4 Април, 2018 19:00 50 040 146

Българите проспаха седемгодишното катастрофално управление на ГЕРБ

  • герб-
  • бойко борисов-
  • корупция-
  • рекет-
  • бизнес-
  • политика

Във всяка друга страна такъв премиер би се простил с политиката и свободата си

Българите проспаха седемгодишното катастрофално управление на ГЕРБ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди месец, в разгара на аферата „Гинка“, в цяла България най-после, със закъснение от над седем години, сред мнозинството от народа се развихри морален гняв срещу прогнилото управление на Борисов и ГЕРБ. Той трябва да бъде незабавно оползотворен от президента за благото на България.

Наистина, през февруари-март 2018 г. не се повториха масовите протести от февруари 2013 г. Масови протести по морално-политически подбуди у нас засега са невъзможни, те си остават лукс, до който малко хора имат достъп. Масовите протести винаги са се надигали или срещу конкретни икономически беди на народа като двойните сметки за ток през февруари 2013 г., или са били инсценирани по един или друг начин от ГЕРБ, като летните протести същата година, припомня колегата Валентин Хаджийски от "Гласове".

Важен сигнал за ферментирането на този морален гняв беше и небивалата общонародна треска срещу Истанбулската конвенция от предишните месеци. И в този случай крайният адресат на гнева бяха Борисов и ГЕРБ, макар поводът да бе сбъркан и причините за него – подменени.

След това аферата около сделката с ЧЕЗ върна нещата на мястото им. Сякаш по поръчка дойде и Трети март с величественото всенародно честване на Шипка, почти всеобщия ентусиазъм от речта на президента. Публикуването на записа от срещата на Радев с московския патриарах, макар и с голямо закъснение, изчисти недоразуменията, раздухвани от черната пропаганда на ГЕРБ и десните.

Да, българите проспаха над седемгодишното катастрофално управление на ГЕРБ с постните пици, полицейщината, мегакорупцията, безработицата, рекета на монополистите, съсипаните бизнеси и опустошените региони, самозапалилите се от отчаяние хора, грубите и масови изборни машинации – след като проспаха Мишо Бирата, „прокурорският“ разговор в тоалетната, умишлено предизвиканият колапс на КТБ, Радко Отвертката, торпилирането на кандидатурата на Бокова и позорът на Кристалина в ООН... и толкова други скандални поводи, при които в коя да е цивилизована страна премиерът би се простил завинаги с политиката и свободата си.

Но в началото на 2018 г. народното им недоволство преля.

Разпадна се и митът за „международника“ Борисов – последната сламка на давещата се герберска пропаганда. Скандалът с Гинка Върбакова доби международни измерения, чешкият премиер Андрей Бабиш уличи Борисов в лъжа. Юнкер го бламира за влизането на Западните Балкани в ЕС, Меркел го бламира за Шенген. Широко разтръбяваната среща ЕС – Ердоган във Варна завърши безрезултатно, ако не смятаме поредното свидетелство за противното раболепие на Борисов пред „началника“ Реджеп бей.

Огромна умора от ерата Борисов затиска България и няма да може вече да бъде разсеяна от придворните медии и говорещи глави.

В ГЕРБ са уплашени и объркани. Борисов, Цветанов и другите се скриха от честването на националния празник, Караянчева бе позорно освиркана на Шипка при едното споменаване на името ѝ.

След като тъй и не успяха да докажат, че са нещо повече от парфюмиран придатък на ГЕРБ, десните и „патриотите“ от коалицията се самомаргинализираха и с пронацистките си залитания, осъдени категорично и от Брюксел и Вашингтон.

В България е налице революционна ситуация. По определението на Ленин това значи, че върховете вече не могат, а низините вече не искат да живеят по старому. Властта се търкаля на улицата.

Но в България няма изявен субективен фактор на революцията – партия или друга обществена сила, която да канализира и оглави народното недоволство. Единствената реална опозиция на ГЕРБ – БСП, въпреки безспорния си напредък под ръководството на Корнелия Нинова и убедителната победа на Радев на изборите през есента на 2016 г., кой знае защо се колебае.

БСП зае абсолютно незащитима в дългосрочен план и несъответстваща на социалистическите ценности и светоусещане позиция по Истанбулската конвенция, водена от желанието да яхне консервативния популизъм и да пребори ГЕРБ на негов терен, което очаквано не се осъществи – изборните нагласи не се промениха чувствително в резултат на „истанбулската“ психоза.

БСП зае изчаквателна позиция по ЧЕЗ и тръгна да организира подписка, вместо веднага да иска незабавна оставка на кабинета, да напусне парламента и да излезе на улицата. По този начин БСП даде на Борисов време да се окопити.

БСП не се възползва своевременно и от ситуацията около аферата „Скрипал“, дето огромното мнозинство българи е отвратено от произвола и абсурда на британските обвинения и наглото им извиване на ръце на страните от ЕС, а в това време Цветанов обещаваше да гони руски дипломати, Томислав Дончев се кълнеше в „солидарност“, а десните сипеха бисери от рода на идиотската декларация на сайта на някакъв си „Атлантически съвет“, дето пише, че правителството трябвало да разгледа и приеме „убедителните“ доказателства на Лондон, че Русия била извършила терористично нападение – в момента, в който четем във вестниците как Юлия Скрипал почнала да се захранва и че била ходила на Фейсбук на 7 март, няколко дни след отравянето си с „Новичок“.

Организация като „Атлантическия съвет“, която открито признава, че истината не й е важна, а й е важна „солидарността“, т.е. мафиотската завера, с „нашите“ хора, е очевидно мафиотска организация, която трябва да бъде разтурена и забранена. Тя си позволява да обвинява правителството, че повтаряло пълната ни зависимост от СССР преди 1989 г. Пледирайки за още по-пълна, безмозъчна зависимост, но не от СССР, който инвестираше у нас милиарди, а от проваления кабинет на торите – историческия непримирим враг на България!

Но най-важното е, че положението сега е коренно различно от пролетта на 2013 г. в едно съдбоносно отношение. Президент е Радев, а не Плевнелиев.

Избраният по безапелационен начин с гласовете на над два милиона българи – при рекордно висока изборна активност и при силно противодействие от изборната криминална машина на ГЕРБ – президент е единствената легитимна институция на властта в България до днес.

Последните парламентарни избори, минали при ниска изборна активност, в обстановка, в която служебният кабинет, неумело подбран от Радев, блестеше със своето отсъствие навсякъде, дето ставаше дума за ограничаване на клиентелизма, корпоративния и купения вот, на пропагандата на „националните“ медии и на ЕНП в полза на ГЕРБ, не възпроизведоха народния вот от ноември 2016 г. и не създадоха условия за легитимно народно представителство и стабилно правителство.

Претърпели победата, ГЕРБ ясно усещаха, че не могат да управляват (крадат) още дълго. „Патриотите“ (какво нелепо име!) още преди официалните консултации за съставяне на сегашния кабинет загубиха доверието на и намалелите си привърженици, които реално са или леви, или крайно леви. ГЕРБ и „патриотите“ бяха и си остават свързани само от желанието за грабеж – и за някои политици, и да останат на свобода. В политическата система на герберизирана България всички партии освен БСП са присъдружни на герберския „Отечествен фронт“.

Кабинетът Борисов III се състоя главно поради липсата на хитрост от страна на президента по това време.

Но със самото си присъствие във висшата власт Радев е постоянно висящо обвинение към Борисов и ГЕРБ – в подлост, нелоялност, безотговорност, некомпетентност, корумпираност, неадекватност.

Още от първия момент, когато стана ясна победата на Радев, ГЕРБ изпаднаха в паника, че като „опозиционен“ президент той ще клати кабинета и ще даде в подходящ момент сигнал за въстание срещу Борисов. Както постъпи през юни 2013 г. Плевнелиев като „опозиционен“ президент, получил нареждане от опозиционната ГЕРБ да даде сигнал за подготвения преврат срещу Орешарски, като свали доверието си от кабинета – след като бе подписал кротко законовите промени за Пеевски.

Е, това си беше основателен страх – моментът той да се оправдае напълно отдавна настъпи.

Радев е длъжен незабавно да свали доверието си от Борисов и да предизвика с всички законни средства оставката му.

Европредседателството не е никакъв аргумент да се запази нетърпимият за народа прогнил режим още три месеца. Европредседателството е второстепенен, чиновнически, канцеларски проблем, който ще си се движи от чиновниците. Бюрокрацията, както казва Маркс, превръща канцеларските дела в държавни – и обратното.

Както беше ясно още есента на 2016 г., а толкова повече сега, след президентът даде редица доказателства за независимостта си от Позитано, въстанието срещу Борисов няма да стане по сценарий на БСП и при подготвена организация като това срещу Орешарски през лятото на 2013 г.

Президентът ще трябва да апелира пряко към масите и да ги застави да се раздвижат и да го принудят да направи това, което сам би искал да направи. Той ще трябва да изиграе ролята на народен организатор отгоре при липсата на реални организационни структури отдолу.

Наличието на президент като Радев, както писах тук през август 2016 г. – и получих остри критики от в. „Поглед.инфо“ – може да преосмисли цялото българско политическо пространство, да катализира възникването на нова левоцентристка коалиция или партия, която би могла и да наследи позициите на БСП в ПЕС. И да доведе до изборна победа на тази коалиция или партия след колапса на ГЕРБ.

Но възможно е също и БСП на Нинова да се намери в условията на новия служебен кабинет, да завърши реорганизацията си и да спечели изборите на гребена на евентуалната предизборна вълна от ляв популизъм и евроскептизицъм, русофилия и носталгия по социализма. Пожелавам им го!

Най-важното е Радев да не повтори грешките си след оставката на Борисов II. Да състави решителен, дееспособен служебен кабинет с единствената задача да сломи герберската изборна и пропагандна машина и да не допусне нова изборна победа на ГЕРБ.

Автор: Валентин Хаджийски, "Гласове"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    247 82 Отговор
    100% истина.

    Коментиран от #50, #51, #65, #66

  • 2 лубомир щроугал

    236 49 Отговор
    Проблемът не е в Боце,проблемът е в системата!И вие демагози от "Гласове" посочете ми едно управление,което не е катастрофално!

    Коментиран от #132, #135

  • 3 I have a dream...

    267 58 Отговор
    "Във всяка друга страна такъв премиер би се простил с политиката и свободата си."
    Точно в 10-ката.Жалкото е,че.бг.населението чака господ да направи чудо и раздаде справедливост и и ще си остане с чакането докато другите народи не чакат и не разчитат някой да ги оправя и дърпат напред...
  • 4 Робот

    147 37 Отговор
    Айде бе, проспали сме го!!! Всички продължават да ядат дебелия банкянски муй, с изключение на Шайка-Суджуците.

    Коментиран от #121

  • 5 Прометей

    242 41 Отговор
    Добър анализ и почти всичко е ФАКТ!Аз обаче си мисля, че българите “проспаха“ почти 30 год.......

    А къде са......“умните...красивите...интелигентните....“
    жълтите павенца КРЕЩЯТ от самота.....белият роял потъна в 6 год. прах......няма “ранобудни“.....
  • 6 Froid

    150 161 Отговор
    ЧЕРВЕН БОКЛУК , и пак ли БСП ни пробутваш? Тоя филм сме го гледали ! Червената мафия и ГЕРБ са заедно , личи си от километри !

    Коментиран от #9

  • 7 Billi

    92 33 Отговор
    Щом Ленин е казал, значи всичко е точно
  • 8 IYI

    167 41 Отговор
    Причината, а и липсата на възможна промяна, произтича най-вече от генофонда, останал в България. Да се управлява прост народ е лесно, но пагубно за държавата и историята ще го докаже (за пореден път). За жалост, всеки тъп народ си заслужава управляващите дилетанти и измекяри........ И нека всеки един медал от международни олимпиади, всеки един български успех в чужбина, да е трън в очите на управляващите сред повсеместната посредственост и душевна нищета.... Твърдо ЗА президентска република, начело с един истински родолюбец - г-н Радев. Твърдо против всякакви недоносчета и недоразумения, предаващи България и националните ни интереси. Бог с нас!!!

    Коментиран от #41, #48, #81, #82, #106

  • 9 Д'мин

    85 21 Отговор

    До коментар #6 от "Froid":

    Я огледай ръководството на ГЕРБ, червените отдавна са ти пробутани!
  • 10 mediator37

    149 65 Отговор
    Че е истина - истина е, обаче?
    Ако не са ГЕРБ и Патриотите - идват БСП и турците.
    С ръка на сърцето коя е по-малката злина? Да, нали!
    Защото бързо забравихме заменките, спрените евро-фондове, Дългия инкасатор и подписа на Станишев за АЕЦ Белене, който само той ни струва 6 млрд.

    Коментиран от #13, #143

  • 11 ЗЕВС

    155 20 Отговор
    Кабинета на Борисов щеше да е в историята, ако в България има личност за която си заслужава хората да гласуват. Да предположим, че утре има избори, какво правим? В България политици, министри, депутати, медии действат като организирана престъпна група срещу Българският народ! Всяко едно правителство от 1990 г. до сега е ощетило Българския народ с милиарди без да има осъден политик. За родните политици народа е стадо, което трябва да бъде стригано, доено, държано в сънливо равнодушие и накрая заклано!
    Крайно време е които иска да управлява да носи отговорността за своите действия! Изхода е смяна на атрофиралата политическата система!
    Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент. Колкото по-бързо, толкова по-добре

    Коментиран от #33

  • 12 име

    69 9 Отговор
    "Иване , кажи си " за твоите партии любими. кажи за ултрачервените деос, да България ,дсб...прокопи и други маргинали!? къде сте вие сега? много сте умни , но никой не разбира това и не ви вярва. много сте алчни и ви мързи да мислите. хората не ви искат .и никой не ви е виновен.
  • 13 Ttt

    93 95 Отговор

    До коментар #10 от "mediator37":

    Вестника е червен! Само им гледай ежедневните руски анонси.
    Тези руски подлоги са склони на всичко за Русия, но не и за собствената си държава!!! Историята го е доказала!
  • 14 Гост

    84 73 Отговор
    Червен боклук и ти и вестника!!!
  • 15 Георги

    86 29 Отговор
    Че няма качествено управление го вижда всеки човек. Да се надяваме, че бсп-ето няма да се съвземе скоро. Да се надяваме, че тази партия ще залезе близките години. Или трябва да си сменим системата на управление ние самите без да ни питат чрез избори или референдуми и темподобни. Правилното тук е ,че вярва в момента няма кой да поведе народа, защото няма честни хора няма смели хора. Аможе би не.!!!!!!!
  • 16 мухаха

    85 68 Отговор
    Червените боклуци огладняха .......
  • 17 ББ б

    84 78 Отговор
    Червени боклуци колко и да се напъвате няма да ви се получи,ако си мислите че сте алтернатива на ГЕРБ, не сте този филм сме го гледали.
  • 18 😋😀😀

    64 64 Отговор
    Отдавна е ясно, че ВСИЧКИ СА МАСКАРИ , след герб поне остава нещо различно от заеми.

    Коментиран от #30, #60

  • 19 onq s konq

    24 53 Отговор
    Много хубава статия-ХЕМ ПОУЧИТЕЛНА,ХЕМ ДЪЛГА!Лошото е че се поставят безброй проблеми и нормалния човек не знае от къде да започне.Точно в такива случаи народът е казал че не трябва да се прави абсолютно нищо и да се изчака нещата да се САМООПРАВЯТ.
  • 20 Фея

    23 78 Отговор
    Ние става дума за червени боклуци.Четете внимателно написаното по горе.Не е виновен Бо🦁ко Борисов.Той трябва да се отърве от такива като Цветанов за да има успехи.Цветанов му п.ечи най много а му се пише доверен приятел.Бойко Борисов е роден лидер.Но лошото е че вярва на всеки.Постоянно го лъжат а той им вярва.Такава е и зодията му на едното .ама е кацнал ангел а на другото дявол.Не може да вземе решение веднага за всичко. НО в никакъв с.учай не може да се сравнява с с утрепкака Плернелиев.И дума да не става.Единственот важно за него е да слуша само себе си.Мнго оставки от неговата партия трябва да поиска.
  • 21 ХЕБЪР

    64 58 Отговор
    Абе какъв е този червен мишок.От всякъде му личи че е брат на курнелия..
  • 22 Крадец

    105 3 Отговор
    Това са глупости!Българите проспиват не 7 години,а последните 29 години!!!
  • 23 БАЙ ГАН4О

    72 44 Отговор
    Браво Вале статията е страхотно точна и изчерпателна.Идва време за разплата не може само крадене и разхищения другаеи от герб
  • 24 Lazy

    56 7 Отговор
    Браво на #8 и#11.Цитрам Стефан Стамболов:Захари (Стоянов) тези търтеи в парламента защо ми са ,те са послушници.По добре да ги няма ,само харчат народни пари!По добре ще е да работя с лидерите на партий и те, да свеждат на послушниците но без парламент! PS.: Когато слепци си избират за водач слепец падат в първата яма по пътя!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Къртев

    61 19 Отговор
    Аз, не, ща БСП вместо ГЕРБ! Смяна на системата е единственото смислено действие. Не може един, който има над 2 000 000 гласа от един, който цялата му партия не може да ги събере да няма власт, атоя спартията да държи цялата власт. Е кое е демокрацията? Къде ми е избора?

    Коментиран от #47

  • 27 ПРОСТ БЪЛГАРИН

    50 23 Отговор
    Само пишете и чешате езици ала сте едно стадо овце всички само викате беее а Боко ви дой как си иска ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА !!!
  • 28 Fulano

    31 22 Отговор
    Така и не мога да се начудя до ден днешен Защо Борисов заложи на Радев като президент факт остави го да тичат цяла година да си прави кампания и след това му изкара куц кон като Цецка Цачева (отвсякъде видно неизбираема )за опонент а днес Радев го играе опозиционен

    Коментиран от #31

  • 29 Путкин

    48 35 Отговор
    Еее браво много добре написано от Валентин Хаджийски, за разлика от другите удУпените журналисти, този заслужава похвала!

    Коментиран от #32

  • 30 чичоХ

    55 26 Отговор

    До коментар #18 от "😋😀😀":

    Да наистина след ГЕРБ остава нещо различно от заеми.
    Остават много заеми,към 16 милярда евро.До 1989г,дър-
    жавния заем е бил 10 милярда долара допреди Боко
    14 млрд.евро ,а сега 30 млрд. евро.

    Коментиран от #93

  • 31 onq s konq

    32 31 Отговор

    До коментар #28 от "Fulano":

    Ще ти подскажа "некои неща" за да не се чудиш.Ако Цачева беше станала Президент,това щеше да е много удобно за ББ защото тя просто щеше да го гледа в очите и да изпълнява безпрекословно абс всичко за разлика от Плевнелиев,който от време на време демонстрираше характер.На въпрос на журналистите в изборната нощ към Борисов защо ГЕРБ не се представиха със наистина "вървежен" кандидат въпреки че разполагат с такива,ме заинтригува отговорът му:"Спечелиха,защото ГИ ОСТАВИХМЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ".Това според мен съвсем не са случайни думи,а същността на задълбочен полит. анализ в Партията според който НЕ Е ДОБРЕ И ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР ДА СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ,ЗАЩОТО ОБИРАТ ВСИЧКИ НЕГАТИВИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.И действително при Плевнелиев ГЕРБ ПОЕМАХА КРИТИКИ отвсякъде,а ТЕ НЯМАШЕ КОГО ДА КРИТИКУВАТ,Т.Е. ДА ОТВЪРНАТ.Е сега ВЕЧЕ ИМА-ПИЛОТЧЕТО СИ СЕ ДЪНИ ПРИЛЕЖНО И ЗА САМОЛЕТИТЕ,И В МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ИЗЯВИ,И В ЛИЧЕН ПЛАН ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ЖЕНА СИ,което "уравновесява" полит. ситуация.

    Коментиран от #36

  • 32 Haha

    37 32 Отговор

    До коментар #29 от "Путкин":

    Този журналист е най удупен,а ти го възхваляваш ужас!!!
  • 33 Юри

    33 20 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Няма по-точна и изчерпателна позиция! Напълно подкрепям!
  • 34 Bingo

    35 9 Отговор
    Никой никой не е оставил да спечели, тези дрънканици на ББ са за да излезе от ситуацията като победител, но не му се получи. Неговото его на супер управленец не допускаше, че народа може да избере кандидат различен от неговата партия, че даже заложи собственото си управление на тази карта. Имайте в предвид, че ако се появи на хоризонта някаква леко харизматична личност народа ще прати ГЕРБерасите зад червените боклуци в парламента. Това най-вероятно ще бъде учиндолския тарикат, и понеже видяхме Мега крадливото управление на ГЕРБ, Мега рускоподложено и крадливо управление на БСП ще трябва да се задоволим с единствения изход който ни предлагат хората на гологлавия. Проблема тогава ще е че няма да има еврофондове, и ще трябва да връщаме милиардите заеми взети от Боковата шайка и потънали в задграничните им сметки. Така че светло бъдеще не се вижда който и да заръба кокала.

    Коментиран от #84

  • 35 мнение

    28 18 Отговор
    Хвалебствията на "левите" по повод тъпата, нахална и безсмислена статия са напълно обясними. Напоследък настървението на тази прослойка от обществото става толкова осезаема, те направо треперят Путин да ги сложи под крилото си и да разсипе България, така както разсипа Русия. Понеже става въпрос за проспиване, не мога да не припомня как пък благодарение на "лявото" управление през доста продължителен период от време никак не спахме. Ставахме в 3 часа сутринта, за да се редим по опашки за хляб, кисело мляко и кренвирши, да чакаме да дойде водата, за да почистим домовете си, през 3 часа да стоим на тъмно, да гледаме празните магазини, в които само гладни мишки и плъхове се гонеха. Не знам кой какво е проспал, но статията е повече от отвратителна! Настървението да се овластят грабителите на България също. Безсмислената им злоба, омраза, неоправданите им всекидневни скандали просто не се търпят. Спекулират със всяко нещо, а същевременно мафията защитава мошениците, престъпниците като кюстендилския "животновъд" например. След като изхарчи европейските субсидии, умори доста добитък, напоследък излизат съобщения как конете били живи и здрави. Какво ли друго може да се очаква?!

    Коментиран от #104

  • 36 гост

    29 16 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    "ПИЛОТЧЕТО СИ СЕ ДЪНИ ПРИЛЕЖНО“ Така си "мислиш" ти, щото не следва линията ви. Важното е обаче, че "пилотчето" не се дъни в НАЦИОНАЛЕН план и ( за разлика от предшественика си, който вероятно не се е дънил според теб) има подкрепата на народа си.

    "същността на задълбочен полит. анализ в Партията според който НЕ Е ДОБРЕ И ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР ДА СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ" Мммм, дааа ... логичен начин да аргументираш ЗАГУБАТА СИ. Кучето дало кокала щото го обвинявали, че го само то го ръфа?!
    За мен реалността бе малко по-различна: просто ГЕРБ се отнесоха арогантно и високомерно към изборите и бяха наказани!
  • 37 Т рекс

    23 9 Отговор
    Бла бла бла .И кого ще сложите?Или пак ще се прекланяте на следващия гладник ,който ще продължи да усвоява средства с комсомолка дързост и ентусиазъм.
  • 38 Стоян Димитров

    22 8 Отговор
    Господин Хаджийски, когато човек изразява критика към нещо, то е длъжен след това да предложи и свое решение на проблема и да го обоснове, за да може да носи и съответната отговорност за това.
    Иначе всичко казано от него са празни приказки или заяждане.
  • 39 Бивш Пожарникар

    25 14 Отговор
    Интересно защо всички комунисти говорят от името на народа. И защо всички около крадлата на "Техноимпекс" не се обиждат ако ги псуваш но страшно се засягат ако се каже нещо против Русия.
  • 40 Фръцла

    5 11 Отговор
    Сссъъъскай- съсскаай си! Кервана си върви!
  • 41 ази бре

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "IYI":

    Ало генофона, новия спасител ли си чакаш сега пак? Сега ще сменяш системи за да връчиш цялата власт на една единствена позиция. Какво става когато новия ти неопетнен спасител почне да дава пари на незаслужаващия генофон? Ами ще бъде сменен на секундата с правилния човек, а генофона ще се озове с диктатор притежаващ цялата власт. Но за едно си прав - докато генофона не се подмени няма шанс този да прумее, че оправията вече е в неговите ръце, не в ръцете на партия, държавата или непорочния президент. Ако имаш акъл намираш начин, ако ли не, сменяш спасителя и пак сядаш да чакаш оправията :)

    Коментиран от #63

  • 42 София

    17 14 Отговор
    Как може да се публикува статия, в която се цитира Ленин и се говори за революция, напълно пропадна страната с това ретроградно мислене

    Коментиран от #86

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 :D:D

    12 6 Отговор
    Искайте им оставката с протести и после пак да ги изберем.:d:d
  • 45 marquise

    11 9 Отговор
    Винаги сме имали такова управление, каквото сме си избрали и търпиме. Проблемът не е политическата система, а в нейната уродливост по която суверена проявява търпимост и апатия.
  • 46 Николай Последни

    18 22 Отговор
    Много са огладняли комунетата!.Искат да съсипят България още веднъж.Но българите,вече няколко пъти са били зрители,на филма на БСП,как се съсипва държава.А на тези хора които все още,се залъгват,че през соца е било хубаво. Препоръчвам да гледат българския игрален филм Баш майстора. И тогава,ще разберат във какъв кошмар сме живяли. Сега със всичките кусури на Бойко Борисов България е свободна и независима държава. И въобще не може да се сравнява със преди 10.11.1989г.Гледайте филма и ще разберете.
  • 47 Пеньо

    13 16 Отговор

    До коментар #26 от "Къртев":

    Къртиш тъпомера! Знаеш ли какво означава 2 000 000 гласа? Означава, че 4 000 000 избиратели не са гласували за него! Означава, че е получил 30% подкрепа от всички имащи право на глас в България! Тъпите тролски приоми ги пробутвайте другаде!

    Коментиран от #57

  • 48 Гост

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "IYI":

    Ако беше Плевнелиев президент пак ли ще си за президентска република или зависи кой е президент? Прозрачни тролски бълнувания!

    Коментиран от #59

  • 49 Крум

    17 19 Отговор
    Поредния червен бахур се показа от дупката и се изказа.Аз не съм нито нито ляв нито десен нито съм с американците нито с руснаците.Аз съм българофил всичко което е добро за страната да се прави независимо дали ще е с Русия или с САЩ или с Китай.А Борисов добър или лош не виждам някой да е свършил повече неща от него като е бил на власт.
  • 50 Така е

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Управлението на Гроб е фатално за страната.
    Още по-страшното обаче е, че няма кой да дойде на тяхно място. Или, ако дойде, ще стане по-зле. И народът прекрасно го осъзнава. 29-годишното юдео-масонско управление доведе страната до до 9-та глуха, а хората до тотално отчаяние, че нещо може да се промени.
    Единствено остава да се питаме, защо именно нас като племе ни топят, на кого и защо сме криви.
  • 51 Така е

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Управлението на Гроб е фатално за страната.
    Още по-страшното обаче е, че няма кой да дойде на тяхно място. Или, ако дойде, ще стане по-зле. И народът прекрасно го осъзнава. 29-годишното юдео-масонско управление доведе страната до до 9-та глуха, а хората до тотално отчаяние, че нещо може да се промени.
    Единствено остава да се питаме, защо именно нас като племе ни топят, на кого и защо сме криви.

    Коментиран от #56

  • 52 гост

    17 22 Отговор
    Виденов - фалит и хиперинфлация
    Тройна коалиция - Тотален връх на корупцията и спрени еерофондове
    Орешарски - Фалит на КТБ

    Борисов,че не работи за някаква промяна е ясно, но и не е довел държавата до катастрофа за разлика от всяко управляние на БСП

    Коментиран от #54

  • 53 Ботев

    19 7 Отговор
    Браво Вальо ,продължавай да будиш заспалия народ
    Ако всички журналисти бяха като тебе сега щяхме да сме като Австрия
    Продължавай така, народа е зад теб

    Коментиран от #64

  • 54 Икономически

    22 9 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    За Виденов май не си много наясно!!!!! Направи си труда да прочетеш защо такива като Виденов трябва да ни управляват...
  • 55 РОМ

    6 15 Отговор
    БЪЛГАРИНА МУ Е ДОБРЕ КОГАТО МИЗЕРСТВА И НЯМА ПАРИ
  • 56 Bingo

    19 2 Отговор

    До коментар #51 от "Така е":

    Това е най-лошото оправдание, управлението е фатално ама няма кой да изберем. Винаги има алтернатива на "фаталното" управление. Докато се задоволяваме с по-малкото зло ще затъваме все повече. Но който и да вземе власта вече няма значение, защото "Бомбата" вече е заложена от "Борисов 3" тези милиарди за КТБ, Санирането, Белене и най-вероятно Още 2 млрд. Ще платим на ЧЕЗ, EVN и ЕнергоПро щото и трите компании са завели дела. Ще се наложи да изпием поредната горчива чаша. Пенсионната ни система затъва все повече и ще е следващата бомба, но тогава Бойко ще е отстрани ще пили "видяхте ли кво стана след мен" и гладкомозъчните пак ще му се кланят а те вече са болшинство.

    Коментиран от #58

  • 57 дам

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Пеньо":

    Я сега бъди така добър да пресметнеш , колко процента реално са гласували за наследниците на Костов ...
    Та те дори не получиха и 4% , реално това на 1% ли отговаря.
    Те ли трябва да управляват с 1% подкрепа ...
    Да не говорим, че 6 милиона общо не живеят в България с децата и бебетата.
    Просто всеки за да има лична карта трябва да има адрес в България и затова се водим 7 милиона, реално сме около 5 живеещите постоянно в България.
  • 58 смях

    7 20 Отговор

    До коментар #56 от "Bingo":

    Средната заплата по времето на Станишев и Доган беше 450 лева, днес е около 1000.
    Заплатите на учителите за 4 години ще нараснат двойно.

    Я ни кажи коя е алтернативата ти ..
    ДПС и БСП ли

    Коментиран от #61, #96

  • 59 IYI

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гост":

    Ако беше прочел мнението ми докрай, нямаше да задаваш очевадно тъповати въпроси.....
  • 60 Абе аз само питам

    23 4 Отговор

    До коментар #18 от "😋😀😀":

    Ами тези 11 милиарда дето ги изтеглиха тихомълком ГЕРБ, къде ги забрави? А?
    А, гнидо продажна?
  • 61 Аз само питам

    11 5 Отговор

    До коментар #58 от "смях":

    Ами я кажи каква е реалната инфлация и направи съпоставката тогава.
    Аман от продажници.
  • 62 Isob00001

    8 14 Отговор
    Този , който е писал статията и той явно си е спал сладко,сладко.И сега като се е събудил гладен е решил да напише нещо.......Явно от БСП много обичат да наричат българите"дебили".Само те са
    "интелигенцията".
  • 63 IYI

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "ази бре":

    Чети и размърдай сивото вещество. Всичко зависи от хората - и управленците, и сегашното дередже в България. Промени себе си към добро, стреми се към съвършенство и дай пример за подражание. Бъдещето е в интелигентните и родолюбиви българи.
  • 64 Сабри

    8 9 Отговор

    До коментар #53 от "Ботев":

    Поредния платен помияр "разбирач"....що не наравиш анализ на преименуваните комунисти и тяхните 5 правителства от началото на прехода...
  • 65 Другари дайте идея кой да управлява БЪЛГ

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Другари дайте идея кой да управлява БЪЛГАРИЯ. НО само да не е бсп.

    Коментиран от #67

  • 66 Другари дайте идея кой да управлява БЪЛГ

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Другари дайте идея кой да управлява БЪЛГАРИЯ. НО само да не е бсп.
  • 67 SAAB

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "Другари дайте идея кой да управлява БЪЛГ":

    Неизбежно е ....... управлението на територията ще бъде осъществено от внука на цар киро !
  • 68 Тосев

    29 3 Отговор
    ИМА РЕШЕНИЕ! Президентска Република, Правителство, назначавано от Президента! 100 депутати в Народното събрание, никакви държавни дотации и други привилегии за партиите, забрана за партийни назначения в държавната администрация! Нова съдебна система - без партийни назначения. Нови закони срещу корупцията и шуро-баджанащината!
  • 69 Tribun

    1 3 Отговор
    Само един въпрос Къде сгрешихме ????????????
  • 70 Номер2

    6 7 Отговор
    Само боклук може да сътвори такива глупости! Още един от 80%!
  • 71 Ууу

    4 11 Отговор
    До кога ще ходите да гласувате, стадо загубено. НИКОГА не съм и НИКОГА няма да го направя. Гласувате а после се оплаквате. Нямате право! Сърбите си бъркоча, който сте забъркали. Лошото, е че нормалните хора, които не са гласували за никого са принудени да търпят грешните ви избори. ОВЦЕ
  • 72 Типична джендър статия

    7 21 Отговор
    Браво на жалкото авторче. Пропуснал е цитат от Сталин, ама важното е, че върти цигански минети на Решетников.
    По реакцията на форумните червени кретени се вижд, че до един са извратени, латентни педали.
    Гласове може да добави Кремълски в името си.
  • 73 fdhfdh

    4 14 Отговор
    Някой излъгал българите , че колкото повече протести и революции толкова по-добър начин на живот. И те му повярвали. Голям майтап.
  • 74 Коко

    21 0 Отговор
    Каквото и да пишем за това състояние в което се намира Бг е виновна тая измислена демокрация подкрепяна от империята на злото наречена САЩ и ЕС толкова тъпи че дори и интрига не могат да завартят както трябва освем да манипулират такива пионки кат нас и да ги лажат с демокрация по скапан съюз не бях виждал
  • 75 Краси

    3 16 Отговор
    Прекалено русофилска статия. СССР определено не са влагали в България, а изнесоха всичко, до което се докопаха след войната. За всичко сме им платили и много надплатили. Включително и наскоро Борисов им плати над милиард, без никой да го е карал, за нещо, което никой не е виждал.
  • 76 Мина

    7 1 Отговор
    Защо пишете българския народ? А вие от кои сте? Ромите и турците и евреите и др.не са българсия народ.те за кого са гласували? Я си сложете ръка на сърцето и си признайте вие гласувахте ли? Не обиждайте народа!
  • 77 АЖГТР

    5 24 Отговор
    БРАВО НА ПРЕМИЕРА.ВИНАГИ Е НА НИВО.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ОТРЕЧЕ ЗАСЛУГИТЕ И ПОСТИЖЕНИЯТА КОЙТО СЕ ВИЖДАТ ДАЖЕ И ОТ КЬОРАВИТЕ.
  • 78 Андрей Николов

    12 8 Отговор
    ЦИГАНИ-КОМУНИСТИ НИ УПРАВЛЯВАТ 70 години, НАРОД НЕ ОСТАНА ПО ТЕЗИ ЗЕМИ САМО ЦИГАНьОРИ!
  • 79 Пав

    17 3 Отговор
    Коментари стотици- дейстния никакви!Народа тъне в мизерия .
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Румпи Русофилски - дамаджаната

    3 20 Отговор

    До коментар #8 от "IYI":

    Президента - идиот , послушко на червен кукловод !!! " патриот" ама руски !
  • 82 Патриот

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "IYI":

    ...........повсеместната посредственост и душевна нищета.... Твърдо ЗА президентска република, начело с един истински родолюбец - г-н Радев......
    100% вярно...не....110% вярно
  • 83 Бюро справки

    3 7 Отговор
    Валентин Хаджийски е дългогодишен форумец на в. „Сега” с ник “Чичо Фичо”. Българоамериканец от Ню Йорк, философ, историк и икономист, бивш дипломат, зам.-председател на Комитета на ООН по неправителствените организации. Доказан Хомосексуалист, Неомарксист и любовница на Явора Дачкова.
  • 84 Орфей

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Bingo":

    Тук съм ти сложил минус за това, че "който и да заръба кокала - управия няма". Ако национализираме концесиите за четири години излизаме на нула. Това буквално означава война. Прави си сметка какво трябва да направим(съюз с цел запазване и защита на суверена) за да излезнем от батака. България е много богата държава! Лоша е системата! Тя позволява само душевно-гноясали меркантилни циреи да се изкачват на политическата СЦЕНА. Когато съберем политическият и духовен водач в една личност ще можем да вървим напред. Къде го обаче?
  • 85 Георги Колев

    2 3 Отговор
    Като не можете да се самоконтролирате който и да изберете където и да идете от където и да дойдат да ви управляват.То няма да има смисъл и е губещ коловоз.
  • 86 Орфей

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "София":

    Е защо пък да не се цитира която и да е историческа личност в контекст? Ти какво, цензура ли ще ни правиш??? Много си н.гла! и напудрена.
  • 87 Варан

    11 1 Отговор
    Няма значение какъв е В.Хаджийски, важното е,че казва истината,а ние стоим,чакаме вече 30г.някой да ни"оправи".С търпение и бездействия никога няма да се оправим.Народът трябва да реагира адекватно.Весели празници!
  • 88 Варан

    10 2 Отговор
    Няма значение какъв е В.Хаджийски, важното е,че казва истината,а ние стоим,чакаме вече 30г.някой да ни"оправи".С търпение и бездействия никога няма да се оправим.Народът трябва да реагира адекватно.Весели празници!
  • 89 Redhorn

    12 1 Отговор
    Иначе казано,
    Управлявани сме от ДОКАЗАНИ престъпници обвързани с
    рецидивистите от ,,братския" американски народ и сега какво?
    От една страна,българина е дотолкова вече изтъпял,че няма нужда от промивка на мозъци.
    Той сам се дави в собствения си наивитет.
    Разбира се това изпростачване на нацията не се случи без сериозната подкрепа на държавата още времето на пешо-коня и ваню-мангала та чак досега и накрая....2018год.или иначе казано 28 год.ТОТАЛЕН киреч.
    А бългърина продължава да тъне в собственото си овчедушие и безхаберие позволявайки държавата да го залъгва с псевдопатриотизъм и да плюе всеки божи ден в лицето му.
    Ами...никой не ни е виновен.
    Някой беше казал, че всеки народ си заслужава управниците.
    ПРАВ Е БИЛ !
  • 90 The TRAPPER

    12 0 Отговор
    Един приятел пита - КОГА Е ВИДОВ ДЕН ?????????????????
  • 91 Гост

    5 4 Отговор
    Партийната система в България вече десетилетия доказва,че не функционира като модел на управление на държавата.Следователно моделът трябва да се промени,а политическите партии да се забранят.За следващите избори апелирам,за Бога братя и сестри-не гласувайте,не участвайте в този фалшив цирк.И стига с тези глупости за по-малкото зло!
  • 92 ГооСоо

    3 15 Отговор
    Я да пробваме с инпичмънт на вечно провалилия се с изказване и поведение неверен на България, а на БСП президент. Намерили кой да сваля Борисов, нещастници.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Смехурко

    0 3 Отговор
    Смешен плач!
  • 95 Гост

    2 3 Отговор
    Когато дясна партия тръгне по села и градове от всички краища на България и направи структори от качественни хора(идеални няма),разберете София не е България 5-6 пъти повече гласове са извън София,така че да си седим в София и правим обединение на Софийска дясна партия няма как да стане.
  • 96 asdf

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "смях":

    И кво са 1000лв на днешните цени. Никой от тези боклуци не трябва да се избира но уви.
  • 97 Гост

    4 0 Отговор
    Няма кой да помисли за народа до сега само мафиотски правителства има ме а народа едвам преживява в другите държави също се краде но народът им живее по нормално а тук е като в ада!
  • 98 Petrov

    1 11 Отговор
    Гадни комунисти всичко направе от друг е гадно а забравят как при тяхното управление бяха спрени всички европейски фондове.Европа разбра,че са лъжци и крадци.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Гост 1

    1 10 Отговор
    Другарю В.Хаджийски може ли да си толкова измислен ? Къде си се потопил? Някъде в Черно море по към Русия...Особено за случая "Скрипал" много си заблуден ! Къде- къде по големи капацитети ги разбират тези неща...той ми тръгнал да защитава най-голямата машина за убийства - КГБ НАЧЕЛО С ДР. ПУТИНА !
  • 102 Веско

    3 14 Отговор
    Не съм бил никога за Герб но този автор на тази платена статия ми смърди от далече на червен боклук
  • 103 Обикновен човек

    2 2 Отговор
    Не бил съм нито за, нито против, кето и да е правителство!
    Против съм българския манталитет, въпреки че и аз съм българин! Всички ние, оправляващи и оправлявани трябва да погледнем първо себе си. От дребните грешки и компромиси идват всички беди!
    Неспазване на елементарни правила и закони. Неспазване на елементарни обноски, изизсквания и обикновеното, карай може и така или заобикаляне на правилата!
    За всичко сме виновни ние, един по един!!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Ради

    1 1 Отговор
    А ние какви ракети имаме?
  • 106 Соловей

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "IYI":

    ”Твърдо за президентска република”.Твърдо,колко ще е твърдо,когато на президентския стол ни натрапят отново някое недоразумение,като предишното. Жалко,смачкано и олигофренично. К*О ПРА*ИМ ТОГ*ИЗ? ХЕПТЕН СМЕ ГО ЗАКИНАЛИ😢
  • 107 Илиана

    4 12 Отговор
    Честно казано, нервите не ми издържаха да изчета тази статия докрай. Не съм привърженик на ГЕРБ, но толкова прозира платената и подлизурска журналистика. Прилича ми на някаква реч от партийно събрание от 70 - те години.
  • 108 Наблюдател

    11 2 Отговор
    Чета коментарите на българите в много форуми и виждам,че по- голямата част от народът- пропищя.Хората искат промяна,но е много трудно,докато настоящите властници манипулират изборите,купуват гласове и изнудват из по- малките населени места.....Народът вече е готов,но НЯМА ЛИДЕРИ,КОИТО ДА ГО ПОВЕДАТ.На нива, на която се садят кухи семки,се раждат кухи тикви. България вече не ражда лидери. Кой да я поведе?

    Коментиран от #115, #130

  • 109 Боко

    3 1 Отговор
    Абеба този другар явно не познава историята и фактите! Преди 30 години единственото що годе положително нещо, че имаше някакъв ред, всичко друго си беше трагедия!
  • 110 Събуди се!

    1 1 Отговор
    Нека всеки си даде оценка какъв е неговия принос за всичко това и ако а действията си продължаваме да правим старите неща защото всички така правят и системата е такава,то какво можем да очакваме по-различно от от това,което е до момента?
  • 111 Мата Хари

    4 2 Отговор
    Долууу кирливите сдсари и гербери. За тях само жената с косата . Долуууууууу.
  • 112 Тодоров

    5 2 Отговор
    Много думи, нищо казване. Прозира отвсякъде социалистическо моралничене, примесено с пролетарски ентусиазъм!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Мата Хари

    3 3 Отговор
    Само БСП!!!!!
  • 115 гост 2

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Наблюдател":

    Точно написано! Този път ти слагам заслужен плюс.

    Само едно ми е интересно: дали, ако все пак се появи такъв лидер или дори няколко такива националисти и идеалисти, настоящите фактори - било вътрешни, било външни няма просто да ги премахнат, дори и физически. Нека не се заблуждаваме: България е точно това, което я искат отвън. Вътрешната конюнктура е нарочно поставена или просто оставена да се развива в предварително начертани рамки. Докато е в рамките няма да има сътресение. Просто ще си живуркаме с колкото ни отпускат, вместо да живеем пълноценно. Не предписана промяна не може да стане само с вътрешни стремежи и мераци. Затова хората са по-скоро евроскептици и носталгично обърнати към Русия. Не защото Русия реално би предложила нещо различно, а може би защото очакват някакво възмездие за 28 години продажност. Възмездие, което ЕС доказано не предлага и не предвижда, докато сме в матрицата му.
  • 116 АГЕНТ КГБ

    4 7 Отговор
    РУСКА ПАЧАВРА И РУБЛАДЖИЯ ! НЕЩАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ИДВА ОТ РУСКАТА НАМЕСА В НАШИЯ ЖИВОТ !
  • 117 Янко

    4 5 Отговор
    Винаги ми е харесвал този сайт. Жалко само, че са пропуснали кавичкити. Тук има толкова факти колкото витамини в септична яма. Нищо четете и вярвайте на фактите. Продължавайте да живеете в заблуда. Пс чета новините тук само за да се смея какви абсурдни глупости са.

    Коментиран от #126, #136

  • 118 Боричков

    5 0 Отговор
    Кратунковците, няма да сдадът кокала доброволно, ама като го загубят, ще вият като глуа кучка ма мЕсечина.
  • 119 Иванов

    6 0 Отговор
    Значи ако някой е спал, аз не съм спал. Каквото зло можаха да ми сторят, сториха го мафиозите на Борисов, но никога досега не ми и дойде на ум да хуля България и българите и дори да ме убият, няма да го направя, ако и да не съм българин. Мафията е такава, тя няма националност и е пълно отрицание на всякаква правда и справедливост. Искам обаче добре да знаете, че тукашната мафия е само филиал на Руската МАФИЯ. Бог да ги съди!
  • 120 Путин

    4 1 Отговор
    Вън от парламента герб и дпс те са нашите ПОРОБИТЕЛИ .....Братя Българи.
  • 121 100 % ВЯРНОО ТЪПИТЕ КРАВАРИ СА СЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Робот":

    Za sazalenie Tova e ISTINATA
  • 122 Путин

    5 1 Отговор
    Мястото на гербаджийте и депесарите е в тъмния зандам до гроб .....
  • 123 Чак сега ли се сетихте

    5 2 Отговор
    Заради некадърници като него не останаха българи в България! Народа се разпиля по чужбина да слугува и робува на западняци. На българите в чужбина се гледа с подигравка, чистачи и общи работници - за друго не ни зачитат!
  • 124 Путин

    2 2 Отговор
    Те все повече забогатяват по своите далаверджи ски схеми .....За това Братя Българи да ги извадим от Българския парламент час по скоро и да ги поставим на колене и да ги с мачкаме сега.....
  • 125 Путин

    1 3 Отговор
    Те все повече забогатяват по своите далаверджи ски схеми .....За това Братя Българи да ги извадим от Българския парламент час по скоро и да ги поставим на колене и да ги с мачкаме сега.....
  • 126 Боричков

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Янко":

    Янко, хапчетата, братле, хапчетата. Или иди при вожда си да му се кланяш на абсурдно абсурдната кратуна.
  • 127 Пеньовата майка

    1 0 Отговор
    Пенчо, мама, вече няколко пъти ти отговарям, че сметките от предучилищната са за предучилищната. Недей да занимаваш големите с глупостите си. Ще пораснеш и ще разбереш, че 2 млн. гласували от 6 вероятни НЕ СА 30%. Писах ти подробно предният път, но явно съм ти надценил способностите. Изчакай да пораснеш, слушай повече какво ти говорят големите, не се крии и не повтаряй едно и също през два дни...хайде лягай си, че стана късно.
  • 128 Хамстера

    2 0 Отговор
    ВЕНСЕРЕМОС-ЩЕ ПОБЕДИМ/ЧЕ ГЕ ВАРА/ разбирай НИНОВА-голямата приватизакорка-ОРАШАРСКИ-супер премиер-да са ви честити.Скоро ще достигнем комунизма!
  • 129 Човек

    2 1 Отговор
    Господин драскач на тази статия!
    Виждал ли си на живо Гинка, познаваш ли я,говорил ли си с нея?
    Познах ти срамежливия отрицателен отговор...
    Тогава не се опитвай да изкараш някой мизерен лев на чужд гръб.На теб и на другите компетентни -да ви е.а мамата...
  • 130 Ц.ц.

    1 2 Отговор

    До коментар #108 от "Наблюдател":

    САМО КОСТОВ МОЖЕ И ЗНАЕ ТОИ МОЖЕ ДА ПОВЕДЕ ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ НО КОЙ ДА ГО РАЗБЕРЕ КАТО ГЛАВИТЕ СА ВИ САМО ЗА РАВНОВЕСИЕ
  • 131 Путин

    1 1 Отговор
    Те все повече забогатяват по своите далаверджи ски схеми .....За това Братя Българи да ги извадим от Българския парламент час по скоро и да ги поставим на колене и да ги с мачкаме сега.....
  • 132 Ц.ц.

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "лубомир щроугал":

    НА ИВАН КОСТОВ ТАПАНАР ТАКЪВ КАТО ТЕБ В БГ СА 95% ПРОМИХА ВИ МОЗАЦИТЕ ДС И ВИЕ ИМ ПОВЕРВАХТЕ И УДАВИХТЕ ТЕЗИ КОИТО МИСЛЯТ АБЕ БЕЗ ДУМИ ТРИ МАНДАТА НА ПРОСТИ ПРОСТИ ...
  • 133 АльошаРайнов

    4 0 Отговор
    Тосев,(68)
    Вие изказахте най- прозорливото предложение за изход от кризата. Не може държава с население колкото един квартал на Истамбул да си позволява сегашния бюрократичен лукс. Нужна е силна държава с перфектна изборна система и почтени държавници. Добре заплатени държавни служители и жестоки наказания за тези от тях, които са уличени в корупция, както е в Германия. В много отношения партиите структурно наподобяват мафията, особено когато са на власт. Не ни трябват!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Вангин

    3 2 Отговор

    До коментар #117 от "Янко":

    Авторът се изживява като Каблешков - пише "кърваво писмо" от името на Партията. Демек "На оружие братя"...хахаха
    Смешници. пРезидентът клисарец да станал "московец". Че той си е московец..!? А комунетата - " донски казаци"..хаха. Разултатът ще е ксто от априлското въстание, че и по лош- като след априлския пленум.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Дедо Боже

    3 0 Отговор
    Пиночет за вас,леви сополи.
  • 139 Знаем те, Чичо Фичо

    1 0 Отговор
    Дъртата червена номенклатурна пачавра Чичо Фичо от форума на "Сега" написала кърваво писмо, призовава народа на бунт. Само че знаете ли откъде пише въпросният Хаджийски? Не познахте, от Ню Йорк. Там се учреди червеното некадърно лицемерче, но иначе нас призовава да ходим в Евразия.
  • 140 Val Mar

    1 0 Отговор
    ДС, КГБ, СССР, Ленин, Маркс и въобще комунизмът са живи и ни пречат да живеем като хората! Не мога да повярвам, че това продължава вече близо 30 години?! Ужас!!!
  • 141 И какво?

    3 0 Отговор
    На обезличен български народ отдавна няма за какво да му пука. Всичко е на изживяване в тази помийна яма! Дали ще бойко или дойко- не е ли все едно? Те какви ли боклуци не се извървяха за 30 години. Не стана ли на всички ясно, че всичко хубаво си е отишло отдавна?
  • 142 Гостенин от Варна

    1 0 Отговор
    Всички коментирали са много компететни но проблема не е в нито в.циганите нито някаде другиде... проблема е в самите вас... щото сте подръжници на герб и т.н. ... да не би циганите да крият данъци? Да не би циганите да са контролни органи?? Самосъзнание нямате;)
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Николай

    0 0 Отговор
    Българите вечно чакаме някой да ни спаси, в фейса и на чашка сме много силни! Но да станем и да се опълчим. То се вижда на протестите 5000човека от няколко милиона?!? Мутрисов знае, че не сме единни и затова си прави каквото иска
  • 145 @(neregistriran), gost

    0 0 Отговор
    Ще се побъркате, бе хора. Голямо писане. Най ми до ада под Номер 34. Ще се оправим, кога комунистите измрат и дойде на владт родени след 1980 година. Всичко друго е бош лаф и губене на време, писане, четене. Бкп всички сте по на 50,55,60,65...родени и раснали под комунистическото червено знаме. Нас тара ни роди.. Червеното знаме, всички дте тулуми не само бб, и деца увредени от мързел тралалала нкпдскпсстодораживковс16републиканассср
  • 146 Boiko

    1 0 Отговор
    Zatvor za taz gnysna svinq Borisov i orgii sus mangalite my