18 Март, 2018 15:30 46 395 62

Третата световна война започна

  • световна война-
  • русия-
  • северна корея

Вашингтон обаче се страхува от далеч по-слабата от Русия Северна Корея

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако внимателно се следят новините в западните медии, може да се получи впечатлението, че Третата световна война може да започне всеки момент. Психозата и истерията се изкарват почти ежедневно. Сериозно се обмислят различни варианти за развитието на събитията и използването на оръжия за масово поразяване, коментира Фонд „Руский Мир“.

Не дотолкова отдавна като на практика решено се представяше възможното настъпление на Русия към страните от Балтийско море и се анализираха вариантите за водене на бойни действия. При това се признаваше, че Европа не я очаква нищо хубаво. САЩ, които също се намират в обсега на руските ракети, не се споменаваха.

Може би, заради вкоренени традиции, изчисленията се градят на факта, че Америка, какъвто е случаят с предишните две световни войни, ще бъде в състояние да си седне там, зад океана, да понесе само номинална загуба на своите сили, разположени извън нейните граници. Наистина, при това никой не споменава, че прогресът е отишъл далеч напред и президентът на Русия Владимир Путин по време на речта си пред Федералното събрание разказа за истинските възможности на съвременното руско оръжие.

Вашингтон обаче се страхува от далеч по-слабата от Русия Северна Корея, която има много по-скромен ядрен потенциал. Перспективата за раздяла с няколко от своите градове и няколко милиона от своите жители (Пхенян проведе тестови изстрелвания на своите междуконтинентални ракети, и в зоната на обхвата им се намират и Ню Йорк, и Вашингтон), някак си, при цялата войнствена риторика за възможността Северна Корея напълно да бъде унищожена, никак не „вдъхновява Белия дом“.

Но за всичко по реда му. Лондон, обикновено действа като инициатор на някои антируски инициативи, както сега във връзка със случая на двойния агент и бивш служител на руското ГРУ полковник Сергей Скрипал и сега твърди, че той е отровен по заповед на руските специални служби (самата Великобритания не се притеснява, че няма доказателства, тъй като целта на съвсем друга... ). Твърденията са в неприличен тон, който никак не се съчетава с станалия като фирмен стил на невъзмутимото британско поведения.

Така прозвуча речта на министъра на отбраната на Великобритания Гевин Уилямсън. Той дословно посъветва Москва „да се дръпне настрани и да млъкне“. Реакцията на руското министерство на отбраната се забави. „Що се отнася до грубите изрази на британския министър на отбраната към Русия, то при липса на реални резултати в служебната дейност, видимо те са единственото останало в арсенала на въоръжените сили на Нейно Величество“, така коментира прессекретарят му генерал-майор Игор Конашенков.

Въпросът не е в думите. Не е и в това, че Москва, в навечерието на президентските избори и Световното първенство по футбол, няма нужда да "трови" предателя по такъв екзотичен начин. Това според експертите в областта на разузнаването е по-полезно за американските и британските разузнавателни агенции, опитващи се по този начин да се възползват от своя бивш и сега напълно безполезен агент.

Нека съпоставим фактите. САЩ почти ежедневно свикват извънредни заседания на Съвета за сигурност на ООН, чиято цел е да се обвини ръководството на Сирия и Русия в организацията на някои "химически атаки срещу цивилното население в покрайнините на Дамаск", а именно в Източна Гута, от които терористите продължават да заплашват жилищните райони на сирийската столица, в т.ч. и руските дипломатически мисии.

Доказателствата за такива атаки също не се появяват. И сега този „подарък“ от страна на Лондон. Следва да се припомни, че в отговор на предполагаемата „химическа атака“ САЩ вече изстреляха през април 2017 59 крилати ракети „Томахоук“ от своите кораби в Средиземно море по сирийската въздушна база „Шайрат“ в провинция Хомс. Както се съобщава, в базата присъстваха руски военни съветници. Тогава като причина стана „химическата атака“, провеждането на която от страна на сирийското правителство никой не доказа.

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия В. В. Герасимов обсъди положението в Източен Гута с председателя на Комитета на началниците на американските въоръжени сили Джоузеф Дънфорд. Телефонният разговор се проведе по инициатива на руската страна. Министерството на отбраната на Русия заяви, че във всички военни обекти в Сирия, Дамаск, както и в предградията му , има руски военни съветници и военна полиция.

В случай на заплаха срещу тях, въоръжените сили на Руската федерация ще използват мерки за бойно въздействие по средствата за въздушно нападение, както и срещу техните носители. С други думи, ще сваляме американски самолети и ще потапяме кораби. Това е сериозно и трябва да бъде отрезвяващо за потенциалния агресор, който се опитва с пълна сила да запази терористичните организации под свой контрол в Сирия. Разбира се, никой няма да отприщи ядрена война. Но Третата световна война вече е в ход.

Тя не започна дори и след добре известните събития в Либия, когато анализаторите предупредиха, че следващата в този списък ще бъде Сирия. Тяхната прогноза, за съжаление, беше напълно оправдана. Все по-голям брой страни се вливат в орбитата на регионалните войни. И само с общи усилия на този процес няма да се даде да се разпространи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nonamenofacenonumber

    199 20 Отговор
    Ха тъй, да си кажем истината такава каквато си е.

    Коментиран от #33

  • 2 Историк

    68 299 Отговор
    Пропагандата е предназначена за повдигане духа на ватници и руски гниди.

    Коментиран от #14, #17, #39, #51, #53, #57

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Eee

    105 42 Отговор
    Към автора,Как не те домързя да пишеш толкова много?
  • 5 психиатъра

    121 13 Отговор
    Хем е започнаЛА, хем може да започне(а може и да не започне)!?!?!

    Нека мисленето започне някой ден, все пак.
  • 6 БАЙ ГАН4О

    123 37 Отговор
    Това е истината много точно и вярно написано поздравления за автора
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Медиум

    101 11 Отговор
    На територията на Сирия се води световна война, това казват всички които идват от там. В момента в който бойните действия обхванат 10% от държавите в целия свят, започва началото на края на света.

    Коментиран от #11

  • 10 Дедо Ванго 1

    72 14 Отговор
    Аз предсказвам че утре заран на мажете ште им е рипнал патока и нека дамите да бъдат така добри да го цункат :)
  • 11 Стискай палци

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Медиум":

    А дано
  • 12 Абдулах

    24 119 Отговор
    С нашата помощ, Русия и Китай ще унищозат Европа и САЩ.
    Една трета на света ще стане отново Османски!!!

    Коментиран от #32, #55

  • 13 Светлини

    127 5 Отговор
    Лао Дзъ го е казал: Никога не почвай война, ако не си сигурен в победата ... Така че тука залогът е голям и никоя от Великите сили няма да се втурне с главата напред, ако няма намерение да постигне бърза и блестяща победа. Апокалиптична война от сорта на САЩ и Русия си изстрелват ядрения арсенал един срещу друг ще бъде катастрофа и за двете държави, както и за всички останали. Те затова са Великите сили, защото всеки техен ход е премерен с поне 10-20 години напред. Нито САЩ, нито Русия се страхуват от когото и да било, най-малкото от КНДР. САЩ могат да ги изпепелят за дни, но какво печелят и какво губят от това. Русия досега е доказала непобедим дух и във войните последните 100-200 години се отбранявала успешно. Така че играта ще е малко по-различна тоя път. Ще поживеем, ще видим. Но напрежението расте, това е безспорно.

    Коментиран от #15, #52

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бау бау

    50 27 Отговор

    До коментар #13 от "Светлини":

    Шефовете на сащ, вече се изнесоха към Хонг Конг. Сега ще запалят сащ за да заличат следите, къде са отишли 20те трилиона дълг и златото на ФЕД. Както правят банковите обирджии като палят колата, с която е извършен обрира, за заличаване на следите. Когато "само"убият сащ и русия. Ще влязат в Сибир, посредством Китай и ще упраляват света от Хонг Конг.

    Коментиран от #26

  • 16 Светлини

    40 12 Отговор
    До Бау бау, съгласен съм, че САЩ ще бъдат сринати, рано или късно, от своите господари. Но в историята няма вакуум, трябва някой да дойде на тяхно място. Ако са подготвили Нов световен ред и правителство до такава степен, че да могат да го осъществят бързо и що годе-безболезнено, тогава ще драснат и клечката. От теб разбирам за ролята на Хонг Конг.
  • 17 Свръхестествено

    95 26 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Англо саксонската Измет провокира Русия
  • 18 Фръц

    22 5 Отговор
    Тъй ли бря, не думай уа, че е започнала.Нали първо трябва запаси от памперси.Или с пушка на рамо и с ду......пе нас....рано да одим на фронта.

    Коментиран от #23

  • 19 ВФХ

    21 10 Отговор
    Според мен войната тече още поне от 2010г. И то директно между СССР и САЩ. Но събитията се развиват полека, полека. Както се търкаля една снежна топчица надолу, надолу по склона ... Към долината в която са ядрените ракети. Или както се играе Black-Jack. Теглиш, теглиш като все се надяваш да спечелиш и да надхитриш противника. И той да се откаже преди тебе... Но накрая ще има едно хубавичко БУМ!!!! ХИ-ХИ-ХИ-ХИиииии.
    (^^^)
    | |
    _/ | \_
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 факт

    21 59 Отговор
    ако гледаме коментариите на Русия, то тя милата Рус никога нищо не е признала и нищо лошо не е направила. Лъжливи коментарии колкото искаш при тях. Да не говорим колко тяхни журналинсти са убили или вкарват неудобните на Путин в затвора.
  • 23 Разконспиратор

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фръц":

    Защо не си ползваш редовният ник?
    Няма статия тук, да е минала без коментарите ти, даже и през работно време.
    Явно това работиш на щатна длъжност

    Коментиран от #44

  • 24 тодор

    22 57 Отговор
    Тъпа и куха русофило-комунистическа статиика.
  • 25 РАМБО

    21 5 Отговор
    къде се записват доброволните отряди ...?, а ского ще се бием?
  • 26 ГРИЙН

    19 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бау бау":

    ПИЧ ДА ЗЕМЕ ДА СПРЕШ ТРЕВАТА А
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Коста

    17 62 Отговор
    Статия , писана от журналист явен русофил.Американците въобще не са се изплашили от Севрна Корея!!! Просто умуват на кого първо да разкажат играта. На тъпите руснаци, на корейските или китайските жълтури. Щом една страна напада, тя си знае много добре възможностите и тези на противника. Останалото са драсканици на пишман-журналисти.

    Коментиран от #46

  • 30 Бай бай

    19 4 Отговор
    Хахай Никаква световна няма да само богатите дебели миризливи задници ще сгънат купища кинти факта че ние си драскаме тук също означава някой кинт за интрнет за драскача на статията и т.н .така е за жалост човек е устроен по този начин без интриги гадости войни ще е скучен живота и парите няма да се въртят разбира се .
  • 31 Някой си невеж

    20 5 Отговор
    Тези авторчета от "Факти" си пишат някакви злокобни заглавия,като предвестници за трета световна са.Преди време писаха "Ким Чен потопи американски самолетоносач,третата световна почна" . Не мога да разбера със каква цел го правят,кой и защо им плаща за това. Тя като почне войната няма да сме живи зада разберем кой от къде ни е пуснал някоя друга ракета по погрешка.
  • 32 Някой си невеж

    44 3 Отговор

    До коментар #12 от "Абдулах":

    Абдулах, кажи "Алах акбар" и натисни копчето на компа зада се преинсталираш със 1000 години назад във времето,където ви е мястото!

    Коментиран от #59

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    11 4 Отговор
    Каде е тази трета световна воина
  • 35 Гост

    9 8 Отговор
    Как може такива хора да работят такава работа и да пишат такива Глупости.Тези хора няматли шефове които даги следят какви статии пишат
  • 36 Гппст

    28 1 Отговор
    Абдулаххххх абдушалахххх , особождавам те да си ходиш в османия ! Бегом марш!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Николай

    5 9 Отговор
    Имам въпрос? Има ли наистина Северна Корея ядрено оръжие и ракети които могат да носят такова или това е поредната американска пропаганда която върви от години?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 vasik atanasova

    7 5 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
  • 41 Спас

    7 2 Отговор
    Ето заради това Каракачанов иска да събере пишлеметата за да може да направи армия ида пази да не падне някоя граната.Прав е .
  • 42 ASD

    30 9 Отговор
    САЩ затъват икономически. Тръмп намали данъците и увеличи военния бюджет с което допълнително ускори тенденцията. ЕДИНСТВЕНИЯ изход за САЩ е някоя голяма война, която да им изтрие дълговете. За това и създават "цветни" революции навсякъде. Проблемът е в Русия и Китай, които потушават тези опити. Руското оръжие показва смазващо превъзходство. С една стотна от парите които САщ влагат, Русия принуждава към мир.
    Трета световна няма да има.
    САЩ ще бъдат принудени да си платят дълговете с лихвите....по един или друг начин.
  • 43 Румяна Костова

    26 7 Отговор
    Да,деградираха английските политици!Едно време те са били синоним на аристократичен произход и перфектно образование.Тежко му на английското общество,бъдещето му ще се решава от хора като Гевин Уилямсън,продавач на камини и тоалетни чинии, който понятие си няма от етични правила при общуване.
  • 44 Фръц До разконспиратор

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Разконспиратор":

    Пий си хапчетата бе, разконспиратор ли си къв си, не ми пука за твоето мнение и не съм го търсил схващаш ли?
  • 45 dedal

    18 0 Отговор
    Не се бойте. Ние няма да участваме. Те нашите докато запалят единствения работещ танк и тя войната, хоп свършила.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Марони

    14 1 Отговор
    За кой ли път се убеждавам,че посредствеността и злорадството в БГ са безгранични.На простия човек му даи сеир да търси,защото той нищо не може да аправи,като хората!
  • 49 15 Март

    24 3 Отговор
    Хора помнете едно нещо винаги, България не е видяла нищо хубаво от Англия и САЩ . Историята е мълчалив свидетел.Каквото и да стане истински Българин никога не би подкрепил тези две държави.

    Коментиран от #50

  • 50 Да50

    15 2 Отговор

    До коментар #49 от "15 Март":

    Ами те и двете ги управлява Израел, сещаш ли се? От тях нищо добро не сме видяли.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Коко

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Светлини":

    Един умен коментар
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 дааааааааа

    7 3 Отговор
    Баба Ванга: " А още Сирия не е паднала"...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Я изкарай Гано

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=4wb1RfnnqdY - директно с БТР-а от огневата позиция
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 666

    2 4 Отговор
    Най-големия виц - руското оръжие имало смазващо превъзходство - да нападат, какво чакат? Не е вярно - мирът се дължи на паритета на свръхсилите
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Пенев

    0 0 Отговор
    Защо ще се трепят едни на други нали тези които имат големи оръжия и в тях са големите пари
  • 61 Пенев

    0 1 Отговор
    Защо ще се трепят едни на други нали тези които имат големи оръжия и в тях са големите пари
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.