6 160 12

След леля Гошка и кака Гинка удари джакпота

Държавата беше длъжна да си вземе енергото на София

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След леля Гошка, която "фалира" испанската лотария, още една българка удари джакпота - кака Гинка от Пазарджик пое бизнеса на ЧЕЗ в България. Първото последствие, извън естествения потрес от новината, беше оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Дамата с име на нежно цвете напусна поста си с поглед на ранена кошута, "помолена", както обикновено, от премиера, който обещал да ѝ приеме оставката. Като истински мъж г-н Борисов си спази обещанието. А тя го направила, за да си изчисти името. А толкова ли беше трудно да не го цапа?! Номерът, че всички сме братовчеди в малка България вече опротивя на всички.

Иронията е, че същия ден Петкова обясняваше как трябва да платим 3 милиарда, ако искаме да развалим договорите с американците за "Мариците". А колко трябва да платим, за да си приберем енергото? Защото цената, с която г-жа Гинка се сдобива с оставеното от ЧЕЗ е потресаваща и необяснима за обикновения човек, но смешна за държавата, която беше длъжна да си прибере обратно енергото на София и региона.

Оставяме настрана махленското и сапуненото - била ли е кума Теменужка на Гинка или обратното, или просто са се познавали от 20 години, както обясни Петкова. Да се запитаме нещо друго - защо ЧЕЗ си тръгна? Принудиха ли ги или да ти плаща ток половин България вече не е изгодно? Та това е равносилно на ситуацията канадците от "Дънди" да се откажат от "златната" си концесия?!

Не съдете сурово нашите родители, баби и дядовци, които си искат бай Тошо. Това не е от хубаво. Те не го искат него. Искат някаква нормалност и усещане за справедливост, които някак свързват с онзи режим. Близо 30-годишният ни опит за капитализъм и демокрация се компрометира точно от подобни "случки", извършвани без никакъв свян под носа на ЕС, на когото уж сме горди домакини.

Излагацията е тотална.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост с име
  Отговор
  1 10:41  24.02.18
  Браво на редактора. Точна статия. Такава смехория само тук може да стане и няма държавен орган, който да влезе сериозно и да разплете тая смрадлива кошница #кой и да ги изпонавре дето им е мястото.
 • Гацо
  Отговор
  2 10:42  24.02.18
  Продадоа дръжавата, хайлязи. Американци, австрийци и кви ли не ни разграбиха без война да има. У кьоравия едно око видяха и на него посегнаха. Бай Тодър кво беше направил, тия хрантутници разпродадоа и окраднаа, а нас сиромашия ни натисна. Управниците се държат като душмани на народа. Такова предателство не е имало нивга
 • Смърт
  Отговор
  3 10:48  24.02.18
  Ако беше казал всичко, вече щеше да е от другата страна на тревата
 • опааа
  Отговор
  4 11:16  24.02.18
  Кака Гина е имала 50 бона капитал и купила ЧЕЗ,а аз имам 5 бона значи мога да купя някое от другите две,нямам претенции.

  Коментиран от #12


 • Спас
  Отговор
  5 11:18  24.02.18
  Дано софиянци да се събудят защото ще плащат скъп ток,и той ще повлече всичко след себе си.
 • Краката на лъжата са къси
  Отговор
  6 14:11  24.02.18
  То не бяха Цецки,Цецковци,Калинки,Желки,Теменужки,Гинки и Гергинки - букет от селски цветя, верни номенклатурни мултигрупски кадри на Партията-майка на разбойническия преход БКП (излъчила такива талантливи шоумени, като Бат'Бойко Телохранителя, бат'Данчо Ментата и пр.и ни лук ял яла, ни лук мирисала !) Ето защо няма Шенген, Еврозона, крупни инвеститори и европейски стандарт на живот в България ! Докога ще живуркаме с мълчанието на агнетата ?
 • О хо
  Отговор
  7 14:49  24.02.18
  ПОСТОЯННО СЕ ОБЕЖДАВАМ ЧЕ В БГ ИМА ХОРА АЛЧНИ И ГЛУПАВИ.НО ВРЕМЕТО ВЪРВИ. ДАИТЕ ИМ НА ТИЯ ДА КУПЯТ ПО БЕЛЕНЕ НЕЩО. ТО ТАКА И ТАКА ПАРИТЕ ИМ НЕ СА ИЗКАРАНИ С РЕЯЛНА РАБОТА. СЕГА ШЕФА НА ЕНЕРГОТО ЗАПАД ГИНКА ЛИ СЕ КАЗВА.Нееема лошо нищо че не разбира от ЕЛ има си хора разбиращи. И законите в бг са за всички.
 • толерантен
  Отговор
  8 16:25  24.02.18
  То да беше само "подобни случки", с мед да ги намажеш. Това само един елемент от системата на хибриден геноцид над българите в България, наред с макрограбежите, са циганската престъпност, "бежанци", безработица, чалгизация, гмо, дрога, ментета, невежство, пирамиди, тел.измами, имотни измами, порнография, проституция, търговия с органи...
 • незнайко
  Отговор
  9 17:39  24.02.18
  Всичко е лъжа и измама. Парите които се споменават са фарс за пред БЪЛГАРИТЕ ! Никой не знае колко печелят мариците или канадците от "Дънди" ! Знаем само, че НИЕ МНОГО ГУБИМ !!! Нека пак многознаещите да казват, колко са ни използвали руснаците !!! Истината идва на място в момента !!!
 • Гост
  Отговор
  10 18:55  24.02.18
  Само за Комунизъм говорите и вече никой няма представа ,че не сме 1980 година. Затова си правят сделки и си мислят , че никой няма да ги коментира и подлага под съмнение. А 2 милиона работещи навън българи ,за тях са богати наши сънародници отишли на екскурзия да видят потъващият кораб на капитализма.
 • ток
  Отговор
  11 00:18  25.02.18
  Джакпота удариха Боко Цецо и Теменужка.
 • Айсел
  Отговор
  12 19:56  25.02.18

  До коментар #4 от "опааа":

  И аз имам толкова. Предлагам да се кооперираме и да купим повече.

Напиши коментар:


Публикувай