27 Април, 2018 10:47 10 277 10

Волен да е спокоен. Няма кой да му се кара за Крим

  • волен сидеров-
  • крим-
  • борисов-
  • нато

Партийният ни елит е пълен с люде, закърмени с любов към Съветския съюз, но по прищявка на съдбата - пишман евроатлантици

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко ли студена пот се излива от челото на премиера, когато разбере, че Волен Сидеров отново е излетял за чужбина? Особено, когато посоката е североизток. Така през първия си мандат Борисов със свито сърце сутрин пускаше телевизора, да не би Божидар Димитров да е обявил война на Македония. Лидерът на "Атака" е готов да неглижира, смачка и пъхне дълбоко в задния си джоб всяка официална позиция на българското правителство, лансирайки своите разбирания пред чужди камери и микрофони. Удава му се с лекота, а у нас никой от управляващите не може да му каже копче.

Защо ГЕРБ мълчи за визитата на Сидеров в Крим, а се ограничи само с едно крехко "разграничаваме се от позицията му", издекламирано от Цветанов. С този въпрос се обърнахме към читателите на ФАКТИ.

Според 52% от общо 1151 участвали в допитването, мълчанието има една единствена цел - да не се вдига повече шум, за да не раздразним "големите началници" от Запада. Снишаване по Живковски. Това изглежда и най-логичната причина. Не че на запад са умрели от притеснение за случващото се в Украйна. Нали не си представяте, че сутрин Юнкер или Туск стават недоспали с тревога за хората в Крим или Донбас. Или Меркел и Мей. Дори и новият играч, младото петле Макрон. Просто политика. Те имат нужда от разделителна линия с Москва, открили са я във въпросните територии и си я отстояват. А наш Волен я тъпче смело с точно обратната теза.

20% от читателите ни смятат, че ГЕРБ просто не желае да дразни коалиционния си партньор. И те са прави. Знаем, че Сидеров и особено кумът му Симеонов трудно могат да бъдат озаптени, когато си наумят нещо. А да правим циркове пред гостите от Европа точно сега е неуместно. Както каза Борисов - броя му дните на това председателство. А после щял да се оправя с "гадовете", дето му тровят живота, докато той вкарва Западните Балкани в ЕС и НАТО. При патриотите като най-уравновесен се проявява Краси Каракачанов, но при него има друга драма. Като генерал без армия често изпада в странни фантазии. Дано не препусне на кон срещу някоя вятърна мелница, ако са останали такива у нас.

Интересно е виждането на 22% от читателите на сайта. Те смятат, че мълчанието на ГЕРБ е знак на съгласие с лидера на "Атака". И тайничко и тихичко партията подкрепя Сидеров по Кримския въпрос. Абсурдно?! Съвсем не. Помислете какви партийни книжки притежаваше елитът на ГЕРБ до началото на вечния Преход, че дори и след това. Елит, преливащ от люде, закърмени с любов към Съветския съюз, но по прищявка на съдбата пишман евроатлантици. В останалите водещи партии картинката е подобна.

Между другото онзи ден на магистрала Тракия се обърна една военна руска УАЗ-ка. Слава богу, никой не пострада. Наша УАЗ-ка, разбира се. Не на руските окупатори. На гордите натовци.

Волен да е спокоен. Никой няма да му каже и копче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 goni

    18 3 Отговор
    Ние скоро до натовска техника няма да се докопа ме! Руската не е лоша, ама как ще купуваме от враговете?!:) Така че ще си караме Съветските уазки, докато можем да ги поддържаме! После ще се придвижваме с ролкови кънки и др. екологично чисти возила!:)

    Коментиран от #3

  • 3 Рани

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Може и натовска, но пак трябва да си я плащаме. Проблемът на Борисов е, че е има властта, но я използва, за да промени нещата в България в положителна посока и цялата държава забуксува при него, не работи. И защо ти е властта, щом не можеш да я използваш за доброто на народа. Отговор: явно за нещо друго и така се стига до бирата, суджуците, ЧЕЗ, цигарите и т.н.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марин

    2 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Става страшно, няма ли край това непрекъснато повтаряне, че има русофили в България. Мнозинството от българите уважават другите народи и тяхната култура, но това не означава, че ги обичат повече от родината си. След 1989 г. не е имало такова нахлуване на руски представители, които правят пропаганда във всяка област на социалния живот в България. Решетников с голяма група журналисти ще посети Русе за форум на русофилството.
    ГЕРБ допуска това, като извежда напред Волен Сидеров да ни агитира, че е по-добре да се присъединим към Евразийския съюз. Но тази скрита подкрепа на ГЕРБ ще им донесе голяма загуба на следващите избори.

    Коментиран от #6

  • 6 goni

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Марин":

    Марине, Марине!:) Няма опасност да станем членове на Евроазийският Съюз!:) Той не съществува! А, и едва ли някога ще стане! Какво те прихваща?!:) А, това че някой хора се радват на руснаците?! Ами, дотам стигна работата! Не е за вярване, но по време на така нареченият социализъм имаха много по-малко привърженици! Защо сега нещата се промениха си отговори сам!:)
  • 7 един

    2 8 Отговор
    Волен отдавна трябваше да е освидетелстван и най-малкото подложен на лечение. Обаче не е така. Той е човек в една доста напреднала възраст, доколкото е известно няма нужда от наставник, така че оставете го на мира. Да прави каквото си иска, така е свикнал открай време. А стига с тоя Волен. Да му мислят избирателите му и тези, които го включиха в управлението. Май не останаха хора в тази държава, омагьосан кръг. Луди пари за избори и какво - пак същото!

    Коментиран от #8

  • 8 Сульо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Ами да, така ще бъде докато има психодесни с евроатлантически и русофобски бълнувания като теб. И докато не ги приберат до един в психиатрията на строг режим и силни успокояващи.
  • 9 robur

    2 0 Отговор
    До Марин кой стоя зад Орешарски в парламента когато спираше Южен поток
    Ха искам някой дами каже конкретно при евентуален сблъсък на Русия с НАТО на нас кой ли ще помогне да не би Краварите само че след 30 дни за толкова могат да достигнат Еврапа но дотогава всичко ще свърши
    Никой ни ни кара да се целуваме с руснаците но защо трябва умишлено да разваляме в угода на някого това което беше изградено преди нали сто години ни бяха братушки и изведнъж врагове
  • 10 Сеньор Дон Амичи

    2 0 Отговор
    Русия е много голям фактор в световната геополитика. Тя е страна с голям потенциал и сигурно бъдещето принадлежи на нея. Всяка страна се стреми към приятелство с нея. Нещо, което ние имаме, но не го използваме. В замяна на това, Турция зае нашето място. Волен се стреми да изправи тая грешка на правителството, което има одобрението на Бойко, но тактиката налага той да си трае в момента. Волен освен голяма личност е и голям политик и от никого не му пука. Не е ли така?