Last news in Fakti

16 Март, 2018 16:00 3 762 21

Решетников – нахалство, простащина и агресивност

  • леонид решетников-
  • българия-
  • русия

Поведението му по отношение на България надминава и най-екстремните граници

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разказват, че когато Радек Шикорски (полски политик и активист на Солидарност от 1980 г.) участвал в дискусията на Oxford Students Union през ноември 1982 г. дали да се изпрати съболезнователна телеграма до Москва за смъртта на Леонид Брежнев, той заявил следното: "Предлагам да не изпращаме телеграма до Москва по две причини. Първо, починалият г-н Брежнев не беше член на нашия съюз (членството в Oxford Student Union e пожизнено, ако си бил студент). Второ, той не беше джентълмен."
Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Огнян Минчев.

Бог все още не е призовал г-н Решетников,, но когато неизбежното един ден се случи - предлагам да не се изпращат съболезнователни телеграми. И фактът, че Решетников съвсем очевидно не е джентълмен е най-малкия проблем. За съжаление, той е и много лошо възпитан, зле образован и откровено злонамерен човек.

Поведението му по отношение на България надминава и най-екстремните граници на нахалство, простащина и агресивност, които са характерни за великодържавния империализъм от последните три столетия. Ние не можем да променим г-н Решетников, още по-малко можем да променим държавно - политическата школа, която го е социализирала. Ние не би трябвало да отвръщаме на Решетников по същия начин и със същия стил, който той самия практикува по отношение на България. Но ние, като държава и общество, сме задължени да заявим спокойно и категорично, че отхвърляме подобна гавра с българското национално достойнство.

За съжаление, разделени сме драматично по този въпрос. В българската политика и в обществения ни живот имат силно присъствие хора, които са готови да получат от Москва всякакво унижение - както лично, така и национално. Какво означава публично да се лъже, че при посещение на чужд гост при президента не се е водил стенографски запис? Това е въпрос на протокол, не може да не се води запис.

Държавният глава олицетворява българското национално достойнство - какво означава възможността всеки влязъл - излязъл да го ругае на свободно избрана тема, а той да отказва да сподели какво е отговорил? Примерите могат безкрайно да продължат. В случая с Решетников - предвид на цялата история на неговата арогантна намеса в българския публичен и политически живот - би трябвало поне да чуем официална позиция. А не гузно подминаване на поредната подигравка с България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    54 59 Отговор
    Страхотен анализ на ситуацията!Минчев е ерудит от класа.В момента България има четирима врагове-Путин=Русия,Радев,БСП и ДПС и за това трудно върви напред.!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Реалист

    47 53 Отговор
    Страхотно точна статия!!!

    Господин Минчев, БЛАГОДАРЯ ЗА СТРАХОТНАТА СТАТИЯ !!!

    Докато има такива БЪЛГАРИ си заслужава да се борим за Родината си.

    Моля Ви по - често да публикувате подобни статии!
  • 3 Робот

    55 44 Отговор
    Е, как ще минете без мнението на най ДЕБЕЛИЯ соросоид, дето не може да стои на краката си от плюскане и устата му не спира да мели лъжи, манипулации, кюфтета и кебапчета, щедро осигурени от козяк и Сорос!!!!

    Коментиран от #17

  • 4 Пеньо

    45 44 Отговор
    Браво Огняне! Сега чакай храчките на безродниците!
  • 5 Гост

    27 33 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Точно така! И аз така мисля, ако не бяха Путин и Радев, герб и образованите му, умни и възпитани членове щяха да направят България водеща сила в ЕС. И нямаше да има такава смъртност и емиграция !!!!!
    Хахаха Хахаха
  • 6 ГЩА

    45 30 Отговор
    Много глупава статия, е то и нямя как да е иначи.
    Истината е ясна за умните хора. Платените учасници винаги изглеждат глупаво. Нека си хапва човека, плащат му.
  • 7 Иванов

    32 24 Отговор
    Не си правете илюзии, Русия не ни е приятел и никога няма да бъде. Те си гонят интересите и не разбирам защо им се позволява да изкупуват Черноморието? Че то за Ердуган ще останат само баири и камънаци.
  • 8 Мммм

    31 27 Отговор
    Браво Минчев заслужи двойна порция от английският миризлив боб с смръдлив бекон и наденици от английска тоалетна хартия с добавка американска краварска пържола с вкус на подметката на Чаплин.

    Коментиран от #21

  • 9 раптър

    28 17 Отговор
    Фиданке Огнянке , къде беше , когато трима американски сенатори дойдоха и разпоредиха спирането на Южен поток? Защо тогава не беше толкова храбър, соросоидна душо продажна и Яшна!!!
  • 10 НАТО ВЕЦ

    13 11 Отговор
    "Коментатори" 1,2,4 и 5, благодаря!
    Посмях се от сърце.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Не знам как не ги е срам като се погледнат

    23 15 Отговор
    Гавра е да си бил в политическият отдел на БКП и после рязко да обърнеш палачинката ,и да станеш виден платен соросоид ,то всъщност повечето са такива.
  • 13 Тръмп

    19 19 Отговор
    Гнусните русофили на путинчо пак не спят и налазиха в защита на Вожда на Злото!:):):)
  • 14 onq s konq

    19 19 Отговор
    Защо бе русофили така яростно сте се вкопчили точно в малка България която обективно е най-бедната страна в ЕС,а според многократно изказваното ви мнение е и със много просто население,упорито гласуващо за ББ?!И пак според вас това глуповато население абсолютно си заслужава хала...И въпреки това се напъвате до пръсване да смените геополитическата насоченост на управление на БГ към Русия - ЗА КАКВО СМЕ ИМ?А нямат ли си руснаците куп проблеми,че искате да им натресете и нашите,т.е. да ги ангажирате с "оправянето" на БГ?И това при положение че се случиха повече от достатъчно обидни реплики и действия между двете държави!Ами ВИЕ ДОРИ НЕ ЖИВЕЕТЕ ТУК,А В РУСИЯ?!Абе насочете си енергията към някоя по-апетитна в икон. и полит. отношение страна в Европа за да я приобщите към руския обществен строй и морал...ако наистина искате да направите подходящ подарък на Путин!Ама с да отбивате номера с България...
  • 15 Продажната дебела

    16 12 Отговор
    свиня от години така изкарва за плюскането си.
    Гнусно лъжливо и грозно същество
  • 16 стоян георгиев

    15 12 Отговор
    става още по-смешно с президента льотчик.сега нямало стенограма от ситуацията където му са набивали канчето тези дето го назначиха за кандидат президент,разбираи съветската резентура у нас.като се оказа недостатъчно смирен и му нададоха задвратки,а тои чинно и смирено ги е поел,после изтирил записа и се оказало че няма стенограма.смяххх!!!!ех ако бе договорил трети аец или газопровод !!!смях!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕЕВ

    11 10 Отговор
    МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНО И ТОЧНО НАПИСАНА СТАТИЯ.БЛАГОДАРЯ.
  • 19 ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГРОБ

    10 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" - ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ. "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО А Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО ПРОСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО...РАКОВСКИ,БОТЕВ,КАРАВЕЛОВ...ВСИЧКИ,ВСИЧКИ СТОЙНОСТНИ БЪЛГАРИ СА НЕНАВИЖДАЛИ КАНИБАЛСКИЯ КРЕМЪЛ,ДАЖЕ ПАТРИАРХА НА БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА ДЯДО ВАЗОВ Е ПИСАЛ СРЕЩУ БЕЗЧИНСТВАЩИТЕ СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ РУСКИ ОРДИ. ХОРАТА СА ВИЕЛИ И ВИКАЛИ: КЪДЕ СА ТУРЦИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ТЕЗИ ЛЮДОЕДИ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ!?... КЪДЕ СА ТЕЗИ СТИХОВЕ,ЗАЩО ГИ КРИЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ!?...
  • 20 Wgdi

    4 7 Отговор
    Минчев и морал = Педофил ръководител на детски летен лагер.
  • 21 гррр гнуссс

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мммм":

    А вие си заслужихте двойната порция боршч от кедрови шишарки и картофени обелки, плюс 200 гр. бояришник за отскок!

    А рублата днес отново пада на финансовите борси. Мъка!