20 Май, 2018 11:30 7 522 10

Слуховете за произхода на Меган Маркъл

  • меган маркъл-
  • принц хари-
  • произход
Слуховете за произхода на Меган Маркъл - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не произлизаме ли всички от неандерталците? Не съвсем, смята шведската писателка Карин Бойс. Тя е проследила родословното си дърво хиляди години назад и е описала разкритията си в книгата „Моето европейско семейство. Първите 54 000 години“. От мащабното ѝ проучване, което не би било възможно без напредъка в изучаването на ДНК, става ясно какъв процент неандерталска кръв носи в себе си: „При хората, които като мен произхождат от Европа, неандерталското е около 2% от цялото генетично наследство“, пише тя и пояснява: „Съотношението е такова, каквото би било, ако дядото на моята пра-прабаба е бил неандерталец“.

Интересът към произхода ни е диктуван преди всичко от въпроса кой съм и откъде идвам. Ако пък се вълнуваме от родословното дърво на някой друг човек, най-вероятно иде реч за популярна личност. Както в случая с Меган Маркъл, за чиито предци се разпространяват какви ли не слухове.

По следите на предците ѝ

Произходът на американската актриса интересува не само британците. Откакто тръгна слухът, че избраницата на принц Хари има германски корени, медиите в Германия наостриха уши. Още повече, че в британското кралско семейство вече има германски представител - принц Филип, съпругът на кралица Елизабет, произхожда от династията Шлезвиг-Холщайн.

И така: има ли Меган Маркъл германски корени? За да намери отговор на този въпрос, колегата Хендрик Велинг се отправи неотдавна по следите на нейните предци. Проучването му тръгва от южния германски град Офенбург, откъдето, както твърди един германски булеварден вестник, произхождал бащата на американската актриса. Но след като ровенето в архивите така и не довежда до еднозначен отговор, журналистът се заема да проучи една друга следа. Генеалози от САЩ го насочват към елзаското селце Лампертслох, което се намира на 80 километра от Офенбург. През 1754 година оттам за Америка емигрира мъж на име Хайнрих Мартин Меркел. Редица смъртни актове и актове за раждане свързват негови наследници с избраницата на принц Хари. Дали този мъж наистина е неин роднина по бащина линия? „Има такава вероятност, но за да разсеем абсолютно всички съмнения, ще ни трябват години", казва журналистът Хендрик Велинг.

Във Великобритания се интересуват не толкова от европейските предци на Меган Маркъл, колкото от афроамериканския ѝ произход. "Черната принцеса", както често я наричат в социалните мрежи, има потенциала да спечели сърцата най-вече на онези жители на Обединеното кралство, които имат африкански корени.

Още спекулации

Покрай сватбата ѝ с принц Хари мнозина се запитаха дали тя е първата тъмнокожа в британското кралско семейство. Трудно е да се отговори на този въпрос, но се предполага, че родената в Германия принцеса Шарлота, съпруга на крал Джордж III, е имала португалски предци, а оттам и африкански корени.

Но спекулациите около предците на Меган Маркъл не свършват с това. Американският генеалог Гари Бойд Робъртс твърди, че Маркъл е от благороднически произход. Тъй като била наследница на крал Едуард III, властвал през Средновековието в Уелс и Англия, тя била 17-та братовчедка на принц Хари, твърди американският учен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    17 2 Отговор
    Ще се окаже че и тя е със "синя" кръв.

    Коментиран от #4

  • 2 веселяк

    24 0 Отговор
    Абе я е вижте майка и ква е църна!
  • 3 Рамбо Силек

    37 2 Отговор
    Абе рижавия си взе циганка,к'во го овъртате толкова...
  • 4 ДНК

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мартин":

    ...със сини венци по-скоро хаха!
    100% кралицата скърца със зъби, но какво да се прави пустата му толерастия и мултикулти пробиха и в кралския двор ! След някой и друг месец, ще видим последствията

    Коментиран от #5

  • 5 любопитен

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДНК":

    Представяте ли си да се роди черничко с рижа брада, малееей...
  • 6 впечатлен

    10 23 Отговор
    Какъвто и да е произходът й, тя е красива млада жена с определени качества, в която Хари е силно влюбенможе би защото му напомня принцеса Даяна. Двамата са изключително красива двойка, допълващи се, събитието беше много приятно за гледане и за пореден път обедини не само англичаните, а и хората по целия свят, които с интерес наблюдаваха приказката. Много е необходимо такова събитие, за да си спомним, че преди всичко сме хора, че освен материалната страна на живота има и духовна. Колкото и да отричат монархията, тя остава нещо свещено, без което човечеството не може поне на този етап. Събитието беше една красива приказка. А вулгарността, тя е непобедима, особено в нашата държава. Толкова сме настървени да отричаме и мърсим всичко, че не тролове, превърнали сме се на дяволи и живеем в ад, който сами си създаваме.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 втрещен

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "впечатлен":

    Британски поданици, като теб са "гордост" за нашата държава !
  • 8 Д'мин

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "впечатлен":

    Значи, щом се обичат младите нек сА вземат. Наистина не са лоша двойка, но щом правят сватбата им обществено достояние-то не бе СНН, Галя даже си беше турила птиче гнездо на тиквата и беше поканила лорд Минчев, онзи прекия потомък на Уилям Завоевателя, ще си ги коментираме, както си щем! Ще си ги одумваме и ще си се хилиме.
  • 9 Кака Гинка

    6 0 Отговор
    Харесали се,взели се - както се казва:хаирлия да е! Ама какво толкова се напъват пустите му британци да я изкарат благородничка?-явно имат големи комплекси,че принца им се е оженил за "плебейка".Била му не знам си каква по ред братовчедка;явно прадядо му се е разходил до някоя американска плантация и там е сгазил лука с някоя робиня.Търсят под вола теле и явно го намират, утре може да прочетем,че е потомка на Шака Зулу по майчина линия...
  • 10 санчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "впечатлен":

    Много точно!