Last news in Fakti

18 Април, 2018 09:27 6 944 35

Как да е светло при спуснати кепенци?

  • румен радев-
  • иво христов-
  • президент-
  • реч-
  • политика

Нека светнем и върху срещите по повод бъдещата президентска партия, г-н Иво Христов, искате ли?

Как да е светло при спуснати кепенци? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този понеделник Вие, г-н Иво Христов, бяхте решил да учите Румен Радев на немски. Добре, че не бяхте решил да го учите на състезателни танци или йога – щеше да ни дойде твърде много в повече след въртенето на висилката.
„Светлина, повече светлина!“ рече Румен Радев.

Ами хайде да посветим малко, г-н Иво Христов.
Нека светнем още върху номинациите за кандидат-президент в БСП, на които омбудсманът Мая Манолова отвя Румев Радев с няколко пъти повече номинации? Нека светнем върху срещите на Корнелия Нинова с генерал Решетников и върху интервютата на въпросния руски разузнавач и анализатор, в които той спокойно обясни какви са плановете на Кремъл за работа СРЕЩУ България? И защо в крайна сметка кандидатурата на Радев бе предпочетена с личното настояване на Нинова след срещите с Решетников?

Нека светнем върху скорострелната промяна на критериите за избор на боен самолет от служебното правителство и върху показното експресно уволнение на шефа на Института по отбрана - Тодор Тагарев, от тогавашният служебен военен министър и сегашен секретар по сигурност и отбрана в президентството - Стефан Янев? Искате ли?

Или пък да светнем върху текстовете за гласуване на българите в чужбина, изготвени в президентството по време на служебното правителство, в нарушение на маса закони и правила? Може да светнем и върху цирковете със становището за нужда от ОВОС на плана за управление на Природен Парк Пирин и привикването в президентството на служители на МОСВ, на които е бил оказван брутален политически натиск, и то няколко пъти подред, да променят становищата си на 180`, и то няколко пъти подред?

Нека светнем и върху едногодишния Ви отказ, г-н Иво Христов, да подадете искане за издаване на допуск до класифицирана информация, и от какви Ваши притеснения, свързани с наши партньорски служби, е продиктуван този отказ?
Или пък да светнем като едни будни светулки върху неофициалните сондажи, Ваши и на подопечния президент, за отмяна на санкциите срещу приближените до диктатора Путин шепа олигарси, финансирали пропагандата и военната сила, стоящи зад анексията на Крим? Дали пък светкайки върху тази тема, няма да разберем странни факти и за Вашите контакти в /източна/ Украйна и Русия, г-н Иво Христов?

А защо с Ваша помощ не вземем да осветлим евразийските Ви ментори и комисионерските напъни за ново и максимално дълго управляващо служебно правителство, след създадена с помощта на чуждестранни провокации политическа криза? Да посветим малко около внезапния чешки интерес към българската икономика, произходът на огромните чешки капитали и докладите на чешкото разузнаване за проникване на препрани руски пари в чешката икономика през компаниите на няколко водещи чешки олигарси?

Нека светнем и върху срещите по повод бъдещата президентска партия, г-н Иво Христов, искате ли? Да осветим малко списъка с политици, сондирани от Вас и Вашият подопечен президент, които да стартират и управляват от Ваше име модерната ляво-либерална политическа алтернатива? Да посветим над няколко знакови фигури /низвергнати/ от БСП, гарнирани със симпатични либерални центристи от градската аристокрация, искате ли? И да осветим либералната платформа с червено-зелени краски, зад която да се скрият новите протести срещу енергийната ни независимост, свободната търговия и продължаването на европейската ни интеграция по посока на Шенген и Еврозоната?

Всъщност последното не ме натъжава. Дори напротив. Радвам се, че точно Вие и подопечният Ви президент ще се окажете финалните и ефективни гробокопачи на левицата на прехода, и то без да сте способни да предложите нищо съществено на нейно място.

Радвам се, че точно Вие и подопечният Ви президент ще ударите най-силно по Корнелия Нинова, която рискува кариерата си и политическото си бъдеще заради вас двамата. Радвам се, че поредната доза неуспели провали, неуспели да се класират във фоайето на Хилтън, ще се лепнат за Вас и ще Ви повлекат надолу към сметището.

Не се радвам обаче, че с всеки изминал ден Вие и подопечният Ви президент ерозирате институцията Президент и фигурата на върховен главнокомандващ. Висилки, потници и джапанки. Гарнирани от дантелки и нощни заведения.

И ако всички Вие, уважаеми читатели, се чудите защо се обръщам към Иво Христов, а не към президента Румен Радев, помнете едно: Ако искате да свършите нещо полезно - винаги говорете с този, който всъщност взима решенията. С истинския шеф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vvvvv

    118 23 Отговор
    Казва го човек, дълго зобил от хранилките на всякакви НПО-та. Той срам нтяма ли. Защитава престъпници във власта.Не може да приеме, че загубиха президентските избори, че хората ги е гнус от тях и че вече ще се неложи да се съобразяват и с друго мнение. Не само с диктовката отвън за евроатлантическите ценности, които са доста имагинерни.
  • 2 жтжт

    74 16 Отговор
    пиерас си бе хиразане жив джендър
  • 3 Будалата

    90 29 Отговор
    Не вдянах много от горе написаното. Кой този Иво Рисков? Но като се замисля и сравня с оная шушумига Плевнелиев, Радев е за предпочитане.
  • 4 Бъг

    36 87 Отговор
    Много точно казано , нещата такива каквито са.
  • 5 SAAB

    94 22 Отговор
    Авторчето.....абсолютно вярно е , че решенията се взимат от ...шефа ти ! Списач на заплата :)
  • 6 БЪЛГАРИН

    100 18 Отговор
    Жалък опит за словоблудство и ярък пример на медийна манипулация и дезинформация.
    Умни хора са казали : "По делата ги съдете, а не по приказките"...
  • 7 Иванов

    87 19 Отговор
    Харесвам Радев и му желая успех. Това за светлината са предсмъртните думи на Гьоте. Дано не са и предсмъртните думи на България...
  • 8 aaaaaaaaaaaa

    34 53 Отговор
    Характерно за русофилите е това, че децата им живеят в САЩ.
  • 9 Борко

    95 19 Отговор
    Обърнете внимание кой го е написъл- Г.Харизанов, видно гербаджииско мекере. Кой го назначи за шеф на Евровизия, заслужил го е с плюенето на всички,които не са съгласни с крадливата политика на управляващите. Още когато се появи в Нова ТВ, спомнете си каква пропаганда водеше преди президентските избори против Радев, в полза на Цачева. Така, че на всички е известно на кого слугува бившия шеф на "Напоителни системи", а сега виден "политолог". А защо не си спомниме грабежа и унищожаването на управляваното от него дружество. Кой ли го извърши?
  • 10 Aaa

    31 84 Отговор
    Поздрави за чудесната статия! Истината, както и ЧЕРВЕНИТЕ задни части на маймунките винаги лъсват.
    В крайна сметка Радев ПАРАШУТИСТ ли е или просто една обикновена МАРИОНЕТКА? Като му гледам дървените и заучени движения - по-скоро второто. За умствения му капацитет да не говорим - като на военен...

    Коментиран от #13

  • 11 321

    67 20 Отговор
    Тая манекенка Харизанова, защо и давате думата да се изказва по въпроси, които не разбира?
  • 12 възмутен

    67 16 Отговор
    писателчето, много добре знаем чия подлога си. Сам ти обяви в едня от телевизиите, че си от ГРОБ и защитаваш техната политика т.е. КРАЖБИТЕ, ПРОСТАЩИНАТА, която е ВАША ЧЕРТА, НЕКОМПЕТЕНТСТНОСТ и т.н. , т.н. АМАН ОТ ТАКИВА КАТО ХАРИЗАНКАТА, АНТОНИАНЧО ТОТОРОВОТО И ТЯМ ПОДОБНИ.................
  • 13 Ежко

    68 15 Отговор

    До коментар #10 от "Aaa":

    Точно пък от Харизанов -истина.....Напиши му името в гугъл и гледай да не ти се обърне стомаха като четеш....Ама то всички гербери са такива...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ник

    41 15 Отговор
    Нека осветим мутренския преход през последните 29 години и кукловодите отвъд океана, платените мекерета и всички които разрушиха България в хронологическа последователност преди Румен Радев и след това и него.

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Изводът

    14 19 Отговор
    Иво Христов е заложил на своите-тези от 80-те процента!
  • 18 бате лудко

    43 10 Отговор
    Ей ,смешник, толкова ли разчиташ на неуслужливата памет българска??
    Вместо да се скриеш в някоя дупка и да си харчиш откраднатите парици, всички помним как ти заметоха далаверите и сега целия в бяло си плащаш с поръчкови атаки срещу инакомислещите,че и морални оценки раздаваш. Ще дойде Видов ден за всички ГРОБ-аджии, дано да е по-скоро...
  • 19 Голям простак

    33 8 Отговор
    По-голяма простотия трудно може човек да намери за четене. А пък ми е и чудно, как е възможно човек, който е "управлявал" такова нещо като Напоителни системи, може да е едновременно и политолог, социолог и телевизионен водещ едновременно. Май това е единствен случай в съвременния свят.
  • 20 Кумчо Вълчо

    34 7 Отговор
    Това не беше ли калинката в Напоителни системи с основно образование.Кога се научи да чете и пише че и другите да поучава, досущ като лидера си.
  • 21 оооо

    18 7 Отговор
    Toзи човек от снимката да плати за всичките ни осъждания в Страсбург по негова вина !
  • 22 Богоявленски

    30 5 Отговор
    То си има народна поговорка за такива случаи - "Пази Боже сляпо да прогледа!" Този боклук трябва да е благодарен, че не влезе в затвора, а не да се мъчи да поучава хората.... Да се скрие дълбоко и никога да не излиза на повърхността - замърсява я като червей!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 по темата

    11 4 Отговор
    Защо Харизан Харизанов така нагли лъже!
    Защо харизан Харизанов така нагло маже!
    Защо харизан Харизанов говори за Агента на ЦРУ по този начин!

    Защото се опитва, или е получил задача от Козяк, да направи на Радев нова визия, та дано Хората забравят Къде Радев Учеше, кои му бяха ЛЕКТОРИТЕ (Ленгли), каква харектиристика на потенциален ЛИДЕР му дадоха , и защо Нинова обяви номинацията на Радев едва след като се върна от САЩ, където беше на инструкции.

    И докога елементи като Харизанов ще лъжат хората, че между Герб и БСП има разлика , а също така и постоянна връзка.
  • 27 чавдар

    11 2 Отговор
    на Тиквата изобщо не му дреме от такива приказки,единствената му цел е да призовава за мир в целия свят ,че да може на спокойствие да краде
  • 28 енергетик

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Ник":

    Съгласен съм с теб,НО първо да кажем кой създаде мутрите и ДПС и чак тогава да продължим с разсъжденията.За Харизанов аз лично не мога да кажа нищо конкретно,но написаното от него е абсолютно вярно!?
  • 29 IVO RADEV

    5 1 Отговор
    Кога ще арестуваме и кметове по Морето на град около 220000хиляди
  • 30 gnida

    9 3 Отговор
    Харизанов не е ли турска фамилия ........ А , за президента не се притеснявайте ! Ние си го харесваме !
  • 31 Товарашутка Курнелия

    2 6 Отговор
    Пълно с червени кхмери!
  • 32 един от всички

    4 3 Отговор
    Тази подлога харизанов, какъв Решетников бълнува? Пълен некадърник е,щом не знае,че президентът на България се излъчва след ИЗБОРИ ! Избори,на които участват БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ! Ето кой е избрал ген. Румен Радев -БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. Така бълнуваният Решетников даже няма право на глас в България,той НЯМА КАК ДА НИ ИЗБЕРЕ ПРЕЗИДЕНТА!
  • 33 nikolov

    2 6 Отговор
    vii za Harizanov ne govorete.Gledaite si tapia president ot BSP
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    0 0 Отговор
    Според вас, дали е нормално да се дава трибуна на осъдени за изнудване? Още повече са президентската институция.