21 Април, 2018 18:53 14 970 46

Да, България е най-мутренската и свинска държава!

  • яйца-
  • огнян стефанов-
  • мутри-
  • бандити-
  • полиция

Няма да влизам в подробности, те не са толкова важни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха замеряни също адвокатът ми, синът ми и още неколцина граждани, които по случайност се оказаха до нас. Това стана пред малко кафене на ул. „Позитано“ в столицата. Досами централата на БСП. Току що бяхме излязли от съдебно заседание, на което съдът прекрати поредно дело, водено от прокуратурата срещу мен, Огнян Стефанов, журналист и създател на сайта Фрог нюз. На съдията му трябваше малко повече от час, за да изброи слабостите на обвинителния акт. Актът бе представен и защитаван от двама прокурори, един от които заместник-началник на Специализираната прокуратура.

Няма да влизам в подробности, те не са толкова важни. Няма да давам квалификации и на обвинителите, може и да са достойни мъже. Може, но се съмнявам. Ако бяха, едва ли щяха да се подпишат под такова обвинениe. Тяхна работа. Един ден сигурно… Всъщност не е много сигурно…

За мутрите с маски, които ни замеряха с яйцата ми е думата. И те, като прокурорите, изпълняват нечие разпореждане. Не звучи добре това сравнение, но не е моя заслугата. Замерят с яйца периодично всеки, който критикува властта, прокуратурата и конкретно Борисов, Цацаров и Пеевски. Една от тези недодялани муцуни бе се вмъкнала в Съдебната палата и гордо ни заяви преди започване на заседанието, че е от медия на Пеевски и по-точно „отговарям за съдебните работи, така да се каже“. С него имаше младо момче, фотограф, което се опитваше да си свърши работата, оправдавайки, че така са му заповядали. Млад е, има шанс за него.

Така изглеждаше витрината на кафенето след атаката с яйца на пеевските "храбреци"...

Миналата година същите кретени или техни колеги разнасяха отрязани агнешки главички пред ВСС, за да се изгаврят с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Пак те обстрелваха с яйца майката на убитата „барета“ Шарков. Яйца хвърчаха и пред сградата на БТА, когато там даваха пресконференция от гражданското сдружение БОЕЦ и огласиха, че са откраднати 16 млрд лева от ДДС.

Цялатa власт е в ръцете им, цялата държава е в краката им и те пак са безсилни – опряха до младежи, готови за двайсетачка да замерят някого с яйца.

Не отидох в полицейското управление да пусна жалба срещу хората с маски, защото:

- В нито един от предишните случаи, въпреки наличието на камери, присъствали полицаи и охранители, както и свидетели, не бяха открити извършителите.

- Нямам доверие в правоохранителните органи. Още по-малко в прокуратурата, която се „радва“ на 6% обществено доверие. Но не в статистиката е проблема. Тези институции отдавна служат на партийни интереси и интереси на кръгове, чисто мафиотски.

- Всеки, който не е в реанимация, ще ви каже, че мутрите с маските, яйцата и агнешките главички, са хора от кочината, известна като модел и структури на един депутат милиардер, който превърна държавата в кочина.

Казвал съм и пак ще повторя съвсем отговорно: Да, преследван съм от властта и прокуратурата. Техните действия минават всички граници на закона дори при най-свободното му четене и интерпретиране. Това е позорно. Подлаган съм на унижения, предупреждения, заплахи и съвети да не критикувам триадата Борисов, Цацаров и Пеевски. Прибавете и Цветанов. И спецпрокурора Гешев. Представете си само каква власт е в ръцете на тези хора и някакъв журналист с неговите писания ги изнервя толкова, че хвърлят срещу него целия ресурс на институциите.

Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление. За съжаление от натиска страдат също семейството ми, близки, колеги и дори адвокатите, които ме защитават.

Знам Кой праща младежите с яйцата. И вие знаете. Най-добре обаче знаят властниците и от прокуратурта. Затова и няма да се открие никога извършител, а още по-малко поръчител. В държавата на мутрите е така. Днес ни замерят с яйца, утре ще извадят нещо по-ефективно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    24 85 Отговор
    Нещо не схващам кво станало?

    Коментиран от #4

  • 2 Диоген

    52 2 Отговор
    Бил Браудър-"Заповед за арест". Много поучителна книга!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 чичоХ

    58 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ами прочети писанията във frognews.bg и ще схванеш.
  • 5 Иван Господинов

    31 90 Отговор
    Винаги изглежда много странно когато много затлъстял човек нарича други хора свине. Не говоря за правотата на казаното просто изразните средства в случая са крайно неподходящи.

    Коментиран от #7

  • 6 Да уж

    18 36 Отговор
    Оф, защо трябва да четеш някаква друга медия, за да рАзбереш какво е написано в дадена статия? Това да не е поредната глава от романа, който започна да четеш по средата?
    Нещо подобно и я друга статия на сайта - нищо не с разбира.
    Имам впечатление, че някакви двойкаджии ги пишат.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аааааа

    17 12 Отговор

    До коментар #6 от "Да уж":

    и ти си много зле, като номер пет.

    Коментиран от #9

  • 9 Да уж

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "аааааа":

    И аз Ви благодаря за мнението.,😀
  • 10 Да бе

    107 8 Отговор
    Системата е такава! Комунизма пасти да яде пред сегашната диктатура! Разкритикуваш частен или държавен шеф - уволнен!!! Разкритикуваш общинар - мачкат те!!! Търсиш си правата срещу бандити - пребит!!! В тази система има две положение - част от мафията или част от робите!!!! Системата не е за хора искащи да са нормални, да работят и живеят в нормални условия!!! Трябва да си луд за да ти харесва сегашната система или поне да можеш да я изтърпяваш!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Крадец

    21 8 Отговор
    И аз не разбрах за какво става въпрос,но заглавието е вярно!
  • 12 Ееее

    12 55 Отговор
    Как да схванеш брътвежи на някакъв, който незнае какво иска да сподели , или квото му е набраштулевела кУрни де схванал къде не реш ил да оправдае дадената му сумичка , а преценявам така нещата , защото баретата ШАРКОВ загина при некадърното управление на БСП , няма логика сегашното да праща някого да замеря майка му с каквото и да е било !
  • 13 Кольо

    26 34 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе":

    Разсъждаваш така защото не си видял и живял при комунизма , тогава друга песен щеше да чуруликаш ! 1981год. лежах в затвора 18 месеца за виц !

    Коментиран от #18, #34, #35, #38

  • 14 Василий Иванович Чапаев

    10 14 Отговор
    Ако искаш сух г*з, не ходи за риба в реката без въдица!

    Коментиран от #17

  • 15 jambazina

    17 56 Отговор
    +1 яйце и от мене, задето обиждаш така родината ми.
    България е държава с 13 века история, това че некви тъпанари сега в момента крадат и манипулират, не дава право на друг дебелак да я обижда.
  • 16 Дългият

    46 6 Отговор
    Така е пич,за жалост такава е действителността в Бг...отвориш ли си устата да критикуваш...Големите Глави..ставаш неудобен и ще ти намерят цаката рано или късно.Или се съгласяваш да работиш по статуквото или...емигрираш....

    Коментиран от #39

  • 17 Да уж

    28 9 Отговор

    До коментар #14 от "Василий Иванович Чапаев":

    Много странно. В СССР по това време беше периодът на, така наречения, застой. Никога не сме се страхували да разказваме политическите вицове за нашите старчоци в Политбюро. Въобще не останах с впечатлението за някакви времена на репресии през 70-е и 80-е. Липса на много неща - да, но и наличието на повечето от това, което липсва сега. Но в никакъв случай не са били времена на гонение и на репресии. Може би защото в СССР сме живяли по време на соца, а вие при комунизма. 😀 Не знам как е при комунизма.
    Въобще, не случайно се казва " прекален светец и Богу не драг". 😀 Предполагам, разбирате, какво имам впредвид. Страхувам се да кажа на глас.

    Коментиран от #20, #33

  • 18 Xaxaxaa

    31 3 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    Еми като разказваш вицове не на място!! Я отиди в къщата на един от олигарсите и разкажи обиден виц за тях да видиш дали в затвора ще отидеш или в гроба 😉
  • 19 Да уж

    0 0 Отговор
    Коментирах номер 13, а не глупостите на номер 14. Пардон.
  • 20 Диоген

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да уж":

    Джордж Оруел-"1984".Много поучителна книга!

    Коментиран от #22

  • 21 Гост

    5 1 Отговор
    🐷🐷🐷🐷🐷🐷🔪,,
  • 22 Да уж

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Диоген":

    Изучихме теория, а сега е практика.

    Коментиран от #23

  • 23 Диоген

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Да уж":

    " Златото на Партията"-Игор Бунич...

    Коментиран от #24

  • 24 Да уж

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "Диоген":

    Не е лошо да се запознава човек с различни гледни точки, но никой не е истината в последна инстанция. Не смятам, че фолк- историята и нейни автори, заслужават голямо доверие.
  • 25 Диоген

    7 2 Отговор
    "Номенклатурата"- Михаил Восленски. Два тома
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Диоген

    5 1 Отговор
    " Утопията на власт"- Михаил Гелер и Александър Некрич.Отново 2 тома.

    Коментиран от #29

  • 28 Диоген

    3 2 Отговор
    " Всяко ново е добре забравено старо"...
  • 29 Да уж

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Диоген":

    Н ограничавайте себе си е еднопосочна литература.
  • 30 Диоген

    3 0 Отговор
    Айн Ранд-"Атлас изправи рамене"...
  • 31 Диоген

    8 0 Отговор
    " Здрач"- Александър Яковлев... Най-хубаво уникалната книга за това защо соцът се провали(2005г.)
  • 32 Диоген

    2 0 Отговор
    " Фаталната самонадеяност"- Фридрих фон Хайек...
  • 33 бай. ГАНЯ селендура

    14 2 Отговор

    До коментар #17 от "Да уж":

    Вчера той , утре ти , вдруги ден следващият, а си ктитикувал и си неудобен ще дойде и твоя ред. Те това се получава от бананова държава в банална ситуация. Или се защитаваме , или свиквайте и навеждайте се.
  • 34 Сибирь

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    Лъжеш!!! Единственият човек в България лежал за виц е арх.Чинков ! И то преди около 60 г.!
  • 35 Ни чул ни видял

    17 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    А я кажи сега нещо по адрес на кмет,местна мутра ,или "бизнесмен" ще последват различни санкции.Побой вечер с бухалки,палене на автомобил,или неговата кражба,до тривиалното кола таралеж,накичена с кирки.И в полицията само вдигат рамене.
  • 36 ЕХА

    14 2 Отговор
    само идиоти не разбрали за какво става дума.
  • 37 за пореден път

    3 8 Отговор
    Само не разбрах кой точно е замерял Огнян Стефанов и сина му с яйца и агнешки и свински главички. За да пишеш такива неща, обвинявайки някакви хора, че са наредили да ги замерят, трябва да си сигурен. Да имаш поне едно доказателство. Иначе пак ще попаднеш в съдебната зала и пак ще те замерят. А че сме просташка държава, две мнения няма. Но въпросът е кой точно замеря Стефанов с яйца? Това трябва да се изясни, а не да се обвинява този и онзи. Че иначе един те замерва, а друг понася негативите, които не са за него.
  • 38 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кольо":

    В тези години за които разправяш ,Тодор Колев да застане пред своята публика и да рече ,трима "Тошковци" разсмиват България Тодор Козаров (велик цирков клоун), и той Тодор Колев,а за третият публиката сама да се сети.Не знам Тодор Колев да е лежал в пандиза.А за такива разказвачи ,най много да ги привикат в милицията празни листи и химикали да напише на колко хиляди пъти,че няма да разправя политически вицове,и уронва престижа на държавата.И найлошият ред е за предпочитане пред анархията.
  • 39 отговор

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Дългият":

    Хора, говорите глупости, или сте прекалено млади, или никак не сте осведомени. Никога не е имало толкова много отрицателна енергия в медиите, колкото сега. Непрекъснато изкарват управляващите по-черни от дявола, сипят клевети и хули. На всичко това не се обръща внимание, защото те вършат работа, не са избрани, за да се занимават с простащини. Кой и по какви причини е съдил Стефанов, той да каже, не да пише предположения. И пак ви казвам, не знаете какви бяха времената, не се силете да пишете неверни неща.
  • 40 boteto

    3 4 Отговор
    Огняне,не се оплаквай,Ти и Твойте журналисти ,пишете не проверени неща от които,страдат нищо не подозиращи хора! Сайта ти е анонимен,а Ти и Твойте хора се криете зад общата Безотговорност !

    Коментиран от #42

  • 41 Иво78

    4 9 Отговор
    БОЙКО ИМ Е ВИНОВЕН НА ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН ЗА ВСИЧКИ ТЕХНИ ПРОВАЛИ И НЕСГОДИ !!! И ТОВА Е ТАКА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА НА ВЛАСТ И НЕ МОГАТ ДА ПРИЛАГАТ ТЕХНИТЕ ДОЛНИ СХЕМИ ЗА ОГРАБВАНЕ НА ХОРАТА!И АВТОРА НА ТАЗИ ЖАЛКА ДРАСКАНИЦА Е ОЧЕВАДНО ОТ КАЙМАКА НА КРАДЛИВАТА И ПРЕСТЪПНА ШАЙКА, КОЯТО ИЗБИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, ОТВОРИ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА И ВЗРИВЯВАШЕ ЦЪРКВИ И ОТКРАДНА ЗЛАТНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ,БАБИ И ДЯДОВЦИ ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД!А ТОЯ РЕВЕ,ЧЕ ГО ЗАМЕРЯЛИ С ЯЙЦА!В КИТАЙ ЩЕШЕ ДА СА ВИ ИЗКАРАЛИ НА СТАДИОНА!!!НО НЕ ДА РИТАТЕ МАЧ,А ДА ВИ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СЪС 8 ГРАМА "СВЕЖЕСТ"!!!!
  • 42 фак..ти

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "boteto":

    Нацистите и комунистите са с изкривено самосъзнание и с доказано психично заболяване.Създават около себе си мутри,сиви кардинали,олигарси,които целенасочено създават хаос не само в страната си,но и по света. Въоръжени един път те представляват заплаха за света,но СМР няма да им го позволи.
  • 43 Живко Тодоров

    10 1 Отговор
    До автора - господине, не обиждайте прасетата, те са вкусни и доста умни, за разлика от повечето властимащи.
  • 44 2313

    2 5 Отговор
    в този вид това блато до 2030 година няма да съществува на никоя карта.Бъдещето става ме колония на някоя велика сила.

    Коментиран от #45

  • 45 Колниална биологична единица

    4 8 Отговор

    До коментар #44 от "2313":

    Ние от 28 години сме колония на една велика сила , и на един съюз, не си ли разбрал до сега?
  • 46 Хобит

    5 0 Отговор
    Това е държавата на посткомунизма, създадена от деца и внуци на комунистическия режим.