22 Март, 2018 09:27 17 320 40

Слави Трифонов: Как четири КТБ-та несъбран ДДС е незначителна новина?!

  • слави трифонов-
  • ктб-
  • ддс
Слави Трифонов: Как четири КТБ-та несъбран ДДС е незначителна новина?! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Oт днес следобед гледам новините на различни телевизии и да ви кажа разбрах много важни неща – например, че до всяка дупка по пътищата не може да има полицай.

Това написа в профила си във „Фейсбук“ Слави Трифонов.

А аз, наивникът, вярвах, че ще има. Разбрах също така, че днес, на първа пролет, сме имали зима вместо пролет. Добре, че бяха новините, иначе не знам как щях да разбера и това. От новините още сутринта пък разбрах, че днес е Международният ден на щастието. Но, за сметка на това, не чух в новините едно нещо, което ме направи адски щастлив, направо ме взриви от щастие в тоя Международен ден на щастието. Това нещо го научих, щото имам интернет и го видях в два-три сайта. Разбира се, новината е незначителна за новините. А тя е следната: несъбраният ДДС, установен с влезли в сила ревизионни актове на НАП за периода от 2000 г. до 2017 г. е 16 милиарда и 200 милиона лева! Това го признава самата НАП пред Гражданско сдружение „БОЕЦ“, които са получили данните по Закона за достъп до обществена информация от изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова.

16 милиарда и 200 милиона лева! Това са повече от 4 КТБ-та! И в тази сума, забележете, влиза само декларираното и впоследствие неплатено ДДС, не влиза източеното и укритото ДДС!

От НАП също така казват, че близо 6 милиарда лева от тия 16 милиарда ги „отписват“ и ги пишат несъбирaеми, защото се дължат от лица, които са малоимотни! Това е – трябваше да си гледам само новините, че сега не знам к'во да го правя това огромно щастие, което ме споходи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    133 4 Отговор
    Ами, да! Краде се като за световно!:) И това е само върхът аисберга! Другите 75% са под водата!:)
  • 2 ванката

    106 21 Отговор
    каде сте бе комплексари които плюете по слави защо не си изливате пумията от празните мозъци сега???

    Коментиран от #40

  • 3 СКАПАНА ДЪРЖАВА

    67 7 Отговор
    Всички прасета в КОЧИНАТА са изцапани
    Стига стига вече , Ама те другите прасета цапат аз не , Докога ???
  • 4 минувач

    28 116 Отговор
    Тоя чалгар има ли тема по която да не е компетентен ?

    Коментиран от #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гостенин

    55 8 Отговор
    Ай, ще им го простим! Какво са за нас едни 16 милиарда!
  • 7 СКАПАНА ДЪРЖАВА

    48 13 Отговор
    Хайде да те направим Премиер още утре аз съм ЗА , както и поне 50 % от Българите . да те видим колко си УБАВ
  • 8 Алоу

    47 34 Отговор
    Офшорката, айде по-леко с лаенето! Да не те питам колко данъци плащаш на държавата, в чието управление искаш да участваш като герберски ибрикчия.

    Коментиран от #12

  • 9 20 процента

    46 7 Отговор
    Ми то 20 % ДДС са си кражба по принцип...
  • 10 Демократ

    59 7 Отговор
    Как да пишат и да обсъждат медиите като нямат разрешение от тиквата и шиши.Сутрешните блокове са пълна трагедия.Поканат депутат от опозицията казва си мнението и след него са управляващите изливат купища помия.При една демократична страна трябва да е точно обратно управляващите да си кажат вижданията нали те управляват а след това опозицията да критикува.За това сме на 109 то място по свобода и обективност на информацията.На всякъде журналистите са опозиция четвърта власт само при нас се подмазване на власта.Министър председателя попита Хекимян колко му е заплатата и от тогава тоя псевдо журналист като види човек от герб му лиже и обувките.Трябва корена промяна в съзнанието.И това уж младо поколение облечено и трябва да чакаме новото което ще гледа обективно на събитията.

    Коментиран от #15

  • 11 Bahti

    55 4 Отговор
    Колкото и с КТБ стана разследване, така и с тия 16 милиарда, ще стане. А иначе корупция няма, щото всичко е корупция.
  • 12 Бенц

    26 7 Отговор

    До коментар #8 от "Алоу":

    К.адеца вика дръжте крадеца...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 отговор

    26 45 Отговор
    Трифонов, за какъв се мислиш? На фона на лаещите и виещи хиени само ти липсваш, пригласяйки фалшиво. Сигурно ти вярват, но я по-добре измисли нова чалга вместо да се правиш на велик. Щедрите ти платци дълбоко вярват, че си движеща сила, защото изпълняваш скъпоплатените им поръчки. Чакал нещастен! От такива като тебе, набутали се там, където не им е мястото, ни писна! Бъди красив и мълчи!
  • 15 един

    27 8 Отговор

    До коментар #10 от "Демократ":

    "Демократе", първо, не си никакъв демократ, второ "тиквата" е изключително търпелива. Всеки от твоите любимци досега да е изпоуволнил половината от хиените, които вият и лаят срещу него денонощно по телевизии и радиа. Трето, промяна на съзнанието няма и никога не може да има. Чети малко повече. Защото тоталитарният режим може да те накара да мълчиш, особено ако имаш семейство и те е страх за децата ти, но да промени възгледите, мнението ти за нещата - НИКОГА! Съществува нещо, наречено справедливост, базиращо се на 10-те Божи заповеди! Досега човечеството не е измислило нищо по-добро и слава Богу! Държавите, които се стремят да съблюдават тези заповеди, просперират, останалите се превръщат в държава-мафия. Това е!
  • 16 истината

    16 23 Отговор
    Данните от последния доклад на Европейската комисия за проблема сочат, че в нашата страна делът на неплащания ДДС е около 20% годишно. За 2015 г. сумата e 2 милиарда лв. Но през предходната 2014 г., която беше белязана от фалита на КТБ и оставката на кабинета на Пламен Орешарски, делът на несъбрания ДДС достигна рекордните 24% или 2,3 млрд. лв., и то при спад с 3% на декларираните задължения.
    И все пак България не е първа по този показател в ЕС, нито пък последна. Например несъбрания ДДС в съседна Румъния за 2014 г. е 43% от общия дължим или 8,6 млрд. евро (16,8 млрд. лв.).
    Явно в България се краде по малко и въпреки опитите на някви тв старци да плюят по имиджа й , фактите са си факти ,нали "ФАКТИ"

    Коментиран от #35

  • 17 Мартин

    24 9 Отговор
    Слави задава хубави въпроси, но ще има ли кураж да попита защо държавата не е върнала Цветан Василев от Сърбия, за да отговаря за източването на пирамидата КТБ?!?
  • 18 само питам

    28 4 Отговор
    Някой да не е разбрал още защо сме най-бедните в ЕС?!
  • 19 Пеньо

    41 2 Отговор
    Ще го напиша може би за стотен път - ако не се крадеше толкова много в тази държава, ако се крадеше наполовина по-малко, ние щяхме да сме Швейцария на Балканите!
  • 20 Джак Спароу

    11 20 Отговор

    До коментар #13 от "Гото":

    Плъховете първи напускат кораба , не ми ги давай за пример.
    За промити мозъци , огледала кой кого вижда , си е негова работа.
    Аз виждам че ми се вдига заплатата , която вече е по голяма от тая на робите в гърция , примерно и живота си следва нормалния ритъм. Няма бомби , няма фалити на банки , няма и диванета с ушанки , това е .

    Коментиран от #28

  • 21 ПЕЕВ

    16 16 Отговор
    ТОЯ ПРИГЛАСЯ НА НИНОВА НО СКОРО ХОРАТА ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ.
  • 22 СССР

    12 8 Отговор
    Другари Славко наш !
  • 23 Пешо

    16 18 Отговор
    Докога ще публикувате изявленията на тази кратуна?Спрете се!

    Коментиран от #31

  • 24 Шаран БГ

    8 5 Отговор
    Всяка кражба "по принцип", като премине през Парламента, става данък !! По Конституция гражданите са длъжни да плащат данъци на тази държава. И вече не са кражба !!!А тези, които имат български паспорти и НЕ ПЛАЩАТ данъци , имат право /и го използват/ да гласуват за Правителство на Българската РеКСпублика. За това и аз съм щастлив !!!
    Ей , този Слави, много го обичате ! Каквото и както да го рече - все го плюете. Човекът не може ли да има позиция на гражданин в това Общество ???
  • 25 българина

    18 4 Отговор
    нормално, то и че прокурора потулил делото Ало Ваньо стана шеф на антокурпционен орган и ЕС не реагира, митниците не събраха наскоро също мита заради изтрити файлове, при бойколандия е така, вие си го избрахте, и после искате пенсии и пътища ами няма да има, има само предателство и еничарство ето това герб го умеят най добре
  • 26 българина

    19 3 Отговор
    искаме справка от НАП за последните 10 г колко ДДС събрано и върнато, колко е несъбрано и няма да се събере, сигурен съм че товакоето се точи от бюджета е повече от това което събира, кото означава че този данък трябва да се махне веднага!!!!!
  • 27 Насо

    12 9 Отговор
    Стига, стига вече Трифонов само лаеш всеки ден. Направи една партия и да се приключва. Само да не си като Яне Янев или Бареков или последния рицар Марешки. Ти може да си по-стока ,ама облечеш ли се във власт се объркват нещата.
  • 28 факт

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "Джак Спароу":

    А бе Джак, а бе Спароу, два милиона напуснаха "кораба" защото потъва, а ти ми говориш, че било по план.
  • 29 Радев

    4 1 Отговор
    Ето за да се свали тази власт са нужни поне два пъти повече пари!!!
  • 30 Шаран БГ

    12 1 Отговор
    /№ 16 истината / Извинете ме, дали сте резултати в реални цифри! Това добре. А сметнахте ли, че по територия сме два пъти и нещо по-малки от Румъния и природонаселението ни е 3 /три/ пъти по-малко?
    Ние нямаме 7 милиона, а румънците са почти 20 милиона .
    Тогава и пропорционално, като че ли и по кражби ще дойдем " на кантар" с комшиите !?!?
  • 31 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Пешо":

    Докато говори смислени неща и търси справедливостта, не като заровилите си главата в пясъка българи.
  • 32 Петров

    21 1 Отговор
    Само искам да напомня, че тия милиарди са откраднати от нас, данъкоплатците. Фирмите си подават насам натам тия 20%, но тези дето ги плащат накрая сме ние. Нямаме закони, но за сметка на това имаме много лобисти за управляващи.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бай Тошо

    18 1 Отговор
    Изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова вчера и повишиха заплатата от 3х.на 4х.за добра събираемост на данъците.. "Дет се вика нека оди бос"!
  • 35 Гроб

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "истината":

    Това ли е истината.Ти возиш ли се по пътищата на цъфналата ни държава.Дупките са навсякъде дори и в новопостроените пътища.Това харесвали ти.Навярно си ходил в страни от Европейският съюз и колкото и да си заслепен можеш да сравниш.Колко се увеличи външният дълг само за няколко години смятам ,че си завършил начално образование и можеш да смяташ.Селата празни само стари хора.Това ти харесва така ли.Много си заслепен .С тоя вид политика младите знаеш ли кога ще се върнат.Никога.
  • 36 Прометей

    6 2 Отговор
    Виждайки как тиквите неглижират този мега грабеж само гласност ще ни свърши работа. Москали, пишете на кгб и Путин, турци, уведомете Ердуган, българи бийте тупана в Брюксел и Вашингтон! ГЛАСНОСТ, ГЛАСНОСТ И ПАК ГЛАСНОСТ! ДА ИМ ЗАПАЛИМ ПОД МИРИЗЛИВИТЕ МАФИОТСКИ ЗАДНИЦИ ПО ЕДИН ВЕЧЕН ОГЪН!
  • 37 Гого

    3 3 Отговор
    Нали сме богата какво са за на някакви си 16 милиарда нали данъкоплатеца плаща.
  • 38 една

    4 0 Отговор
    А НА ТАЗИ ДИРЕКТОРКА Галя Димитрова ПОВИШИЛИ ЗАПЛАТА. - СКОРО ЧЕТОХМЕ НОВИНА
  • 39 Гражданин

    5 0 Отговор
    Това си е тема стряскащо сериозна за да се подхване от медиите, а те мълчат, говорят за времето както казва Слави. Какво става с нашата демокрация. Ако е вярна информацията с липсващото ДДС и при нормална държава, всяка година трябваше да се уволняват хората отговорни за това. А те си стоят по постовете вземат си огромни заплати, бонуси дори, никой не ги закача. Въпросът е защо никой от властимащите не им е държал сметка от 2000 г до сега. Защо?
  • 40 Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Ти май не познаваш баш този слави. Не е пропуснал погребение на изедник. Илия Павлов,Васил Илиев и др.. Офшорен е и той ама лае.