Last news in Fakti

24 Март, 2018 10:00 37 603 68

Специално писмо от една кака до битото момиче в Студентски град

  • бой-
  • моммче-
  • студентски град

Умните хора, когато са в Ню Йорк не стъпват нощем в Харлем

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мило момиче, пише ти Емилия Петкова. Не ме познаваш. Завършила съм Предприемачество в УНСС преди години. Така, че съм ти кака и знам малко повече за Студентски град и живота там, макар ти да смяташ обратното. Знам също, че човек да яде бой или да бъде ограбен в този квартал на София е като „Добър вечер“. Още повече в 5,30 сутринта след дискотека. Нищо, че полицията отрича. Надявам се, че след боя и шока, който си преживяла да проумееш, че си едно глупаво младо създание, което трябва да промени много неща. А дано, макар да се съмнявам. Защото си твърде самонадеяна, каквито са повечето ти приятелки и връстнички.

Умните хора, когато са в Ню Йорк не стъпват нощем в Харлем. Харлем вече не е това, което е бил преди години, но лошата слава още я има. В квартала все още има „черни“ банди, които, ако няма наблизо полицейски патрули, могат да те попитат какво носиш в чантата си. Падат си и по часовници.

Ако пък се озовеш в Богота всеки екскурзовод ще ти каже да не ходиш през нощта в кв. „Бронкс“. Просто е глупаво, разбирате ли. Какво повече да ви кажат? Че може да ви ограбят, да ви набият или да ви изнасилят? Нали не сте дебили?

В Москва е по-сложно. Там най-опасно е в районите на гарите. Също трябва да се избягва и горичката Мерина, Дори през деня. Ходете в музеи, на опера и си лягайте рано. Пияниците по улиците също са опасни.

През 20015 г. световни агенции класираха пловдивския кв. Столипиново като най-опасно място на планетата. Не знам дали е пресилено, но би било голяма грешка след такава информация да се разхождате там поред нощ.

Так че мило момиче, оказва се, че си си го търсила. Чета статистиката на МВР и там кв. Студентски град е заедно с „Банишора“, „Нови Искър“ и „Надежда“ като най-опасните. Можеше и ти да прочетеш тази информация. Би трябвало също да си чувала за убийствата, които станаха в Студентски град, побоищата, обирите, наркоскандалите и пр. Както и, че много от извършителите на престъпления са ненаказани. Е?

Да спомена и медиите… 100-процентови тъпанари. От всички престъпления, извършени за денонощия в страната, те като по заповед подхванаха от сутринта новината за битото момиче в Студентски град. Не, не е случайно. Мафията иска така. Темата е подходяща за дискутиране по телевизора. Да се напълнят главите на гражданите. Меверето ще изръси цял тон мъдрости, кабинетът ще се събере извънредно, а Бойко ще разпореди как да се реши проблемът. Ще чуем отново и за Истанбулската конвенция. Накрая битото момиче ще благодари за вниманието, за оправения нос, за грижите на премиера и т.н.

Това те чака, мило девойче. Хем те биха, хем… ще разцъвтиш като „обществена дискусия“. Може и „звезда“ да станеш, ако тръгнеш да разказваш случката и живота си по разни шоута. Не пести сълзите! Накрая може и мъж да ти намерят, ако си хубавичка. Интересно бъдеще се отваря пред теб, така че почни да планираш.

В България се извършват над 300 престъпления на денонощие. На екран обаче си само ти. Птичето е на рамото ти.

На родителите ти в момента им е мъчно, но ще им мине. Надявали са се да залягаш над учебниците, да не пипаш алкохол и дрога, да не станеш… сещаш се каква. Искало им се е, но не са били убедени, че ще стане. Не е станало. Така че се съсредоточете всички към новите възможности. Миловидна жертва, драматична случка, съчувствие – това се търси и вдига рейтинги. Готов турски сериал си. Така че се оправяй и се готви.

Айде много здраве, и не се притеснявай, ако нослето ти остане малко криво – може в това да е бъдещият ти чар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жител на Студентски

    77 125 Отговор
    Не е коректно и това, което е писала злобната кака, и генерализациите за Студентски, и това че ги публикувате. Има много млади и умни хора, които се научиха да се веселят много по-тихо и културно, отколкото беше преди години, а аз съм в нов блок на 10 години и никога не съм имал проблем д шум или неадекватни съседи. Проблемът е от циганите, които са в най-крайните части в Малинова докина, и като орки обикалят в търсене на каквото им попадне.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 моя страна моя България

    227 31 Отговор
    много добре написано, макар и малко жлъчно, но пък трябва да е така за да отрази истинското положение на нещата.
  • 4 опс

    138 57 Отговор
    Ами в 5,30 часа хората тръгват и на работа Тъпа статия
  • 5 изумен

    79 147 Отговор
    Майко милааааа!!!Това,че имаш някакви комплекси не значи,че трябва да ги избиваш тук!Това,че си мачкана цял живот и не смееш да излезнеш от вас не значи,че трябва да даваш такива акъли на младите хора.Ти предлагаш да ръсте в саксия, всяко младо дете и да не си изживява младостта, така ли?МОГО ПРОСТА СИ!!!
  • 6 mediator37

    189 57 Отговор
    Писмото е перфектно, жанрът монолог-есе. Безпощадна критика на реалността. Поздравления за авторката на писмото.
    Никаква милост и за жертвата сама допринесла с глупостта си да бъде жертва.
  • 7 xxx

    60 87 Отговор
    усещам завист в речта на каката.....
  • 8 77777

    141 39 Отговор
    Искахме демокрация и я получехме. Преди демокрацията такива работи нямаше имаше ред и дисциплина а сега е по-добре по-демократично!!!

    Коментиран от #34

  • 9 smeh

    95 83 Отговор
    Драга Емилия Петкова, надявам се, че нямате син, защото с този наставнически укорително-фактологически характер шанса да стане мекотело или джендър е близо 100%. Ако имате мъж за него вече е ясно...свирено е.

    Много Е СТРАШНО ЖЕНА ДА КАЗВА НА МЪЖ КАКВО ТРЯБВА/НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ.
    В случая е малко по-безболезнено, жена съветва момиче, като подсъзнателно натрапва своя път.

    Но спестява резултата, а той какъв е ? - Емигрант в САЩ, дразнещ се на хората, допускащи грешки - това говори ясно, че не стои високо в йерархията там, укорявана/смъмряна е, с претенции за интелигентност и чувство на недооцененост? - Близо ли съм?
    Или пък другия мотив е младостта/глупостта, която дразни обременената стара мома?

    Та така, мила ми Петкова, изказахте се като типична простакеса и се опитахте да блеснете на гърба на някой друг.

    Коментиран от #13

  • 10 незнайко001

    36 11 Отговор
    Цитат : "През 20015 г. ..."
  • 11 JPOWER

    76 29 Отговор
    АЗ ПЪК НЯМА ДА БЯГАМ,НЕ СЪМ МИШКА. ИСКАМ ПОЛИЦАИТЕ И ПОЛИТИЦИТИ ДА МИ ОСИГУРЯТ СПОКОЙСТВИЕ ЗА МЕН,СЕМЕЙСТВОТО И ЦЯЛЯ БЪЛГАРИЯ. АКО НЕ МОГАТ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕМ, АК-47.....а, таз дето е писала тая статийка, ми се струва,че мнооо бой и е..е видяла. Ся каката никой не я поглежда и е яд....
  • 12 батко

    88 31 Отговор
    Скъпа како , нещо не си запозната с Москва и като цяло с Русия, май никога не си стъпвала там. В Москва и в други градове на Русия съм се разхождал 3 през нощта в паркове , крайбрежни алеи , гари и площади и никога не съм имал проблем , и не съм виждал да оберат или изнасилят някой . Няма нищо такова от глупостите който си написала.
  • 13 Валя

    25 24 Отговор

    До коментар #9 от "smeh":

    Извинявай но не разбирам точно какво значи човек да стане ,,джендър,, би ли ме осветлила ? -Вече тотално съм объркана и не разбирам значението на тая дума

    Коментиран от #23

  • 14 Добри Змея

    41 52 Отговор
    Селянка, за каква се мисли тази? Дава много акъл а няма.
  • 15 ИЦО

    96 4 Отговор
    Абсолютно вярно.Преди 10 години спрях да ходя по дискотеки,от тогава не съм се бил с никой.Излезна си на кръчма,ударя 3-4 ракии/уискита и в кревата.Чиста работа,нема разбити носове,счупени пръсти,нема маймунарници и прочие селски тъпотии.
  • 16 Готин ама не съвсем

    98 18 Отговор
    Браво!!!
    Съвсем точно и ясно! С много язвителен и ироничен тон, леко пресилено но и разтърсващо и отрезвяващо!
    Уважаеми читатели, това не е написано и не е конкретно за това девойче. Това е написано за подобните на нея, за да ги отрезви, избие им илюзиите и мечтите, без покритие, за наличието на някаква държава и държавност у нас. Да може да предпази барем и още един, от подобна участ!
    Ясно и точно, за липсата на морал, за липсата на закони, за липсата на полиция, за журналистическа обективност, а не обикновена поръчкова платена журналистика.
    Не Ви харесва??? Истината боли, но такъв е резултата от 30 годишната ни псевдо демокраДция!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 nik

    27 47 Отговор
    по комунистическо дядо ми е бил в затвора защото нашитекокошки кълват доматите на партийния секретар на селото.При спор с него дядо ми го залива с доматено пюре, обяда си е носел, партийния преди 2 дена обаче е паднал с мотор, взема си медицинско и 2ма свидетели и 3г затвор, майка ми е пратена в трудов лагер, щото не е работела, виждал съм човек да скача от 2 етаж, бягайки на милицията, мой познат го хвърлиха от 8етаж, все през законните години на комунизма

    Коментиран от #54, #56

  • 20 БАСТУН

    59 12 Отговор
    ...много добре й го е написала каката..може да не е правилно ,че е така но това е живта истина.
  • 21 бивш студент

    67 11 Отговор
    Системата е виновна. По времето на комунизма студентския град беше мирен. Както и цялята страна. Веднага след падането му, почнаха кражби, атаки, побойства, убийства, всякаква престъпност.
  • 22 незнайко

    61 2 Отговор
    Студентски град беше място за забавление на студентите навремето, преди да се появи "ЧАЛГАТА" като някакъв стил в музиката ! Това е преди 30 години !!! Сега е свърталище на наркомани, дилари биячи, "умни студенти" и каквато си измет помислите !!! Промиването на неоформените мозъчета е най лесно !!! Отделени от мама и тате след 18 години, се мислят вече за велики щом са студенти и тогава става провала . Разбира се не се отнася за всички .ТЪЖНО Е НО ТОВА Е ИСТИНАТА !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЛУД

    38 2 Отговор

    До коментар #23 от "smeh":

    Ами свъщност "джендър" буквално преведено е пол. Понятието което широко се комента напоследък е social gender ....
    Иначе съм завършил ВМЕИ преди повече от 15 години, тогава студ. град, наистина беше за студенти, имаше точно 4 дискотеки и още толкова кръчмета, купони имаше само по стайте, между блоковече все още имаше трева и градинки. Миналото лято синът ми имаше футболен турнир в "зимният дворец" нарочно в кавички, защото нито е зимен(незнам пързалката от кога не работи) още по-малко пък дворец. Фейсбук ми предложи да се маркирам в 3-и дискотеки (това само в една сграда). Ливадките отдавна са блед спомен, превъранти са в кални паркинги.... но реституцията и правото на собсвеност до това води...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 кучето шаро

    31 17 Отговор
    "Скъпа кака" две години съм живял в Бронкс ! В Харлем и Бруклин съм ходил по нощите и съм жив и здрав ! В Корило също съм живял . Какво толкова страшно ?

    Коментиран от #55, #61

  • 27 Ощърбий

    34 14 Отговор
    От сичко у тоя живот най гадното е жънската завист и комплекси и интригантсво съчетано с коефицент за интелигентност колкото за да проходи и проговори!!!

    Тъпа патко, генерализираща нещастието на едно дете,
    а ако момичето просто е тръгнало за работа...


    Изобщо, туй що го прочетох?
  • 28 Бат Мишо

    9 12 Отговор
    аз пък смятам че студенстки си е ок и проблема е до човека
    бях на новогосишен банкет в студенстки от службата , паркирах пред клуб 33 в 20 часа ама точно отдясно на входа
    излязах в 3 запалих си РАЗГРАДСКАТА регистрация след разменени любезности и сложиха забарзани някакви конуси
    НО НИКОЙ НЕ МИ ПОСЕГНА
    хем бях сам с жена ми поне в техните очи
    защото те нямаше откъде да знаят че в механата има 250 мои колеги куриери-
    хора дето дигат до обед по 4-6 тона и следобед още толкос....
    искам да кажа че боя ако не го гърсиш не става и в СГ
    а ако го търсиш и си нагляр и в горно камарци разградско ще го намериш

    Коментиран от #33, #50

  • 29 дами

    9 1 Отговор
    Факти е пълен с алтернативни факти.
  • 30 Злобата почивен ден няма

    14 15 Отговор
    Кака злобара се мисли за мнооо умна. Или може би дори за най умната. В нашето общество не се знае кое е по вредно-такива хулигански прояви нанадящи физически и психически травми на хора, или такива злобни същества остаевщи развален дъх сред всички нас. Защото докато престъността подлежи на наказание, то злобата може да нанася щети безнаказано.
  • 31 Гост

    4 8 Отговор
    Моля, моля.. За "Столипиново" ми е думата.. !!!
    Изобщо не е така.. ! Циганите не са това, което бяха... !
  • 32 marquise

    35 6 Отговор
    Като студент през 70-те години на миналия век, в столицата ножеш по всяко време на денонощието да се разхождате без страх където си искате. Тогава за сигурността на гражданите се грижеше Народната Милиция, а не днешната ни Полиция. По-интелегентните ще ме разберат.
  • 33 Хаха

    9 17 Отговор

    До коментар #28 от "Бат Мишо":

    Бат Мишо, те от такива аграрни мамули като тебе стана така в София, това сте "куриерите", хорица на дъното на социалната стълбица, и си седнал да се биеш в гърдите... куриер, ха ха...

    И кой от другите 250 мамула щеше да те защити ако беше станало нещо ?? Никой, щяха да се правят, че не виждат.

    Пали бараката с разградската регистрация, товари жената, и се прибирай на село, камъка си тежи на мястото ! :-))

    Коментиран от #52

  • 34 КОТКАТАРРРРЕРРРР

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "77777":

    ПолучЕхме ли 🤣
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Баба

    17 4 Отговор
    Ох, никой от вас ли не е чувал за пълен и кратък член в българския език? Подлогът в изречението се членува с пълен член. Каквито и премъдрости да напишете, те олекват, ако са неграмотни. И не че съм филолог, строителен инженер съм.
  • 38 С други думи

    13 1 Отговор
    "Страх лозе пази" и Ходете с повишено внимание и тренинг за отбрана. И с пълен пълнител ):
  • 39 Няма значение

    23 13 Отговор
    Що за глупава статия? Всички ли дето ходят по улиците рано сутрин са морслно, изпаднали? Аз имам син, който е на годините на момичето. Всяка вечер, детето ми ходи нощна смяна на работа, за да си помага финансово. Какви са тези простотии. Кака, батко....колко изпростя тоз народ! И май наистина "каката" си няма понятие от много неща. Явно, трябва да си доста , ограничен човек да спретнеш цял материал, от нещастието на момичето. Освен, ако самата "кака" няма личен мотив да клепа момичето. Голяма жлъч и сарказъм, ако това е съвет, към младото поколение, не ми се иска да знам у "каката" как си говорят. Голяма простотия, но ще се въздържа да не я " храня", че ще и запаля ушите😎
  • 40 Силва

    9 12 Отговор
    Боже Господи, що за злоба е това?Как може госпожата, да пише такива неща? И всички ли дето са по улиците по това време са лоши деца. Що са крие туй говедо, Кака била Скъли ще дава. Айде като си толкова курназ се покажи, или нямаш деца и не ти дреме? Ялова крава
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Roro

    25 1 Отговор
    Студентски град е толкова опасно място, колкото всяко друго, както в София, така и във всяко населено м ясто. Чувството за безнаказаност и беззаконието са причина да пребиват децат ни по улиците.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бат Мишо

    3 1 Отговор
    както писах ама не четеш насякъде може да си изкараш боя
    кът си нагъл
  • 49 Бат Мишо

    3 6 Отговор
    гочно е таквис къг тебе в сф знаеш ли колко съм виждал нагли
    нагло псуват и днаш ли ко бързо дават газ кът сляза
  • 50 РРР

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бат Мишо":

    Бат Мишо, научи този български език. Не е толкова сложен
  • 51 Исус и Чуковете

    13 1 Отговор
    Банишора, Студентски град, Нови Искър, Надежда, Бронкс, Харлем, Куинс и Статън Айлънд са като разходка в парка през слънчев пролетен ден когато птичките чуруликат весело в сравнение с Люлин - момците отблъснали Пернишките орди чак до Студентски град. И даже една дума за нас да няма, Како сърдити сме ти - тъй да знаеш!
  • 52 Гост11111

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хаха":

    Глупав коментар!
  • 53 гост

    16 3 Отговор
    Статията е написана много правилно и е ориентирана много правилно не конкретно към дадена личност , а към ситуацията в държавата в момента и към цялото безхаберие на държавните инстируции към безопасноста на цялото ни общество. Всички имаме деца, близки, родители.Никой в момента не е в безопасност.Върлуват безнаказани цигански банди(правителството милее за тях като електорат), мутренски групировки(полицията не се меси там че не се знае кой депутат е опънал чадъра), автокарци,убийци,наркомани и всякаква друга криминална измет.Тази статия е насочена към хората, за да имат в предвид всичко това и да вземат мерки за собствената си безопасност.
  • 54 Додо

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "nik":

    Това звучи като криминален филм,но никой няма да повярва на такива пресилени лъжи.
  • 55 Ландос

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "кучето шаро":

    Живял си в Бронкс...за Бронкс в Богота става дума!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Коко

    1 3 Отговор
    Престъпна даржава управлявана от мафията поддържана от ЕС и ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ
  • 58 Галиче

    0 4 Отговор
    Не знам тази, н.........а хавторка , не е ли била тинейджър и никога ли не е допускала грешка, та си позволява да съди и използва злобна нотка в публикацията си ?!!!
  • 59 Потрес

    2 4 Отговор
    Кака или леля няма значение,не можах да повярвам,че нормален човек може да отдели време от деня си ( който по всяка вероятност ако съдя по писанията е напълно празен) и да излее тази жлъч върху младо момиче,което преживява тотален шок,с думите „заслужаваш си го” ( простете ако не е цитирано 1/1).
    Драга ми „како” или както там сте се писали,дано никога не се случи нищо лошо на детето ви за да се уверите сама че тези безумия които сте бълвала на това момиче няма да ги кажете на своето.

    Коментиран от #68

  • 60 Пича

    4 1 Отговор
    Браво за писмото какче евала ти правя дълго точно и ясно не се разходайте на опасни места бе хора четете за тях малко..
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    4 1 Отговор
    Абсолютно правилно нсписано,дали от опит или от злобада ,това е действителността. Най малко от 20 години се пише, говори и се вижда какви престъпления се извършват. Че полицията не е на мястото си ,а за прокуратурата да не говорим. И какво научиха младежите,какво правят родителите? Като няма кой да ни пази сами ще го правим. За това и се съобразявайте къде и по кое време ходите. Бързо нападнахте"каката",засегнати се чувствате. Защо я нападате,че ви посъветва ли? Дори и иронично. Пазете се няма кой да Ви пази. Да всички са били тинейджъри,но времената не бяха такива. Страшни,беззаконни. Агресия и саморазправа.
  • 63 ЗАПАД ВЕ СОФИЙСКИ ХАРЛЕМ

    0 1 Отговор
    Що да одим в Бронкс, Бруклин или в настръхналият Харлем. От га мечтае за ценности, е сега са при нас и то без виза и билет за самолет. А преди, ходехме за видео касети, да видим запада и свободата. Те гуй на. Живи г.вна. Ко писала каката,КАК го писала, ама иначе ако бе го писала- без значение. Вляпахмесе в големи Л И излизане има само с революция. От дума никой не взема нищо под внимание. Бъди Готов!
  • 64 ГЮБРЕТО Е В НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ

    0 1 Отговор
    НА ПЛОЩАД ОСВОБОДИТЕЛ. ТАМ Е КЛЮЧА ЗА МАЗЕТО А НЕ У Морето. ЗАКОНИТЕ ГИ НЯМА ИНАЧЕ ЗА ЕДНА НЕДЕЛЯ И ПИЛЕ НЯМА ДА ПРЕХВРЪКНЕ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ. НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ СА ЗА ....... ! ТИ КО Ш КАЙШ? ПРАВ ЛИ СЪМ.ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШЕ. А АКА СИ - ПЪРВО ПОЖЪЛТЯВАШЕ А ПОСЛЕ ПОСИНЯВАШЕ ПОПАДАЙКИ МЕЖДУ ОРГАНИТЕ. САМО ЗАКОН СИ ИСКА, ДРУГОТО ЩЕ СТАНЕ ЗА НЕДЕЛЯ.

    Коментиран от #65

  • 65 ГЮБРЕТО Е В НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "ГЮБРЕТО Е В НАРОДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ":

    ДА СЕ ЧЕТЕ : ТАМ Е КЛЮЧА ЗА МАЗЕТО А НЕ У МВР ето./софтуера самостоятелно СМЕНЯ първоначално написаното /.
  • 66 ДАЙТЕ ПРАВА НА МВР ето

    0 1 Отговор
    ПОСЛЕ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ РАХАТЯСА. А АРЕСТАНТИТЕ НЕ В КИЛИИ А НА ПРИНУДИТЕЛНА РАБОТА. ЧИСТОТА ДИСЦИПЛИНА И СПОКОЙСТВИЕ НАВРЕД ЩЕ ИМА.
  • 67 СПОМНЯМ СИ НЯВГА - В. Работническо дело

    1 1 Отговор
    Главанак изнасилил малолетно дете. Съобщението гласеше : Присъдата е изпълнена, личните му вещи са изпратени на родствениците. Коментарий - няма. Възражения - също.Против и с Особенно мнение - НЯМА. И СПОКОЙСТВИЕТО И ГАРАНЦИЯТА В СТРАНАТА БЯХА ФАКТ. А ти спомняш ли си туй време, А ?
  • 68 Sisi

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Потрес":

    Bravo