Last news in Fakti

2 Април, 2018 10:00 3 468 6

Поздравяваща БСП няма как да е алтернатива

  • нинова-
  • борисов-
  • русия-
  • алтернатива

Анти-кремълската реторика на градските десни също ги изключва от играта при подчертано русофилския профил на българския избирател

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сергей Лавров и „пиклата без цици“ на проф. Божидар Димитров, Мария Захарова, сигурно са се заливали от смях, ако са гледали жалкото подобие на дебат покрай решението ни да пъдим или не руски дипломати. И рано-рано са си отворили бутилка водка, за да полеят комичното зрелище. Струвало си е. Водещите политически сили у нас си скубаха косите, за да докажат коя обича повече дядо Иван. Или „внукът“ му Владимир Путин. Руските медии окачествиха решението ни да не гоним дипломати като „запазване на здравия разум“. А ние бяхме свидетели на махленски сцени на ревност.

Като разбра, че Борисов няма да закача московчаните, Нинова скочи да го хвали. Така даде хляб на всички онези, които обявяват БСП за пета колона на Русия у нас. Веднага тръгнаха и закачки, как съюзниците от БКП-то на Живков и БКП-то на Луканов отказали да се подчинят на Запада заради любовта си към Русия.

Корнелия Нинова е на път да опропасти отново шанса на партията си да настигне и задмине загниващите отвътре управляващи от ГЕРБ. Точно когато рейтингът на социалистите вече жулеше боята на опонентите им, тя реши да хвали...Борисов. И прати всичко по дяволите. Едва ли можеше да има по-демотивиращ акт и за редовите социалисти, и за тези, които биха подкрепили БСП на едни избори, като единствена алтернатива. Толкова ли й беше важно това на Нинова?!

Ах, колко трудно решение му се наложило да вземе на премиера. Кое му е трудното? Просто е послушал сърцето си. И инстинкта за оцеляване, който му шепти, не, крещи – изгониш ли руснаците, губиш властта. Факторът Русия ще е водещ в нашата политика, независимо дали се харесва или не на някого. Да преговорим отново - населението ни е преобладаващо русофилско. Спомнете си какво се случи с овластените, които открито вземаха антируска страна или поне ползваха такъв език. Иван Костов вече е със статут на музеен експонат. Откри лаборатория за оценка на риска, но не оцени риска за себе си. Никой не желае да слуша изявления на Петър Стоянов. А „ястребът“ Плевнелиев сви гнездо със синоптичка и от доста време е в някакво странно състояние на духа в усмихната неопределеност.

Градските десни продължават да копаят в тази леха и няма никакъв изглед да се превърнат в реална алтернатива при тази настройка на народа ни. И тук не е важно кой е умен, тъп, красив или грозен, а кой е пълнолетен и не. И как да го закараш да урните. БСП може и да се чувства комфортно, тъй като никой не й диша във врата за втората позиция, но няма да е вечно така. А след още някоя и друга похвала на Корнелия към Борисов, нищо чудно Столетницата да си избира нов лидер. За ГЕРБ няма проблем – те могат на всеки три дни да сменят по някой суджук-депутат без абсолютно никакви последствия. И как да има, след като опозицията хвали лидера им. С издънката на Нинова БСП официално се предаде в битката за властта. А в Москва ни се смеят, но нали народът е щастлив...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ту наляво ту на дясно хоп в л прясно

    7 2 Отговор
    Най-вярното в статията е, че всички са БКП, едните гравитират покрай фамилията Живкови, а другите ги създаде Луканов, с куфарчетата, те и за това го убиха.
    Има и трети, ченгетата с външнотърговските предприятия, които не са никак малко, там вече става мътна и кървава.
    Като цяло в България няма дясно и ляво, няма опозиция, няма съд, няма закони, има само МАФИЯ, която си има държава, има си съд, има си медии, има си банки.
    Най са смешни, като заговорят за демокрация и ЕС, ама тия от ЕС са най-големите глупаци, щом се вързаха на номерата на шумкарите.
  • 2 Диоген

    7 7 Отговор
    Не е лошо да има русофили! Лошото е , че Русия не иска да дърпа напред.И от там нашите " русофили" са само злокачествени комунисти, замръзнали в миналото!

    Коментиран от #3

  • 3 Злокачествени кво

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Диоген":

    А бе, шмокльовци, до кога ще сънувате комунисти бе, несрети? Те истинските комунисти отдавна измряха, ама то човек трябва да има поне малко умствен багаж, за да се отърси от този начин на мислене. Що се отнася до Русия, цял живот трябва да и носите цветя по паметниците, защото ако не е била тя сега всички да говорим на турски, да си забулваме жените с фереджета и да си обрязваме момченцата. А що се отнася до нашето поведение - на Русия изобщо не и пука за нас, защото от нас НИЩО НЕ ЗАВИСИ! Всичко друго е безмозъчно бълнуване на някакви комплексари. Молете се само да не прекалим с еманципирането, защото последното нещо, което трябва да искаме е това Русия да ни е враг...

    Коментиран от #6

  • 4 Диоген

    5 2 Отговор
    Правилно сте го написал.Прекалено злобно.Злобата не ни помага.Аз съм русофил. Но грамадната част от русофилите са със спомените за соца. И само това. Това е манталитет.И бегом на място! За Освобождението- поклон, но за Великата Утопия- срам. Русия открай време се е стремяла към Европа.Да си спомним въстанието на декабристите от 1825 г.Искали реформи по подобие на победената от тях Франция.Но там никога реформите не успяват. За това става дума и нека спазваме добрия тон!
  • 5 Патриот

    4 4 Отговор
    Всичко зависи САМО от нас. Години наред на българите се внушава, че са незначителни. Че нищо не са постигнали сами. Че съдбата ни се решава някъде извън страната. В резултат - национален нихилизъм, комплекс за малоценност и безпросветно русофилство.

    Имаме нужда новите българи, родени след съветската окупация да поемат щафетата на управлението, а българите от всички възрасти да препрочетем историята си със самочувствие.

    Да припомням ли "О, незумний...".
  • 6 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Злокачествени кво":

    Ти си един от тях! Не сте измрели.