1 787 16

Да обуздаем духа на Волен Сидеров

Иронията е, че "Атака" държи министерство на икономиката

Георги Харизанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-краткият път към това да изгоним всички потенциални инвеститори, че и няколко от вече дошлите, е да оставим Волен Сидеров да се вихри на тема блокиращи квоти, национализация, изкупуване на дялове и извънредно законодателство с цел разваляне на сделки.

Иронията е, че "Атака" държи министерство на икономиката.

Още по-голямата ирония е, че целият този истеричен полет над кукувиче гнездо се развива в условията на перманентен спад на преките чуждестранни инвестиции и заради търг, на който не се е явил нито един стратегически чуждестранен инвеститор. Нито един. Е да, освен един вече присъстващ тук, който пък ако беше спечелил щеше да се сдобие с господстващо положение.

Защо ли?

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират от подобен тип биташки популизъм, който излъчва такива сигнали за България и българската икономика, каквито и най-големите ни конкуренти и зложелатели не биха могли да измислят.

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират и от истеричния вой за противозаконно разваляне на сделки и договори - на база липсата на симпатии или нечие аматьорско виждане, от страна на извънпарламентарната опозиция. Която ако беше толкова умна, щеше да е парламентарна и нямаше да е опозиция.

Ако Гинка Върбакова няма бели пари и нужните опит и експертиза, което май става прекалено очевидно, нека регулаторите просто бъдат така добри да не одобряват сделката.

Но нека всички с IQ по-голямо от това на сешоар спрат да говорят за предотвратяване, забрани, изземване, блокиране, национализация и извънредно законодателство.

Защото, лидери, тази икономика трябва да я има и след като спрете да имитирате политици и загрижени граждани.

Каквито очевидно не сте.

*Заглавието е на редакцията

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • зайче байче
    Отговор
    1 22:42  05.03.18
    Така благозвучно наречените "чужди инвеститори" в България са робовладелци, грабители на българското богатство. Крадци са, а не инвеститори. ГЕРБ е напълно клиентелистка партия, повече от СДС при Иван Костов.
  • Този
    Отговор
    2 22:43  05.03.18
    Ех завалията сидеров кротна се слет онуй кроше което изяде като скопен нерез
  • onq s konq
    Отговор
    3 23:09  05.03.18
    "ВОЛЕН-ПРЕМИЕР,БАРЕКОВ-ПРЕЗИДЕНТ"/русофилски цитат от близкото минало/.И още :"ББ И ЦЦ- С РАИРАНИ ПИЖАМИ".Ей русофили...що всичко което кажете се случва ТОЧНО НА "АБАРОТ" Аааа?:)Добре е че 90% от вас драскате от чужбина/Русия/,ама има "некои единици",дето са се закърточили тук в БГ и само агитират за емиграция,но ...се стоят като заковани!Аре БЕЖ ДЕ?Ще махаме с кърпички за сбогом-"ОБЕЩАНО"!
  • 4 23:20  05.03.18
    Този коментар е премахнат от модератор

  • Оня с муржо
    Отговор
    5 23:27  05.03.18
    Аз като циганин казвам избирам по малкото зло тоес воленчо пред бсп тажната картинка в балгария
  • Сенко
    Отговор
    6 23:32  05.03.18
    Болен Сидеров отдавна е обуздан от зли духове
  • jambazina
    Отговор
    7 23:41  05.03.18
    Либертарианецо Харизанов, ако не виждаш, Белата Златка не прави нищо освен да кряка, така че ако имаш конструктивно мнение го адресирай към реалните "собственици" на българската икономика.
  • бла бла
    Отговор
    8 23:49  05.03.18
    Кво точно му е лошото на волен ? Всеки който предложи минимална заплата от 1000 лв се обявява за луд .А в нашия регион това е нормалната минимална заплата ;) ЧЕЗ ясно казаха че заради мафията герб се махат от България ,а не заради Волен . Проблема с инвестициите идва от герб ;) И ББ си го призна .
  • българина
    Отговор
    9 00:04  06.03.18
    интересно как във франция германия италия и чехия не са ги изгонили? при нас ББ подходи по сикаджийски, от което никой не е изненандан, привиква инвеститора да иска дял?!?!?!?! не се прави така. променя се закона вкарва се златната акция и се изкупуват останлите акции от борсата или ак оне беше продал 33 процента лично той щеше да поиска само 1 процент до 34! но ако тиквите имаха мозък нямаше да са кухи
  • Юбряяяяя
    Отговор
    10 01:40  06.03.18
    Всичко трябва да препишем на другария ни ЛИДЕРОВ . КОМУНИЗМЪТ ЩЕЖДОЙДЕ САМО С ДР. ЛИДЕРОВ . ТОЙ ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРА И РЪКОВОДИ ВСИЧКО В БГ . ТОЙ Е КАДЪРЕН ДАЖЕ ВЛАДЕЕ КАРАТЕ. ЗА СЕГА САМО ГУБИ НО КАТО МУ ДАДЕМ ШАНС МОЖЕ БИ ДА СТАНЕ НОРМАЛЕН ОВЧАР
  • 11 01:49  06.03.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • По-малко нагъл от теб.
    Отговор
    12 02:50  06.03.18
    И какво стана с тази статия? Един осъждан ибрикчия на Боко,коментира друг осъждан перхидролен ибрикчия на същия Боко!
  • Пеньо
    Отговор
    13 08:31  06.03.18
    Ибрикчията само едно може да върши добре!
  • mediator37
    Отговор
    14 08:36  07.03.18
    Крокодилски сълзи лее Харизанов за крадливата десница останала на сухо извън парляментя. На следващите избори патриотите не само ще ви вземат централата на Раковски, те вече ви я взеха, ами и клубчетата по селата, дето ги отдавате за барчета.
  • Помнящ
    Отговор
    15 08:03  10.03.18
    Бивш шофьор на Такси , Бивш директор на "Напоителни системи" откраднал и продал хиляди тонове тръби ,създал "Център за дясна политика"!!?? От скоро директор на най герберо-поръчковата телевизия ! Не е Волен Сидеров.Кой ли е този помияр ? (Джокер-Гугъл)

    Коментиран от #16

  • Помнящ
    Отговор
    16 08:12  10.03.18

    До коментар #15 от "Помнящ":

    "Такси " да се чете Таки.

Напиши коментар:


Публикувай