14 Май, 2018 06:30 3 077 20

Как да спечелим Евровизия?

  • евровизия-
  • българия-
  • песни

Има и 8-ма стъпка, но тя е само, ако искаме и гласовете на Украйна и Прибалтика

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Явно родните културтрегери не се справят с Евровизийните критерии. Хайде, малко "помощ от приятел".
Това пише в профила си във „Фейсбук“ Борислав Цеков.
За да бъде спечелена догодина Евровизията трябва да се изпълни следната проста рецепта от 7 стъпки (плюс една по избор):
1. Пеенето да се ограничи до минимум (само леко да е загатнато) за сметка на ритмично миксирани нечленоразделни звуци, наподобяващи предсмъртна агония на престарял тасманийски дявол и невинно кудкудякане на току - що снесла токачка от поречието река Нигер.
2. Песента да се казва ##WeToo, а текстът трябва да е посветен на истерията #MeToo. Без лирически отклонения!
3. Никакви реални музикални инструменти и реални музиканти. Само електроника!
4. Във финалната вечер на сцената изпълнителката трябва да се разридае неудържимо и да разкрие, че 1 десетилетие не е излизала на улицата, защото не може да търпи унизителните погледи на "свинете" (феминисткият политкоректен термин за "мъже"). Може и да се поукраси още историята - все пак, това е изкуство и няма нужда да се придържа към реалността.
5. Ако по принцип изпълнителката изглежда прекалено добре, важно е това да се притъпи с грим - ефектни следи от акне по лявата буза и татуировки около очите във вид на тлъста паяжина, в която над десния клепач се е хванала тлъста конска муха. Веждите да се доукрасят със змийски главички, които се преплитат над носа.
6. Веднага след първите напеви (най-добре преди хриптенето на тасманийския дявол) отново да се разридае. Този път някак скрито, интимно. И с болка да обяви, че посвещава песента на безименния мигрант от Близкия изток, който е жестоко дискриминиран в Европа, защото навсякъде го заобикалят християнски храмове и кръстове. Призив за толерантност към различието ще е бонус.
7. Останалите от групата да принадлежат към различни джендъри - колкото може повече от всичките 71 джендъра да са представени. Ако междувременно възникнат и нови джендъри - 72-ри, 73-ти и т н. - продуцентите да реагират светкавично и да бъдат включени в оркестъра.
Има и 8-ма стъпка, но тя е само, ако искаме и гласовете на Украйна и Прибалтика - направете ефектно светлинно шоу, в което силуетът на Кремъл се превръща в Мордор и за части от секундата се появява надпис "Путлер".
Изпълнете тази рецепта, със или без 8-мата стъпка, и "Евровизия" ви е в кърпа вързана. Съмнявате ли се?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    56 0 Отговор
    Хаха браво. Много точно. Колкото повече не приличаш на човек и е извращение песента, толкова по-вероятно да спечели. Примери жената-мъж, скандинавските уроди и това нещо от вчера
  • 2 Анонимен

    29 0 Отговор
    Има и девета.
    Платете където е нужно и няма смисъл от предходните осем стъпки.
  • 3 Румяна Костова

    44 0 Отговор
    Чудесно настроение ми създадохте с тази статия! Аз Евровизия не гледам от както оня, брадатия джендър спечели.Мигах дълго,седейки на един бар и помислих,че някой ми е сипал нещо халюцигенно във водката с портокалов сок.Тогава не знаех,че джендърството ще бъде основа на европейската политика.
  • 4 БГБ

    33 3 Отговор
    Ужас! Евровизия е това което е Европа !
  • 5 Иво

    19 9 Отговор
    Има доста сърказъм в статията, но не можете да отречете че нашата песен беше ужасно тъпа. Каквито всъщност бяха и песните ни и миналите години.

    Коментиран от #12

  • 6 Няма да е лошо

    33 0 Отговор
    И да си евреин. Все пак, Израел е най-европейската държава на Евровизия!

    Коментиран от #9

  • 7 Doni Brasko

    23 0 Отговор
    Браво! Това е рецептата, който ще участва догодина да си записва.
  • 8 Браво

    31 0 Отговор
    И тъй като фестивалът се е превърнал в презентация на панаирджийски уроди, трябва ни нещо с две глави, три ръце и четири крака! Може да не е родно, но непременно да е урод! Най добре умиращ. За другите неща съм съгласен с Цеков.
  • 9 Кълвач

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Няма да е лошо":

    Що, да не би австралийката с майка аборигенка, (специално го подчертаха) да беше по малко европейка!?!
  • 10 Ььььььь

    23 0 Отговор
    100% вярна рецепта...Затова да спираме с това безумие наречено Евровизия ...
  • 11 597

    17 0 Отговор
    Рецептата е лесна! Събираме на едно място Икебаната, Милко Калайджиев и Криско и ги пускаме всеки да пее каквото иска, да импровизира демек. Печелим безапелационно и всичко е точно!
  • 12 тъйва

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Сред толкова невъобразими тъпотии, нашата тъпотия си беше направо готина тъпотия! Сякаш се върнаха 80-те и бях на фестивал Ален Мак.
  • 13 Ники

    5 2 Отговор
    Е това е положението .. нашата песен беше хубава ама ни метнаха на 14 то място .. За съжаление журитата от различните държави , трябва да са безпристрастни ... ама то реално не е така ... А колкото до гласуването на хората , всички държави дават много точки на комшиите си , мисля че ние нямаме нито една точка от съседна държава .... Да беше спечелил Кипър поне ...

    Коментиран от #19

  • 14 жална ви майка

    22 0 Отговор
    Чудесно !България на 14 място ! Това ознаава,че ни делят 13 места от пълната деградация и опошляване. Евровизия си е една пълна ЕвроЕРОЗИЯ. Ерозия на всичко нормално ,християнско ,човешко.България изобщо няма място на този содомски форум.
  • 15 Подяволите

    21 0 Отговор
    След това чудо спечелило конкурса на евровизия нашите чалгарски изпълнители започват да ми изглеждат качествени, а музиката им стойностна.

    УЖАС!
  • 16 ГОРАЗД

    12 2 Отговор
    Какво българско участие бе,аз като ги видях тия наште реших че е отбора на ЮАР.Понякога малко пресолени ми идват напъните на българските участници да са мулти култи!Всъщност целия формат ми се струва доста позьорски и изпразнен от съдържание.Все повече ми прилича на комсомолските конкурси от зрелия социализъм!
  • 17 Абсурдистанец

    6 1 Отговор
    Следващият път да се пробват и страните от Африка. Иначе се казва Евровизия.
  • 18 Гост

    4 1 Отговор
    Поредната българска вкисната боза на евровизия.Ако там бяха момичетата от Фор Меджик с песента Together със согурност щяхме да сме на някое от призовите места.А сега мани....мани ........голяма излагация!!!!
  • 19 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ники":

    А бе Ники,кое и е хубавото на нашата песен?!Мелодия ли имаше,ритъм или текст?И къде беше България в тази песен?Накара ли те да настръхнеш?Накара ли те да си тактуваш?Ако те накарам да ми изтананикаш част от нея съм сигурен,че нищо непомниш.Сухо,постно,пошло!СРАМ!!!!!!!
  • 20 Работа и далавера

    2 0 Отговор
    Защо ви е да печелите Евровизия??Да спечелиш Евровизия не е победа и успех,това е унижение!Кои печелят ?Брадати жени, хибриди и дебели еврейки с отвратни гадни подобия на грухтене....Евровизия е парад на падението в морала на еврогейството.....