2 559 22

Господин премиер, кой иска да ви свали от власт?

Поводът за извънредната изява бе скандала около сделката за продажбата на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ

Красина Кръстева

Борисов управлява трети мандат. Всичко в държавата трябва да му е ясно. Ако е искал, да е изучил и кътните зъби на всеки по-активен българин. Кои са тъмните сили, които веднъж вече са ви принуждавали да подадете оставка?

„Толкова ювелирна и хубава операция пак ни спретнаха. Използваха времето, че сме в чужбина и съзнанието ни е ангажирано там и се опитаха да направят тази работа. Тези хора са ме сваляли веднъж от власт. Сега искат да направят същото. Е, няма да стане!“

Това каза на извънреден брифинг в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. И в доказателство, че управляващата коалиция, следователно – правителството, е стабилно, той застана пред медиите заедно с председателите на парламентарните групи, подкрепящи кабинета - Цветан Цветанов на ГЕРБ и Волен Сидеров на „Обединени патриоти“.

Поводът за извънредната изява бе скандала около сделката за продажбата на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ.

Ходът на премиера е разбираем, иска да успокои напечената обстановка, в която медиите вече започнаха да се оглеждат задават ли се предсрочни избори. Но вместо да посее спокойствие, пося съмнения.

Защото остави след себе си въпроси.

Главният – господин премиер, кой иска да ви свали от власт? При това отново? Кои са тези тъмни сили? Кой, ако не вие трябва да знаете това – управлявате трети мандат, всяка сутрин на бюрото ви чакат докладите от шефовете на специалните служби.

И не можете да не знаете кой клати властта?! Казвате, че ще „разнищите“ тези хора. Защо не го направихте досега? От 2009 г. изтече толкова време, ако сте искали, да сте изучили и кътните зъби за всеки по-активен българин – известно е, че нацията намалява.

Но вместо да сте направил това, вие, г-н Борисов, говорите за „тея гадове“. Дори без да ги назовавате. Може би имате предвид ЧЕЗ? Така излиза от контекста на пресконференцията – нали заради ЧЕЗ я свикахте, нали затова разговаряхте извънредно по телефона с чешкия си колега Андрей Бабиш.

Една чужда компания, оперираща на българския пазар, ли клати правителството?! Втори път, след като веднъж го е сваляла?!

Ако е така, това е огромен скандал, особено като се има предвид, че става в страната, която председателства Съвета на ЕС.

Това ли е впечатлението, което искате да оставите, г-н Борисов?

Или плашите някого, който си знае? Но ние, гражданите, не знаем. А трябва, защото живеем в свободна и демократична страна.

Или може би министър-председателят Бойко Борисов отново се опита да се измъкне от критичната ситуация, в която е попаднал, с безадресно говорене и цветните фрази. Той ги обича. Те винаги са му помагали да комуникира с хората. Може би и днес му помогнаха. Може би помогнаха и на застаналите от двете му страни Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Защото никой не попита какво става в управляващата коалиция. Сидеров иска ли още оставката на Делян Добрев - шефа на парламентарната енергийна комисия? Искаше я не заради ЧЕЗ, а заради изречената закана да смени „Атака“ с „Воля“ на Марешки (сякаш депутатите и парламентарните групи са безлични и безволеви фигуранти). В суматохата след пресконференцията Добрев се извинил на Сидеров и „Атака“. И край?!

Но скандалите в политиката имат едно упорито качество. Нямат край. Най-неочаквано ще дойде следващият – нима някой очакваше напрежението в Здравната каса? Нима някой очакваше Гинка Върбакова от Пазарджик, за която наистина отдавна се знаеше, че иска да купи ЧЕЗ, така да подпали чергата на правителството?!

И министър-председателят трябва да знае отговорите на всички тежки въпроси, които ще се появят. Това се очаква от него, затова е начело на правителството. Думата правителство идва от "правя".

Борисов не може вечно да се измъква с безадресни закани и безадресно говорене. Стана ретро!

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сурат тефтер (гост)
  Отговор
  1 16:09  28.02.18
  „Думата правителство идва от "правя". - Обаче прекалено умните, богопонамазани я възприемат като „право“ . Абе, една буква, но голяма кирия!
 • Българин (гост)
  Отговор
  2 16:12  28.02.18
  03.03.2018,събота,14часа,площад народно събрание
 • МММ (гост)
  Отговор
  3 16:34  28.02.18
  Този неук индивид има ясно изразено биполярно разстройство с тежки маниакални пристъпи изразени в неистово желание да влезе в историята, като идола му Т. Живков, но не може да проумее, че с глупостите и цирковете които прави ще влезе но като жалък палячо , и наследниците му ще се наложи да се крият по други континенти за да избегнат подигравките на хората и срама от делата му.
 • ЕДНА КАКА (гост)
  Отговор
  4 16:35  28.02.18
  Гинки за егоистично разграбване на България (ГЕРБ)
 • SAAB (гост)
  Отговор
  5 16:54  28.02.18
  Аз искам да го сваля.....с моя глас го " поставих " с моя ще го свалям / фикуса / ....:)
 • митинг (гост)
  Отговор
  6 17:17  28.02.18
  НАРОДА
 • един (гост)
  Отговор
  7 17:20  28.02.18
  Всички ние, изтормозения народ на РБ, искаме да го видим това нещо в затвора!!! Да не забравим Пеевски, Цацаров, Цветанов.... всички!
 • 8 17:45  28.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Валя (гост)
  Отговор
  9 18:19  28.02.18
  Г-н премиер,всичко е ясно и просто,ние не се интересуваме кой кого ще бута,ние се интересуваме дали ще смогнем да си платим сметките а пошлите ви политически интриги не ни интересуват,вдигне ли се цената на тока Вие сам си се избутвате от властта,това е...
 • 10 18:46  28.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • цоле (гост)
  Отговор
  11 19:37  28.02.18
  ГАДОВЕТЕ
 • Гост (гост)
  Отговор
  12 22:03  28.02.18
  Боко да вземе да изкара един курс по високотокови технологии, сигурно електротехниката му е била слаб предмет в училище.
 • Варна (гост)
  Отговор
  13 22:08  28.02.18
  Аз съм онази Гад, която бе една от многото, които участваха в протестите във Варна. Съжалявах че София е толкова далече защото нямаше да бъдат натрошени прозорците на ТИМ, а неговите и на НС.
  Сега чакам с нетърпение пак да има нови протести и да се включа в движението на ГАДОВЕТЕ защото ненавиждам това Л-но от Банкя. Желанието ми да го сурвакам става все по - силно!

  - Отдавна се говори, че ТИМ (Енерго Про) ще поемат ЧЕЗ. - Тие тук знаем това поне от есента. Тоя дето се оплаква и се крие в Чужбина и ни нарича гадове добре знае кой стои зад всичко.
  Ненавиждам, това нагло и крадливо говедо. Всеки ден слушам лъжите му и единственото, което остава в съзнанието ми, е че някой ден той ще слезе от власт и "жална му майка". - На толкова много хора съсипа бизнеса и животът, че по- добре е да вземе или да емигрира или да търси вариант като Доган НСО да го охраняват докато умре. Иначе сигурен съм има много желаещи да му го върнат.

  Коментиран от #18

 • сякаш депутатите и парламентарните групи (гост)
  Отговор
  14 22:11  28.02.18
  А нима не са?
 • 1111 (гост)
  Отговор
  15 22:52  28.02.18
  жалък нагъл тип, а останалата част от всички нас - глупаците българи- продължаваме нехайно да го търпим. Други пък още по-тъпи българи дори не го забелязват, този бръснат индианец в костюм.
 • Чул (гост)
  Отговор
  16 00:01  01.03.18
  Моля моля 1111 не обиждай индианците.Нищо че Тиквата се хвали дето бил чел ". Винету"
 • 17 02:03  01.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Анти гад (гост)
  Отговор
  18 13:37  01.03.18

  До коментар #13 от "Варна":

  Аз пък съм анти гад,и много силно се усмихвам,когато прочета неграмотните ти коментари!А относно сурвакането,засега ще ти се наложи да сурвакаш господин Премиера с з.дник по ти си знаеш кое,комплексирано гагаузче.Иначе продължавай,да се тръшкаш по форумите и да чакаш нови протести и мизерната си заплата.Хахахаха
 • Кака Кури (гост)
  Отговор
  19 17:22  01.03.18
  Вие в БСП много добре знаете...................не се правете на ощипани.
 • Надзирател (гост)
  Отговор
  20 18:39  01.03.18
  Дайте пари на затворите-инвестирайте във вашето бъдеще!
 • Коко (гост)
  Отговор
  21 07:25  02.03.18
  тИквата като импровизира така става, изглежда много тъпо и говори несвързано. Това като на срещата в Лондон с българите. Пак някой друг беше виновен за излагцията-правилно задайте въпросите и правилно ще ви бъде отговорено. Я, виж колко администрация е назначена.За всеки въпрос 20-30 човека отговор ще подготвят, всичките обикновенно юрисчета. Едно време Филчев ги изпитваше...
  Само при едно условие - да входирате въпросите предварително, че сега почивни дни идат и нашите са по Спа центровете и на боровеЦ. Така работи апарата, вие що го рзстстроивате бе!!!!!
 • цоле (гост)
  Отговор
  22 15:04  03.03.18
  ОНИЯ ГАДНИЦИ КОМУНЯГИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай