9 Март, 2018 16:00 6 418 80

Руски свещеници: Радев е страхлива марионетка на Запада в треторазредна страна

  • кирил-
  • българия-
  • русия-
  • 3 март-
  • освобождение
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Как оценявате думите на българския президент? Какво е това - отдаване почит към всички народи, освободили България, или желание да принизи ролята на Русия?"

Тези въпроси задава руското издание Regions.ru на няколко свещеници и публикува отговорите под заглавие "Руско-турската война не можеш да превърнеш в литовско-руска". Последвалите изказвания, сред които и това, че "Руската империя никога не е била мислена като многонационална", се появяват на страница със заглавие "Многонационалната Русия". Но това е по-малкият проблем - основният са квалификациите, които се правят по адрес на България, нейното ръководство и народ, като често се повтаря внушението, че лидерите са продажници, а обикновените хора масово обичат Русия.

"Дневник" подбра откъси от изказванията, за да представи какво се пише по руските медии и как мислят част от руските духовници.

"Това е признание за несамостоятелността на политическото ръководство на България", казва протоиерей Александър Кузин от московския храм "Козма и Дамиан" в Шубино. "Той е принуден да говори това, което му диктуват политическите му шефове и финансовите му спонсори. Мнението на българския народ е съвършено различно и ние го знаем. Но ръководството на България десетки години върви в разрез с народното мнение и народното почитание към паметта на руските воини, освободили България, и нашия император, подарил им свободата и държавността. (...)

"[Президентът Радев] призна, че не е представител на субекта на политическата сцена, който благодари на Русия и руския народ, дарил му тази субектност. Президентът представлява обект на манипулация от Запада и по този начин се саморазобличи." (...)

"Това е нашата история и началото на българската история. А в изказването на българския лидер виждаме, че това не се признава. Но как да говори за зараждането на държавността човек, който е изгубил тази самостоятелност? А българският народ - нашите южни братушки, разбира се, са признателни на руснаците. (...) Но отношенията между народите ни невинаги съвпадат с отношението с тези, които представят България на международната сцена."

"Скоро Радев ще се срамува от думите си"

"Тук е видна тенденцията, проследявана във всички наши бивши съюзнически държави и въобще сред южнославянските народи, които така грижливо е закриляла Руската империя и, може да се каже, ги е спасила от турски геноцид, подарила им е държавност", допълва протоиерей Вячеслав Кочкин от Орската епархия в Южна Русия на границата с Казахстан.

"Не мога да го опиша по друг начин освен като желание да се харесаш на западните си спонсори, на отвъдокеанските си благодетели. (...) Разбира се, това свидетелства и за недалновидността на едни или други политици. Може да говориш така, ако искаш да се отчетеш пред западните си благодетели за вярна служба, но Русия е била, е и ще бъде единствената страна в света, която обединява целия славянски свят. Ще го разберат и Полша, и западните славяни - така и ще бъде.

Може да говориш така, ако искаш да се отчетеш пред западните си благодетели за вярна служба.

Не можем да отричаме, че руската армия е била многонационална и действително всяка капка кръв, пролята за свободата на която и да е страна, е ценна и достойна за уважение и почит. (...) Но всяка държава си има име. Руската държава се състои от руския народ, има руска култура и затова всеки - каквато и да е националността му - никога не се е срамувал да се нарече руснак, ако идва от Руската империя. И сме длъжни да разбираме - възраждането, изграждането на Русия като мощна държава не може да бъде спряно. Русия е била спасител на много народи, такава и ще остане.

Мисля, че скоро президентът на България ще се срамува от думите си. И благодаря на нашия патриарх, който - както и подобава в подобни случаи за духовен баща на нацията - направи недвусмислен намек за погрешността на възгледите му."

"Радев не е избран от народа"

"Според мен това е просто страх. Ако Радев беше казал за Русия, той щеше да престане да бъде президент на България. Това е елементарна зависимост от господарите, които са го поставили там. За президент го е избрал не народът (...), той е поставен от някои сили, които не искат изобщо нито да виждат Русия, нито да чуват нейния химн и език", казва протоиерей Александр Добродеев, зам.-завеждащ на сектор в Синодалния отдел за връзки с армията и правоохранителните органи на Русия.

"Да носиш руско име и да имаш руска принадлежност отново става подвиг. Защото целият този мрак и мерзост, обкръжаващи страната ни, просто не може да понася нито руснаците, нито Русия, завиждат ни."

"В треторазредна европейска държава говорят абсурди"

"Начинът, по който президентът на България коментира участието и ролята на Русия в освобождението на страната си, свидетелства, че днес висшите ръководители на България са обвързани с политическа коректност и за да ѝ угодят, са готови да изкривят историческата действителност", казва свещеник Филип Иляшенко. Той е зам.-декан на историческия факултет на Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет (ПСТГУ), доцент.

Той твърди, че "във всички руско-турски войни от последната третина на XVIII век насам Русия във всички мирни споразумения е включвала интересите на християнските народи на Балканите и особено е защитавала тези на сърби и българи, докато България и в двете световни войни е воювала срещу Русия".

Така може да излезе, че България е била освободена от немците.

"Разбира се, че България е освободена от руска армия - Руската империя никога не е била възприемана като многонационална. (...) Просто е очевидно, че ако повечето от половината население в една страна е титулната нация, това е мононационална държава. (...)

Очевидно е, че днес висшите длъжностни лица на треторазредна европейска страна не могат да си позволят да кажат истината за Русия, за руснаците, в угода на външна сила са длъжни да говорят някакви абсурдни неща за някакви отделни народи, участвали в освобождението на България. Така може да излезе, че България е била освободена от немците, защото в руската армия е имало много офицери с немски фамилии. (...)

Става дума за политически, идеологически, икономически натиск върху съвременна Русия, включително чрез интерпретации на историческото минало, защото Русия не приема постхристиянските "ценности" на съвременния Запад."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срамъ и позоръ

    104 14 Отговор
    Излагацията е абсолютна на почти всички нива и от всички, Радев не е казал нищо лошо
  • 2 Гошо

    43 64 Отговор
    Все горчиви истини!
  • 3 ivan4o

    37 17 Отговор
    сеа вече става интересно, руско дигнало мерника на Б-я 😟😟😟

    Коментиран от #12, #33

  • 4 Петър Балов

    36 60 Отговор
    Колкото и да ги мразя руснаците е факт това което казват ...

    Коментиран от #26

  • 5 Кукувци

    20 15 Отговор
    Вие сте го вдигнали сами на себе си
  • 6 тасс

    40 18 Отговор
    ПФУУУУ СВОЛОЧИ!
  • 7 Bahti

    27 29 Отговор
    Сбъркали са думата държава. И тук е 6тият свят, но за другото са прави.
  • 8 Хасан

    51 63 Отговор
    Да съборим Руски паметник ,да сменим името на Ал Невски..България е суверенна държава

    Коментиран от #11, #23, #35, #36

  • 9 Наблюдател

    69 47 Отговор
    Руските православни скотове да си гледат руската кочина и да не се занимават с България и българите.
  • 10 Пеньо

    55 19 Отговор
    Не може да се очаква много интелект от попове избрали Гундяев за патриарх. Но пък представете си как се изопачава всяка новина от България и как ни предсавят на руснаците! Но основно ме вълнува отношението към всичко това на безродниците ни! Пак ли ще приемат плюнките за освежителен душ?

    Коментиран от #72, #77

  • 11 ivan4o

    15 48 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Хасане мисля , че Б-я скоро ще се казва автономна малка русия
  • 12 Гост

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    Добро утро, албански реотан!
  • 13 Tre

    58 7 Отговор
    А сега малко преглед на ситуацията: Радев, който уж е избран от решетников, бива навикан като кундурджийски калфа от путин.... сидеров, който е креатура на путин скочи да защити патриарха(т.е путин).... валерко се нахвърли върху патриарха(т.е бърху путин).... путин си побъбри с баце, който пък е най-зависим от запада и кака меркел..... И след цялата тази сага, ако някой простосмъртен си мисли, че някой от изброените политици мисли за него.... е в дълбока заблуда - ПАРИ, ПАРИ и пак ПАРИ!!!!!!!!!! ПАРИТЕ са новия БОГ на цялата тази политическа олигархична върхушка!!!
  • 14 Бат Мишо

    32 39 Отговор
    това не е внушение
    че лидерите ни са продажници и че народа масово обича Русия а
    ФАКТИ
  • 15 тасс

    44 41 Отговор
    Крайно време е да съборим паметника на съветската окупационна армия и да им затворим устите завинаги!

    Коментиран от #16

  • 16 ivan4o

    16 27 Отговор

    До коментар #15 от "тасс":

    тва е повод за война мой човек, не че ме е страх от русия но нямаме шанс. но въпреки тва ще съм 1 от 1-те доброволци😡😡😡

    Коментиран от #18

  • 17 Инвер Паша

    23 40 Отговор
    Предлагам Путин да върне булгаристан на ЕРдоган и така да върне историята пък вие се оправяите като църкате че русия била окупатор...ако можете сами се освобождаваите хахахахах

    Коментиран от #62

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ivan4o

    11 21 Отговор

    До коментар #18 от "Инвер Паша":

    ако някой нападне Турция, ще съм 1 от първите доброволци, ако някой нападне Б-я пак ще съм 1 от първите доброволци. а за тея тука продажници хич не ме е.бе
  • 20 Расулюлах

    28 35 Отговор
    Целото стадо на булгаристан е колкото военния оркестър на руската армия къде сте тръгнали да скачате и да воювате ?хаха само Путин гаста да ви спре и загинахте....пък и ако и 2 дена вали сняг и без оръжия бг е вече минало хахах

    Коментиран от #31, #53

  • 21 Кочо

    34 13 Отговор
    Найш колко ма е.. за мнението на проскубаните руски попове!

    Коментиран от #29

  • 22 ай сиктир

    28 14 Отговор
    руските да си гледат хуило и да не се занимават с нашия президент!
  • 23 Слави

    37 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Да съборим джамията ,да сменим името ти Хасане..България е суверенна държава
  • 24 кольо

    39 13 Отговор
    доста злато изнесоха от тая треторазредна държава "великите" руснаци....
  • 25 реалист

    22 18 Отговор
    статията не струва,вярно е само,че сме треторазредна страна
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Хой

    31 14 Отговор
    Спокойно! постановката е толкоз прозрачна че няма накъде.
    Реват сега срещу пилота Радев да си помисли неориентираната и блуждаеща част от българите че пилота е про-западно ориентиран.
    Абе братушки! ние знаем че е ваш възпитаник и сторожник, няма да ни заблудите, нали вашите подлоги от БСП/БКП го издигнаха и го подкрепят. Нали вашата пета колона в България го избра.
    Тръгнали попове от КГБ да коментират България, абе гледайте си мракобесната Путландия и не ни занимавайте.
  • 29 Кукувци

    10 14 Отговор

    До коментар #21 от "Кочо":

    Хахаха.
    Ама то няма друго мнение от Русия.
    Няма да слязат до нивото на вашето вице."Убей дурака молчанием". Нали не се мадявате, че нашия вицепремиер да започне да опонира с хулигани.
  • 30 Кукувци

    6 13 Отговор

    До коментар #27 от "681 БГ":

    "гОн....ни". Хахаха. Или все пак "с...ки" ?
    Ами или едното или другото. Или при вас вече социалните роли са уеднаквени? В съответствието с указанията на брюкселски партком?
  • 31 Кукувци

    5 10 Отговор

    До коментар #20 от "Расулюлах":

    "Что ж моська...... Знать она сильна, раз лает на слона"

    нормално. Даже забавно.
  • 32 vasik atanasova

    28 10 Отговор
    АЗ ПЪК НЕ ИСКАМ ДА МИ ОБИЖДАТ ПРЕЗИДЕНТА ТЕЗИ
    РУСКИ МУРДАРИ
  • 33 vasik atanasova

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    НЕЩО СМЕШНО ЛИ ТЕ Е НА ТЕБЕ ИВАНЧО ?

    Коментиран от #34

  • 34 ivan4o

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "vasik atanasova":

    кое да ми е смешно?😕😕😕😕

    Коментиран от #37

  • 35 vasik atanasova

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    СЕГА И АЗ ТИ СЛОЖИХ ПЛЮС
  • 36 Bahti

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Дай и малко джамии да бутане де. Нали е светско да се рушат паметници.
  • 37 vasik atanasova

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "ivan4o":

    КАТО ПИШЕШ ОТ ТЕЛЕФОН
    И СЕ ПОЯВЯВАТ САМО ПРАЗНИ КВАДРАТЧЕТА
    ОТ ЕМОТИКОНИТЕ
    И НЕ ЗНАМ КАКВО ИЗРАЗЯВАШ
  • 38 ivan4o

    1 1 Отговор
    що викаш ,че се смея
  • 39 аве фюрер

    25 11 Отговор
    Какво удоволствие само , бръкнали сме дълбоко в олигархичните кремълски ануси и те квичат ли квичат от комунистическата си кочина . Браво на Симеонов ,че им го рекна без ретуш на тая кагебистка сволоч , сега им остава само да вият от мъка ... но та е, от ИСТИНАТА мнООООго боли ....
  • 40 Кукувци

    9 10 Отговор
    Тов е работата, че няма никаква, ама никаква реакция на официалната Русия. И това не е добре за хулиганите в България.
    Иска ви се, ама няма. Няма и да го подминат, естествено . Даваш шанс и изчакват резултата. Ще видим.
    Обиждаш се на авторитетни и уважаеми, а ОНОто нито авторитетен, нито уважаван даже среди българите. Ще има реакция, ще има.

    Коментиран от #45

  • 41 Кукувци

    10 17 Отговор
    Само като прочетеш постовете на русофобите , веднага виждаш от каква мръсотия са изградени
    То не бе ругатни, псувни, мерзости, вербалната агресия избуява със страшна сила. Хаха
    " А Нам все Равно, а нам все Равно,"
  • 42 Айде-айде

    11 9 Отговор
    МуааахахахахахХХахахахахахахахахахахайайайайайаха...

    Ревете, а поне да бяхте си турнали некой по нормален а то фатмак. Ама то кво да се прави, като поддръжници на путя у България са все комуняги неставащи и за чеп за зеле...
    Комунисти сър... Като у оня виц.
  • 43 681 БГ

    23 10 Отговор
    Тоя скапан поп от КГБ повече да не идва и Никой да не го кани ! Аман от комунисти !
  • 44 Кукувци

    8 4 Отговор
    Между другото , заглавието пак няма нищо общо със съдържанието.
  • 45 фон Хун

    20 6 Отговор

    До коментар #40 от "Кукувци":

    Че България не е Туркмения, която може да се управлява просто с камшик, това Русия трябваше да знае. Ако другите не са знаели туй нещо, то е простимо. Но за Русия не е простимо, защото България беше за нея през цял един век главната точка на източната й политика. Русия, следователно, трябваше да познава България и българския народ, като себе си. Но не това беше случаят. Руските димломати не изучиха добре характера на българския народ, та затова се излъгаха горчиво. Те мислеха, че ще могат да управляват българите с камшик, както татарите и туркмените. Но, госдпода руски дипломати, българите не са родени за камшици и робство, а за самостоятелен, свободен живот. Лозунгът на българския народ е: “ Свобода, независимост и България за себе си”.

    Коментиран от #48, #78

  • 46 петър

    19 6 Отговор
    попа милиционер да си гледа плешивото джудже
  • 47 Голем смях

    22 7 Отговор
    Миличките те руски попчета,ако България е треторазрядна европейска държава,то Русия е пето разрядна европейска ,треторазрядна азиатска ,а по стандарт на живот второразрядна африканска държава.Бах ти и бензиностанцията и суровинен придатък на Запада ,ще ми говори за разряди.Фекални сталактити с килимявки,а половината са хомо.

    Коментиран от #52

  • 48 Абе Соросоидна подлого

    11 10 Отговор

    До коментар #45 от "фон Хун":

    Какъв цял век сме били с Русия бе-точно след 25 години от Освобождението ни сме против Русия във Първата световна..А после пак след 25 години сме против тях във Втората световна война..Какви дипломати и камшици те гонят..

    Коментиран от #51

  • 49 Филофоб

    19 5 Отговор
    Крайно време беше да им го кажат на русофилите, продали България за шепа зърно. Русия ни разглежда като своя колония и никога не ни е третирала по по-особен начин. То и ние оценяваме техните ръководители подходящо - престъпници и окопатори.
  • 50 antimediator

    19 6 Отговор
    Поредната руска атака !
    Не могат да го преглътнат , че не сме в тяхната орбита !
    Ако някой ми посочи една държава , която да е искрен приятел на Русия ще му стисна ръката !
    Нашите медии вместо да разпространяват разни руски дезинформации не е лошо да публикуват нещо за руската провинция и бит !

    Коментиран от #55

  • 51 Историк

    11 5 Отговор

    До коментар #48 от "Абе Соросоидна подлого":

    Руска безродна подлого, чети историята.
  • 52 селянин

    10 10 Отговор

    До коментар #47 от "Голем смях":

    Истината горчи..първо място в света по инфаркти и инсулти,последни в ЕС,по всякакъв стандарт..Смехурко иди на площада във Вилнюс,и кажи че Литва ни е освободила от фесовете..ще те пратят в лудницата..

    Коментиран от #54, #61

  • 53

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Расулюлах":

    че нали руския военен оркестър отиде при рибите,бе!
  • 54 Руските свине

    11 4 Отговор

    До коментар #52 от "селянин":

    Се радват на такива полезни идиоти като теб и ги правят крепостни селяни.

    Коментиран от #59

  • 55

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "antimediator":

    има африканската държава Того -нищо,че техен ГОВЕДОВОЗ потопи руски военен кораб миналата година ! хахахаха
  • 56 Шляхтиц

    9 19 Отговор
    Обичам РУСИЯ, каквато и да е ТЯ, социалистическа, демократична, капиталистическа. Ненавиждам продажните български политици, които и на времето и сега обвързват нещастна България винаги с губещата страна. Навремето обявиха война на Съветския Съюз и се съюзиха с фашистка Германия.
  • 57 бла бла

    11 8 Отговор
    Всичко започна с Туск дет ни казваше : НИКОЙ НЕ ВИ Е ДАЛ НИЩО ДАРУМ ;) Политическа пропаганда срещу Русия .До тука нищо кой знай кво ;) Всяка държава ,а и демагогия (еврогейзма е точно това ) Плаща много пари за пропаганда на такива като Туск .Освен това той е поляк ;) Та той намекваше че Русия не ни е освободила ,а еврогейзма е като слънцето и водата за български народ .Нещо което е дълбоко невярно . Ако не беше Русия още нямаше да имаме държава ,защато Европа определено не желае да сме свободни ;) Патриарха се опита да отвърне на Туск ,може би не много дипломатично но донякъде справедливо и в рамките на добрия тон ;) А после Валери Симеонов му отговаря с откровени обиди и слухове за милиарди . Все пак можеше да се подчертае че Русия има водещата роля ,дала е най-много жертви и се противопоставила на ,,Европа ,, за нашето освобождение .Проблема е че наще политици гледат да не споменават факта че Европа е била против нашето освобождение . Патриарха пък не е прав да не споменаваме войните от не руски произход.
  • 58

    8 5 Отговор
    тя пък Русия една страна-какъв народ може да бъде такъв народ ,който пие шампоан за почистване на замърсени вани? Всеки знае,че алкохола води до ДЕГРАДАЦИЯ
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 onq s konq

    12 6 Отговор
    Къде останахте бе ЗАЩИТНИЦИ НА "ИСТИНСКИЯ МЪЖ" РАДЕВ?Нали го боготворяхте и наричахте "единствения свестен политик в БГ",радвахте се като деца че поставя на мястото им цялото Правителство/вкл. и ББ/,че единствен милее за страната и изведнъж - НАПРАВЕН НА 2 СТОТИНКИ ОТ СВИДНАТА ВИ РУСИЯ?!!Та къде ви е ЛОЯЛНОСТТА КЪМ БЪЛГАРИЯ?Няма я...и никога не я е имало...Защото сте руски мекерета,мнозинството от вас-живеещи в Русия и ядящи руски хляб!И ДА НЕ СЪМ ВИ ЧУЛ ГЛАСА ПОВЕЧЕ РУСКИ СОБАКИ ТАКИВА:)
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Българофил

    11 0 Отговор
    И никой не се сети, че на 9 март Иван-Асен Втори разби ромеите при Клокотница през 1230г.
  • 64 стоян георгиев

    6 6 Отговор
    руснаците направиха половия и трола да си вземат отпуска!!!!те се кълняха във фатмака ,а тои ги на.ра пред батюшката!!!!смяххх!!!!!къде сте бе тролчета ,когато ви обяснявах къв тъпак е фатмака и жена му до един ми се дървехте!!!!сега мълчите като бити пе..ли!смяххх!и само да добавя ,руския патриарх е прав въпреки че е ченге и продавач на цигари.да обсняваш как други националности в руската империя били съпричастни с освобождението ни е толкова смешно и жалко ,особено в устата на български президент.за да ви е гадно мога да кажа че плевнелиев въпреки антипутиновата риторика не би си позволил подобен гаф.тва радев го направи щото е тъп и ограничен нещо което твърдя още от избирането му.
  • 65 Ads

    7 5 Отговор
    Стига сте се занимавали с тия руски пияндурници, оставете поповете, фатмака и Решетников да се разправят и оправят. Важни са бат Бойко и Валерката, на тях никой не им тропа по масата.
  • 66 Шарани

    9 0 Отговор
    БЪЛГАРИ!!!форума е пълен с провокатори-турци,руснаци и цигани.Оставете ги да се к- латят едни други,те са си свикнали.Недейте си губи времето и нервите с тях.Това са програмирани конфликти от тях,а ние сме плячката..
  • 67 Христо

    5 2 Отговор
    Просто по време на социализма така ни втълпяваха.Да има интернационален оттенък в освобождението на България.Как така императора на Русия само негов да е приноса.Това ни бе втълпено
  • 68 лило

    3 4 Отговор
    Няма какво да се чудят толкова Руските свещенници. пВ БГто няма мъжкари във властаима само меки китки със соросоиден манталитет.....„.
  • 69 Dedo Ivan

    6 2 Отговор
    Според Указ № 1144, публикуван в „Държавен вестник”от януари 1884 г. се оказва,
    че „братската помощ” по нашето освобождение е струвала на българския народ
    10 500 000 книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на
    тези „книжни рубли” е точно 32. 5 тона злато. Във въпросния брой на ДВ
    буквално четем: „Ний Александър I с Божията милост и народна воля, княз на българите,
    провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ
    за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските
    Импер/аторски/ Войски, съгласно определението на Берлинский договор”. Т. е. 32. 5 тона злато.
  • 70 Голям

    5 2 Отговор
    Гооолям комплекс ги тресе "братята"от "малка" Българя.Всеки интелегентен Човек може да си отговори на въпроса защо.
  • 71 някой

    8 2 Отговор
    "а обикновените хора масово обичат Русия." Скъпи руски не знам какви си вече, на път сте да ликвидирате думичката "масово" от цитата по горе! Това ви е трети опит за няма и година ( Путин за писменността, Захарова за евреите и българите) и сега! Аз съм русофил по дух, но вече се замислям за чий чеп... Патриарха руски и другите руски шовинисти масово спкулират в случая с думичките- народи и държави! Когато е била войната държави като Полша и Литва, Финландия не е имало!!! Имало е такива народи в многонационалната Руска империя! И след като се изреждат народностите, това е политкоректно спрямо ситуацията тогава-1878 г. Но не е политкоректно спрямо ситуацията сега! Сегашна Русия е в изключително обтегнати отношения понастоящем с Полша и Прибалтийските държави! А Русия и Финландия са водили изключителна война точно преди началото на ВСВ. И руснаците имат много лоши спомени от нея... Така че,има наслояни много тежки отношения м/у тия държави и Русия! Така че, това ги боде руснаците от тая реч на Президента Радев! А за него-Президента Радев, само адмирации! Да ни е жив и здрав! Само едно малко несъобразяване- това което писах по горе! Както се казва в един много хубав руски филм- Дело востока, дело тонкое! (по спомен).
  • 72 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пеньо":

    Не само, ами ще ги разпенявят и ще се сапунисат даже в руско угоднически плюнки. Чети коментарите в този сайт и няма ди имаш и грам съмнения за това.
    Пълномощабна хибридна дезориентиране и пропаганд върви. Нещо подготвят КГБ или сме прост част от многоходовата им игра спрямо цяла Европа. От толкова години се споменават загиналите от всички националности, че и по съветско време, няма как това да е причина сега да се сърди някакъв поп. Има игра и то голяма където са ни пуснали нас в месомелачката с пълна сила.
  • 73 мнение

    4 1 Отговор
    Руските свещеници, които си позволяват да говорят такива неща, са същите като патриарха си. Това са хора с еднакъв манталитет, впрегнати да подкрепят политиката на Путин, да подпомагат борбата на Русия за запазване влиянието си по отношение на държавите, изповядващи православно християнство. Нищо духовно няма в такова поведение, напротив, остри заплахи, злонамереност и безпочвени претенции. Нещо друго обаче ми прави впечатление. МЪЛЧАНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НАШ. Всички се втурнаха да го защитават, колко бил нагрубен, как руският патриарх се бил държал с него, нападнал го. По този повод възникнаха конфликти, размениха се изнервящи реплики. А президентът мълчи, като че ли всичко това не го засяга и не се отнася за него. Странно!

    Коментиран от #74

  • 74 Един от хората

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "мнение":

    Защо да им обръща внимание???Аз мисля че те сами се унищожават,дори и русофилите се замислиха за убежденията си!!!!
  • 75 ютуб клуб

    2 3 Отговор
    Това е все едно да поканиш някого на гости и след първата ракия да му кажеш,че не ти е приятен и трябва да си отива.А след като си отиде,жена ти и тя да почне да го обижда,после и децата,бабата ,дядото.А човека е дошъл да те уважи и е дошъл по твоя покана.
    И най странното е после да очакваш от него да ти благодари за гадната ти постъпка и даже да не се защити.
    Хората викат-хубава работа,ама българска.Ние имаме качеството да забравяме добрините.Тука даже гледам и турските мекерета взеха да ни се смеят и да злорадстват.И имат право!Ние си заслужаваме съдбата.Народ,който не помни историята си,няма бъдеще!
  • 76 Жална ни е майка

    1 1 Отговор
    Журналистите ни са манипулативни и продажни ! Гледам новините на ОРТ чета новините им и резултата е въобще не ни бръснат и за слива!Пълно игнориране на държавно ниво! Въобще не споменават и дума за обида или не обида. Пишете тук коментари а да ви кажа руснаците са ни отписа и въобще не сме им интересни! Това щеше да е хубаво ако не е тъжно! Има поговорка: Умния отстъпва! За кой ли път Путин доказва , че е играч от класа! И да ни се иска да е така случили са на Президент с тежест ! И да ме плюете факта си е факт!
  • 77 Аха

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пеньо":

    Ти "народ" ли си или си президент? Или пемиер? Изобщо, чувстваш ли се като "висш ешелон на властта", за да се засягаш? Поповете просто говорят това, което, за съжаление е действителност у нас. Ако не е така, можеш ли да посочиш референдума, на който българският народ взе решение да се обвърже военно с НАТО, да приеме на българска земя вражески военни бази, да се обвързва със заповедите на Меркел и да провали енергийните проекти за бъдещето си? Нямаш ли стенограма от разговорите с българския народ по тези въпроси? А това, че от аграрен боклук през 1943 г., България бе превърната от Източния блок във водеща технологична нация през 1980 г? А това, че западните ни натрапени "съюзници" наложиха плана Ран § Ът, за да унищожат държавата ни и вече успешно го постигат? А ликвидирането на националното ни самочувствие, чрез налагането на либерализация на арабска окупация? ...
  • 78 Невъзвращенец

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "фон Хун":

    Странно изказване на роб, който никога не е бил изпускан от хомота. За Американския континент е характерно робството -отначало с отвличането и принуждаването да рботят само срещу храната, на черни африканци. Впоследствие префасонирно във финансово робство. Кредитни роби. Тук, за известно време, руснаците ни освободиха от робството и ние си помислихме, че по велики от нас няма. То и македонците така си мислят и затова ще го ядат албанския. Та, толкоз за самозабравилия се роб. Хубавото е, че ще живее в щастлива заблуда, до самото си обезглавяване. За разумния човек е по зле. Той знае какво и защо му се случва. Знае и до кой момент няма да разполага със сили и средства, за да се измъкне от прангите.
  • 79 Пешо

    0 0 Отговор
    Завист завист завист, България била треторазрядна страна. Ми то тогава Русия е десето разрядна бе аланколу. И винаги сте били една крачка след нас като стандарт, а като качество на стоките поне на две крачки. Избивахте се на времето за български обувки, цигари и коняк. Най хубавия ви автобус беше ЛАЗ-а-бензинов курник, дето може да те отрови от с изгорелите газов,е които влизат в салона. А нашите Чавдари бяха по лиценз на сетра с МАН-ов мотор. Ние от треторазрядната държава ходим в цяла Европа с една лична карта, дето на руснаците следващите 50 години няма да им се случи.
  • 80 Гост и то просъ

    0 0 Отговор
    Да ме прощава колегата ми който е президент но не си следи скороста.На зад критични ъгли могат да се очакват изненади.Потупването пак гърба може да доведе до провал.