припознават чуждата скръб като своя и посягат към наследството на опечалените като техни пълномощници

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ежегодните разправии около Луковмарш отново отприщиха вечния спор коя власт е била по-репресивна - тази преди 9 септември 1944 г. или тази след сакралната дата. Основните политически сили отново скочиха смело в дълбоките води на недалечната ни история, напълно съзнавайки, че опонентът им никога няма да се съгласи с доводите им. Но това, както в любовта, някакси винаги е по-силно от тях. Поне за мотивите им нямаме никакви съмнения.

След като идеологическият фундамент на много от партиите рухна, а други изобщо нямат такъв по рождение, ГЕРБ и БСП дават мило и драго да се прикачат към миналото, но само и единствено към времена и събития, които им изнасят. ГЕРБ спешно се нуждае от легитимиране на господството си в нелепо опразнено от традиционната десница "антикомунистическо" политическо пространство. Партията на Борисов има нужда от създаване на свой епос и митология, за да разчупи убеждението, че е просто политическо формирование, създадено да усвоява еврофондове и бюджети. Затова и с охота управляващите прегръщат всяка възможност да се пришият към лагера на репресираните след 9 септември 1944 г., независимо от принадлежността към БКП на голяма част от партийния им елит.

По подобен начин и БСП се протяга към друга трагическо-романтична част от миналото. Ястребинчетата, отрязаните партизански глави, издевателствата на Гешев над партийни членове в Дирекцията на Лъвов мост, разстрела на Вапцаров...БСП няма как да не се връща към тази част от историята, защото трудно може да се намери друго, за което да се хване, търсейки начин да избяга от клеймото "милионерска партия".

И двете политически сили припознават чуждата скръб като своя и посягат към наследството на опечалените като техни пълномощници. А пълномощниците, както ни учи практиката, често злоупотребяват с оказаното им доверие. Затова още дълго време ГЕРБ и БСП ще имат нужда от Народния съд и ястребинчетата. И всяка година ще се хващат театрално за гушите, вкопчени в надеждата, че пак са си изиграли блестящо етюда и номерът отново е минал...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истински патриот

    15 27 Отговор
    Децата от Ястребино са убити от активист на РМС, подъл комунист, който е извършил тази жестокост, за да обвини властта.
    Провокациите от страна на про-руската БКП, разклонение на НКВД са хиляди, но въпреки това не постигат успех в разбиването на Българската държава, за нещастие Сталин го постига по-късно, но благодарение на огромната Червена армия, която ни превъзхожда многократно. Просто България не е имала никакъв шанс да противостои на нашественика.

    Коментиран от #3, #18, #20

  • 2 Варна

    23 5 Отговор
    Така е Милене!
    - На мен лично обаче взе да ми омръзва тая претоплена манджа!
    Като добавим, че цялото изпълнително бюро на ГЕРБ са бифши членове от БКП съвсем ме хващат киселините.

    Коментиран от #5

  • 3 Браво

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "истински патриот":

    Истински гербераст.....

    Коментиран от #4, #14

  • 4 истински патриот

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Значи, ако не си от БСП си Герб?
    Ти си много двуполюсен бе!? Или бяло, или черно, има и други цветове на тоя Свят, да ти имам телевизора.
    Голяма логика вадите ограничените комунисти!
    Има доказателства за това и документи, кой е застрелял шесте келеша. За съжаление родителите им са били главорези и мандраджии, служили са на чужди интереси, искали са да свалят властта.
    Църквата Света Неделя и атентата са най-голямото доказателство за дейността на червените терористи, там жертвите са около 3000 човека, жени, деца, старци. Ястребинчетата са нищо в сравнение на жестокостите след 1944 г. РМС и БКП избиват деца, жени, свои и чужди, за тях няма значение, те са интернационалисти, нямат род, родина. Психопати, при това добре заплатени от СССР.

    Коментиран от #6

  • 5 видер

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Е откъде да дойдат други хора, различни, от лабораторията навярно. Просто генът е такъв.
  • 6 Браво

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "истински патриот":

    То се вижда ясно на кого, какъв му е "телевизора"...........
  • 7 Учуден

    12 4 Отговор
    Няма нищо за чудене. Коментарът е много точен! Убийства и терор- това е зло! Но какъв пример даваме на младите хора? Ровим се в насилието, а изпускаме, че комунистите са се борили и срещу капитализма.Имаше изобилие от "активни борци".Това е разделителната линия между леви и десни.Оказа се , че сега градим капитализъм-частна собственост , свобода на индивида и словото, пазарна икономика, свободно пътуване и т.н.Това е залегнало в конституцията.Значи това е правилният път.От тук следва, че БСП живеят в дълбоко двуличие- капитализъм само за върхушката им и стари спомени за масите хора.Учениците това трябва да разберат в часовете по история! Иначе няма смисъл от тези спорове!

    Коментиран от #8

  • 8 истински патриот

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Учуден":

    Ще се учудиш още повече, като разбереш, че всъщност капиталистическите държави, от другата страна на Желязната завеса са градили всъщност "комунизъм", по дефиницията на комунетата в България, а нашите комунисти са градили див капитализъм, чиито плодове берем днес, това се е случило след ВСВ.
    Социалните системи на Западна Европа са толкова развити и грижата за човека е на такова високо ниво, че спокойно може да се нарекат "социалистически". Даже във Финландия има гарантиран доход, дори да не работиш, във Швейцария и Германия имаше предложения за гарантиран доход, в Швейцария беше от сорта на 2200 евро на месец, без да се мръднеш от леглото, е па на това се вика комунизъм, най-чиста форма.

    Коментиран от #9

  • 9 Учуден

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "истински патриот":

    Разбира се, че не съм учуден.Нали за това се борим.Единственият" принос" на червените е , че западняците са се ужасили от техните дивотии и са бързали да направят истинският социализъм, на базата на частната собственост и свободната конкуренция. Но нашите леви само промиват мозъци.Омръзнаха ми вече!
  • 10 1 от 20%

    11 1 Отговор
    Ей рая прогледнете бе.
    ЕДНИ И СЪЩИ МИЛИОНЕРИ ВИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАЦИ И РАЗИГРАВАТ ПОРЕДНИЯТ ТЕАТЪР.
    ТУКА АКТЬОРИТЕ НА ТЕАТЪРА СА ОТ 1 КОЛЕКТИВ НО НАУШКИМ СА РАЗДЕЛЕНИ НА 2.
    ДОКАТО ВИ ЗАНИМАВАТ С ПОСТАНОВКАТА-герб срещу бсп.
    В действителност единодушно приемат КАСАЕЩИТЕ ГИ ЗАКОНИ ЗА ТЯХНОТО ГРУПОВО ЗАБОГАТЯВАНЕ.
    И НИКОЙ ЧУЖД КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТЕАТЪРА.
    КАЖЕТЕ МИ ЕДИН ОТ 6 ПАРТИЙ В БГ КОЙТО ДА НЕ Е МИИИИНИМУМ МИЛИОНЕР, САМО 1 МИ КАЖЕТЕ.
    НЕ МОЖЕТЕ.
    ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО ,ПОНЕ МАЛКО.

    Коментиран от #11

  • 11 Ентусиаст

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "1 от 20%":

    Вие какво предлагате?
  • 12 1 от 20%

    5 1 Отговор
    Да си траем естествено, да се снижим докато мине бурята.
    Съгласно нашият НАЦИОНАЛЕН ДЕВИЗ.Истинският ,не белгийският - ВСЕКИ САМ ЗА СЕБЕ СИ.
    ??
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СссереМ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Това са ФАКТИ ДОКАЗАНИ.
  • 15 гражданин

    4 3 Отговор
    След 1944г Бкп са започнели съветското робство!

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тръмп

    3 3 Отговор
    Точна статия и интелигентни коментари!.......Стига да не се включи някой комунист и да бълва злоба и простотия!:):):)На Запад политиката е сведена до едно,Дай колкото им трябва на масите и те ще са доволни!В България масите се обират непрекъснато от 1944г. и за това няма вътрешен мир!!!!!!
  • 20 До истински патриот

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "истински патриот":

    Разстрелял ги е по заповед на командира си.Който е учител отШумен и е лежал в затвора за това.Най важното е кое правитвлство допуска убийство без съд и присъда на деца и старци.Убити са18души.Няма човешко оправдание идеология която да допуска убийство на невъоръжени цивилни
  • 21 1964

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "гражданин":

    В резултат на което се увеличи населението практически изчезна неграмотноста построиха се промишлени предприятия висши училища техникуми .Всички построиха нови къщи.Нямаше престъпностпо улиците и домовете.Пак се разказваха вицове за милиционери и ТЖ.Все пак живота за повечето хора беше по добър.Също работеха в чужбина.Караха коли които горе долу бяха същите като другите от ниския клас.Сега караме по големи таратайки работим ниско платена работа в чужбина и е пълно с неграмотни

    Коментиран от #22

  • 22 Учуден

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "1964":

    На пръв поглед е така.Но сега плащаме за тогавашната наивна икономическа политика.Тези неща, които изброявате са валидни и за нацистка Германия.Да унищожиш частната собственост е чудовищно престъпление. Рано или късно следва провал!