Last news in Fakti

24 Април, 2018 19:10 17 037 54

Борисов даде всичко на Русия

  • русия-
  • българия-
  • бойко борисов

Русофилското по същността си клише звучи удобно и за „народняшки“ партии като ГЕРБ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доскоро русофилското разбиране за културната и геополитическа идентичност на България бе следната: душата на Русия, разума на Запада. Това твърдение е втръснало от повторение, дори „десни“ политици често го повтарят, приемайки с лекота, че българската идентичност е исторически и същностно по-близо до руската, отколкото до европейската. Но тежкото изкривяване на историческия разказ, с който израстват поколения българи прави подобна версия достоверна и приемлива.

Това коментира за сайта „Редута“ Владимир Шопов.

Подобно разделение звучи успокояващо и за множеството привърженици на бившата компартия, на които се обяснява, че „евроатлантическата принадлежност“ е всъщност тактическа, плитка, без дълбоки корени в културата и историята на страната ни и в този смисъл лишена от бъдеще. Русофилското по същността си клише звучи удобно и за „народняшки“ партии като ГЕРБ, които се плъзгат по наличните нагласи и нямат грам желание да вървят срещу течението или да променят убеждения. Тези дни обаче Борисов размести описаното разделение и на практика го запрати изцяло в полето на Русия.

В интервю за швейцарски вестник, той директно заяви: „Изобщо не става дума за избор между Русия и Запада: България е ЕС, България е НАТО. Историята, културата, бизнесът и традициите са едно, но западната ориентация е решение, което ние сме взели категорично“. С един замах, българският премиер заличава дълбоките европейски връзки на страната, отменя ключови елементи на икономическата ни реалност, цялостния исторически и социален контекст на развитието ни. Според тези думи, ние сме вече руски не просто по силата на няколко исторически момента, а органично, в цяла поредица от основни елементи на битието и идентичността ни. Западният избор вече звучи ситуативен, по-скоро плод на даден момент, отколкото вкоренен в дълбоки и трайни основания. Разбира се, възможно е всичко това да бъде подминато като бръщолевене. Мнозина погледнаха така на тези думи, поредна канонада на отвързаната мисъл и език на все по-странно звучащия Борисов. Но подобна нагласа е грешна, най-малкото защото към думите вече има все повече действия, или по-точно бездействия.

Лидерът на ГЕРБ е в трайно състояние на западно снишаване. От руската анексия на Крим насам и непрестанно нарастващата ескалация в отношенията между Русия и Запада, той не е излизал от него, а сега започва и директно да завива на изток. Случаят „Скрипал“ и западната реакция срещу поредното използване на химическо оръжие от Башар Асад чудесно илюстрират новото му състояние.

За да не заеме прозападна позиция, Борисов е готов до истерия да „страхува“ народонаселението с приказки за ядрена война, за преселение на народите, за ужаси невиждани, които ни дебнат зад ъгъла и които изискват толкова „баланс“ във външната политика, че всъщност с много приказки да стоим на едно място. Борисов не обелва и дума за „източната дипломация“ на президента Румен Радев, реалната модернизация на армията непрестанно се отлага, чуваме единствено клишета за българската принадлежност към ЕС и НАТО. Бавно, но съвсем осезаемо и Борисов прави „източен завой“, макар удобството на неговото послушание в ЕНП все още да маскира тази маневра.

И други неща са все по-натрапчиви в поведението на премиера. БСП и Радев отвориха цял фронт срещу Цветан Цветанов именно, поради неговите обвинения за про-руските им политически ходове. Въпреки това, Борисов си мълчи и така и не защитава своя заместник. Дори не скри раздразнението си от него, когато Цветанов се опита да тласне правителството към по-западна позиция около атаките в Сирия. Видно е, че той дори не се притеснява от постепенното разпадане на образа му на про-европейски наместник, който да спасява страната от проруските подаръци на бившата комунистическа партия. Явно и на тази игра й наближава края. Което пък поставя в неудобна позиция уж про-европейските политици в ГЕРБ като Дончев, Бъчварова и самия Цветанов. Те ще трябва да решат дали наистина ще направят усилие да спрат източния завой на страната или просто ще си останат бездушни наблюдатели на „дрийм тийма“ на Решетников и компания, който удобно се е настанил от двете страни на булевард „Дондуков“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа

    85 22 Отговор
    Владко , Владко ... И ти ли бе Владко и ти ли се продаде на джендераските ценности ...?
  • 2 Олеле

    48 7 Отговор
    С на теб, Владко, БСП какво ти даде?
  • 3 Eee

    48 29 Отговор
    Само СССР👍
  • 4 бай Стоил

    69 5 Отговор
    В интервю за швейцарски вестник, той директно заяви: „Изобщо не става дума за избор между Русия и Запада: България е ЕС, България е НАТО.

    Я пак, как така това означава че ние сме източно-ориентирани?
  • 5 Иван

    67 5 Отговор
    Е тука и аз нищо не мога до кажа..много тъпо и едностранчиво оплитане на някакви размишления на автора. Как не разбрахте, че не трябва да гледаме ни само Запад, ни само Русия, а предимно себе си. Уважение към всички и искане за уважение и към нас респективно....ма то пък и за какво да ни уважават де ..и това го има..само на стара слава не става
  • 6 Рубладжийче

    12 34 Отговор
    Баце е най-дресираната руска болонка.
  • 7 Гост

    49 23 Отговор
    България няма да прави завой към изток.България,е свързана с изтока.Днес,утре и за в бъдеще!!!
    Да го знаят и помнят всички!!!

    Коментиран от #8, #12

  • 8 зулус

    39 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Именно по тази причина никой не ни попита искаме ли да сме в ЕС и НАТО! За 30 години демокрация само 1 референдум и то непризнат! Непризнат по силата на закон който казва че трябва повече от 50% от гласоподавателите от предходните избори да са на 1 мнение. Добреее ,когато става въпрос за пенсиите всички започват да обясняват че имало отрицателен прираст на население. Това означава че и гласоподавателите намаляват със същото темпо. Как тогава днешните 50% се равняват на миналогодишните 50% ???

    Коментиран от #47

  • 9 бб Е ИЗЧЕЛПАН И СТРАХЛИВ

    11 40 Отговор
    Щом отмине председателството и управлението на ГЕРБ ще се срине. Най-жалкото ще е, че свалилите го от власт ще твърдят, че води антируска политика. Проруските отчаяни продажници вече опитват да разцепят групата и създадат проруско мнозинство в Парламента.
    Това ще изкара хората на улицата и ще предизвика предсрочни избори. Президентът-пингвин ще има неприятната задача да връчи мандат на отявлено проевроатлантическата първа сила Демократична България. Това ще е краят на руското влияние в България, на Балканите и в Европа.

    Коментиран от #18

  • 10 сандокан

    11 4 Отговор
    До коментара на ,,Гост"


    Искаш, ама няма да стане!!!
  • 11 Бай село

    47 9 Отговор
    абе да те питам тебе драскащия ти в БЪЛГАРИЯ ли живеш..за какви европейски дълбоки връзки говориш...ааа за тези дето е..аха мамата на средната класа в бг ли..за пенсионерите с 140 лв ли..за 80 процента българи със заплата 460 лв ли..даааа дълбоко ни го набиха...ТИЯ дълбоки връзки пратиха мъжете тираджий на запад,жените чистят лай..ата на западняците,а децата по полето на запада чисти роби..и да те питам ти партийния билет от БКП пазиш ли го,почистиго скоро ще ти потрябва..

    Коментиран от #14

  • 12 Голем смях

    17 30 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    България винаги е била в Европа и не случайно от тук тръгва Ренесанса ,не случайно в България е създадена българската азбука кирилица,не случайно от тук тръгват първите християнски еретични движения и разпространили се по цяла Европа.Не случайно тук е открито най-старото злато в света,не случайно сме наследници на тракийската цивилизация.Всички злини за България са дошли от изток.Разрухата е дошла с татарските ,руските и османските орди.Какво общо имаме с тези първични,диви , варварски племена ,носители на чужда култура и манталитет,нрави и обичаи .Които когато ние сме имали държава,те са спали с козите си по пещери и землянки.Радостното е че отново сме там ,откъдето стотици години не можаха да ни изтръгнат .Насила хубост не става.Насила няма да накараш българина да пие водка без мезе.Нашата култура е друга ,нашият народ е друг.Европейски.

    Коментиран от #16, #21

  • 13 jambazina

    22 5 Отговор
    Преоблекъл се Илия и пак в тия.
    Имам предвид че автора е бивш комуняга, от ония детопискаха 16-та република.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Борисов и запада

    16 6 Отговор
    Борисов на запад пази поведение, но на изток прави далавери. И руснаците и турците го държат здраво, а е мръднал, а са пуснали едни документи, от които и Цацаров не може да го спаси, ако не си замине заедно с него. Така се продава държавата. За кефа на Борисов.
  • 16 зулус

    35 10 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Абе смехчо, какво общо сме имали с руснаците??? Ами те са славяни също като нас(или ти не си?)...те са православни християни също като нас(или ти не си?)...Спасявали са ни задника (ама ти няма да го направиш)...кой как си пие питието си е негова работа!

    Коментиран от #29, #51

  • 17 зулус

    30 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Вземи си опресни историческите знания и виж откъде идват българите по тукашните земи!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Бат Вальо

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "бб Е ИЗЧЕЛПАН И СТРАХЛИВ":

    Бе, ти тва снощи ли го сънува ?
  • 19 Т*ъпи тролове

    37 7 Отговор
    Аман от такива авторчета!!! Ние нямаме нищо общо със Запада!!! За Запада ние сме това, което циганите от катуните са за българите - Втора ръка хора!!! Не случайно храните , които ни продава запада, са 2ро качество!!! Запада иска от БГ суровините за своя консумация и територията ни за своите войни!!! Ние за тях не сме хора и 10 години в ЕС го доказаха. Мафията стана приказно богата, а народа обедня повече и от 1996 година!!! Откакто сме в ЕС здравеопазването стана 3 пъти по-лошо, наркоманите 2 пъти повече, корупцията с 50% повече, а стандарта на живот двойно по-голям от минималната заплата. Такива партньори не са ни нужни! ВЪН БГ ОТ ЕС И НАТО!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Голем смях

    19 6 Отговор

    До коментар #17 от "зулус":

    Не само българите ,а и по-голяма част от европейците идват от сегашна Азия.Не се прави на много умен .Сигурно си чувал за великото преселение на народите ,а фюрерът Хитлер въобще е нямал комплекси ,че арийската раса е от Индия.

    Коментиран от #23

  • 21 зулус

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    Публикувано във факти.бг: .Всички злини за България са дошли от изток.
    Единствената злина дето идва от изток е слънцето което те буди сутринта.Римската империя,Гърция ,Византия ,Отоманската империя,бомбандировките над България от изток ли са????

    Коментиран от #27

  • 22 патриотъ

    26 9 Отговор
    Голям смях щеше да бъде наистина,ако братята руснаци не ни бяха освободили и не бяха причината да има държавата България!Тогава щяхте да носите потури и фесове и да се кланяте на агите!Или може би сте от отрязаните?

    Коментиран от #25

  • 23 зулус

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Голем смях":

    Последно не разбрах европейци или азиатци...щото ако европейците са азиатци значи няма Европа а само Азия!!!
  • 24 Голем смях

    22 10 Отговор

    До коментар #19 от "Т*ъпи тролове":

    Глупендер,я назови една българска суровина,която искат западняците за своя консумация и колко войни са водени от българска територия .Прав си,за тях простаци като тебе не са хора.И са прави,щом мислиш че Западът ти е създал мафията и здравеопазването и корупцията.Сигурно Западът обра КТБ.Сигурно Западът ти е разбил пътищата,ЖП транспорта ,замърсил реките ,изсекъл горите,застроил морето , избрал ББ и Радев за президент.Сигурно дебелата приватизаторка Курнелия е агент на Запада.Сигурно този плужек Каракачанов Западът го направи министър.НЕ,Западът ,а всички ние си разрушихме държавата .От тъпотия,алчност а някои съвсем умишлено.Което сам си направиш,никой не може да ти го направи.

    Коментиран от #26, #49

  • 25 Голем смях

    8 17 Отговор

    До коментар #22 от "патриотъ":

    Тази смешка за освободителите я знаем.Дай нещо по-модерно..

    Коментиран от #28

  • 26 зулус

    21 6 Отговор

    До коментар #24 от "Голем смях":

    Златото което можеше да плати външния дълг на България го смучат Канада и САЩ!!!

    Коментиран от #33

  • 27 Голем смях

    12 16 Отговор

    До коментар #21 от "зулус":

    Явно природата много си е почивала при сътворението ти.И Римската империя и Гърция и Византия са съществували мноооого преди българите да се заселят по тези земи и да създадат държава.Отоманците идват от изток,както и ордите на Светослав,бомбардировките на Варна от руска ескадра,руските пълчища на маршал Толбухин ,руския азиатски комунизъм,чернобилския радиационен дъжд ,пияните руски туристи и нови собственици на Черноморието.Всичко е от изток.Дори сирските студове и люти зими идват от изток.

    Коментиран от #30, #32

  • 28 зулус

    15 4 Отговор

    До коментар #25 от "Голем смях":

    Май ти дължа извинение...всичко е въпрос на гледна точка...например ако пишеш от Ирландия тогава е вярно че всички злини на България идват от изток!!!
  • 29 Голем смях

    12 16 Отговор

    До коментар #16 от "зулус":

    Смешко,руснаците не са славяни ,а монголо-татари и наследници на Златната татарска орда.Били са 300 год. един народ с татарите и под татарско робство.Татари са им били царе и боляри.Те са мелези от варяги ,фини,славяни ,монголи и още 150 нации.Не случайно половината росияни са с дръпнати очичики ,а 26 процента от населението са мюслита.Защо мислиш,че най-голямата джамия в Европа е в Москва-най-многобройното мюсулманско население в европейски град-3млн. човека.Не случайно Пушкин е казал,че изтъркаш ли руснака,от долу ще се покаже татарина.А религията и езикът го имат от нас -българите .Това прави ли ни братя?

    Коментиран от #31

  • 30 зулус

    17 4 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смях":

    И сигурно не сме воювали с Византия,Гърция,Англия не е бомбила България и ген.Вазов не разказа играта на английската артилерия??? Комунизма идва от запад-Маркс и Енгелс!!!

    Коментиран от #34

  • 31 зулус

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "Голем смях":

    Ние като сме били под византийско,гръцко и турско робство да не би да сме византийци или гърци или мюсулмани??? Официалната религия в България е православното християнство както и в Русия...Кой на кого го е предал е друг въпрос но означава че имаме нещо общо с Русия.Както в Турция има християнска църква така има и джамии в християнските държави-това е проява на толерантност а не белег!!!
  • 32 зулус

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смях":

    А за пияните европейски туристи по Слънчев Бряг нещо да кажеш???
  • 33 Голем смях

    7 15 Отговор

    До коментар #26 от "зулус":

    И Канада и САЩ са в ЕС и смучат по-малко от тебе.Ти явно си голям смукач ,а златния български резерв са го взели твоите руски братя още преди 50 год. в Масква.

    Коментиран от #35, #46

  • 34 Голем смях

    9 16 Отговор

    До коментар #30 от "зулус":

    Явно интелекта ти е като на пиян чукча-россиянин.Руските орди,които е изклал ген.Колев на Добруджанския фронт да не са дошли от Швеция.И не ми се прави на умен с Карл Маркс и Енгелс ,защото сифилистика Ленин си е баш от Русия.Докато има такива тъпи кратуни като тебе ,тази нещастна територия ,наречена България нищо добро не я чака.Добре,че умните и младите отидоха на Запад ,че животът е един и само веднъж.Те знаят къде е мизерията,а такива като тебе ги прогониха от собствените им домове.
  • 35 зулус

    16 5 Отговор

    До коментар #33 от "Голем смях":

    Точно както САЩ взеха европейските златни резерви уж да ги пазят пък сега не могат да ги върнат...щото са ги изхарчили отдавна и печатат хартийки ама и хартията май почна да им свършва вече...
  • 36 Българофил

    11 12 Отговор
    Поздравявам Голем смях! Иначе вижте в Гугъл "Генетичен анализ на българите". Не бива общи приказки! Русия има голям проблем отдавна. Хем да е курназ, хем да не е зависима от Запада. Трудно постижима цел! Някога чрез нас са приели християнските книги. Сега купуват имоти тук и стават ЕВРОПЕЙЦИ! Ние с тях сме едно като дух! Особено за родените преди 1968г. Пак ние ще им помогнем да станат ЕВРОПЕЙЦИ. Не забравяйте мечтата на ген. Дьо Гол за Европа от Атлантика до Урал! Това е нормалното! Така че да помагаме на руснаците по- бързо да стават ЕВРОПЕЙЦИ. И членове на НАТО и ЕС. Перченето с оръжие вече ми омръзна! Гротеска е!

    Коментиран от #37, #38

  • 37 зулус

    10 5 Отговор

    До коментар #36 от "Българофил":

    Тоя и помощник си извика вече!!!Голям смях!!!

    Коментиран от #39

  • 38 зулус

    15 5 Отговор

    До коментар #36 от "Българофил":

    ЕС е това което не успя да постигне Хитлер с война...сега се опитват с пари...и май пак няма да успеят.
  • 39 Българофил

    9 8 Отговор

    До коментар #37 от "зулус":

    Има една чудесна монография от 1998г." Славяни ли са българите" от Пламен Цветков от НБУ. Генетичният анализ е отскоро. Прочетете и мислете! Ние не спорим за Освобождението! То е безспорно! Но огледайте се вкъщи и в гаража колко руски стоки имате! Аз имам само един съветски будилник с кварцов механизъм... Но с японски кварц! За това става дума.Руснаците приобщени към Европа! За това става дума! Неслучайно техните олигарси са в Лондон и Монако.
  • 40 зулус

    6 3 Отговор
    монография!!! Това обяснява всичко!!!
  • 41 Българофил

    7 2 Отговор
    Тогава нямаше интернет. А издателството е "Тангра"
  • 42 Паисий

    13 12 Отговор
    Историята показва, че който се хванал на хорото с Русия, не е стигнал по-далеч от блатото. Примери- Югославия при Милошевич, Куба при Кастро, сега и Турция там ще иде. Изобщо имперската държава е устроена да просъществува ако пие от жизнените сокове на васалните народи. Затова, най-правилната позиция, докато КГБ е на власт е България да стои по-далеч от гравитационното путиново поле за да не бъде засмукана и обезкървена. Благодарността на народа ни за Освобождението е използвано от Путин за да ни продава най-скъпо газ, ей така, нали сме Приятели.
    -

    Коментиран от #48

  • 43 аноним

    6 3 Отговор
    Това изказване за имперските държави е най-точното. Хареса ми
  • 44 Българофил

    12 2 Отговор
    Съгласен с Вас! Който иска да усети духът на Русия, нека чете Бердяев, Константин Леонтиев, Достоевски, Бродски ,Ахматова, Цветаева, Манделщам, Платонов, Гумильов, Соловьов, Зинаида Гипиус, Дмитрий Мережковски, Солженицин, Сахаров,Бунин, Политковская, Каспаров, Мельтюхов, Суворов, Волкогонов, Бунич ,Яковлев, Хмелницки..
    Това е съвестта на Русия! Който не ги е чел, трябва да се опита. Иначе е смешно и жалко!
  • 45 Позитано 20

    5 8 Отговор
    ХОНОРАРИТЕ СЛЕД 18,00ч.
  • 46 падналия ангел

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Голем смях":

    Взели ли са ни го или сме го продали? Защото има голяма разлика. Нека да бъдем точни а те да повтаряме мантри от сорта "хари кришна".
  • 47 червени боклуци

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "зулус":

    1989 г бяхме с Русия и какво? Перестройка, ГЛАД, МИЗЕРИЯ, ФАЛИТИ, беднотия, задлъжнялост, купонна система, неефективно производство, нерентабилно и архаично, държавна собственост, която непрекъснато се крадеше, корупцията беше закон, магазините бяха празни още в средата на 80-те години!?
    Много е лесно от позицията на "лошия" капитализъм да се дава акъл и да се критикува. В България трябва да се забранят референдумите, защото има много прости хора, страдащи от амнезия.
    За какво ходиш на лекар, като можеш да получиш диагноза от съседите в блока, примерно?????????
  • 48 червени боклуци

    6 8 Отговор

    До коментар #42 от "Паисий":

    Русия винаги е подлагала на геноцид собственото си население, най-вече, примери от историята, колкото искаш, и по царско време, и по соца. Русия винаги е имала нужда от Цар, за това руснаците и до ден днешен избират своя Цар (Путин). В Русия вирее единствено тоталитаризма, там свободния дух и избор не е познат на населението, въпрос на манталитет и народопсихология. Руснака винаги трябва да бъде командван, той не може да мисли, а само да изпълнява. Още в детска възраст, започват с Макаренко, бой и подчинение на авторитетите, за да приключат с офицалното легализиране на домашното насилие. Руснака е социален мазохист, обича да дърпа хомота, да го шляпат и да му казват, какво да прави. Такава им е държавата и те се чувстват добре в това, защото все още имат природни ресурси, които крепят авторитарните режими и олигарсите. Ако се изчерпят, това ще е края на колхозниците, ще има нова революция, без социалните придобивки русо-робите ще се надигнат.
  • 49 Vola

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "Голем смях":

    И аз искам да ти кажа това-онова: 1. За златото е ясно. 2. Печалбите от: голяма част от промишлеността, енергетика, вериги магазини, банки и др. напускат Бг и отиват за подобряване стандарта на любимия ти Запад. 3. Кадърните млади мозъци от БГ потъват на Запад. 4. Медицинските ни кадри отлитат на Запад, а тук трайно ни лекуват араби. 5. Пенсионна ни система закъсва не само защото населението застарява, а защото огромна част от работоспособното население на БГ вече е на Запад. А НИЕ: 1. Купуваме стоки-боклуци от Запад. 2. Осигуряваме евтина работна ръка на фирмите от Запад. 3. Даваме им младите си хора да работят за благоденствието на Запада. 4. Осигуряваме проститутки и черноработници за непривлекателните дейности на Запад. 5. Продаваме земята си, заводите си и дори част от курортите си на Запада. 6. Напъваме се да приемем джендърските им "морални ценности на Запада". И понеже списъкът може да бъде много дълъг, ще спра до тук.
  • 50 патриотъ

    8 3 Отговор
    Преди 1989 година имахме държава и бяхме господари на държавата си и братя с руснаците!Сега имаме цигански катун и права на педалите и сме обслужващ персонал на запада и техни слуги!И наистина е голям смях каква каша е в главите на някои тук пишещи оди за възхвала на дивия запад,за които ние и хора не сме!!!
  • 51 хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "зулус":

    Ние - българите, НЕ СМЕ СЛАВЯНИ, понял ?!?

    Коментиран от #52

  • 52 no name no face no number

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "хахаха":

    Но винаги сме били в съюз със славяните понял
  • 53 ЛСД

    0 0 Отговор
    Ох,поне да беше дори много малко умен като Тато,всичко ще му се прости?!?Но той и това няма МТФ&ТКЧ"-ча?!?Горко Българийо нещастна!Защо те наказва Господ?

    Коментиран от #54

  • 54 Генерал Атанасов

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "ЛСД":

    НОВИ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗБОРИ ДО СМАЧКВАНЕ,
    НОВ ПАРЛАМЕНТ,НОВА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,НОВ
    НАРОДЕН СЪД.И ЩЕ ИМА В ИМЕТО НА НАРОДА,В ИМЕТО НА НАРОДА.....!!!!!