21 Март, 2018 19:00 4 140 55

Симонян:Западни приятели, включихте ни в режим „руснаците никога не се предават“

  • маргарита симонян-
  • запад-
  • русия

Всъщност Западът би трябвало да е в ужас не от 76-те процента на Путин, а от това, че на изборите в Русия за консервативно-патриотичните, комунистическите и националистически идеи гласуваха 95% от населението, докато либералните идеи останаха с убийствените 5 процента

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автор: Маргарита Симонян, главен редактор на РТ

И виновни за това сте вие, мои уестърн приятели. Вие ни включихте в режим „руснаците никога не се предават“. Отдавна ви казвах, намерете си нормални съветници по Русия и изхвърлете тези лайнари.

С вашите недалновидни санкции, с безсърдечното ви унижение спрямо нашите спортисти (включително инвалидите), с вашите скрипали и показното ви пренебрежение към основни либерални ценности като презумпция за невинност (при това съчетано лицемерно с насилствено насаждане на ултралиберални идеи в собствените ви страни), с вашите припадъчни масови истерии, предизвикващи у здравия човек единствено въздишка на облекчение, че, слава Богу, живее в Русия, а не в Холивуд, с вашия предизборен бардак – било то в Щатите, в Германия или в Брекзит-зоната, с натиска ви върху РТ (телевизионният канал „Russia Today“, бел. ред.), на който не можете да простите, че се възползва от вашата свобода на словото и показа на целия свят, че от нея, явно, не всеки може да се ползва, че тя не е създадена за ползване, а за красота, като някакъв кристален парцал – отдалече свети, а отблизо не става да си изчистиш с него конюшнята – с всички тези несправедливости и жестокости, с инквизиторското ви лицемерие и лъжа вие ни накарахте да спрем да ви уважаваме. Вас и вашите соу куул ценности.

Ние вече не искаме да живеем като вас. Преди петнайсет години – тайно или явно – искахме да живеем като вас, а ето, че вече не щем. Просто престанахме да ви уважаваме. Както и тези, които подкрепяте у нас. Ведно с онези, които подкрепят вас. Иженарицаемите пет процента. И виновни за това сте самите вие. Западните политици и анализатори, вестникари и разузнавачи.

Нашият народ може много да прощава. Но не прощаваме високомерието. Както всеки нормален народ, впрочем. Единствената хартисала сред вас империя би трябвало да се поучи от историята на съюзниците си – все бивши империи. И да знае защо са профукали своите империи. Най-вече благодарение на своето викосомерие. White man’s burden, my ass. Само че тази хартисала империя не уважава историята, преподават й я през пръсти, и накрая всичко ще свърши така, както винаги свършва в подобни случаи.

А междувременно успяхте да ни сплотите около вашия враг. В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач. И няма да ви дадем да го смените. Направихте това със собствените си ръце. Тъкмо вие противопоставихте патриотизма на либерализма. Макар те да не са взаимно изключващи се понятия. Вие направихте така, че пред тази фалшива дилема ние избрахме патриотизма. А иначе мнозина от нас са в същността си либерали. Като мен, например. Разбрахте ли сега какво направихте. И така ще е за дълго.

Превод "Гласове"

Източник: politikus.ru


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    130 21 Отговор
    Ето какво значи .......УМНА И КРАСИВА.......
    Страхотен коментар.......ИСКРЕН....ТОЧЕН .....И ПРАВО В ДЕСЕТКАТА...

    Коментиран от #6

  • 2 681

    105 14 Отговор
    Мноооогоооо точно
  • 3 Добре

    31 84 Отговор
    Обичайте си го, сплотявайте се около него. Нас ни оставете на мира.

    Коментиран от #7, #26, #38

  • 4 САП

    95 11 Отговор
    Много точно казано.

    Казано е:
    "Каквото сам си го направиш и най злия ти враг не може"

    На запада в русия отдавна спряха да му вярват. Както започва и в България да не вярват.

    Коментиран от #13

  • 5 minielectro

    23 92 Отговор
    Коя е твоята държава г-жо Симонян?Ти всъщност си арменка...Преди 20г. един твой сънародник Андроник Мигранян беше съветник на Елцин и също се беше се объркал коя кауза да защитава...А междувременно Твоята истинска родина Армения още доста време ще бъде под Руско робство.А ние междувременно ще се наслаждаваме на недостатъците , които Запада ни предлага-Свободно движение из целия свят и най-вече ще сме господари на собствения си живот!

    Коментиран от #11, #12

  • 6 гост

    19 53 Отговор

    До коментар #1 от "Прометей":

    По вече красива ,отколкото умна!
  • 7 САП

    68 10 Отговор

    До коментар #3 от "Добре":

    Лошото е, че запада не ги оставя на мира, а гледа как да им докопа ресурсите без да плаща.

    Погледни Украйна кой купи газопровода за доставка на руски газ през нея. Американци близки до бившия им президент. А сега руснаците разтрогват договорите със Украйна. На тях им налагат санкции и почват да цакат лакомите кравари. Лошото е че обикновените украинци и ние покрай тях ще ядем дървото.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГОСТ

    74 11 Отговор
    Евала на готината мадама.А запада като си мисли че може да манипулират хората както при тях е в дълбока заблуда. Първо да разберат манталитета на хората,и тогава да действа защото тук колкото лъжеш и натискаш хората се обръщат срещу теб.

    Коментиран от #10

  • 10 Джигарханян

    18 39 Отговор

    До коментар #9 от "ГОСТ":

    Най-обичам когато арменци говорят за руското величие и манталитет.

    Коментиран от #15

  • 11 Ужас

    75 11 Отговор

    До коментар #5 от "minielectro":

    Къде видя свободно движение бе? Явно от България не си излизал хахахахаха. Където и да отидеш по света най-много са руснаците! Най-уважавани, защото са най-платежоспособните туристи! Попътувай и виж, след това говори, кой пътува и кой не!

    Коментиран от #20

  • 12 Хихихи

    63 8 Отговор

    До коментар #5 от "minielectro":

    А ние сме под соросоидно робство!
  • 13 АУАУ

    9 40 Отговор

    До коментар #4 от "САП":

    Сап,на кой в този свят му пука на кого вярват руснаците?И трябва ли на някой изобщо да му дреме?Стига с тази Русия и Америка.

    Коментиран от #16

  • 14 Kill Bill

    18 51 Отговор
    То винаги в СССР е било така, впрочем както и в Северна Корея, народа умира от глад и мизерия, но с голямо мъжество никога не се предават на мръсните западняци, сплотени около великите си вождове устремени към националния идеал! Не съм убедена, че имат такъв идеал, защото "Великая Россия" е само фраза, без никой да може точно да каже кое точно й е великото, освен голямата територия и големите ресурси, която бушмените дори не съумяват да използват за да си подобрят собственото положение. Тоест на прост народ се е паднало хубаво парче земя без да знаят как да го накарат да работи за тях. Страни с територия колкото една плюнка правят чудеса и използват всеки сантиметър за да се развиват и народа им да добрува, докато великите руснаци с изключение на една шепа мизеруват, но от медийното облъчване на Великана са готови мъжествено да се включат на режим "оскотяване".

    Коментиран от #21, #35

  • 15 ГОСТ

    48 5 Отговор

    До коментар #10 от "Джигарханян":

    Първо прочети статията и след това коментираи под мнението на които и да е.Мадамата казва че запада повече е навредил на опозицията на Путин от колкото да помогне в тоя случай.
  • 16 САП

    37 7 Отговор

    До коментар #13 от "АУАУ":

    На мен ми пука щот ми бъркат в джоба директно.

    Те се карат и си го мерят, а накрая ние плащаме сметката.

    Като вземат американците да ни карат криогенен природен газ на двойна цена. И вземем да ревем, че всичко поскъпва тогава ще ни пропука на всички.

    Колкото и да ми се иска България не държава, която си самодостатъчна(да може без ресурси от вън). Няколко са държавите в света, които са такива и клатят лодките на всички останали.

    Коментиран от #18

  • 17 Нека

    10 30 Отговор
    да си помпат самочувствието. Така избиват комплекси. Тяхна работа. Лошото е, че ако малко от малко се освестят, веднага обръщат поглед навън. Искат да владеят, да подчиняват. Путин е водач към световно господство на руснаците. Сталин беше такъв. Сега се спори колко десетки милиона е пратил на оня свят. От самите руснаци. Но го обичат и тачат. Такива са - бий мъ, ша тъ убичам.
  • 18 Kill Bill

    20 4 Отговор

    До коментар #16 от "САП":

    АЕЦ ще ни оправи, но без чуждо участие - да си е собственост на държавата и да продава на СВОИТЕ граждани и данъкоплатци евтин ток! Нека прави пари за хубави заплати и пенсии на работещите в нея, да има за реинвестиции и обновявания, да има и за хазната, но не и за бонуси за ръководствата по 10 000 000$ на година на всеки от борда на директорите и по 1 000 000 за по-малките шефчета! Тоест да работи именно като държавна, а не като частна компания.

    Коментиран от #23, #36

  • 19 Kcaniba

    29 9 Отговор
    Мургавелка е... но говори разумно и малко се подмазва, но е истина...
  • 20 Наблюдател

    12 36 Отговор

    До коментар #11 от "Ужас":

    Явно никога не си излизал в чужбина. Навсякъде не могат да понасят високомерието и наглостта на руските туристи.

    Коментиран от #50

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 САП

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "Kill Bill":

    Ще ми се да е толкова лесно :(

    В момента вариантите, които предлагат са руски или америрикански реактори, Ще трябва да се купува гориво гориво от едните или от другите.

    Преди говореха за канадски, които можели да работят с необогатен уран, ако е вярно, те са единственото правилно решение за нас. Уран имаме и ставаме независими от тях.

    Но, кои ще ни остави нас да не им плащаме.
  • 24 ТРАНДАФОР

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Hila":

    Хахаха:) Обърка датите бе! Това е от флашката за трети март. Ще те докладвам на пасоля:)
  • 25 Kill Bill

    8 17 Отговор

    До коментар #21 от "Христо":

    Разликата е, че тук хората не се заблуждават и не възхваляват тези, които ни ограбват. Виждаме и коментираме добрите и лошите страни на България и добрите и лошите страни на Запада, докато в Раша зомбирането е до степен неспособност за собствено мислене.
  • 26 Гост1212

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "Добре":

    Че те какво са те притеснили, че искаш да те оставят на мира??? Всичките ни проблеми идват от Запад( определят ти как и дали да живееш) и от Юг( имигранти и други подобни). Ама няма и как да видиш откъде идва проблемът де-нали главата е в пясъка, а задника облещен към Брюксел и Вашингтон....
  • 27 Наблдател

    18 3 Отговор
    НЕ ГРЕШКА ПЕОБЛЕМИТЕ В БГ ГИ СЪЗДАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ. ТЕ СА ГЕНЕРАТОРА. НЯМА ГО БАЙ ТОШО И СЕГА ТЪРСИМ НЯКОЙ КАТО НЕГО.
  • 28 патриот

    29 3 Отговор
    Перфектна статия на умен и образован човек и патриот!Тя е руски гражданин и живее в Русия,ако не могат да разберат някои тук пишещи смешници,че била арменка.За разлика от българите от турски произход,които бленуват за Турция и ще ни продадат за две стотинки.
    А останалото си е самата истина!Западния психодиспансер сам си вкара автогол с демонизирането на Путин и Русия и сплоти още повече народа около президента им!!!

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Поредна жаба

    6 22 Отговор
    Руското блато ни е тотално безразлично. Кво изкрякала няква краста ама изобщо не ни интересува.

    Коментиран от #44

  • 31 Диди

    7 29 Отговор
    Госпожо Симонян.В Европа има демокрация,всеки може да изкаже мнението си,така и такива като вас RT,естественно с тази разлика,че RT прави само пропаганда за лъжливата политика на вашите управници,позволява си да лъже на чужда земя,зад които провокации стоят вашите управници.НА ВАС ОТ R.T. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРИБИВАВАНЕТО В ЕВРОПА.ОСТАНЕТЕ СИ ВЪВ ВАШАТА АГРЕСИВНА РУСИЯ,ЖИВЕЙТЕ С ТЕЗИ,КОИТО СГЕ ИЗБРАЛИ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СЛУЧАЯТ СКРИПАЛ,МИТЛЯ,ЧЕ ПУТИН Е ВИНОВЕН,ЗНАЕЙКИ ,ЧЕ КАТО ОТРИЧАШТ АРГУМЕНТ ЩЕ КАЖЕ....ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ ТОЧНО ПРЕД ИЗБОРИТЕ,НО ЗА КАКВИ ИЗБОРИ СТАВА ВЪПРОС,ТОЙ ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ БЕШЕ САМОИЗБРАЛ,ДОРИ ИМАШЕ СРЕЩИ ЗА АПРИЛ С ДРУГ ДЪРЖАВНИК. ЗАЩО НЕ ДОПУСНАХТЕ НАВАЛНИ??? Скучна сте с такива изказвания,все едно щазвате,че Европа е виновна за това ,че Путин е все още на власт.Глупачка ли сте,или мислите,че ние сме глупаци? НЕ ДОСАЖДАЙТЕ НА ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ. ПРОСТО ИЗЧЕЗНЕТЕ В РОСИЯТА СИ. ОКУПАТОРИ

    Коментиран от #34, #53

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Историк

    5 17 Отговор
    Как си личи дребнодушието на недораслата русийка, в сравнение с търпеливото великодушие на държавата-майка България.
  • 34 Окупатор

    12 4 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Абе за тебе мислех че някой ти е окупирал мозъка ама май и някой други места са окупирани ей там отзад дето са
  • 35 Паткан

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Kill Bill":

    Ей таквиз като теб не могат да кажат какво им е велико, защото нямат нужните качества за сравнение. А ти си просто поредното плямпало от 100 кладенеца вода..баста
  • 36 Курти

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Kill Bill":

    Човек като ти прочете писанията и разбира, че незнаеш къде се намираш или се опитваш да пратиш хората на балъци. Кви заплати, за какъв процент от населението , за какви пенсии, то ще има ли въобще?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Добре

    9 15 Отговор
    С какво са ни притеснили руснаците ли, № 26? Целият т.н. преход мина под тяхна диктовка. Когато управляваха ДПС, БСП, НДСВ и пр. в различни гарнитури. Не се умориха да интригантстват, да свалят и качват правителства. Защо свалиха Жан Виденов? Защото не искаше да им предостави газопреносната система. А Тодор Живков? Кой го свали? Американците? Свалиха го руснаците и сложиха на негово място руските агенти Андрей Луканов и Петър Младенов. От които започна разрухата и разграбването на държавните активи. Прав е Тодор Живков, когато попита Луканов в открито писмо - къде е милиардният неприкосновен валутен резерв. Къде ли? Раздаден на наши хора да правят бизнес. Въпросните наши хора /онези, които оцеляха/ и до днес са предани на руснаците. Цялата енергетика е под техен контрол - Ковачки, енергийният сив кардинал Богомил Манчев, Румен Овчаров, който и сега е в управата на Лукойл-нефтохим. Диктуват цените на горивата, на газта за парното ни, сложили са ръка на всички ключови сектори, БТК, например, почти всички медии, опитаха се да разбият и оръжейното производство... Да оставим, че провокират без мярка достойнството ни. Путин извика македонския президент да му благодари за азбуката, дошла от македонските земи, червената армия спасила българските евреи /тогава се е била с немците далеч, някъде в курските степи/, патриархът им се кара като на ученичка на президента защо споменал загинали финландци, румънци и украинци в освободителната война... С това ни притесняват
  • 40 Добре

    9 9 Отговор
    Или да вземем Пеевски. За него разстреляният бизнесмен Петър Христов казал, че никакъв бизнес в България не може да се прави през главата му. Чии несменяем депутат е Пеевски? На ДПС. Чии интереси отстоява ДПС, на Турция донякъде, но на Русия най-вече. Някой съмнява ли се? Руснаците ангажираха най-добрата адвокатска кантора в Москва - "Морган Люис" да защитава Пеевски... Народното събрание неотдавна дори създаде комисия да разследва руската намеса /и турската/ в България. Която така и не заработи. И нямаше как да заработи.
  • 41 пияни колхознички

    8 14 Отговор
    Няма такива убитаци, като руснаците.
    Значи спортистите им се назобали яко със забранена химия, а после що ги били изключили????
    Руснакът, е като българина прави нарушение, НО не иска да плаща! Твърде много комунизъм и промити мозъци!
    Не искали да живеят, като Запада, а за тва карат само западни коли, луксозните им стоки са все западни, умират за дънки, маратонки и какво ли не. Олигарсите им все на Запад живеят и бягат, децата на висшите им уроди са също на ЗАПАД.
    Много долна и лицемерна мастия е тая Симона, иначе за е*ане става, рускините са яки, поне хубави жени имат, и са евтини!
    Баща ми с едни дънки Ливайс и една маркова риза що рускини е нае*ал не е истина.
  • 42 РАСО

    8 1 Отговор
    ...много точно казано от "Прометей".....подкрепям те с две ръце....а ние пишман джендърите какво ще правим?
  • 43 Шляхтиц

    9 7 Отговор
    Многоуважаема от мен госпожо МАРГАРИТА СИМОНЯН, моите най-сърдечни и искрени почитания. Не ми се пише повече, ще напиша само БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО,,,,,,,,,,,,,,,...Има още на този свят ЧОВЕЦИ, хора се навъдиха много повече от колкото може да понесе тази нещастна планета ЗЕМЯ.
  • 44 антиджендар

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Поредна жаба":

    тебе кой те пита бе джендар соросоиден ? мнението на джендар няма стойност, между другото джендарите нямат право на дума
  • 45 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    6 8 Отговор
    Е сега чедата на руския елит ВЕДНАГА тръгват за Масква, към страната на ограничените възможности :- )) Абе тия вярват ли си на глупостите?
  • 46 Добре

    4 3 Отговор
    Които не щат руснаците да командват тук, били соросоиди! Там е работата, че интересите на Сорос и интересите на руснаците съвпадат напълно. Сорос поощрява нелегалната емиграция в Европа. Руснаците злорадстват, че Европа е е залята от въпросната емиграция. Сорос поощрява отцепването на Каталония от Испания, руснаците злорадстват. Така и за брексита. Сорос е за слаб ЕС, размит, без воля за съпротива, за радост на руснаците.
  • 47 Кукувци

    12 4 Отговор
    Странна логика: Меркел покани мигрантите- Русия е виновна, каталунци искат самостоятелност - Русия е виновна, брекзит избраха англосаксонците пак Русия е виновна.
    Русия е виновна със самото си съществуване на картата на света. Ами...сорри.
  • 48 Добре

    4 8 Отговор
    За емигрантите Русия не е виновна, разбира се. За Каталуния, също. Но злорадства. Иска слаб и разединен Евросъюз. Иска да се договаря поотделно. Което за малки и зависими от нея държави като България е смъртоносно. Както и да е. Дамата пише, че руснаците не щат запада. Добре. Да си подредят нещата в своя дом. Путин върши добра работа във въпросния дом. Никой няма интерес от непредсказуема Русия. Проблемът е, че за руснаците стабилност значи другите да бъдат нестабилни. Щастието за тях няма да е пълно ако не си върнат владенията от съветско време. В това е проблемът
  • 49 Кукувци

    7 1 Отговор
    Оооо! Русия злорадства......хахаха. това е супер обвинение.
    ....
  • 50 Трй си сельо

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Я неам паре а се викам свободен а се гръмна ама неам оружие а те гръмна свободо
  • 51 Добре

    3 8 Отговор
    И още нещо. Дамата клейми запада, че не обича Путин. Западът нямаше проблем с Путин дори след войната за отцепване на Абхазия от Грузия. Нямаше проблем дори след като отровиха Литвиненко. Въпреки, че западът назова поименно двамата кагебисти, извършили екзекуцията. Луговой и още някакъв. Станали депутати. Но дори и след тази екзекуция Путин участваше в срещите във формат Г-8. Прегръщаха се. Потупваха се по рамото. Чашата преля след следващата анексия - на Крим. Бил руски, добре. Но така ли става? Утре Ердоган ще каже, че близкото му до сърцето Кърджали е турско. Отцепиха Донецк и Луганск от Украйна. Хиляди жертви. Не могат да преглътнат, че украинците изгониха агента им Янукович. Не могат да приемат, че няма как украинците да се върнат в съветско време, че в западна Украйна не могат да дишат руснаците. Авмерика била виновна. Я дамата да пита във Лвов кой е виновен. Сега екзекутираха Скрипал. Не е вярно, че нямат интерес. Оказва се, че Скрипал съветвал специални служби и фирма на бивш шеф от Ми-5, имаща отношение към руските операции на запад. И трябва да го екзекутират? Който не ни харесва или работи срещу нас - го убиваме. Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем, както казваше вождът и учителят на всички времена и народи Йосиф Сталин.
  • 52 трандафор

    2 7 Отговор
    “Публикувано във факти.бг: В мига, в който го обявихте за враг, ни сплотихте около него. Преди това ни беше само президент и можехме да го сменим. А сега той е наш водач. И няма да ви дадем да го смените.“
    Дам.. историята помни такива изказвания - Един фюрер - една държава..
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 мухаха

    2 4 Отговор
    Маргаритке а минавате ли още през Мавзолея да целувате изсъхналата мумия на Ленин-да не забравите и Путин да положите там!
  • 55 незнайко

    3 0 Отговор
    Блестящо !!! Няма какво да се каже повече !!!