Last news in Fakti

10 Май, 2018 13:00 3 272 27

Уотърс вижда, че Западът вдига стена по-страшна от Берлинската

  • роджър уотърс-
  • пинк флойд-
  • берлинска стена

Помните ли Втората световна война и какво успява да стори руският народ тогава?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Световноизвестният музикант и поет, някогашен лидер на групата „Пинк Флойд” Роджър Уотърс по време на концерта си в София на 4 май каза няколко горчиви истини за световната политика: „САЩ са
тези, които основно ни водят към разрушение, но с тях е и Великобритания, и част от Европа.

Всички те дрънкат с оръжия и ще се опитат да нападнат Иран. Имам ужасното предчувствие, че може
да го направят. Те ще опитат да провокират и Русия.

Антируската пропаганда в западната преса е невероятна.

Вие искате ли да се биете срещу руснаците? Аз не искам. Срещал съм се с руснаци и те са
обикновени хора като мен и вас”. И допълни: „Нима не искаме всички да живеем в мир? Аз искам. Моят народ също. Искате да започнем война с руснаците? Помните ли Втората световна война и
какво успява да стори руският народ тогава? Че побеждава Вермахта на цената на 20 милиона руски момчета”.

Силни и правдиви думи на един творец с будна гражданска съвест, който не е ляв или десен, а изповядва общочовешки ценности и идеи.

Тези слова, които кореспондират с мнението на повечето българи, предизвикаха истинска истерия сред шепа протестъри от „жълтите павета”… От една страна, имаме рок звезда с продадени 300 милиона албума, икона на съвременната попкултура, а от другата - малобройна, но шумна прослойка, прехранваща се от чуждестранни грантове, чието „творчество” е да „свирят” според волята на този,
който поръчва „музиката”. Тоест да озвучават подадените от поредната неолиберална фондация опорни точки срещу Русия и Путин, срещу социализма и социалната държава.

Как да обясниш на тези хора, че това не е проруска реч, а е мирна реч, изпълнена със загриженост за бъдещето на света. Че в нея няма поръчка, а само омерзение от статуквото, от разширяващите се
глобални неравенства, от безидейността, от зависимостта от военнопромишления комплекс и от транснационалните корпорации.

Че начело на Запада стоят псевдолидери, готови да палят войни от алчност и самонадеяност. Че има отхвърляне на възраждащия се език на Студената война, който народите не приемат, но който стана
официален за правителствени трибуни и медии. И призив – да се осъзнаем, докато е време! Авторът на „Стената” е осъзнал, че днес западните елити градят стена, много по-страшна от Берлинската, че
се ражда нов тоталитаризъм –със самочувствието, че неговите „евро- атлантически ценности” са единствено позволената и непогрешима истина и всички народи трябва да живеят по неговите правила.

Мъдрецът Роджър Уотърс каза истини, които народите постепенно осъзнават, но псевдоелитите се преструват, че не са ги чули, за да запазят по-дълго властта си!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    9 40 Отговор
    Вече слушам само Флойд с Гилмор.
  • 2 Иоуееееее

    9 38 Отговор
    Ще престанете ли със свободните съчинения базирани на казаното от дядо ви Роджър?

    Проблем е, че нямащи и 1/10 от неговия ум се опитват да анализират и интерпретират и вплетат думите му в някаква интрига и пропаганда... Е не става!!!
    Не четете между редовете казаното от него, четете го буквално и може и да разберете нещо!!!!
  • 3 Даммммм

    70 9 Отговор
    Еми прав е пича. Кое не е истина в думите му??? На 26 години съм и САЩ успяха да ме отвратят със своята войнственост,арогантност и лицемерие.
  • 4 хмхмхм

    54 7 Отговор
    Невероятно - поздравления за статията ! Как не са ви цензурирали още!
  • 5 БОБИ КОЧА

    57 7 Отговор
    Голям ЧОВЕК голям МУЗИКАНТ прям, далновиден и почтен. ПОКЛОН!
  • 6 Нищо не вдигат

    6 9 Отговор
    Свалят гащите на бедните западняци и ги обръщат с лице на запад. А от изток идват р...ните с вдигнат...
  • 7 Ако беше верно, нямаше да му дадат

    1 26 Отговор
    Да говори това
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ......

    43 5 Отговор
    Слушайте какво ви говори геният на "Пинк Флойд", там е истината...
  • 10 jforfk

    50 4 Отговор
    Голяма група голям човек!! Че и ИСТИНАТА КАЗВА!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да уж

    19 5 Отговор
    Всеки човек на света днес сам избира какъв да бъди - да забелязва ли реалностите на света и да говори честно, без да демонизира Русия, или да изповядва извратени "ценности" и да следва двойните стандарти на запада.
    Слушайки всичките лъжи, измислени и идиотски обвинения, които се леят върху Русия, човекът се чувства неудобно, заради клеветниците, а в същото време глупаво, защото клеветниците не уважават хората, изрича на глас своите абсурдни обвинения, смятайки народа за една немислеща маса.
  • 13 Иван

    4 24 Отговор
    Абе факти колко рубли получихте за да публикувате статия на тази Шаренкова.....не е въпрос само мисля на глас....
    А всички къде коментират - вие знаете ли коя е тази Шаренкова.
    От това по-чиста проба проба пропаганда няма...

    Коментиран от #16

  • 14 патриотъ

    20 3 Отговор
    Иване,тука въпроса не е коя е Шаренкова,а каква е истината!Или не е важно каква е истината,важно е да плюеш Русия!?Браво за статията,браво на Роджър Уотърс за честността!Умни думи на умен човек,който знае какво говори!
  • 15 B52

    15 1 Отговор
    А според онова разплуто мекотело Огнян Минчев Уотърс е едва ли не руски трол, на хранилка при Путин.
  • 16 Да уж

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Сега всички могат да видят, как, прекривайки се уж с демократичните идеи на либерализма, в действителност, всичките тези русофоби, в същност, са абсолютно тоталитаристи, не търпящи ничие мнение, не съвпадащо с тяхното. Каква свобода на словото, когато това се отнася не за тях , а за техните опоненти? Лъжци пълни.
    Всичко, което говорят те -е истината, неподлежаща на съмнение. Ние сме свидетели на раждането на тоталитарна либерастия.
    А , възможно, не на раждането, а на развитието на това явление.
  • 17 Диди

    1 11 Отговор
    Не ме интересува какво мисли тоя.ВСЕКИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ,МИСЛЕТЕ,САМИ СИ ИЗГРАДЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ.

    Коментиран от #18

  • 18 А трябва Диди

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Защото, особено след това ти изказване, съм абсолютно убеден, че процента е над 80... Т.е. трябва и някой мислещ от време на време да изкаже мнение, за да имат процентите някакъв ориентир в живота.:)
  • 19 Мужик

    4 5 Отговор
    Само, че Роджър Уотърс не каза нищо подобно, думите му бяха против противопоставянето и войната, нищо не каза за "анти-руска пропаганда" и "провокиране на Русия". Защо ли някоя си Светослава Шаренкова ще си измисля и ще му приписва подобни думи, които не е казал?... Я, да видим коя е Светослава Шаренкова и може би така ще разберем...: Член на Националния съвет на БСП, председател на Форум България-Русия, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, член на ръководството на Всемирната асоциация на руската преса, създател и директор на „Българо-руски информационен пул“, издател на двуезичния вестник в. „Русия днес / Россия сегодня“ и на редица книги за съвременна Русия и нейните ръководители: Борис Елцин, Владимир Путин, Евгений Примаков, Игор Иванов, ген. Асламбек Аслаханов, Юрий Лужков, Александър Дзасохов, Московския патриарх и патриарх на цяла Русия Кирил... Наградена от президента на Руската федерация Владимир Путин с орден „Дружба“... Омъжена за грузинец, който през 2001 г. е експулсиран от България като заплаха за националната сигурност...

    Коментиран от #20

  • 20 Диди

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мужик":

    Аха,и такава особа от БСП ще ме убеждава....няма как да стане. Факти имат доста статии писани от проруски ,,екземпляри,,. Руска пропаганда.

    Коментиран от #23

  • 21 Ивайло

    0 4 Отговор
    Тук всички ли сте русофили?
  • 22 Ивайло

    1 6 Отговор
    "Вие искате ли да се биете срещу руснаците? Аз не искам. Срещал съм се с руснаци и те са обикновени хора като мен и вас”.

    Там е големият проблем, че в голямото си болшинство не са. В голямото си болшинство те искат да са велики, да присъединяват нови територии, да се говори на руски навсякъде, да определят правилата на световната политика, всички да признават че са велики, да сключват сделки и договори както на тях им е изгодно, всички да са православни и да гласуват послушно за царя или неговите васали, списъкът е дълъг. Господин Уотърс може и да е виждал руснаци, но едва ли е виждал много от тях.
  • 23 Мужик

    0 5 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Абсолютно! Тази Светослава Шаренкова е ярък ПЛАТЕН представител на руската пропаганда и всеки, който се съмнява в това, може да се запита всички тези НПО-та, чиито председател и член на управителните им съвети е - как точно се издържат?! Книгите и двуезичните издания, които издава, как се финансират? И защо Путин и е връчил награда за принос към Русия, а не някой български президент - за принос към България?... Но има наглостта да говори за "шепата" платени протестъри от жълтите павета - опорните точки на медиите Делян Пеевски, когато се опитваше да ни изкара тези, които протестирахме срещу назначаването му за шеф на ДАНС, че сме шепа платени грантаджии, работещи за чужди интереси... Ние не бяхме такива, но тя, с всичките ѝ българо-руски НПО-та очевидно е. А, да и напомня ли как на предишния си концерт Роджър Уотърс подкрепи точно "протестърите от жълтите павета", които тя сега се опитва да ги противопостави на него, и изписа на екраните #Оставка - нещо, заради което тя и съпартийциците и ореваха цяла България? Тогава той беше обрисуван от тях като зле информиран, манипулиран, пропаднал наркоман и пияница, а сега, като им е изгодно, вече е гений с над 300 млн. продадени албума... Е, да, ама музикален гений, не геополитически. И извадените му от контекста думи бяха за това, че си мисли, че западът планира да започне война с Иран (нещо, което не е вярно!) и при такава война можело да се намеси Русия (пак невярно!), а той не искал да се бие срещу Русия, защот

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Мужик

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Мужик":

    ....защото те са хора като нас. Това каза и речта му беше анти-военна, може би леко анти-американска, но категорично не про-руска и анти-западна, както се опитва да я изкара тази платена манипулаторка.

    Коментиран от #25

  • 25 аморе мио

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мужик":

    само фанатиците не разбират посланието
  • 26 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мужик":

    Е, не сте ли шепа платени соросоиди? Че това си е ясно, като бял ден! Подлогите - центаджий.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.