Last news in Fakti

17 Март, 2018 15:14 4 310 20

"Руската намеса" е срам за САЩ

Лондон подозрително лесно реши да скъса с Москва

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Светът упорито върви към голяма война, независимо, че не може да бъде формулирана смислено нито една основателна причина за нея. Явно такова развитие или поне усещането за неизбежност, е от особена важност за някого и обичайната аргументация извън общите приказки не е необходима. "Руската намеса", както и да бъде погледната, е срам за САЩ. И в двата случая - ако е реалност, и ако е измислена. Ако я има, срамът за САЩ се състои в това, че нация, технологично намираща се в мезозоя, според западните наблюдатели, може да си позволи да върти на пръста си най-великата държава в света.

А защо да я измислят пустата намеса, ако не е факт? Американците се срамуват от избора, който направиха с Тръмп. И предпочитат да претърпят срама по горния вариант, отколкото да признаят, че са изпаднали в колективно умопомрачение, че да изберат съзнателно този президент. Някой друг им е натресъл Доналд Дък, както го нарече Вендерс или идиота, според Де Ниро. Кой друг, ако не най-удобните за повода руснаци. Въпреки технологичната им несъстоятелност.

Отровеният Скрипал пък със сигурност е бил наясно с колко "безопасно дело" се заема в битността си на двоен агент. И едва ли е изненадан от сполетялото го, ако е в състояние да го осмисли в момента. Независимо кой му го е причинил. Както алпинистът няма на кого да се сърди, ако му се случи нещо лошо на 8800 метра. За съжаление не разполагаме със статистика, колко разкрити двойни и тройни агенти успяват да изкарат до щастливи старини, но едва ли спокойната пенсия е масовата съдба на агентите-ветерани. Рисковете на професията, колкото и цинично може да се стори на някого.

Учудваща и тревожна е лекотата, с която Великобритания се хвана за кобура и влезе в безпрецедентен след Студената война скандал с руснаците заради Скрипал. Импулсивна реакция или внимателно следвана стратегия? Тереза Мей и Борис Джонсън създадоха усещането, че съзнателно и припряно бързат да прекъснат отношенията с Москва. Особено с 24-часовият им ултиматум.

Макрон пък бойкотирал щанда с руска литература на парижкия панаир на книгата, заради Скрипал. Фино, по френски. Без обиди, заплахи и заклинания.

Явно такава ще е играта в близките месеци. Да видим къде ще ни отведе. През лятото на 1939 г. също малцина извън "организаторите" са вярвали, че предстои касапница...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456789

    11 55 Отговор
    Светът върви към война, заради такива като теб авторе!
  • 2 пижо

    35 2 Отговор
    20 000 000 000 000 $ debt!!!
  • 3 Наблюдател

    6 34 Отговор
    Браво! Соловьов и Кисельов ще си посипят главите с пепел и ще ти станат ученици Главний редакторе.
  • 4 Тодоров

    40 1 Отговор
    "Света се управлява от банкери" - учеше се по ТЕОРИЯ НА ПАРИТЕ И КРЕДИТА във ВУЗ. Та тия, които пуснаха печатницата за пари - така наречените количествени улеснения и правителствата трупащи дефицити - ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ВОЙНИ.
    Към автора: Преди лятото на 1939г Хитлер споделя с близкия си антураж "Войната е неизбежна - дори и аз не мога да я спра"!!!
  • 5 Бат Влад

    35 0 Отговор
    За съжаление е наистина вярно. Не остава много на нашата цивилизация. Защо-не е вече важно.
  • 6 Д'мин

    29 2 Отговор
    Коментара е добър, хареса ми.
  • 7 Браво

    31 3 Отговор
    За жалост статията е много точна и адекватна към настоящата реалност и предстоящите събития. Хора не ни чака нищо хубаво в бъдеще войната е неизбежна и никой вече не е в състояние да спре механизма.
  • 8 реалист

    27 1 Отговор
    Точно,вярно и с аргументи.Коментарите са излишни.
  • 9 реалист

    37 1 Отговор
    Правя си поправка,защото забравих за заглавието "Руската намеса" е срам за САЩ"-Нима САЩ имат за нещо срам...
  • 10 Прометей

    31 1 Отговор
    Еййй, БРАВО БЕ, най-после да прочета нещо СМИСЛЕНО и разумно, без безумните и идиотски внушения.......
    Вече бях решил и вас да ви зарежа окончателно, обидно беше за нас читателите ТЕНДЕНЦИОЗНОТО и безумно отразяване на новините.....
    Дано това да НЕ Е изключение.....
  • 11 Живко Тодоров

    25 2 Отговор
    Направо съм изненадан тук да прочета такова нещо, че и на всичкото отгоре написано грамотно. Браво, г-н Ганев! Бих задал въпросът "Защо не пишете по-често такива статии?", но това едва ли зависи от вас.
    А война няма да има, прекалено много е заложено на картата, пък и за банките, които управляват света, това не е най-доброто развитие - бомба в задния им двор. Яжте и пийте и си носете новите дрехи, да не ги носи някой друг.
  • 12 ютуб клуб

    6 6 Отговор
    Ти за чия технологична състоятелност говориш,Милене?Ако е за американската несъстоятелност,съгласен съм,но да наричаш така най-силната във военно отношение държава като Русия,говори,че или не си наясно,или ти диктуват какво да пишеш,а ако го мислиш,още по лошо!
    Ама така като се загледам във физиономията ти ,изглежда ми патлажанена,та ясно,че нищо друго не можеш да родиш!
  • 13 Македонец

    18 1 Отговор
    Жалкото е че България за пореден път е избрала дружество в което няма близки естествени и исторически връзки: славянско говореща страна, с християнско православно население с различен манталитет от ония на Централно Европейските странни. Вече 2 пъти воюва защитавайки чужди интереси, интереси които са различни от интересите на населението ѝ. Днес виждаме я, сякаш в същото мазохистко положение. Съюзник с Албания и Косово пряко подкрепя разширението Исляма,а студени отношения с православните Македония и Сърбия. Властоуправляващите са само секретарки на Брюксел, а глухи пред народа.
  • 14 Aham

    16 0 Отговор
    България задължително трябва да обяви неутралитет. Това не е наша война! Тук не е Украйна. Ние руска кръв няма да леем. Само да се опитат и народа ще ги омете барабар с разбойко най-отпред. Народен съд, връщане на заграбеното и тре-па-не му е майката за действия против нацията! Това е положението.
  • 15 Бог

    14 1 Отговор
    Бог да накаже всеки който вдигне ръка срещу славяни. Българският народ е с Русия. Не ни настройвайте едни срещу други " мили управляващи " че лошо ще ви сполети.
  • 16 Герб

    6 1 Отговор
    Ние от герб доброволно решихме да влезем по затворите заради националните си предателства и милиардите които изкрадохме от народа и Европа.
  • 17 Истината

    4 1 Отговор
    Браво, това е истината.
  • 18 Народев съд 2

    0 1 Отговор
    Всички капиталисти, грабители и продажници до стената и бум.
  • 19 ТСВ

    0 0 Отговор
    Днешната война няма да е като вчерашната. Светът няма да се "отърве" с 60 млн. жертви. Дори една бомба да не падне над коя и да е страна, тя ще бъде яко припудрена. Останалото е ясно - десетилетия агония. А големите бабаити ще имат късмет - няма да агонизират, ще се изпаряват.
  • 20 факт

    1 0 Отговор
    Близостта с Русия може да ни докара само трагедия като в Украйна.