Last news in Fakti

23 Април, 2018 13:00 2 653 29

На кой бог се кланя външният ни министър - на международното право или на Белия дом?

  • екатерина захариева-
  • сирия-
  • оон-
  • външна политика

Според Екатерина Захариева "притеснителна" е констатацията, че ударите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия са без санкция на ООН…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Външната министърка заяви, че имало "притеснителни елементи" в предложеното от президента становище на Консултативния съвет за национална сигурност, които ще ни поставят в неловка ситуация пред ЕС и НАТО. Според Екатерина Захариева "притеснителна" е констатацията, че ударите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия са без санкция на ООН…

И кое e притеснителното в президентската позиция? Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Велизар Енчев, доктор по международно право.

Не е ли вярно, че няма резолюция на Съвета за сигурност на ООН за въздушните удари на Вашингтон, Лондон и Париж?

Вярно е, няма такава резолюция!

Не е ли вярно, че това е потъпкване на международното право и Устава на ООН? Вярно е - и международното право, и Уставът на ООН отново са в калта след агресията срещу Сирия!

Не е ли вярно, че през 2003-а САЩ и Великобритания извършиха същата агресия срещу Ирак, също без резолюция на Съвета за сигурност на ООН? И превърнаха Ирак в гробище с костите на 200 000 жертви на кървавата операция „Шок и ужас“.

Не е ли вярно, че пет години по-късно и президентът Джордж Буш, и държавният му секретар Колин Пауъл, и британският премиер Тони Блеър си посипаха главата с пепел заради тази авантюра, оправдавайки я с погрешна разузнавателна информация за химическите оръжия на Саддам Хюсеин?

Изречената от Захариева глупост е без прецедент в дипломацията на цивилизования свят. Външен министър може да има всякаква позиция по международни проблеми и военни конфликти, но не може да отрича международното право и неглижира Организацията на обединените нации.

Статутът на институцията „външен министър“ задължава дипломат №1 да е непоколебим защитник на три институции: на собствената си конституция, на международното право и на ООН. И няма друг бог, на който да се кланя един външен министър!

Нашата министърка обаче е еретичка. И то явна. Тя се кланя не на СС на ООН в Ню Йорк, а на Белия дом във Вашингтон. Нейният Бог е не международното право, а тройката „Тръмп-Макрон-Мей“.

Някога еретиците ги горели на клада. Днес в кладата на властващата ерес гори международното право и правото на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!

    55 3 Отговор
    Външният министър се кланя на Бок о, а той на Уайт хаус, така е вече амнайсе мандата тоталитаризъм !
  • 2 473

    7 73 Отговор
    Тоя президент да си вдига чуковете и заедно със съветниците и Корнелия да си купят една дача някъде в необятния Сибир и да спрат да дърпат България на долу. Че комунистите са безродници го знаем. Видно е от действията им от близо два века. Че където и да е роден един комунист - Москва е неговия ментор също е вярно. Нищо казано от Радев не може да ме учуди - комунистическа фуражка.

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Мераклия

    42 3 Отговор
    Докато се кланя , ще и мина отзад ...
  • 4 лицемерие

    41 3 Отговор
    Стойка Г към Козяк--това е ясно и на децата...

    Коментиран от #10

  • 5 Любознателен

    30 0 Отговор

    До коментар #2 от "473":

    А вие погребахте ли разложения труп СДС ?

    Коментиран от #7

  • 6 vvvvv

    45 3 Отговор
    И на своите ментори. Бойко и Плевнелиев. А има ли съден министър за национално предателство и погазване на закона. Тя си е продукт на Америка и за това е поставена от Послушко
  • 7 Статист

    23 0 Отговор

    До коментар #5 от "Любознателен":

    Сигурно не са , много вонят !
  • 8 Рубладжийче

    1 42 Отговор
    Май не остана агент на ДС и проруска гнида, който да не се е изказал по въпроса.
  • 9 патриотъ

    32 1 Отговор
    Тая биберона кой я сложи на такъв пост или това е нарочно,за да съсипе държавата и скоро ще успее,ако не я изритаме!Това е от кликата на Герб,предателите и гробокопачите на България!Срам и позор!
  • 10 Azazel

    4 27 Отговор

    До коментар #4 от "лицемерие":

    Бойко Борисов и правителството му се кланят на два господаря - Ердоган и Путин. но вие - разните русофили, комунисти и прочие измет сте твърде глупави и слепи, за да го видите. Естествено, той се прави за пред избирателите си и ЕС лидерите, че уж е солидарен с ЕС и работи за европейско развитие, само че това е най-вче, за да му отпускат еврофондове, които да "усвоява" (по-точно опосква) с приятелчетата си, а с действията си винаги показва точно обратното - Русия и Турция го държат на каишка (явно службите им го държат с информация за някой скелет в гардероба му), и винаги в споровете между запада и тях взима тяхната страна (справка: случаят Скрипал и екстрадираните без съдебно решение турски граждани и т.н.). САЩ пък отдавна са показали и с документи (виж изтеклите грами в Уикилийкс), и с действията си, че считат Борисов за твърде зависим от Русия и не смятат България за реалн съюзник, така че, освен за няколко русофилски лумпена във форума на Факти, на всеки е ясно, че САЩ нямат и никога не са имали реално влияние в България.

    Коментиран от #12

  • 11 ПЕЕВ

    4 24 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА СЛУШКА САМО КАКА КУРИ.
  • 12 Ало ,ало

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Azazel":

    СДС е разложен труп !

    Коментиран от #14

  • 13 мнение

    38 4 Отговор
    Не забравяйте, че Захариева е протеже на соросоида Плевнелиев! Тяхната външна политика е в съзвучие с инструкциите от чужди служби и посолства.
  • 14 Azazel

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ало ,ало":

    Така е, при това - вече над 15 години. Последните събития там са просто гавра с костите му. Не разбирам обаче това каква връзка има с написаното от мен?
  • 15 зомби килър

    16 0 Отговор
    Всички тия се кланят на оня с рогата ,луцифер,бафометчу,затова им е дал власт но като дойде време да дават отчет ще се гърчат като червеи.
  • 16 Ads

    3 19 Отговор
    А защо няма резолюция? Щото Русия не е съгласна.
  • 17 анонимен

    4 7 Отговор
    Какво се чуди г-н Радев за какви резолюции да говори вместо да се вгледате в българските финансови дружества дали спазват регламента за санкции от Европейския съюз, че да не станем втора Гърция.
  • 18 stefan

    17 3 Отговор
    Ами на Р0ско Младоженеца,разбира се.Ако Бойко не я озаптва,досега и война да обяви на Русия.Благодарим на Сорос и на американските централи.
  • 19 Дедо Гошо

    8 2 Отговор
    Сичко дека пише в статията е верно.Който не знае да земе да почете и да погледа в нета.Четете повече щот тогава ще имате много информация и нема да ви манипулират разни "разбирачи".
  • 20 Аз Клавдий

    18 1 Отговор
    Какво да чакаш от една недоучена юристка,впрочев цалата кохорта на ГЕРБ са същият сорт!
  • 21 Кибик

    15 1 Отговор
    Може и да е истина, но пожарникарчето и външната му министърка се притесняват да не не подразнят “големите началници”, а пък има и един железен принцип: Като си прост, по добре да си мълчиш.
  • 22 Единствената причина да я има

    5 10 Отговор
    русийката е благоволението на развития Запад, от който за радост сме част и ние. Тъпата им гордост от садистичното унищожение на милиони съветски роби през ВСВ е абсолютна лъжа. Като крайцера Аврора, като безбройните масови убийства на съседни народи, като лъжата за полета на Гагарин в Космоса. Празна капсула и той с парашут на 40 км.
    Нас ни устройва тоталната изолация и капсулиране. Представяте ли си да трябва да изхраним тая сгн от гладни, алкохолизирани скакалци.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Вие сте част от

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Единствената причина да я има":

    тоалетната или помийната яма на т.н.развит запад. И все там ще си останете.
  • 25 некойси

    6 0 Отговор
    Бога на международното право и на Белия дом е един и същ, без значение на кой от двата се кланя, а наклоните ги дирижира мунчо, повръща ми се.
  • 26 Бравос

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "473":

    Значи, като чета какви ги пишеш, и като отчетем колко очевидно ти е умствения багаж - направо си готов за премиер на Бг...:)
  • 27 Пьяница

    5 3 Отговор
    Брей, че високо са скочили руските мекерета да бранят своего руского брата!
    Какво сте залаяли за Ирак! Забравихте ли какво направиха честните руски пияндурници първо в Източна Украйна, после в Крим? Ами в Грузия? Ами в Чечения? Ами в Приднестровието на Молдова?
    Руснаците винаги ще си бъдат крадци, лъжци, манипуланти и пияници! Който ги слави - чемодан, вокзал, Москва!
  • 28 Връбнишки

    1 0 Отговор
    Харемът на Бойко нещо изпуши. Първо Лили Фадромата ,сега тази.
  • 29 Песимист

    0 0 Отговор
    Това недоразумение Захариева изобщо не и е там мястото, но то и на цялото управление на ББ и Гроб не му е там мястото. За съжаление обаче, докато голяма част от народа (електората) са безразлични, страхливи или заблудени и като дойдат избори или не гласуват или не мислят за кого пускат бюлетината, ще е така и ще ни управляват некадърници и алчни мошеници. Боже, дай сили на този народ да се опомни и да ги изрине!